W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Odkryj zieloną stronę mocy!Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę całkowicie roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana szybko zaowocowała poprawą jakości życia, lepszym zdrowiemi przypływem witalności.Alicja Radej podpowie ci, jak:- tworzyć proste potrawy z nieprzetworzonych, sezonowych produktów- sycić ciało i cieszyć podniebienie, nie krzywdząc przy tym innych istot- przygotowywać posiłki z uważnością i miłością- nie powtarzać cudzych błędów przy przejściu na weganizm!Weganizm to więcej niż sposób odżywiania. To filozofia, za którą stoi empatia, świadomość i prostota. Ponad 100 przepisów pozwoli ci spróbować, czy wegański styl życia jest również dla Ciebie.Gotowi, by zrobić pierwszy krok?Alicja rzeczywiście gotuje prosto i z roślin, jednak jej książka nie do końca jest o wegańskim gotowaniu. Albo raczej nie tylko o tym. Zanim zaprosi nas do kuchni, oprowadza po całym domu, zdradzając rodzinne patenty na szczęście.
Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?Czy będę już na diecie do końca życia?A co z poranną kawą z mlekiem?Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.
Slow West Wege. Kochaj, gotuj i żyj na całego! nie jest typową książką kucharską wegetariańskie przepisy spotykają się tu z osobistymi opowieściami dziewczyny, która postanowiła zamieszkać z dala od miejskiego zgiełku, by żyć blisko natury, a przede wszystkim by gotować i kochać z całego serca. To czasem wzruszające, czasem śmieszne, a czasem refleksyjne historie: o miłości, o pracy, o tęsknotach i o spełnieniu. Autorka mieszka niemal na końcu świata w malowniczym Potoczku w Sudetach. Blisko polsko-czeskiej granicy, gdzie zaraz za zakrętem kończy się droga. Wśród gór, łąk i lasów prowadzi niezwykły dom gościnny: U Lokusza. Tu celebruje się prostotę, czas płynie wolniej, a satysfakcję z życia czerpie się niemal garściami. Nie je się tu mięsa, a wszystkie zwierzęta konie, kozy, koty i psy są kochane i szanowane. Bliski kontakt z przyrodą, przepiękna okolica oraz możliwość jazdy konnej (w stylu western) działają kojąco i oczyszczającą na każdego, kto tu choć raz zawitał. KATARZYNA KĘDZIOR dzieciństwo spędziła w Beskidzie Niskim. Studiowała architekturę wnętrz we Wrocławiu i wzornictwo w Warszawie. Porzuciła miejskie życie, by wyjechać na wieś. Razem ze swoim partnerem Lokuszem prowadzi dom gościnny w Kotlinie Kłodzkiej w Sudetach. Z warzyw ubóstwia buraki i kalafiora. Kocha kino, targi staroci i samotne wędrówki. Nie zamieniłaby swojego życia na żadne inne....W kuchni stawiam na sezonowość, świeżość i jakość. Każda pora roku smakuje dla mnie inaczej i czerpię z niej wszystko co najlepsze. Moje najsmaczniejsze i najlepsze przepisy zamieszczam w tej książce...
Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych.
Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych.
Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów.
Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów.
NA SUROWO 100 PYSZNYCH, SUROWYCH PRZEPISÓW w JEDNEJ KSIĄŻCE od AGNIESZKI I MARIUSZA z PROJEKTU ODMŁADZANIE NA SUROWO.
O książce
Jest to poradnik, książka kulinarna jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki na surowo. Naszym celem było przygotowanie potraw, które wyglądem i smakiem przypominają Kuchnię Polską, czyli to co znasz ale w zdrowej nie przetworzonej termicznie wersji. Co to oznacza? Twój obiad będzie smakował tak jak lubisz a Twoje ciało pozostanie zdrowe. Już od patu lat zasmakowujemy się pokarmami roslinnymi albo w ich naturalnej formie, albo w postaci przepysznych potraw, które dla Ciebie stworzyliśmy.
W książce znajdziesz 100 przepisów na każdy dzień i każdą uroczystość. Kiedy bedziesz miał tylko chwilkę aby coś zjeść, albo będziesz miał gości i zapragniesz ich czymś zaskoczyć.
Kuchnia witariańska to jest Światowy HIT. Miliony osób na świecie znalazło przedewszystkim zdrowie, energię i świetne samopoczucie dzięki wyeliminowaniu: mięsa, nabiału, glutenu, jajek ze swojej codziennej diety i po sukcesie naszej pierwszej książki: Surowe Zdrowie jesteśmy pewni, że to jest strzał w dziesiątkę dla naszych rodaków!
O Autorach
Poznaj Mariusza i Agnieszkę Mariusz przez wiele lat swojego życia zmagał się z nadwagą. Do tego szybko zaczęły go boleć stawy, pojawiły się zmęczenie i coraz gorsze zdrowie. Na szczęście, głównie swojej partnerce Agnieszce odnalazł właściwą drogę do pozbycia się zbędnych kilogramów i dzisiaj znów jest szczupły i zdrowy!
Agnieszka , mózg całej operacji "odmładzanie na surowo" To wlasnie z Jej głowy wychodzą te wszystkie fantastyczne pomysły na surowe jedzenie , które jest zdrowsza i lżejsza wersja dań na których sie wychowaliśmy .To Ona zaraziła Mariusza życiem zgodnym z natura. To Ona wykreowała Jego nowa szczuplejsza i mlodsza wersje .
To Agnieszka jest autorka tych wszystkich niesamowitych przepisow ktore zmienily nasze zycie raz na zawsze!
Oboje postanowili podzielić się swoja historia i z rozmachem prowadzą projekt: Odmładzanie Na Surowo. Są również osobami sukcesu w biznesie. Mieszkają dzisiaj w Hiszpanii z dwójka synów.
Jeśli pragniesz poprawy zdrowia, odzyskania energii i znalezienia swojej drogi do długowieczności - jesteś we właściwym miejscu!
Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa na co macie ochotę?Oto książka pełna pomysłów na atrakcyjne roślinne dania oparte na warzywach, owocach, zbożach, kaszach, orzechach i pestkach. Są tu pyszne i kolorowe śniadania, przegryzki do pracy i szkoły, obiady, kolacje, efektowne przysmaki na kinderparty i bardzo zdrowe wersje niezdrowych słodyczy. Rodzice niejadków, alergików i dzieci z nietolerancją laktozy i glutenu oraz wszyscy amatorzy kuchni wegańskiej znajdą tu prawdziwą kopalnię kuchennych inspiracji. A dzięki malarskim ilustracjom Agnieszki Skopińskiej na pewno nie pogubią się w składnikach.Gotujcie z tą książką, by dołączyć do najzdrowszej bandy świata!
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podpałki.Wystarczy zaopatrzyć się w grill elektryczny lub patelnię grillową i już można cieszyć się tą metodą przyrządzania potraw niezależnie od pory roku.Znajdziesz tu przepisy na smakowite mięsa, ryby oraz warzywa z grilla, doskonałe marynaty i sosy, a także pyszne sałatki oraz inne dodatki, które świetnie pasują do grillowanych dań. Z pewnością przypadną do gustu tobie i twoim najbliższym.
Seria książek Smaczna Kuchnia zawiera zbiór wspaniałych przepisów na pyszne i łatwe do przygotowania potrawy, mające swoje źródła w różnych kulturach i zakątkach świata.Szybkoi prosto proponuje zarówno tradycyjne polskie placki, naleśniki, zapiekanki, jak i wkradające się przebojem do naszych kuchni frittaty, tortille czy quiche. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.
Seria książek Smaczna Kuchnia zawiera zbiór wspaniałych przepisów na pyszne i łatwe do przygotowania potrawy, mające swoje źródła w różnych kulturach i zakątkach świata. Kasza i ryż proponuje dania na ciepło oraz w formie sałatek i deserów, uwzględniając wszelkie rodzaje tytułowych produktów. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.
Świeże zioła zawsze warto mieć pod ręką – to nieocenione przyprawy w kuchni, a przy tym rośliny o wielu drogocennych właściwościach. Zioła można uprawiać całorocznie – wystarczy do tego parapet okienny, doniczka z otworami, żwir oraz pulchna i żyzna ziemia. Zioła mogą być kluczowym składnikiem koktajli, past, zup, placków i sałatek, ale też nadawać głębię smaku daniom głównym i deserom. W niniejszym poradniku proponujemy ziołowe przepisy na śniadania, przystawki, obiady, kolacje i desery. Zapraszamy zatem do uprawy i gotowania, ale najpierw – do lektury. Proponujemy solidną garść wiedzy i ponad 20 przepisów na każdą porę dnia. Z nami naprawdę warto poznać smak własnego ogrodu!
Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je tradycyjnie, w gruncie. Do tego truskawki mają mnóstwo walorów odżywczych, m.in. stanowią źródło witamin i mikroelementów, wspomagają odchudzanie oraz odkwaszają organizm.W tej książce proponujemy przepisy nie tylko na truskawkowe desery, ciasta i koktajle, ale także na wytrawne przekąski – np. sałatkę z mozzarelli, sałaty rzymskiej i truskawek – oraz dania obiadowe – np. knedle z truskawkami. Ponadto znajdziesz tu receptury na przetwory z truskawek: konfitury, musy, soki i nalewki.
To małe państwo na Półwyspie Iberyjskim, zepchnięte przez ogromną Hiszpanię na zachodni kraniec Europy, wciąż jest niezbyt dobrze znane polskim turystom. Nasz przewodnik po Portugalii odkryje przed Wami nie tylko takie zabytkowe miasta, jak Lizbona, Coimbra czy Sintra, ale także wspaniałe plaże Algarve i urokliwe winnice regionu Alentejo. Ponadto znajdziecie tu przepisy na specjały portugalskiej kuchni – np. zieloną zupę caldo verde – oraz informacje o lokalnych produktach spożywczych, ze słynnym winem porto na czele.
Bombka, halba, sznytka – kto wie, co oznaczają te słowa? A czy ktoś dziś pamięta postać Johana Prohaski – polskiego patrioty niemieckiego pochodzenia i właściciela wielkiego browaru we Lwowie? Witold Szolginia wielokrotnie powtarzał, że było to Miasto śmiechu i uśmiechu. A inny wielki piewca tego miasta Henryk Zbierzowski pisał dosłownie – Lwów zawsze lubiał pić dużo i dobrze. A pito najchętniej piwo produkowane we lwowskich browarach. Książka Sławomira Jędrzejewskiego to historia piwa we Lwowie w latach 1840–1939. To opowieść o lwowskich browarach, ich właścicielach, o wielkich fortunach i spektakularnych bankructwach. Czytelnik znajdzie tu szczegółowe informacje o rodzajach lwowskich piw, ich jakości i smaku oraz znaczeniu na rynku ogólnopolskim. Nie zabrakło również opowieści o słynnych restauracjach, knajpkach i zwykłych spelunkach i ich specyficznej klienteli. Unikalny i obszerny materiał ilustracyjny pochodzi w większości ze zbiorów własnych autora. Butelki, etykiety, podkładki, reklamy i archiwalne zdjęcia tworzą niezwykły klimat tej książki. Źródłem informacji były lwowskie gazety, przedwojenne przewodniki, wspomnieniowe książki, pamiętniki, a nawet spisy telefoniczne i adresowe. Ta książka wzbudza tęsknotę za czasami, które już dawno odeszły. Jest też wielką zachętą, aby odwiedzić Lwów i zamówić chociaż bombkę eksportowego.
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako marakuja, czy zapote.
Z tej książki dowiesz się między innymi:
co to jest gruszka aligatora?
za jakim owocem tęsknił na emigracji Gabriel García Márquez?
jakie drzewo Indianie uważają za palmę życia?
czy pieniądze rzeczywiście nie śmierdzą?
tego, że kiwi wcale nie pochodzi z Nowej Zelandii
kto przepada za słoniowymi wszami?
gdzie rosną owoce zwane „ogniem Zeusa”?
od kiedy Amerykanie żują gumę?
Jak smacznie i wartościowo odżywiać się po leczniczym poście? Jak zachować zdrowie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie? W książce znajdziemy wskazówki dotyczące aktywnego stylu życia i nowego startu po tygodniu postu. Dodatkowo zamieszczone zostały optymalne i sprawdzone przez lata propozycje posiłków po zakończeniu postu. Są też instrukcje wychodzenia z postu krok po kroku przez pierwsze dni, szczegółowy plan menu na pierwsze 6 dni po zakończeniu postu i wskazówki odnośnie do zastosowania innych dobroczynnych zabiegów oraz ponad 100 przepisów na smakowite dania na śniadanie, obiad i kolację.
Odbiorcy
- osoby, które dzięki świadomemu odżywianiu chcą utrwalić efekty postnej kuracji
- wszyscy, którzy chcą poprawić jakość odżywiania poprzez wprowadzanie zdrowych produktów, bogatych w mikroelementy
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje potrzebne, by doprowadzić do harmonijnego procesu przemiany materii
- opisano w niej jak: odzyskać właściwe funkcjonowanie układu pokarmowego i zdrową florę jelitową, mieć więcej energii i sił witalnych, poprawić wyniki morfologii, doprowadzić do zrównoważonej gospodarki zasadowo-kwasowej, odmłodzić się, uzyskać i utrzymać zgrabną sylwetkę oraz prezentować się promiennie i świeżo
Jak schudnąć, nie głodząc się, a następnie utrzymać pożądaną wagę ciała? W jaki sposób oczyścić organizm z toksyn? Sposób odżywiania może rzeczywiście być bardzo skuteczny, jeśli znamy swój typ odżywiania, który jest uwarunkowany genetycznie, oraz stosujemy się do jego możliwości i ograniczeń podczas posiłków.
Sole Schüßlera pełnią różne funkcje w naszym organizmie. Przyczyniają się między innymi do tego, że tłuszcze, białka i węglowodany są optymalnie rozkładane. Dzięki temu pomagają również usuwać z organizmu toksyny, kwasy i niestrawione resztki pokarmu, a przemiana materii funkcjonuje bez zarzutu. Przy tym nie należy zapominać o pewnej decydującej kwestii: połączeniu typu odżywiania z niezwykle skutecznymi solami Schüßlera, które odpowiednio „dostrajają” organizm.
Odbiorcy
- osoby, które za pomocą soli Schüßlera pragną stracić zbędne kilogramy i oczyścić organizm z toksyn
- wszyscy, którzy chcą poprawić przemianę materii
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje ważne dla poszczególnych typów metabolicznych, co pozwala odtruć i oczyścić organizm
- w książce znajdują się przepisy kulinarne
- oraz opis ćwiczeń wzmacniających i treningu wytrzymałościowego
Wyjątkowa książka kucharska, brandowana przez Noizz Polska, a w niej kilkadziesiąt przepisów na streetfoodowe bestsellery, które z łatwością przygotujesz w domu.
Poznaj zdrowe, oryginalne potrawy, które podbiją serca twoich znajomych, inspiracje ulicznej kuchni świata i polskie specjalności – w nowoczesnym wydaniu. W książce znajdziesz wskazówki krok po kroku, jak szybko i sprawnie przyrządzić ulubione dania street food. A ponadto: filozofię streetfood – skąd się wywodzi, na czym polega, dlaczego podbiła serca milionów ludzi na całym świecie; charakterystykę kuchni ulicy – po czym poznać dobre uliczne żarcie?, a także najpopularniejsze destynacje – gdzie i co warto zjeść w Polsce, Europie i nie tylko. Całości dopełniają piękne, autorskie zdjęcia i stylizacje potraw. Każdy przepis linkowany do wideorealizacji na Noizz.pl!
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.
Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.
Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
Z różnych perspektyw opowiadano już historię Warszawy. Ale żeby podążać w niej za zapachem piwa – tego jeszcze nie było!
W książce Piotra Wierzbickiego to właśnie browarnictwo jest głównym bohaterem. Gdzie mieszkali, a gdzie poświęcali się swojemu rzemieślnictwu piwowarzy w najdawniejszych dziejach Warszawy? Jak uwarzyć piwo? Jak stolica wypadała w produkcji piwa na tle Mazowsza? Kto rozwinął przemysł browarniczy na wielką skalę? Które piwa królowały na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w „Podchmielonej historii Warszawy". Dowiemy się z niej również, co dziś zostało z piwowarskiej potęgi miasta.
Piotr Wierzbicki – warszawiak z dziada, choć może już nie z pradziada. W latach 80. i 90. działał na undergroundowej scenie muzycznej jako wydawca, organizator i dziennikarz. DJ radiowy, związany m.in. z legendarną Rozgłośnią Harcerską i Radiostacją, oraz imprezowy – rezydent praskiego klubu Hydrozagadka. Od 2011 r. pracuje jako przewodnik warszawski. Założyciel facebookowego profilu „Warszawa Na Wyrywki". Opracował około 50 warszawskich tras pieszych, rowerowych i wiślanych, które regularnie powtarza. Od kilku lat prowadzi varsavianistyczne wykłady w żoliborskim Kalinowym Sercu. Jako dziennikarz piszący o Warszawie udziela się na łamach „Skarpy Warszawskiej".Z różnych perspektyw opowiadano już historię Warszawy. Ale żeby podążać w niej za zapachem piwa – tego jeszcze nie było!
W książce Piotra Wierzbickiego to właśnie browarnictwo jest głównym bohaterem. Gdzie mieszkali, a gdzie poświęcali się swojemu rzemieślnictwu piwowarzy w najdawniejszych dziejach Warszawy? Jak uwarzyć piwo? Jak stolica wypadała w produkcji piwa na tle Mazowsza? Kto rozwinął przemysł browarniczy na wielką skalę? Które piwa królowały na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w „Podchmielonej historii Warszawy". Dowiemy się z niej również, co dziś zostało z piwowarskiej potęgi miasta.
Piotr Wierzbicki – warszawiak z dziada, choć może już nie z pradziada. W latach 80. i 90. działał na undergroundowej scenie muzycznej jako wydawca, organizator i dziennikarz. DJ radiowy, związany m.in. z legendarną Rozgłośnią Harcerską i Radiostacją, oraz imprezowy – rezydent praskiego klubu Hydrozagadka. Od 2011 r. pracuje jako przewodnik warszawski. Założyciel facebookowego profilu „Warszawa Na Wyrywki". Opracował około 50 warszawskich tras pieszych, rowerowych i wiślanych, które regularnie powtarza. Od kilku lat prowadzi varsavianistyczne wykłady w żoliborskim Kalinowym Sercu. Jako dziennikarz piszący o Warszawie udziela się na łamach „Skarpy Warszawskiej".
Żmudne liczenie kalorii to już przeszłość. Jeśli od dziś zmienisz swoje nawyki żywieniowe i wkomponujesz do swojego jadłospisu więcej elementów diety sirtuinowej, schudniesz powoli, ale bezpiecznie, a potem z łatwością utrzymasz swoją wymarzoną wagę. A na okrasę korzyści dla twojego zdrowia.ZMIANA NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH ZAMIAST GŁODÓWKIWiele diet odchudzających prowadzi do utraty masy mięśniowej, która przecież doskonale spala tłuszcz. Po zakończeniu kuracji zrzucone kilogramy powracają w zawrotnym tempie, i to nierzadko z nawiązką. Skład organizmu pogarsza się, procentowy udział tkanki tłuszczowej rośnie. Takie błędne koło określane jest jako efekt jo-jo. Dzięki diecie sirtuinowej aktywujesz sirtuiny (enzymy ochronne w twoim organizmie), które zapobiegają takim procesom. Pobudzisz metabolizm i zachowasz tkankę mięśniową a nawet z łatwością wypracujesz jej jeszcze więcej, jeśli oczywiście nie zapomnisz o aktywności fizycznej.PRZECIWSTARZENIOWE WOW!Istnieją takie zakątki na ziemi, których mieszkańcy żyją dłużej i w lepszym zdrowiu niż w naszej szerokości geograficznej. Zawdzięczają to znacznym ilościom produktów sirtfood w swoim jadłospisie. Takimi miejscami są pewne wyspy włoska Sardynia czy japońska Okinawa, zwana wyspą stulatków. Podstawę jadłospisu na tej pierwszej stanowią ryby, owoce i warzywa, wraz z oliwą z oliwek i czerwonym winem. Uprawiany na Sardynii gatunek winogron cannonau charakteryzuje się szczególnie wysoką zawartością chroniącego komórki resweratrolu. Na Okinawie natomiast istotna jest nie tylko jakość tego, co na talerzu, ale przede wszystkim ilość. Dieta mieszkańców Okinawy obfituje w algi, soję i zieloną herbatę, a dewizą jest Hara Hachi Bu, czyli Zjedz tylko tyle, by nasycić się.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?