KATEGORIE [rozwiń]

Siegfried Gursche

Okładka książki Wyciskamy soki

15,00 zł 10,78 zł


Zdrowie płynące z warzyw, owoców i ziół Podłącz się do elektrowni energii i zdrowia! Soki warzywne i owocowe znakomicie wpływają na nasze zdrowie i urodę. Świeżo wyciśnięte, są najbogatszym źródłem witamin, składników mineralnych i enzymów. Mają też zdecydowanie większą siłę oddziaływania niż te w postaci pigułek. Ponadto ich składniki odżywcze są szybko trawione i łatwo przyswajane przez organizm – niekiedy nawet w ciągu kilku minut. Dlatego też soki skutecznie pomagają w usuwaniu szkodliwych toksyn, zwiększają odporność organizmu i przeciwdziałają powstawaniu chorób degeneracyjnych. Z reguły spożywamy zbyt mało warzyw i owoców – dlatego też wskazane jest, aby zwiększyć ich podaż w naszej diecie, również w postaci soków. Zapewniamy sobie w ten sposób trwałe zdrowie, podnosimy poziom energii, poprawiamy krążenie i wzmacniamy system immunologiczny. Książka zawiera wiele przydatnych informacji odnośnie dostępnych wyciskarek do soków, jak również przepisy na soki w określonych schorzeniach, takich jak: trądzik, grypa, reumatyzm, nerwowość, zaparcia, miażdżyca, nowotwór, osteoporoza i wiele innych. Wyciskamy soki Wszystko na temat soków Lepsze zdrowie Zacznij jak najwcześniej Naładuj się energią Długie życie Zakup dobrej wyciskarki Ręczna wyciskarka do soków Elektryczne sokowirówki Wyciskarki do soków Terapeutyczne wykorzystanie soków warzywnych Co to jest „pierwiastek życia"? Głodówka z zastosowaniem soków Zaczynamy Przepisy Anemia (niedobór żelaza). Artretyzm Astma Bezsenność Biegunka Błona śluzowa (suchość) Candida (drożdżyca) Choroba niedokrwienna serca Choroba wrzodowa Cukrzyca Depresja Dna moczanowa Egzema Fibromialgia Przepisy Grypa Hipoglikemia Kamienie żółciowe (stan zapalny) Łuszczyca Miażdżyca Nadciśnienie Nadkwasota żołądka (zgaga) Nerki Nerwowość Niestrawność Nowotwór Obrzęki Osteoporoza Pasożyty Pęcherz (przeziębienie lub infekcja) Prostata Przeziębienia Reumatyzm Skóra (oczyszczanie) Trądzik Wątroba Woreczek żółciowy (oczyszczanie) Wzrok (osłabienie) Zapalenie okrężnicy Zapalenie oskrzeli Zaparcia Zatoki Sok z granatów Sok z granatów przywracający homeostazę Koktail wspomagający system immunologiczny Program kontroli wagi Rozbudzające śniadanie Tropikalny poncz na przyjęcie
Okładka książki Stosujemy olej kokosowy

15,00 zł 9,10 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Olej kokosowy wzbudza mnóstwo emocji. W krajach tropikalnych jest stosowany od wieków, ale w Polsce był dotąd praktycznie nieznany. Od niedawna dietetycy oraz lekarze zaczęli zalecać go swoim pacjentom. Dlaczego? Ponieważ współczesne badania naukowe potwierdziły, że olej ten: • wzmacnia odporność i dodaje energii • obniża stężenie cholesterolu i pomaga zrzucić zbędne kilogramy • poprawia wygląd skóry i włosów • pomaga zwalczyć infekcje i zmniejsza stany zapalne • ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne • wspomaga pracę tarczycy, wątroby, serca i prostaty. Autor zachęca czytelników do stosowania oleju kokosowego zarówno w diecie, jak i jako naturalnego kosmetyku. W tym przewodniku znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: • Jak proces produkcji wpływa na olej kokosowy i jego właściwości? • Który olej kokosowy kupić, a który zostawić na półce sklepowej? • Co to jest mąka kokosowa? • Jak wykorzystywać w kuchni zarówno olej, jak i mąkę z kokosa? Skorzystaj z przedstawionych przez autora prostych przepisów na pyszne potrawy, by samemu przekonać się, że olej kokosowy jest wyjątkowo smaczny i zdrowy!
Okładka książki Stosujemy siemię Iniane

15,00 zł 10,34 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Lecznicza moc w pospolitym ziarenku Naturalna ochrona przeciw chorobom cywilizacyjnym W dziedzinie zdrowia i odżywiania nie ma chyba niczego, co byłoby równie niezwykłe i zarazem proste jak niepozorne nasiona lnu. Siemię lniane jako bogate źródło błonnika, lignanów, białka, dobroczynnych tłuszczów i wielu witamin oraz minerałów jest bez wątpienia jednym z najzdrowszych, łatwo dostępnych i do tego niedrogich pokarmów. Książka Stosujemy siemię lniane zawiera wiele ciekawych informacji dotyczących zadziwiających właściwości nasion lnu, o których wiedza była przekazywana przez tysiąclecia w Europie i na Bliskim Wschodzie. Korzyści płynące z ich spożywania są niewątpliwie zdumiewające. Dowiesz się m.in., że siemię lniane: zapobiega rozwojowi raka chroni przed nadciśnieniem wspomaga trawienie przynosi ulgę przy zaparciach dodaje energii przyśpiesza spalanie tłuszczu łagodzi podrażnienia żołądka przy chorobie chorobie wrzodowej. Autor udziela prostych porad, jak włączyć nasiona lnu do swej codziennej diety, a także przedstawia przepisy kulinarne, które pozwolą mu na szybkie i łatwe wykorzystanie lnu do przygotowania śniadania, obiadu, sałatek i pysznych wypieków. W książce tej zostały również zamieszczone szczegółowe receptury do peelingu twarzy oraz gorących okładów z wykorzystaniem lnu.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj