Dobre Książki

Diety

OCZYSZCZAJĄCE KOKTAJLE DETOKS W PŁYNIE

39,90 zł 29,32 zł


Detoks to niełatwe zadanie. Jednym z popularniejszych sposobów oczyszczenia organizmu ze szkodliwych substancji jest regularne picie bogatych w przeciwutleniacze koktajli. Postaw zatem na napoje ze składników, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami oraz ułatwiają pozbywanie się toksyn. Należą do nich m.in. brokuł, burak, grejpfrut, imbir, jabłko, jarmuż, kurkuma i pokrzywa.Odkryj moc drzemiącą w warzywach, owocach, ziołach i przyprawach zamienionych w koktajle. Te naturalne produkty oczyszczą i zregenerują ciało oraz poprawią metabolizm, korzystnie wpływając na wygląd i samopoczucie.
KUCHNIA DOMOWA BEZ GLUTENU PSZENICY I NABIAŁU 100 PRZEPISÓW

29,90 zł 21,97 zł


100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne.Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie!Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. Z tą książką kucharską szybko nabierzesz pewności siebie w kuchni. W tym poradniku znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata, dobre na śniadanie, obiad i kolację, na przekąskę w ciągu dnia i na deser. Masz do wyboru zupy, sosy, lasagne, zapiekanki rybne, makaronowe i wiejskie, burgery, babeczki, sernik, szarlotka, a także quiche, pitty i puddingi. Nie zabrakło tu również przepisów na specjalne okazje – na przyjęcia, urodziny i Boże Narodzenie.Ta książka to potwierdzenie, że nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!Antoinette Savill jest autorką bestsellera Gluten, Wheat and Dairy Free Cookbook: Over 200 Allergy-free Recipes from Sensitive Gourmet.
NATURALNIE PROSTO ZDROWO SMACZNIE EDYCJA SPECJALNA

79,90 zł 58,72 zł


Edycja specjalna z notesem na zakupy - spisem produktów do przepisów z książki.Przepisy najwybitniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce. Kuchnia sezonowa dla każdego w najlepszym wydaniu. Alain Ducasse jest uważany za najlepszego kucharza na świecie. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden.Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo, gdy króluje hodowla przemysłowa, gdy rolnictwo i rybołówstwo są tak intensywne, jako rzecz najoczywistsza narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych i zdrowych przepisów, które zostały uzupełnione o praktyczne porady.
Zrób to dla siebie. Schudnij!

32,00 zł 23,52 zł


Patrycja Klimek, dyplomowany dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Z pasją i zaangażowaniem od wielu lat pomaga ludziom w zmianie dotychczasowych nawyków żywieniowych. Kieruje się zasadą, że wiara w siebie i moc pozytywnego myślenia potrafią zmienić wszystko, o czym tylko marzymy. Kluczowym elementem edukacji podczas kuracji jest nauczenie podopiecznych mocy samodyscypliny. Uświadamia, że tylko i wyłącznie Ty jesteś odpowiedzialny za swoje życie i zdrowie i to Ty wybierasz, co jesz. Po przeczytaniu tej książki zupełnie zmienisz podejście do sposobu żywienia i stylu życia. Nabierzesz wiary we własne siły i możliwości oraz raz na zawsze skończysz z „dietami”. „Jeżeli myślisz, że możesz i że potrafisz wykonać dane zadanie, to tak się stanie. A jeżeli myślisz, że nie podołasz wyzwaniu, to tak też się stanie”.
 Super Laska. Skończ z dietetyczną recydywą!

32,99 zł 24,24 zł


Łyżeczka optymizmu 100% zdrowego myślenia Szczypta dystansu do siebie Cześć! Tu Ania! Jestem Super Laską! Skąd to wiem? Bo skończyłam z recydywą! Jak to zrobiłam? Po latach walki ze swoim ciałem i z zaburzeniami wyrzuciłam z głowy diety. Teraz prowadzę bloga „Wilczo Głodna”, gdzie uczę kobiety samoakceptacji. Do tego jem jak najwięcej nieprzetworzonych produktów – przecież takie jedzenie jest dla nas naturalne od tysiącleci. Dopiero przez ostatnie sto lat my, ludzie, wywróciliśmy nasze jadłospisy do góry nogami. Ale czas wrócić do tego, co dla nas najlepsze! Nie jest Ci potrzebna żadna dieta, tylko zdrowe podejście. Chcesz zostać Super Laską taką jak ja? Zajrzyj do środka.
Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

37,80 zł 29,86 zł


Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzeniem, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań. Wybrane aspekty zdrowego odżywiania to jedyna na polskim rynku monografia, w której zasady zachowania równowagi (ekologicznej, hormonalnej, kwasowo-zasadowej, energetycznej, potencjału oksydacyjno-redukcyjnego i elektrolitowej) przedstawiono w sposób kompleksowy, z uwzględnieniem skutków ich zaburzeń dla organizmu człowieka. Treść monografii zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia mające na celu przybliżenie studentom wiedzy z zakresu antagonistycznych i synergistycznych interakcji pomiędzy drobnoustrojami, roli bakterii i drożdży probiotycznych dla utrzymania optymalnego poziomu zdrowia. Książka, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych publikacji w języku polskim, które obejmują zasady zachowania równowagi w zakresie kontroli procesów metabolicznych. Omówiono w niej też prozdrowotne składniki żywności istotne w profilaktyce przeciwnowotworowej, potencjalne zagrożenia wynikające z interakcji leków z pożywieniem, a także wpływ biorytmów na zdrowie człowieka. Szczególną uwagę zwrócono na zagrożenia zdrowia wynikające ze strony chemicznych zanieczyszczeń żywności pochodzących z naturalnego środowiska oraz wprowadzanych do żywności w procesie technologicznym. Możliwość dostania się do produktów spożywczych niebezpiecznych substancji omówionych w pracy istnieje bowiem na każdym etapie przetwarzania żywności, zarówno podczas hodowli czy uprawy, magazynowania, transportu, jak i jej dystrybucji. Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, uczących się na kierunkach medycznych, a także do osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana w niej obszernie literatura umożliwia czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień. Od Autora
Zdrowa i naturalna suplementacja

49,40 zł 29,64 zł


W życiu człowieka najważniejsze jest zdrowie. Niedobór składników odżywczych powoduje proces chorobowy w organizmie. Natomiast dieta, która zawiera owoce i warzywa skutecznie zapobiega niektórym przewlekłym i wyniszczającym schorzeniom. Dodatkowo naturalna suplementacja dostarcza witaminy, minerały oraz bioflawonoidy. Autor podpowie, jak skutecznie ją stosować. Nagradzany chemik ujawnia prawdę Uświadamia on jak naturalne produkty mogą zastąpić większość najpopularniejszych leków. Udowadnia, że to właśnie niektóre substancje odżywcze, a nie środki farmakologiczne, mogą pokonać przewlekłe choroby, takie jak: rak, choroby zapalne, cukrzyca, depresja, choroby serca, otyłość i wiele innych. Poznaj siłę naturalnej suplementacji
Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

89,80 zł 53,88 zł


Terapeutyczna moc odżywiania Niezależnie od tego, czy zamierzasz pobudzić swoją witalność czy wzmocnić poczucie równowagi, ta łatwa w użyciu książka przedstawia wyczerpujący przegląd podstawowych zasad chińskiej teorii dietetycznej oraz jej zastosowań w codziennym życiu. Dzięki 175 przepisom dla różnych typów ludzi, uporządkowanych według pór roku, możesz wprowadzić chińską dietetykę leczniczą we własnej kuchni. W książce znajdziesz przepisy, które pomogą Ci na: alergie, przeziębienie z objawami gorąca i zimna, pobudzenie odporności przed złapaniem przeziębienia, zaparcia spowodowanego przez zastój qi wątroby i gorąco, kaszel, cukrzycę typu 2, zmęczenie, wysokie ciśnienie krwi, wysoki poziom cholesterolu, bezsenność, wahania nastroju, utratę wagi, objawy perimenopauzy i menopauzy, stres i napięcie. Tak smakuje zdrowie
Turbometabolizm

44,40 zł 26,64 zł


Czy wiesz, co Ci szkodzi? Autor ujawnia, że aktualnie wszyscy przegrywamy wojnę z przemysłem spożywczym, który uzależnił nasze społeczeństwo od niebezpiecznych przetworzonych produktów żywnościowych. Promuje on niezdrowe pożywienie i wydaje ogromne pieniądze na realizację swoich celów. Nadwaga i podatna na choroby populacja przysługują się interesom ekonomicznym przemysłu spożywczego i produkcji leków. Czas z tym skończyć! Porady międzynarodowego autorytetu Autor – lekarz medycyny pasjonujący się naukami o odżywianiu, fitnessem i możliwościami ludzkiego organizmu. Jego publikacja pomaga spowolnić proces starzenia się i zoptymalizować stan ciała na całą długość życia. Opisany w niej program opiera na przeciwzapalnej diecie o niskim indeksie glikemicznym, praktykowaniu regularnej aktywności fizycznej, medytowaniu i wysypianiu się. Od metabolizmu do zdrowia!
Skuteczne odchudzanie zupami z Moniką Honory

45,90 zł


Książka zawiera informacje na temat Programu Przemian oraz 65 przepisów na smaczne i zdrowe zupy pomagające w utracie kilogramów.   Polecana jest osobom, które dopiero poznają Program Przemian oraz tym, którzy są w takcie jego realizacji.     Publikacja składa się z części:   MERYTORYCZNEJ:   Znajdziesz w niej wszystkie przydatne informacje na temat Programu Przemian:   ideę i stojące za nią refleksje i doświadczenia Autorki, wprowadzenie do  nowej kultury odżywiania, praktyczne porady jak gotować zdrowe zupy – począwszy od wyboru produktów, poprzez przygotowanie, po robienie zapasów, informacje dotyczące spożywania owoców oraz prawidłowego nawadniania organizmu.   PRAKTYCZNEJ:   To 60 nowych przepisów na zupy – pełne zaskakujących smaków i aromatów, stanowiących punkt wyjścia do własnych kulinarnych eksperymentów i spektakularnych odkryć. Autorką 45 przepisów jest Monika Honory, autorami pozostałych 15 przepisów są osoby realizujące Program Przemian.   Zupy podzielone zostały na 3 kategorie:   zupy lekkie, zupy sycące, zupy „od czasu do czasu”.   Każdy przepis zawiera adnotację czy dana zupa jest zupą śniadaniową, obiadową, czy kolacyjną, a także szereg przydatnych trików i smacznych porad.  
Naturalne odchudzanie

3,90 zł 3,49 zł


Dowiedz się, jak wykorzystać naturę w walce ze zbędnymi kilogramami. Poznaj odchudzające właściwości kawy, herbaty, garcynii kambodżańskiej, yerba mate, ostrych przypraw, warzyw i innych produktów.
Paliwo dla życia

29,90 zł 21,97 zł


Bear Grylls – autorytet w dziedzinie przetrwania – radzi, jak jeść, by być sprawnym i zdrowym. Racjonalne odżywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami! Grylls udowadnia, że nawet pizza, ciasta czy burgery mogą być superzdrowe, a przy tym megasmaczne. Ponadto rozprawia się z wieloma mitami żywieniowymi. Paliwo do życia to przepisy gwarantujące świetne samopoczucie, poprawę sylwetki, zwiększenie wydajności organizmu oraz prawdziwy zastrzyk sił i energii już w ciągu pierwszych dni 8-tygodniowego programu. Nawet nie zauważysz, że twoja dieta się zmieniła.
Zielone Koktajle odchudzające i dietetyczne.

39,90 zł 29,32 zł


Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle i bestsellerów książkowych. Znajdziesz w niej 365 przepisów na fit koktajle. Każdy z nich to prawdziwa bomba witaminowa oraz obfitość składników odżywczych, które pozytywnie wpłyną na Twoją przemianę materii. W książce m.in. przepisy na koktajle: • naturalnie wspomagające odchudzanie, • ograniczające tycie i osłabiające łaknienie, • przyśpieszające metabolizm, • antycellulitowe, • fit smoothiebowls, czyli podbijające Amerykę i Europę miski koktajlowe. Odchudzanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne! 365 koktajli do wyboru. Każdy o spektakularnej mocy! Każdy idealny dla Ciebie. Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie! „Proste, ale niebanalne przepisy na smaczne koktajle na bazie owoców i warzyw, które – zgodnie z Piramidą Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej – powinny stanowić podstawę codziennego jadłospisu. Duża porcja pomysłów pełnych witamin i składników mineralnych!” (dr n. o zdr. Angelika Staszewska – specjalistka w zakresie dietetyki i psychodietetyki, konsultantka merytoryczna książki) „Mając pod ręką tę książkę, dieta nie kojarzy się z rezygnacją z pysznych deserów. Możemy zajadać się Malinową Rozkoszą czy Lodami z Czarnych Porzeczek, a na drugie śniadanie wypić Koktajl Czekoladowo-Śliwkowy. Książka stanowi świetne wsparcie w świadomym dbaniu o siebie. Pomaga budować satysfakcjonujące, codzienne życie”. (Katarzyna Rada – redaktor naczelna CzytajSklad.com) „Najlepsza broń w walce o szczupłą sylwetkę. Bez cukru, bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku. Koktajle, które tu znajdziesz, przyspieszą metabolizm, pomogą pozbyć się cellulitu i ujędrnią ciało. Świeże smaki, proste przepisy i zaskakujące połączenia. A fenomenalne smoothie bowls, czyli bijące rekordy popularności w Europie i w Stanach Zjednoczonych miski koktajlowe, zachwycą eksplozją kolorów i smaków!” (Katarzyna Krupka – wydawca WP abcZdrowie, Wirtualna Polska)
Bright Line Eating

39,90 zł 29,32 zł


Jeśli uważasz, że epidemia otyłości jest jednym z najpoważniejszych problemów ludzkości, to... masz całkowitą rację. W niektórych grupach społecznych osoby o właściwej wadze stanowią wyraźną mniejszość. Równocześnie nadwaga i otyłość przekładają się na liczne schorzenia i ciała, i ducha. Poczucie, że jest się gorszym, brzydkim i nic nie wartym, jest równie szkodliwe, jak choroby serca, naczyń krwionośnych i stawów. Niestety, pozbycie się nadmiaru kilogramów i utrzymanie zgrabnej sylwetki jest niezwykle trudne. Mimo opracowania tysięcy odchudzających diet i preparatów problem otyłości wciąż nęka setki milionów ludzi. Z tej książki dowiesz się, jak schudnąć skutecznie i bez efektu jojo. Dzięki połączeniu zdobyczy nauki o mózgu i odkrycia, co blokuje nasz wewnętrzny mechanizm utrzymania właściwej wagi ciała, udało się skonstruować holistyczny program uwzględniający specyficzne funkcje mózgu i likwidujący problem "braku silnej woli". Naucz się czterech prostych zasad Bright Line Eating, zmień podejście do jedzenia i poznaj niezwykle ciekawą filozofię odżywiania się. Bez trudnych wyrzeczeń, bez wyniszczającej samokontroli schudniesz, odzyskasz zgrabną sylwetkę i zdrowie. Wreszcie spełnisz swoje marzenie: będziesz szczupłym, szczęśliwym i wolnym człowiekiem!
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń.

39,90 zł 29,32 zł


Jaka pyszna dieta! innowacyjny przepis na zakwas chleb bez grama drożdży jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki zupełnie nową oprawę graficzną Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia! Weronika Madejska - rocznik 1996, obecnie studentka kulturoznawstwa. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu. Bez wyrzeczeń oraz książki z przepisami na bezglutenowe słodkości Słodkie sekrety. Jej pierwsze przepisy są efektem jej własnych zmagań z nietolerancją glutenu, ale w odpowiedzi na potrzeby Czytelników Weronika coraz częściej proponuje receptury bez innych alergenów. Prowadzi warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnym, zupełnie bezglutenowym lokalu z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i dobrą kawą.
Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie

69,90 zł 51,37 zł


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. "Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata." Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji" "Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!" Maciej Nowak, krytyk kulinarny "Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Przepisy na wychodzenie

34,90 zł 23,03 zł


Od postu do pełnowartościowego odżywiania - smacznie i prosto! Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej: - informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, - 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, - listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia, - przykładowe zestawy menu, - sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków. Wszystko, co musisz wiedzieć o zdrowej diecie i wychodzeniu z postu warzywno-owocowego - zebrane w jednym miejscu Wraz z poprzednimi tomami książka ta tworzy spójny program dietetyczny, który ułatwia trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dostarczając praktycznych przepisów kulinarnych na okres wychodzenia z diety warzywno-owocowej, uzupełnia też istotną lukę w publikacjach poświęconych tej diecie. Serdecznie polecam! dr Ewa Dąbrowska
Zamień chemię na energię. Zdrowie i siła na wynos

34,90 zł 24,43 zł


Najbardziej energetyczna książka roku! Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji? Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować, teraz powraca z pierwszą książką o potrawach proteinowych. To ponad 50 przepisów na przekąski o wysokiej zawartości białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych. Są szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące, dodają energii, wspomagają odporność oraz mają niski indeks glikemiczny. W przeciwieństwie do gotowych sklepowych produktów są tanie, smaczne, zdrowe i nie zawierają emulgatorów ani konserwantów. To idealne rozwiązanie dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, osób na diecie, ale także dla wszystkich, którzy szukają zdrowego jedzenia. Znakomite również dla dzieci. To doskonałe produkty na wynos, które możesz przygotować w większej ilości na zapas. Sprawdzają się na wycieczce, w pracy, w szkole czy na siłowni. Biogram: Julita Bator – autorka bestsellerów Zamień chemię na jedzenie (2013), Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (2014), Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta (2015), Młodziej. Piękniej. Zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę (2017).
DIETA DASH. Sposób na nadciśnienie

29,99 zł 22,04 zł


Od lat zajmuje pierwsze miejsce w rankingach diet, bo Dieta DASH to nie tylko odżywianie, to również terapia, która pozwala skutecznie obniżyć ciśnienie tętnicze i bardzo ważny element profilaktyki chorób związanych z nadciśnieniem. Oprócz ograniczenia spożycia soli wystarczy zmienić dotychczasowy styl odżywiania, opierając się na kilku bardzo prostych założeniach. Tajemnicą tego programu żywieniowego nie są bowiem kalorie czy odpowiednie połączenia składników, lecz produkty, które pozwalają uregulować ciśnienie. W tej książce kucharskiej przedstawiamy sprawdzone przepisy na pyszne potrawy DASH, które opierają się na różnorodnych składnikach takich jak: pełne ziarno, nabiał, warzywa i owoce, ryby i chude mięso, strączki, nasiona i orzechy.
Warzywa Bogactwo witamin

3,90 zł 3,49 zł


Dlaczego warto jeść warzywa? Bo stanowią doskonałe, naturalne źródło witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego. Zawierają dużo wody i błonnika pokarmowego, co sprawia, że są niskokaloryczne. Pełnią ważną rolę w profilaktyce wielu chorób. Ta książka zawiera informacje o dobroczynnym wpływie warzyw na zdrowie, ich leczniczych właściwościach, zastosowaniu w medycynie, kuchni i kosmetyce. Każdy, komu drogie jest własne zdrowie i osób mu bliskich oraz chce wzbogacić swą wiedzę z zakresu zdrowego żywienia, powinien sięgnąć po ten poradnik.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka