KATEGORIE [rozwiń]

Diety

Okładka książki Przyszłość bez otyłości
nowość

59,00 zł


Program Przemian nie jest dietą. Jest nauką nowego stylu życia - takiego, który sprawia, że w naturalny sposób utrzymujesz swoją prawidłową wagę i nie musisz już nigdy więcej się odchudzać. Dwa pierwsze etapy przygotowują nas do redukcji wagi i prowadzą nas do niej. Dwa kolejne są po to, abyśmy ustabilizowali wagę na odpowiednim dla nas poziomie oraz utrzymali ją. Przełomowym momentem w tym procesie jest III etap. O nim właśnie jest ta książka.   III etap jest etapem Stabilizacji Wagi. Przechodzimy na niego po okresie aktywnej redukcji wagi, kiedy to większość posiłków zastąpiliśmy zupami zgodnymi z zasadami Programu Przemian. Dzięki nim oczyszczamy organizm, pobudzamy metabolizm i obniżamy wagę. Co więcej, na III etapie nadal możliwa (i wskazana) jest dalsza jej redukcja.   Oczywiste jednak jest, że nie będziemy jeść głównie zup przez całe swoje życie. Nadal będziemy korzystać z nich dla smaku, zdrowia i regulacji wagi, jednak na III etapie wprowadzamy stopniowo posiłki stałe.   III etap ma bardzo indywidualny charakter i każdy musi dostosować go do siebie. Uwzględnić należy:   stan zdrowia, potrzeby i oczekiwania, historię otyłości, jej genezę, przebyte diety, ich skutki, ostatnią przebytą dietę i czas, który od niej upłynął, przebieg dwóch pierwszych etapów i przebieg redukcji wagi, bieżące reakcje organizmu. Książka ta pozwala lepiej zrozumieć, na czym polega III etap i dlaczego ma tak bardzo indywidualny charakter. Nie zawiera gotowych rozwiązań dobrych zawsze i dla wszystkich, jako uniwersalna metoda na III etap, ale wskazówki, które wszyscy powinni wziąć pod uwagę realizując swój III etap.   Znajdziesz w niej wskazówki, które pozwolą Ci zdecydować:   Kiedy należy przejść na III etap? Jak długo powinien on trwać? Z jakich form obróbki żywności należy korzystać - w jakiej kolejności je wprowadzać, w jakiej proporcji stosować? Jak łączyć różne typy obróbki w posiłkach stałych? Ponad to znajdziesz tu:   Wskazówki dotyczące III etapu najczęściej sprawdzające się u Zupomaniaków. Porady związane z wyzwaniami psychicznymi i fizycznymi, które mogą pojawić się na III etapie. Są to: niepewność, obawa, skłonność do powrotu do starych nawyków, pokusa dalszej (nieuzasadnionej) redukcji wagi, stała troska o metabolizm, oczyszczenie, nawodnienie i odżywienie organizmu, a także radzenie sobie ze skutkami ubocznymi. Podsumowanie i wyjaśnienie najczęściej popełnianych błędów na III etapie. Pytania, które najczęściej padają w czasie konsultacji indywidualnych dotyczących III etapu, np. o kefir, bakalie, koktajle i ... zupy. Przykładowe harmonogramy wprowadzenia III etapu oparte o prawdziwe historie odchudzania z konsultacji. Podsumowanie zasad, które powinny po Przemianie zostać z nami na całe życie.   Książka merytoryczna jest wyczerpującym przewodnikiem po III etapie - uświadamiającym, że nie chodzi o to, by dotrzeć do mety i spocząć na laurach, ale by podróżować, stawiając sobie coraz to nowe cele. Nie związane już z wagą, bo ją utrzymywać chcemy na stałym poziomie. Tego uczymy się na III etapie.   UWAGA! Książka nie zawiera przepisów, a informacje przydatne do zaplanowania i przeprowadzenia III etapu. Przepisy na posiłki stałe na III etapie znajdziesz w książce kulinarnej Zdrowe i smaczne odchudzanie
Okładka książki Zdrowe i smaczne odchudzanie
nowość

59,00 zł


Zastanawiasz się co jeść na III etapie Programu Przemian, by ustabilizować zredukowaną wagę i utrzymać ją? A może nie odchudzasz się, ale brak Ci pomysłu na śniadania, obiady i podwieczorki, które będą sycące, ale lekkie? W książce tej znajdziesz smaczne, zdrowe i ciekawe przepisy dla siebie i całej Twojej rodziny, które pobudzą metabolizm bez obciążania żołądka ciężkostrawnymi produktami!   Program Przemian jest metodą redukcji wagi, ale nie jest dietą. Polega na wypracowaniu i stosowaniu nowych nawyków, dzięki którym w sposób w niewymuszony osiągamy i utrzymujemy prawidłową wagę. Jego ważnym elementem jest zdrowe żywienie, w którym główną rolę odgrywają zupy zgodne z zasadami Programu Przemian.   Na I etapie uczymy się je gotować, na II etapie redukujemy dzięki nim wagę, a na III etapie zamiast części z nich wprowadzamy ponownie posiłki stałe. Nie oznacza to jednak powrotu do dawnych nawyków żywieniowych, a racjonalne żywienie, które w połączeniu z innymi zdrowymi nawykami pomoże nam w stabilizacji i utrzymaniu wagi.   W książce tej znajdziesz ponad 130 przepisów na ciepłe i zimne dania:   na śniadania, na II dania obiadowe, podwieczorki, desery, dodatki do dań, a także koktajle i napary ziołowe. Zastanawiasz się może, dlaczego nie ma przepisów na kolację? Jeśli stosujesz Program Przemian, to wiesz, że najbardziej lekkostrawnym daniem przed snem jest zupa i to ją polecam jeść jako ostatni posiłek wieczorem. Przepisy na zupy znajdziesz w innych moich książkach.   Dania podzielone są nie tylko pod kątem pory dania, na którą są polecane, ale także pod kątem sposobu obróbki. Podział ten pomoże Ci w zaplanowaniu i wdrożeniu indywidualnego planu wprowadzania posiłków stałych na III etapie. Znajdziesz tu przepisy na dania:   jednorodne pod względem obróbki: gotowane, surowe, pieczone, łączące różne rodzaje obróbki: np. gotowanie + surowe, gotowane + pieczone, pieczone + surowe, surowe + nabiał, pieczone + nabiał. Szczegółowe informacje dotyczące tego, jak wprowadzać i realizować III etap znajdziesz w książce merytorycznej o III etapie.   Możesz mieć pewność, że wszystkie przepisy są skomponowane z powszechnie dostępnych produktów, z których większość z pewnością znasz. Zobaczysz, jak pomysłowe i smaczne dania, możesz z nich wyczarować! Delektować się może z nimi zarówno Ty, jak i Twoja rodzina - ciesząc się smakiem i dbając o zdrowie, niezależnie od tego, czy się odchudzasz lub utrzymujesz wagę, czy chcesz po prostu odciążyć układ trawienny, dzięki smacznym, ale lekkostrawnym daniom.
Okładka książki Jem, piję, żyję. Co jeść - aby nie chorować?
nowość

39,90 zł 29,32 zł


Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku. Właściwa dieta, przestrzeganie prostych wskazań, umiejętne dbanie o organizm – to droga do zdrowia. Wiedzą o tym dobrze autorki tej książki. Obie – jedna jedząca mięso i druga –wegetarianka – mają za sobą chorobę nowotworową. Pomimo tego, że są bardziej świadome niż większość Polaków i wiedzą wiele na temat zdrowych potraw, same gubiły się w przeróżnych, często sprzecznych, informacjach i sugestiach dotyczących tego, co jeść, aby być zdrowym. Uporządkowały więc ogromną dostępną wiedzę na ten temat, podparły ją najnowszymi badaniami, a to wszystko opisały w prosty, przyjazny sposób. Prowadzą dialog, kłócą się, wyjaśniają trudne pojęcia (np. wskaźnik glikemiczny) i podają swoje sprawdzone przepisy. A to wszystko pod opieką dietetyka – Radosława Bernata. Tamara i Gośka, dwie kobiety z doświadczeniem onkologicznym napisały świetny poradnik żywieniowy dla tych, którzy zmagają się z paskudną chorobą, a także dla wszystkich, którzy chcą jej uniknąć. Polecam! Katarzyna Bosacka TO NIE JEST KSIĄŻKA, KTÓRA POWIE, JAK WYLECZYĆ SIĘ Z RAKA. TO JEST KSIĄŻKĄ, KTÓRA MOŻE NAS PRZED NIM UCHRONIĆ.
Okładka książki A jak nie mięso, to co?

44,90 zł 33,00 zł


Smak mięsnych dań bez użycia mięsa? To możliwe! Chcesz jeść mniej mięsa, ale nie chcesz rezygnować z ulubionych dań? Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące? Nie umiesz zrobić nic smacznego z tofu czy ciecierzycy? Nie wiesz, na co zwrócić uwagę przy komponowaniu posiłków? To książka dla ciebie! "Proste przepisy ułatwiające zmianę codziennych nawyków żywieniowych. Dzięki tym potrawom nawet nie zauważysz, gdy przestaniesz być mięsożercą. Autorka czerpie inspiracje z najlepszych kuchni świata, tu nie ma mowy o kulinarnej nudzie!" Ewa Wagner, Magazyn "Kuchnia" W środku znajdziesz 120 potraw: 41 przystawek, w tym pasztety, pasty do chleba i domowe chipsy 22 zupy, w tym azjatyckie buliony, zupy krem, krupnik i grochówka 50 dań głównych, w tym kotlety, gulasze, potrawki i makarony 7 deserów, w tym ciastka i batony W 100% bez mięsa, w 100% bez laktozy i w 60% bez glutenu! Proste instrukcje, przydatne porady i ciekawostki wprowadzą cię w świat roślinnej kuchni, w którym zechcesz pozostać na dłużej!
Okładka książki POROZMAWIAJMY O JEDZENIU ZWIERZĄT
nowość

39,00 zł 33,33 zł


Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek między inteligencją a zdolnością do przeżywania cierpienia? Czy decyzja pojedynczej osoby o niejedzeniu mięsa ma znaczenie? Dlaczego ci, którzy popierają wegetarianizm, często sami jedzą mięso? Czy lepiej żyć na fermie przemysłowej, niż nigdy się nie urodzić? To tylko wybrane wątki zaciekłej dyskusji, którą na kartach tej książki toczą mięsożerca i wegetarianin. Napisane przystępnym językiem, angażujące dialogi pokazują, jak prowadzić rzeczową rozmowę na te kontrowersyjne tematy, jakich myślowych błędów i retorycznych pułapek unikać oraz jakie wnioski wydają się nieuchronne. Opisowa bibliografia na końcu książki zawiera streszczenia najważniejszych publikacji na temat etyki wegetarianizmu i weganizmu, a posłowie tłumacza przybliża praktyczne realia tego zagadnienia w Polsce. Jeśli zaczynasz podejrzewać, że jedzenie mięsa jest moralnie wątpliwe, ta książka stanowi doskonałe wprowadzenie do tematu i kompendium argumentów po obu stronach debaty. Jeśli z kolei uważasz, że wegetarianie są przewrażliwieni, a jedzenie mięsa można obronić, stanowi ona fascynujące intelektualne wyzwanie.
Okładka książki DIETA INTERWAŁOWA JAK ŻYĆ DŁUGO I POZOSTAĆ SZCZUPŁYM I ZDROWYM PORADNIK ZDROWIE
nowość

33,00 zł 24,25 zł


Dieta interwałowa Jak żyć długo i pozostać szc
Okładka książki Metoda doktora Jacobsa. Żyj zdrowo i przyjemnie!

29,00 zł 21,31 zł


Mimo poprawy standardu opieki medycznej wzrost chorób cywilizacyjnych przybiera na sile. Jakie są tego przyczyny i jak możemy się przed nimi chronić? Książka ta wyjaśnia w fachowy sposób, opierając się na ponad 1400 badaniach naukowych, wiele kontrowersji związanych z właściwym odżywianiem się. Daje również wielowymiarowy obraz zdrowego trybu życia. Łączy osobiste rozwiązania i doświadczenia autora z najbardziej epidemiologicznie i klinicznie skutecznymi sposobami odżywiania się na świecie. Uwzględnia balans insulinowy, pH i redoks w nietrudnym do stosowania planie żywieniowym. Utrzymanie dobrego stanu zdrowia jest również związane z rezygnacją z tego, co szkodzi, ale w szerszym aspekcie daje wiele korzyści. Przestawienie się na zdrowszą dietę może być kulinarną przygodą. Tematy poruszane w książce: • jak odżywiają się najdłużej żyjący na ziemi ludzie • co sprzyja zaburzeniu równowagi kwasowo-zasadowej i minerałowej, insulinooporności, syndromowi metabolicznemu, chorobom serca i układu krążenia, osteoporozie i niedomaganiu nerek • w jaki sposób sól wpływa na usztywnienie, a potas na uelastycznienie naczyń krwionośnych • insulina sprawia, że rośniemy w górę, następnie wszerz, a potem chorujemy. Skutek syndromu anabolicznego • indeks glikemiczny nietożsamy z insulinowym • białko zwierzęce bogate w metioninę działa zakwaszająco i prooksydacyjnie • w jaki sposób trzy produkty, cukier, mięso i nabiał – główne przyczyny otyłości – otłuszczają brzuch i wątrobę • jaką rolę przy nowotworze odgrywa insulina i IGF-1. Jak je obniżyć • czy dieta ketogenna działa hamująco na raka? • dysfunkcja mitochondrialna i cytopatia – przyczyny i skutki • stres oksydacyjny i nitrozacyjny – co im przeciwdziała • zdrowe tłuszcze – czy mogą szkodzić • jakie posiłki powodują dysfunkcję śródbłonka • dlaczego diety low-carb powodują szybką redukcję wagi a potem pogarszają zdrowie • co obniża, a co podwyższa ryzyko choroby Alzheimera • najbardziej skuteczne terapie żywieniowe przy chorobach serca i układu krążenia, raku prostaty, cukrzycy, reumatyzmie, dysfunkcji śródbłonka • dysbioza jelit i zespół nieszczelnego jelita – jak przyczynia się do tego dieta naszej cywilizacji • dowody – dieta roślinna bez niedoborów i dogmatów
Okładka książki Psychologiczne aspekty nadwagi i otyłości
nowość

49,00 zł 41,87 zł


Książka zawiera wybrane modele kliniczne oraz teorie psychologiczne dotyczące powstawania, utrzymywania i leczenia nadmiernej masy ciała. Prezentuje najnowsze wyniki badań uwzględniające aspekt emocjonalny, behawioralny i percepcyjny otyłości. Pozwala lepiej zrozumieć relacje zachodzące między doświadczaniem emocji, ich regulacją a zachowaniami żywieniowymi i obrazem ciała. Obejmuje wyniki badań własnych w zakresie ewaluacji autorskiej interwencji psychologicznej bazującej na teorii związanej z terapią ukierunkowaną na schematy emocjonalne versus opartej na zbiorze technik powiązanych z regulacją emocji i stresu. Opisuje wybrane modele pracy z pacjentami z nadmierną masą ciała.
Okładka książki Biblioteczka Mamo to ja nr 3/2019

9,99 zł 7,34 zł


Drodzy Rodzice! Coraz częściej mówi się głośno o tym, jak niezwykły wpływ na zdrowie ma odpowiednie jedzenie. To stwierdzenie ma jeszcze ma jeszcze większe znaczenie w stosunku do małych dzieci. A to dlatego że właśnie w pierwszych latach życia organizm rośnie i rozwija się najintensywniej. Jeśli w tym czasie otrzyma niewystarczającą ilość dobrego budulca, czyli pokarmu, będzie miał braki.Mogą się one nie odezwać długie lata, by potem zaatakować w postaci cukrzycy, chorób serca itd. Nie chcemy straszyć. Chcemy po prostu pokazać Wam, Drodzy Rodzice, że mądre żywienie dziecka ma ogromną wartość. A do tego sprawia, że mały człowiek wyrasta na dużego (i zdrowego!) smakosza. Tego Wam życzymy!
Okładka książki Sól Lecznicze właściwości
nowość

34,30 zł 22,30 zł


To kompleksowy poradnik o soli napisany przez znakomitego rosyjskiego lekarza. Odkryjesz zasady stosowania jej w codziennej diecie i rozwiejesz wątpliwości, które w ostatnich latach wokół niej powstały. Poznasz wiele terapii solnych, które są pomocne w odzyskaniu pełni zdrowia. Cała prawda o soli!
Okładka książki Dieta na płaski brzuch
nowość

49,40 zł 32,11 zł


Autor ujawnia wyniki badań, które ujawniają sekret szczupłych osób i podaje przyczyny dla których część ludzi nie może stracić na wadze, bez względu na to jak bardzo się stara. Podpowiada jak wyłączyć geny tycia, podkręcić metabolizm, skończyć ze wzdęciami i osiągnąć płaski brzuch. Pożegnaj tłuszcz i poznaj smak wolności.
Okładka książki Dieta hCG
nowość

49,40 zł 32,11 zł


Najwyższy czas ujawnić tajemnicę, którą skrywali sławni i bogaci od ponad pięćdziesięciu lat. Jest nią dieta hCG czyli kuracja odchudzająca wykorzystująca gonadotropinę kosmówkową, hormon naturalnie występujący u kobiet w ciąży. Dzięki niej utrzymasz wysoki poziom energii i wspaniałe samopoczucie. Piękne ciało na zawsze.
Okładka książki Mądrość osła

49,40 zł 32,11 zł


Autor zdobył wielu zwolenników na całym świecie promując rosyjską filozofię zdrowia. W tej książce, często w dowcipny i prowokacyjny sposób, dostarcza wielu cennych informacji dotyczących odżywiania, odpoczynku, partnerstwa czy seksualności. Poznasz 33 prawdziwe przyczyny tego, że jesteśmy nieszczęśliwi. Odkryj siebie na nowo.
Okładka książki Alkaliczne oczyszczanie
nowość

54,50 zł 35,42 zł


Brak energii, problemy z cerą, refluks czy kłopoty z utrzymaniem optymalnej wagi ciała, to tylko niektóre z „niegroźnych” dolegliwości jakie mogą być efektem zakwaszonego organizmu. Brak równowagi kwasowo zasadowej w ciele może jednak skutkować dużo poważniejszymi schorzeniami np. cukrzyca typu 2, zapalenie tarczycy, choroby serca, a nawet nowotwory. Dzięki tej książce dowiesz się jak powstrzymać kwasicę już dziś, a praktyczne informacje pomogą Ci wdrożyć prosty i skuteczny program Alkalicznego Oczyszczania. Jest to siedmiodniowy plan opierający się na rewolucyjnej diecie alkalicznej, uzupełniony o odpowiednie zioła, witaminy oraz ćwiczenia, które przyspieszą Twój powrót do zdrowia. Od odkwaszenia do zdrowia!
Okładka książki FLEXITARIANIZM

69,90 zł 51,37 zł


Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą planetę. Tutaj nie ma reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. Elastyczne podejście do żywienia faworyzuje warzywa i owoce, a minimalizuje spożycie mięsa. W tej książce znajdziesz ponad 126 przepisów diety flexitariańskiej podzielone tak, abyś przez kolejne 21 dni mógł jeść i pić różnorodne śniadania, pyszne obiady, kuszące fit słodkości, wyjątkowe kolacje czy nietuzinkowe napoje. Po tym czasie wykształcisz u siebie nowy, zdrowy sposób odżywiania i przyczynisz się do ratowania naszej Matki Ziemi. Ponadto do każdego przepisu dodano wartość kaloryczną, a z poradnika dowiesz się jak przechowywać produkty spożywcze i jakich tłuszczy używać.
Okładka książki BLW. Bobas lubi wybór

34,90 zł 25,65 zł


Koniec z prowadzeniem oddzielnej kuchni dla malucha i miksowaniem papek! „Bobas lubi wybór” to praktyczny przewodnik po rozszerzaniu diety krok po kroku. Dowiesz się z niego: • Czy Twoje dziecko jest już gotowe na pierwszy stały posiłek? • Jak skomponować zdrowe i zbilansowane posiłki dla dziecka i całej rodziny? • Co zaproponować do jedzenia dziecku półrocznemu, a co dziewięciomiesięcznemu? • Jak zadbać o bezpieczeństwo podczas jedzenia? • Co dalej z karmieniem piersią lub butelką? W książce znajdziesz również: • Pomysły na zdrowe śniadania, obiady, kolacje i przekąski. • Tabelę wartości odżywczych. oraz 27 kolorowych zdjęć nadesłanych przez polskich rodziców! Baby-led weaning to naturalna metoda wprowadzania pokarmów do diety malucha, która pomaga wychować dziecko uwielbiające zdrowe jedzenie, a nie fast-foody. Autorki przekonują rodziców, że już półroczne niemowlę potrafi jeść samodzielnie! Rodzice stosujący baby-led weaning nie wiedzą, co to niejadek. Każde dziecko może pokochać zdrowe jedzenie, jeśli tylko mu się na to pozwoli! Opinie o książce: W ostatnich latach w Polsce niepokojąco wzrasta liczba ludzi otyłych, również wśród dzieci. Opiekunom sprawia trudność rozpoznawanie oznak głodu u dziecka. Nagminnego przekarmiania najmłodszych otoczenie nie postrzega jako problemu, za to dla rodziny ogromnym kłopotem jest „niejadek”. Pomocy szuka się zwykle na zewnątrz – w mediach, w poradni dziecięcej. „Bobas lubi wybór” pokazuje nam, że podpowiedzi powinniśmy szukać w dziecku. Urszula Bernatowicz-Łojko, lekarz pediatra-neonatolog, konsultant laktacyjny IBCLC Książka o baby-led weaning nie jest tylko książką o jedzeniu. Jest też książką o mitach związanych z żywieniem małych dzieci, o szacunku dla ich granic, o zaufaniu im w kwestii zaspokajania głodu. Bardzo potrzebujemy nowej tradycji żywienia dzieci. Takiej, która szanuje odczucia dziecka dotyczące głodu i sytości. Bobas lubi wybór, bobas lubi samodzielność – to coś, o czym warto pamiętać. Agnieszka Stein, psycholog dziecięcy Książka jest świetna. Rozwój psychoruchowy przebiega w określonej sekwencji. Nauka jedzenia także ma pewne etapy. W swojej pracy propaguję nieingerowanie w rozwój ruchowy dziecka. Uważam, że nie powinniśmy również ingerować w rozwój umiejętności jedzenia. I to właśnie proponują autorki książki – podążać za dzieckiem. Marta Ślifirska, fizjoterapeutka Zdrowe żywienie dzieci to przede wszystkim kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych. Książka „Bobas lubi wybór” to doskonały przewodnik dla rodziców po świecie żywienia dziecka. Promuje karmienie piersią, wspólne zdrowe posiłki, unikanie nadmiaru kalorii i niezdrowych dań, świadome i przyjemne jedzenie, czyli wszystko to, co pomaga w kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych. Ewa Jarymowicz, dietetyczka
Okładka książki Fit przepisy od baletnicy

44,90 zł 33,00 zł


Baletnica gotuje! Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo? Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów? Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie potrzeba bolesnych wyrzeczeń ani długich godzin w kuchni! Gotowanie może być proste, a zdrowe jedzenie łatwo dostępne – także dla osób zajętych lub bardzo aktywnych fizycznie. Poznaj 100 przepisów na lekkie i pożywne dania, które zasmakują całej rodzinie i zagoszczą w twojej kuchni na stałe!
Okładka książki Dieta dr Ewy Dąbrowskiej.Fenomen samouzdr. się org

34,90 zł 25,65 zł


Wszystko, co musisz wiedzieć o diecie dr Ewy Dąbrowskiej Od wydania najbardziej znanej książki dr Ewy Dąbrowskiej minęło ćwierć wieku. Teraz Autorka diety warzywno-owocowej wraca z nową publikacją, bogatsza o doświadczenia tysięcy pacjentów. Po raz pierwszy tak obszernie przedstawia fenomen postu i mechanizmy samouzdrawiania. Omawia zasady diety warzywno-owocowej zgodne z najnowszymi naukowymi odkryciami. Przekazuje także zalecenia, jak przejść od postu do diety pełnowartościowej i prowadzić zdrowy tryb życia. Jakie są przyczyny chorób, które dotykają coraz większej liczby osób? Co zrobić, żeby odzyskać zdrowie, a nie tylko maskować objawy? Na czym polega naturalna profilaktyka? Jak przejść post i ustrzec się przy tym błędów? …tego wszystkiego dowiesz się z tej książki. Ta książka to rewolucja na twoim talerzu i w… głowie W środku znajdziesz przepisy na zdrowe Lunchboxy! Dr n. med. Ewa Dąbrowska – wieloletni pracownik Akademii Medycznej w Gdańsku. W latach 80. XX wieku podjęła się leczenia pacjentów postami. Widząc zaskakujące efekty, jakie przynosiła ta metoda, zrozumiała, jak wielkim fenomenem jest ludzki organizm, który po oczyszczeniu z toksyn uruchamia samoleczące mechanizmy. Dalsze lata swojej pracy zawodowej poświęciła temu zagadnieniu, co zostało uwieńczone opracowaniem diety dr Ewy Dąbrowskiej® i powołaniem w 2018 r. Instytutu Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej. Beata Anna Dąbrowska – na co dzień pracuje z osobami niepełnosprawnymi i autystami, a gotowanie to jej pasja. Tworzy przepisy diety warzywno-owocowej i regularnie podejmuje post. W kuchni stosuje zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej. Jest autorką książek z serii Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej®. Specjalnie do tej książki przygotowała Lunchbox menu.
Okładka książki Jak jeść, by nie tyć i nie chorować

42,90 zł 31,53 zł


Insulinooporność, cukrzyca, zespół metaboliczny to nie wyrok! Anna Powierza, która na co dzień zmaga się z insulinoopornością, wie z doświadczenia, jakim problemem jest życie, gdy je się zdrowo, a jednak nadal się tyje. Po postawieniu diagnozy udało jej się błyskawicznie schudnąć! Odzyskała też energię i harmonię wewnętrzną. Dziś dzieli się swoimi spostrzeżeniami i podpowiada, jak znaleźć odpowiedzi na pytania: Czego unikać w diecie? Co z zajadaniem stresu? Czy istnieje dieta idealna dla osób chorych na insulinooporność? Jak dobierać najlepsze produkty spożywcze? Emocje – jak sobie z nimi radzić? Jakie codzienne nawyki należy zmienić? Jak jeść i nie tyć? Jedzenie jest jednym z najistotniejszych elementów w życiu. Może być trucizną lub lekarstwem i pomocą w walce z chorobami. Dlatego warto wiedzieć, czym karmimy nasz organizm!
Okładka książki Baby by Ann

54,90 zł 40,35 zł


Kiedy na świecie pojawia się dziecko, przed rodzicami pojawia się wiele wyzwań. Jednym z nich jest odpowiednie żywienie. Co podawać dziecku, aby dostarczyć mu wszelkich niezbędnych do optymalnego rozwoju składników? Jak wyrobić w maluchu zdrowe nawyki żywieniowe? Co i kiedy wdrażać do diety dziecka, a czego unikać? Baby by Ann to prawdziwe kompendium wiedzy na temat żywienia dzieci. W książce Anny Lewandowskiej rodzice znajdą wszystko, co powinni wiedzieć o żywieniu dziecka, a także przepisy na pyszne i, co najważniejsze, odpowiednio zbilansowane, posiłki dla najmłodszych.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka