KATEGORIE [rozwiń]

Diety

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej. 

Okładka książki Gotuj z Majokani

39,90 zł 27,52 zł


Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów… Czego szukamy w sztuce, także kulinarnej? Niezwykłych doznań? Szukamy czegoś, co rozpala w nas iskierkę życia…
Okładka książki Zdrowe smaki BLW. Jak nakarmić całą rodzinę...

69,99 zł 39,08 zł


Masz dość gotowania osobnych posiłków dla każdego członka rodziny? Planujesz wprowadzić w domu dobre nawyki żywieniowe? Chcesz rozpocząć rozszerzanie diety maluszka i nie wiesz, od czego zacząć, żeby mu nie zaszkodzić? Masz w domu małego alergika? A może po prostu potrzebujesz inspiracji w kuchni?Ułatwiaj sobie życie! Jemy to samo!Izabela Daniel-Kalicka, dietetyk i mama dwójki dzieci, zdradzi ci sekrety, jak przygotować dobrze zbilansowane, smaczne i zdrowe posiłki dla całej rodziny. Pokaże ci też, co zrobić, żeby dania, które smakują dorosłym i starszym dzieciom, mogły jeść również niemowlęta.BLW (bobas lubi wybór) czy metoda tradycyjna? Poznaj sposoby rozszerzania diety i sprawdź, jak wprowadzić je w życie!Dzięki tej książce przekonasz się, że kilka bazowych receptur można w dowolny sposób komponować z różnymi, czasami zaskakującymi dodatkami, tworząc dopasowany do twojej rodziny jadłospis. Poznasz nie tylko zalety jedzenia wspólnych posiłków, ale dowiesz się też, jak zaangażować najmłodszych domowników do pomocy. Znajdziesz tutaj przepisy na pyszne śniadania i kolacje, sprawdzone obiady, zdrowe słodkości i przekąski oraz taco party!
Okładka książki Terapia siarką
nowość

44,40 zł 26,01 zł


"Najskuteczniejszy środek na różne dolegliwości Siarka organiczna to substancja naturalnie występująca w naszym organizmie oraz w warzywach i owocach oraz przyrodzie. Dzięki tej książce dowiesz się, jak ważną rolę pełni siarka i jej związki oraz poznasz wskazówki, jak samodzielnie stosować odpowiednie dawki, by Twój organizm skutecznie pokonał dolegliwości. Przywróć zdrowie naturalnym sposobem Autor latami zmagał się z dolegliwościami zdrowotnymi, kontuzjami sportowymi i stanami zapalnymi, które były skutkiem przeciążenia organizmu ćwiczeniami wysiłkowymi. Przyjmował wiele preparatów, w tym siarkę organiczną czyli MSM. Po terapii tym naturalnym środkiem odzyskał energię a urazy i ból przestały utrudniać mu życie. W swojej książce dzieli się wiedzą o jej zdrowotnych właściwościach. Siarka - zdrowie z natury."
Okładka książki Kuchnia polska dla diabetyków
nowość

39,99 zł 22,38 zł


Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru zdrowo. Dla wielu osób zdrowo znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka od wielu lat pracująca ze słodkimi ludźmi pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.W książce znajdziesz:przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje;przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle;propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia;wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność;porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2;wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.Dorota Drozd pielęgniarka o specjalizacji diabetologicznej, edukatorka diabetologiczna i psychodietetyczka, członkini Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych. Jest autorką książek Insulinooporność. Dieta dla zdrowia, Kuchnia świata dla diabetyków i Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych artykułów popularnonaukowych.
Okładka książki Wypieki dla diabetyków
nowość

39,99 zł 22,38 zł


Smaczne i proste wypieki dla diabetyków oraz wszystkich, którzy chcą mieć kalorie i węglowodany pod kontrolą.Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.Daj się skusić wyśmienitym ciastom kakaowym, spróbuj pikantnych ciasteczek z bobu, ciesz się delikatnością sernika kokosowego na zimno, przekonaj się, że upieczenie pysznego chleba na zakwasie wcale nie jest trudne! Przepisy Agaty Lewandowskiej to doskonała propozycja zarówno dla wielbicieli tradycyjnych wypieków, jak i osób lubiących poznawać nowe smaki nie tylko dla diabetyków, ale wszystkich, którzy chcą odżywiać się zdrowo, zachować szczupłą sylwetkę, a jednocześnie cieszyć się słodyczą domowych wypieków.W książce znajdziesz:120 przepisów na wypieki słodkie i wytrawne, na ciepło i na zimno, a także na domowe pieczywo,kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,porady kulinarne dotyczące różnych rodzajów wypiekówinformacje dotyczące żywienia diabetyków.Agata Lewandowska dietetyczka, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książek Polska kuchnia bezglutenowa oraz Ciasta i desery dla diabetyków.
Okładka książki Porady dietetyczne. Dieta bez efektu jo-jo

50,00 zł 35,92 zł


Mam na imię Dorota i jestem dietetykiem oraz psychodietetykiem. Od 20 lat interesuję się zdrowym odżywianiem, jak również zagadnieniem zachowania zdrowej sylwetki. Od siedemnastego roku życia zdrowo, pełnowartościowo oraz niskokalorycznie gotuję. W swoim życiu również zmagałam się z nadwagą. Pewnego dnia jednak powiedziałam sobie: Dość! Koniec ze zbędnymi kilogramami! i udało mi się zrzucić ich nadmiar, a także zachować zdrową i zgrabną sylwetkę dzięki regularnemu uprawianiu sportu oraz silnej motywacji. Moje przepisy oraz przepisy mojej rodziny znajdziesz w książce kulinarnej Życzę smacznego. Rodzinna kuchnia Doroty Książka ta, mam nadzieję, zmotywuje Cię do zdrowego trybu życia i pokaże, że to, co wydaje Ci się niemożliwe do osiągnięcia, stanie się możliwe. Znajdziesz w niej również opinie ludzi, którzy przeszli na przedstawioną przeze mnie dietę, co może okazać się dodatkową motywacją oraz pozytywną inspiracją. Stracić na wadze i mieć stale zgrabną sylwetkę to cel, jaki można uzyskać nie tylko przez ostrą dietę, ale przede wszystkim przez świadomy wybór odpowiednich produktów żywnościowych. Jeśli zastanawiasz się, jak trwale schudnąć, jest na to rada. Przede wszystkim musisz zmienić swoje nawyki żywieniowe na stałe. Jednak, jak łatwo się domyślić, nie tylko na tym polega chudnięcie. Trzeba również połączyć to z aktywnością fizyczną. Słowo dieta pochodzi z języka greckiego i oznacza rozsądny tryb życia łączący zdrowe odżywianie z ruchem. Jest wiele diet, które na początku są na topie, a potem schodzą na kolejny plan, ponieważ pojawiają się następne. Wszystkie te diety łączy jedna cecha chwali się je jako idealne, a wcześniejsze sposoby na odchudzanie stają się bezużytecznymi i niepotrzebnymi już metodami. Tak chociażby podchodzono do węglowodanów, które raz traktowano jako przyczynę nadwagi, a innym razem jako składnik powodujący smukłą sylwetkę. Bardzo podobnie było z takim składnikiem pokarmowym jak tłuszcz. Wrogowie tłuszczu głównie ludzie uprawiający sport mówili, że on tuczy, natomiast ich przeciwnicy, jak sama nazwa wskazuje, byli innego zdania. Głosili tezę, że tłuszcz dodaje energii. Jedząc coraz mniej, aby doprowadzić do szybkiego spadku wagi, oddalasz się od swojego wymarzonego celu. Nie tędy droga. W mojej książce proponuję Ci urozmaicone przepisy na śniadania, obiady i kolacje, jak również na przekąski między posiłkami. Przepisy, po których będziesz czuć się syty, a jednocześnie poprawisz swoją sylwetkę, zdrowie oraz samopoczucie. Przepisy te nie zostały opracowane na podstawie teorii i nauki, a codziennej praktyki. Kilka osób z nadwagą zaczęło korzystać z mojej diety już podczas jej powstawania. Za sprawą diety połączonej z aktywnością fizyczną, udało im się stracić do 1 kilograma w ciągu tygodnia. W książce przedstawiam kilka pomocnych wskazówek oraz rad, dzięki którym odchudzanie przestanie być dla Ciebie stresujące i trudne jak było do tej pory. Pokażę Ci, jak radzić sobie z napadem wilczego głodu czy złością z powodu braku konsekwencji w stosowaniu diety.
Okładka książki Koktajle. Naturalne źródło witalności
nowość

49,95 zł 27,47 zł


Kolorowe, zdrowe i pożywne koktajle są nie tylko doskonałą propozycją na dietetyczny posiłek, ale także sposobem na zachowanie sił witalnych przez długi czas.
Okładka książki Możesz wyleczyć choroby autoimmunologiczne
nowość

79,70 zł 45,34 zł


Miewasz alergie, uporczywe bóle głowy lub brzucha, zdiagnozowano u ciebie astmę, masz nadwagę? To może być pierwszy sygnał, że cierpisz na jedną z chorób autoimmunologicznych lub masz zaburzenia hormonalne! Ta książka nauczy cię je rozpoznawać i samodzielnie eliminować. Poznasz autorski program liderki medycyny funkcjonalnej - metodę Myers. Zasady tej naturalnej metody leczenia chorób autoimmunologicznych są proste. Podstawą proponowanej Autorkę terapii bezglutenowa dieta przeciwzapalna, która pozwoli ci na skuteczne oczyszczanie jelit. Wyeliminujesz z diety toksyczne produkty, które wywołują stany zapalne. A to pozwoli ci na złagodzenie objawów chorób tarczycy czy stwardnienia rozsianego. Zdrowie od podstaw!
Okładka książki Moje sprawdzone przepisy. Pyszna kuchnia na co dzień i na imprezy
nowość

74,99 zł 41,24 zł


Poznaj przepisy, które zawsze się sprawdzają!Chcesz wprowadzić do swojej kuchni coś nowego? Nie wiesz, jak przygotować dania swojego dzieciństwa ani któremu przepisowi zaufać? Testujesz pomysły z Internetu, ale efekt wciąż nie jest zadowalający? Nie marnuj czasu ani składników! Autorka zebrała niezawodne, przez lata udoskonalane i wielokrotnie testowane przepisy na dania i desery, które zbierają pochwały jej rodziny, znajomych, a przede wszystkim obserwatorów jej konta na Instagramie @moje.sprawdzone.przepisy.Znajdziesz tu zarówno dobrze znane, tradycyjne dania, jak również świeże pomysły i inspiracje kulinarne. Wypróbujesz wyborne zupy i obiady, łatwe i efektowne ciasta oraz desery, zdrowe śniadania, lekkie kolacje i pyszne przekąski imprezowe. Flaczki z boczniaków, pieczony omlet, a może sernik baskijski? Spróbuj i sprawdź, czy staną się również twoimi sprawdzonymi przepisami!
Okładka książki Choroby wątroby. Dieta i jadłospisy

40,01 zł 27,59 zł


„Choroby wątroby. Dieta i jadłospisy” to wyjątkowa książka. Opisaliśmy w niej wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety w różnych chorobach wątroby. Jeśli Ciebie lub Twojego bliskiego dotyczy: - Ostre wirusowe zapalenie wątroby (WZW) typu A, B lub C, - Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu B lub C, - Polekowe uszkodzenie wątroby, - Alkoholowe stłuszczenie wątroby, - Niealkoholowe stłuszczenie wątroby, - Marskość wątroby lub inna choroba wątroby, to pewnością przyda się Wam ten poradnik. Oto 7 powodów, dla których warto sięgnąć po tę książkę. Po pierwsze, znajdziecie tu tylko sprawdzoną, naukową wiedzę. Obalamy wiele mitów, z którymi na pewno spotkaliście się w czasie rozmów z innymi chorymi lub przeczytaliście w Internecie. Po drugie, omawiamy modyfikacje diety w różnych chorobach wątroby. „Dieta wątrobowa” to nie jest do końca właściwe określenie, bo zakłada, że wszystkim chorym „na wątrobę” zaleca się to samo. Tymczasem dieta powinna uwzględniać aktualną wydolność wątroby, specyficzne modyfikacje diety w danej chorobie wątroby, ogólny stan odżywienia Pacjenta czy choroby współistniejące. Tutaj warto dodać, że te modyfikacje zwykle są łatwe do wprowadzenia i Pacjenci nie mają problemu z ich realizacją. A co najważniejsze, dalej mogą jeść smacznie i zdrowo! Po trzecie, autorami książki są polscy dietetycy. To oznacza, że wszystko, co zostało napisane, odzwierciedla polskie realia - polskie zwyczaje kulinarne i produkty, ale także leki i zioła dostępne w Polsce. Po czwarte piszemy prostym i zrozumiałym językiem. Bez zbędnego rozwlekania tematu i bez stylu typowego dla amerykańskich, przegadanych poradników. Po piąte, wyjaśniamy istotne zagadnienia żywieniowo-zdrowotne, które nie są bezpośrednio związane z chorobami wątroby, ale są ważne w codziennym życiu. Czym są węglowodany? Ile trzeba ich spożywać? Gdzie je znaleźć? Jaka jest różnica między lekiem a suplementem? I tak dalej... Po szóste, stworzyliśmy tabele produktów zalecanych i niezalecanych. Dzięki temu od razu wiadomo, co można jeść, a co lepiej omijać. Po siódme, opracowaliśmy jadłospis, którego przygotowanie będzie łatwe, bo wszystko zostało rozpisane krok po kroku. Warto pamiętać, że nie ma jednego, uniwersalnego jadłospisu, który spełni oczekiwania wszystkich Pacjentów. Jesteśmy przekonani, że wszystko, czego chcecie dowiedzieć się na temat żywienia w różnych chorobach wątroby, znajdziecie w naszej książce.
Okładka książki Kuchnia wegańska. Niski indeks glikemiczny

49,95 zł 27,47 zł


Kuchnia wegańska to inspirujący alternatywny styl życia, myślenia i żywienia. Obecnie istnieje wiele ciekawych wersji dań roślinnych nie muszą być monotonne i pozbawione atrakcyjności. Możliwość czerpania z bogactw kuchni całego świata oraz dostępność egzotycznych produktów, przypraw i receptur urozmaicają naszą kuchnię.W książce znajdą Państwo dania wegańskie o niskim indeksie glikemicznym, przeznaczone zarówno dla osób stosujących dietę roślinną, jak i chcących poprawić zdrowie lub zredukować masę ciała. Przepisy uwzględniają wysokość IG oraz ilość porcji. Obejmują między innymi pomysły na szybkie przekąski, kolorowe sałatki, sycące dania główne i pyszne desery. Smacznego!
Okładka książki Desery KETO Słodycze bez cukru, bez glutenu, ze smakiem wyd. 2024

49,99 zł 27,93 zł


Czy będąc na diecie ketogenicznej, musimy unikać słodkości? Nie wolno nam zjeść kawałka tortu, muffinki albo skosztować lodów? Oto dobra wiadomość: od czasu do czasu można pozwolić sobie na małe co nieco!Niezależnie od tego, czy ograniczasz cukier, węglowodany, unikasz glutenu albo laktozy, możesz próbować nowych rzeczy i cieszyć się jedzeniem! W tej książce znajdziesz przepisy na nieskomplikowane i smaczne desery. Wszystkie bez dodatku mąki pszennej, ze składników dobrej jakości. To receptury, które mogą stanowić inspirację do samodzielnego komponowania kolejnych słodkości.W poradniku zawarto 70 przepisów na:ekspresowe desery,ciasta (torty, serniki, tarty z pysznymi kremami),ciasteczka i muffinki,kremy i musy,domowe lody, omlety, naleśniki, gofry.Ewelina Podrez-Siama to domowy szef kuchni i amatorka diety ketogenicznej. Na co dzień jest przedsiębiorczynią i prezeską agencji digital marketingu Fox Strategy oraz specjalistką SEO, a prywatnie miłośniczką psów, entuzjastką domowego ogrodnictwa i fanką seriali. Od początku swojej przygody z ketozą prezentuje własne starannie dopracowane przepisy na blogu Ms-Fox.pl.
Okładka książki Ortotrofia Podstawy Prawidłowego Żywienia. Tom 2
nowość

84,00 zł 57,92 zł


Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego zywieniajest jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934–1942 – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku. W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka. Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat. Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.
Okładka książki Dieta długowieczności

39,90 zł 27,24 zł


Jaki jest sekret długowieczności?Wyjawia go Valter Longo, profesor gerontologii i biochemik, światowej sławy ekspert w zakresie badań nad starzeniem, znany jako guru długowieczności.Jego autorski plan żywieniowy oparty jest na kuchni śródziemnomorskiej (niskobiałkowej i niskocukrowej, obfitującej w zdrowe tłuszcze, warzywa i owoce) oraz okresowych postach, które stosuje się zaledwie 3-4 razy do roku przez kilka dni. Dieta Valtera Longo to klucz do dłuższego, zdrowszego i bardziej satysfakcjonującego życia. Redukuje tkankę tłuszczową w okolicach brzucha, zapobiega utracie mięśni i kości, odmładza i regeneruje organizm. Chroni przed schorzeniami układu krążenia, cukrzycą, nowotworami, chorobami autoimmunologicznymi i neurodegeneracyjnymi, takimi jak Alzheimer.Międzynarodowy bestseller prezentujący najważniejsze odkrycia w dziedzinie odżywiania.Potwierdzony klinicznie, rewolucyjny plan żywieniowy wydłużający życie.Dieta, która uchroni Cię przed otyłością i chorobami cywilizacyjnymi.
Okładka książki Odżywianie według Pięciu Przemian (pakiet 3 książek)

199,70 zł 96,90 zł


Odżywianie według Pięciu Przemian (pakiet 3 książek) Odżywianie według Pięciu Przemian Czy pożywienie może nie tylko zapewniać nam przetrwanie, ale także wzmacniać nasz system odpornościowy i mieć dobroczynny wpływ na naszą psychikę? Jeśli odżywiamy się według tradycji Pięciu Przemian, to odpowiedź brzmi „tak”. Kuchnia Pięciu Przemian, wywodząca się wprost z tradycyjnej medycyny chińskiej, opiera się na potencjale energetycznym poszczególnych produktów spożywczych i wspiera kluczową dla zdrowia równowagę między elementami yin i yang. Gdy ta równowaga zostaje zachwiana, dopada nas wiele dolegliwości, m.in. zaburzenia koncentracji, zmęczenie, niepohamowana ochota na słodycze czy oziębłość seksualna. Dzięki tej książce nauczysz się, jak przywrócić utraconą stabilność organizmu, komponując posiłki w tzw. cyklu odżywczym Pięciu Przemian (Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda), i wprowadzisz do swojej kuchni zdrowie, witalność i radość życia. Jest to właściwie pierwsza rzetelna książka na naszym rynku, dotycząca stosowania tak szczególnej diety jaką jest chińska zasada gotowania z zastosowaniem pięciu Przemian, która omawia problem tak szczegółowego, a zarazem tak kompleksowo. To, że jedzenie ma wpły w na nasz system trawienny , wiadomo od stuleci, ale żeby dzięki niemu wzmacniać nie tylko swój system odpornościowy, ale także psychiczny i emocjonalny to mała rewolucja w myśleniu.Przeczytajcie, a sami się przekonacie. Odżywianie według Pięciu Przemian dla matki i dziecka Narodziny dziecka to wspaniały moment dla każdej kobiety. Jednym z ważniejszych elementów rozwoju naszego dziecka jest odpowiednie karmienie. Taki mały element jak posiłki może znacząco wpłynąć na cały organizm naszej pociechy. Warto więc zasięgnąć porad ekspertów w tej dziedzinie. Prawidłowe odżywanie nie tylko polepszy samopoczucie naszego dziecka, ale i również nasze samopoczucie ulegnie poprawie. Odżywianie według Pięciu Przemian dla matki i dziecka ułatwi poznawanie nas samych oraz szczegółowo wyjaśni wpływ odżywiania na nasze maleństwo.   Kontynuacja cyklu Odżywianie według Pięciu Przemian. Ten tom zawiera porady dla przyszłych matek i ojców. Jak przygotować się do poczęcia: co jeść i jaki tryb życia prowadzić na kilka miesięcy przed poczęciem, aby dziecko było jak najzdrowsze. W książce znajdziemy porady żywieniowe dla kobiet w ciąży i po porodzie. A także wskazówki, jak żywić noworodki i małe dzieci oraz przepisy kulinarne dla dzieci do czternastego roku życia.   Do książki dołączony jest kolorowy plakat z tabelą produktów spożywczych ułożonych według Pięciu Przemian. Jak przygotować się do poczęcia: co jeść i jaki tryb życia prowadzić na kilka miesięcy przed poczęciem, aby dziecko było jak najzdrowsze. W książce znajdziemy porady żywieniowe dla kobiet w ciąży i po porodzie. A także wskazówki, jak żywić noworodki i małe dzieci oraz przepisy kulinarne dla dzieci do czternastego roku życia. Do książki dołączony jest kolorowy plakat z tabelą produktów spożywczych ułożonych według Pięciu Przemian. Gotowanie według Pięciu Przemian. Książka kucharska Kolejna bestsellerowa książka autorki „Odżywiania według Pięciu Przemian” Wywodząca się z medycyny chińskiej tradycja odżywiania według Pięciu Przemian to metoda, dzięki której każdy posiłek jest sycący, dostarcza organizmowi potrzebnych składników i utrzymuje go w doskonałej harmonii. Po zapoznaniu się z jej podstawowymi założeniami metoda ta okazuje się też prosta i intuicyjna. Gotując zgodnie z zasadami Przemiany Wody, Ziemi, Metalu, Drzewa i Ognia, zapewnisz sobie i swojej rodzinie zdrowie oraz równowagę! W tej książce znajdziesz podstawowe zasady gotowania według Pięciu Przemian i 200 przepisów na pyszne dania, z których wiele przygotujesz w mniej niż 30 minut! Odkryjesz wśród nich smaczne i zdrowe potrawy mięsne i wegetariańskie, słodkie i pikantne śniadania, desery, domowe wypieki i napoje. Przy każdym przepisie znajdziesz także wskazania zdrowotne. Wsłuchaj się w swoje potrzeby i wykorzystaj przepisy z tej wyjątkowej książki kucharskiej, by wzmocnić swój fizyczny dobrostan i polepszyć samopoczucie, a wszystko to w zgodzie z naturalnym cyklem pór roku i w harmonii energetycznej. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Odżywianie i Gotowanie według Pięciu Przemian (pakiet 2 książek)

139,80 zł 69,90 zł


Odżywianie i Gotowanie według Pięciu Przemian (pakiet 2 książek) Odżywianie według Pięciu Przemian Czy pożywienie może nie tylko zapewniać nam przetrwanie, ale także wzmacniać nasz system odpornościowy i mieć dobroczynny wpływ na naszą psychikę? Jeśli odżywiamy się według tradycji Pięciu Przemian, to odpowiedź brzmi „tak”. Kuchnia Pięciu Przemian, wywodząca się wprost z tradycyjnej medycyny chińskiej, opiera się na potencjale energetycznym poszczególnych produktów spożywczych i wspiera kluczową dla zdrowia równowagę między elementami yin i yang. Gdy ta równowaga zostaje zachwiana, dopada nas wiele dolegliwości, m.in. zaburzenia koncentracji, zmęczenie, niepohamowana ochota na słodycze czy oziębłość seksualna. Dzięki tej książce nauczysz się, jak przywrócić utraconą stabilność organizmu, komponując posiłki w tzw. cyklu odżywczym Pięciu Przemian (Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda), i wprowadzisz do swojej kuchni zdrowie, witalność i radość życia. Jest to właściwie pierwsza rzetelna książka na naszym rynku, dotycząca stosowania tak szczególnej diety jaką jest chińska zasada gotowania z zastosowaniem pięciu Przemian, która omawia problem tak szczegółowego, a zarazem tak kompleksowo. To, że jedzenie ma wpły w na nasz system trawienny , wiadomo od stuleci, ale żeby dzięki niemu wzmacniać nie tylko swój system odpornościowy, ale także psychiczny i emocjonalny to mała rewolucja w myśleniu.Przeczytajcie, a sami się przekonacie. Gotowanie według Pięciu Przemian. Książka kucharska Kolejna bestsellerowa książka autorki „Odżywiania według Pięciu Przemian” Wywodząca się z medycyny chińskiej tradycja odżywiania według Pięciu Przemian to metoda, dzięki której każdy posiłek jest sycący, dostarcza organizmowi potrzebnych składników i utrzymuje go w doskonałej harmonii. Po zapoznaniu się z jej podstawowymi założeniami metoda ta okazuje się też prosta i intuicyjna. Gotując zgodnie z zasadami Przemiany Wody, Ziemi, Metalu, Drzewa i Ognia, zapewnisz sobie i swojej rodzinie zdrowie oraz równowagę! W tej książce znajdziesz podstawowe zasady gotowania według Pięciu Przemian i 200 przepisów na pyszne dania, z których wiele przygotujesz w mniej niż 30 minut! Odkryjesz wśród nich smaczne i zdrowe potrawy mięsne i wegetariańskie, słodkie i pikantne śniadania, desery, domowe wypieki i napoje. Przy każdym przepisie znajdziesz także wskazania zdrowotne. Wsłuchaj się w swoje potrzeby i wykorzystaj przepisy z tej wyjątkowej książki kucharskiej, by wzmocnić swój fizyczny dobrostan i polepszyć samopoczucie, a wszystko to w zgodzie z naturalnym cyklem pór roku i w harmonii energetycznej. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Proste przepisy w 15 minut

65,00 zł 35,74 zł


Masz mało czasu na gotowanie? Chcesz zrzucić kilka kilogramów, a może po prostu zależy ci na zdrowej, dobrze zbilansowanej diecie?Agnieszka Stolarczyk, autorka popularnego profilu na Instagramie @szczypta.wanilii, przedstawia: aż 120 szybkich, łatwych i pysznych potraw i deserów, które nie wymagają długiego stania w kuchni!Znajdziesz tu pożywne śniadania, błyskawiczne obiady i lekkie kolacje. Przygotujesz pyszne sałatki oraz niebanalne imprezowe przekąski, a także zaspokoisz apetyt na coś słodkiego dzięki przepisom na dietetyczne desery. Proteinowe naleśniki sernikowe, kurczak po toskańsku, a może cytrynowo-miodowe szparagi z parmezanem?Poświęć 15 minut i przekonaj się, jakie to proste!Chcesz zaoszczędzić jeszcze więcej czasu? Zajrzyj na koniec książki, gdzie znajdziesz gotowy jadłospis redukcyjny w trzech wariantach!
Okładka książki Dieta Keto Dla Kobiet

34,99 zł 20,97 zł


Chociaż w kwestii diet jesteśmy ekspertkami, znalezienie tej najlepszej dla nas nie zawsze jest proste. Dlaczego? Ponieważ od żywieniowych zasad i reguł silniejsze bywają kaprysy kobiecych hormonów. To z ich powodu jednego dnia budzimy się piękne i możemy przenosić góry, a kolejnego wolimy ukryć się przed całym światem. To one także sprawiają, że podjadamy i wbrew rozsądkowi wybieramy to, co nam nie służy. Lata poważnych badań i doświadczenia tysięcy kobiet pokazały, że gdy inne diety zawodzą, naszym sojusznikiem może być dieta ketogeniczna. Sumiennie stosowana, przynosi oczekiwane rezultaty: chudniemy, czujemy się lepiej, bo… lepiej pracuje nasz układ hormonalny. To oznacza, że pozbywamy się wielu dolegliwości i zaburzeń, m.in. migren, wahań nastroju, insulinooporności. Jesteśmy spokojniejsze, bardziej pogodne, więc mniej zagrożone nadciśnieniem i nadwrażliwością jelit. Dzięki tej książce lepiej zrozumiesz swój metabolizm i poznasz wpływ posiłków keto na swój organizm. To kobieca wersja tej diety, dlatego posiłki, choć zawierają dużo tłuszczów, swoją urodą i zapachem cieszą zmysły. Jak łatwiej przejść na keto? Na co się przygotować i jak omijać dietetyczne pułapki? O tym właśnie jest ta książka.
Okładka książki Dieta keto dla kobiet

34,99 zł 20,41 zł


Chociaż wkwestii diet jesteśmy ekspertkami, znalezienie tej najlepszej dlanas nie zawsze jest proste. Dlaczego? Ponieważ od żywieniowych zasad ireguł silniejsze bywają kaprysy kobiecych hormonów. To zich powodu jednego dnia budzimy się piękne imożemy przenosić góry, akolejnego wolimy ukryć się przed całym światem. Toone także sprawiają, że podjadamy iwbrew rozsądkowi wybieramy to, co nam nie służy.Lata poważnych badań idoświadczenia tysięcy kobiet pokazały, że gdy inne diety zawodzą, naszym sojusznikiem może być dieta ketogeniczna. Sumiennie stosowana, przynosi oczekiwane rezultaty: chudniemy, czujemy się lepiej, bo lepiej pracuje nasz układ hormonalny. To oznacza, że pozbywamy się wielu dolegliwości izaburzeń, m.in. migren, wahań nastroju, insulinooporności. Jesteśmy spokojniejsze, bardziej pogodne, więc mniej zagrożone nadciśnieniem inadwrażliwością jelit.Dzięki tej książce lepiej zrozumiesz swój metabolizm ipoznasz wpływ posiłków keto na swój organizm. To kobieca wersja tej diety, dlatego posiłki, choć zawierają dużo tłuszczów, swoją urodą izapachem cieszą zmysły.Jak łatwiej przejść na keto? Na co się przygotować ijak omijać dietetyczne pułapki? Otym właśnie jest ta książka.
Okładka książki Kuchnia pełna warzyw

49,99 zł 27,93 zł


Warzywa są nie tylko zdrowe, lecz także pyszne. W tej książce znajdziesz ponad 100 przepisów na dania zarówno sezonowe, jak i takie, których smakiem możesz cieszyć się przez cały rok.Autorka zaprasza cię do swojej kuchni pełnej warzyw. Przekonasz się, że ze zwyczajnych warzyw z ogródka czy straganu można wyczarować wspaniałe dania na każdą okazję. Przepisom towarzyszą ciekawostki i praktyczne wskazówki, jak dodać potrawom jeszcze więcej smaku.Bohaterami książki są: burak, cebula, cukinia i dynia, fasola i groch, kalafior i brokuł, kapusta, marchew, ogórek, papryka, pomidor, por i ziemniaki. Dowiesz się, jak przygotować z nich potrawy typowo polskie i regionalne na przykład cebularze, bigos albo placki ziemniaczane a także dania sięgające korzeniami do kuchni z różnych zakątków świata, jak spaghetti aglio e olio e peperoncino, holenderski stamppot czy gazpacho. Przyrządzisz klasyczne potrawy, na przykład spaghetti bolognese, zupę cebulową i sałatkę grecką, możesz też spróbować wegańskich burgerów, noodli z kapustą lub ciasta marchewkowego. Choć wszystkie przepisy opierają się na warzywach, nie brakuje w nich także mięsa, nabiału czy ryb. Dodatkowo w książce znajdziesz sprytne receptury na naturalne barwniki oraz pomysły na koktajle warzywno-owocowe, będące prawdziwą witaminową bombą!Wzbogać swoje menu, eksperymentując, przyprawiając i smakując. Wszystko z fantazją!Lidia Bawolska autorka bloga Pieprzyć z Fantazją. Lubi rozmawiać o gotowaniu, inspirację czerpie z kuchni swojej mamy i babci. Tworzy przepisy zarówno tradycyjne, jak i nowe, pomysłowe i niezwykłe.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj