KATEGORIE [rozwiń]

Diety

Okładka książki Biblioteczka Mamo to ja nr 3/2019

9,99 zł 7,34 zł


Drodzy Rodzice! Coraz częściej mówi się głośno o tym, jak niezwykły wpływ na zdrowie ma odpowiednie jedzenie. To stwierdzenie ma jeszcze ma jeszcze większe znaczenie w stosunku do małych dzieci. A to dlatego że właśnie w pierwszych latach życia organizm rośnie i rozwija się najintensywniej. Jeśli w tym czasie otrzyma niewystarczającą ilość dobrego budulca, czyli pokarmu, będzie miał braki.Mogą się one nie odezwać długie lata, by potem zaatakować w postaci cukrzycy, chorób serca itd. Nie chcemy straszyć. Chcemy po prostu pokazać Wam, Drodzy Rodzice, że mądre żywienie dziecka ma ogromną wartość. A do tego sprawia, że mały człowiek wyrasta na dużego (i zdrowego!) smakosza. Tego Wam życzymy!
Okładka książki Mądrość osła
nowość

49,40 zł 36,30 zł


Autor zdobył wielu zwolenników na całym świecie promując rosyjską filozofię zdrowia. W tej książce, często w dowcipny i prowokacyjny sposób, dostarcza wielu cennych informacji dotyczących odżywiania, odpoczynku, partnerstwa czy seksualności. Poznasz 33 prawdziwe przyczyny tego, że jesteśmy nieszczęśliwi. Odkryj siebie na nowo.
Okładka książki How Not To Die

44,00 zł 38,48 zł


The International Bestseller 'Dr Michael Greger reveals the foods that will help you live longer' Daily Mail 'This book may help those who are susceptible to illnesses that can be prevented with proper nutrition' His Holiness the Dalai Lama Why rely on drugs and surgery to cure you of life-threatening disease when the right decisions can prevent you from falling ill to begin with? How Not To Die gives effective, scientifically-proven nutritional advice to prevent our biggest killers - including heart disease, breast cancer, prostate cancer, high blood pressure and diabetes - and reveals the astounding health benefits that simple dietary choices can provide. Based on the latest scientific research, the internationally bestselling How Not To Die examines each of the most common diseases to reveal what, how and why different foods affect us, and how increasing our consumption of certain foods and avoiding others can dramatically reduce our risk of falling sick and even reverse the effects of disease. It also shares Dr Greger's 'Daily Dozen' - the twelve foods we should all eat every day to stay in the best of health. With emphasis on individual family health history and acknowledging that everyone needs something different, Dr Michael Greger offers practical dietary advice to help you live longer, healthier lives.
Okładka książki FLEXITARIANIZM
nowość

69,90 zł 51,37 zł


Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą planetę. Tutaj nie ma reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. Elastyczne podejście do żywienia faworyzuje warzywa i owoce, a minimalizuje spożycie mięsa. W tej książce znajdziesz ponad 126 przepisów diety flexitariańskiej podzielone tak, abyś przez kolejne 21 dni mógł jeść i pić różnorodne śniadania, pyszne obiady, kuszące fit słodkości, wyjątkowe kolacje czy nietuzinkowe napoje. Po tym czasie wykształcisz u siebie nowy, zdrowy sposób odżywiania i przyczynisz się do ratowania naszej Matki Ziemi. Ponadto do każdego przepisu dodano wartość kaloryczną, a z poradnika dowiesz się jak przechowywać produkty spożywcze i jakich tłuszczy używać.
Okładka książki BLW. Bobas lubi wybór
nowość

34,90 zł 25,65 zł


Koniec z prowadzeniem oddzielnej kuchni dla malucha i miksowaniem papek! „Bobas lubi wybór” to praktyczny przewodnik po rozszerzaniu diety krok po kroku. Dowiesz się z niego: • Czy Twoje dziecko jest już gotowe na pierwszy stały posiłek? • Jak skomponować zdrowe i zbilansowane posiłki dla dziecka i całej rodziny? • Co zaproponować do jedzenia dziecku półrocznemu, a co dziewięciomiesięcznemu? • Jak zadbać o bezpieczeństwo podczas jedzenia? • Co dalej z karmieniem piersią lub butelką? W książce znajdziesz również: • Pomysły na zdrowe śniadania, obiady, kolacje i przekąski. • Tabelę wartości odżywczych. oraz 27 kolorowych zdjęć nadesłanych przez polskich rodziców! Baby-led weaning to naturalna metoda wprowadzania pokarmów do diety malucha, która pomaga wychować dziecko uwielbiające zdrowe jedzenie, a nie fast-foody. Autorki przekonują rodziców, że już półroczne niemowlę potrafi jeść samodzielnie! Rodzice stosujący baby-led weaning nie wiedzą, co to niejadek. Każde dziecko może pokochać zdrowe jedzenie, jeśli tylko mu się na to pozwoli! Opinie o książce: W ostatnich latach w Polsce niepokojąco wzrasta liczba ludzi otyłych, również wśród dzieci. Opiekunom sprawia trudność rozpoznawanie oznak głodu u dziecka. Nagminnego przekarmiania najmłodszych otoczenie nie postrzega jako problemu, za to dla rodziny ogromnym kłopotem jest „niejadek”. Pomocy szuka się zwykle na zewnątrz – w mediach, w poradni dziecięcej. „Bobas lubi wybór” pokazuje nam, że podpowiedzi powinniśmy szukać w dziecku. Urszula Bernatowicz-Łojko, lekarz pediatra-neonatolog, konsultant laktacyjny IBCLC Książka o baby-led weaning nie jest tylko książką o jedzeniu. Jest też książką o mitach związanych z żywieniem małych dzieci, o szacunku dla ich granic, o zaufaniu im w kwestii zaspokajania głodu. Bardzo potrzebujemy nowej tradycji żywienia dzieci. Takiej, która szanuje odczucia dziecka dotyczące głodu i sytości. Bobas lubi wybór, bobas lubi samodzielność – to coś, o czym warto pamiętać. Agnieszka Stein, psycholog dziecięcy Książka jest świetna. Rozwój psychoruchowy przebiega w określonej sekwencji. Nauka jedzenia także ma pewne etapy. W swojej pracy propaguję nieingerowanie w rozwój ruchowy dziecka. Uważam, że nie powinniśmy również ingerować w rozwój umiejętności jedzenia. I to właśnie proponują autorki książki – podążać za dzieckiem. Marta Ślifirska, fizjoterapeutka Zdrowe żywienie dzieci to przede wszystkim kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych. Książka „Bobas lubi wybór” to doskonały przewodnik dla rodziców po świecie żywienia dziecka. Promuje karmienie piersią, wspólne zdrowe posiłki, unikanie nadmiaru kalorii i niezdrowych dań, świadome i przyjemne jedzenie, czyli wszystko to, co pomaga w kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych. Ewa Jarymowicz, dietetyczka
Okładka książki Fit przepisy od baletnicy

44,90 zł 33,00 zł


Baletnica gotuje! Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo? Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów? Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie potrzeba bolesnych wyrzeczeń ani długich godzin w kuchni! Gotowanie może być proste, a zdrowe jedzenie łatwo dostępne – także dla osób zajętych lub bardzo aktywnych fizycznie. Poznaj 100 przepisów na lekkie i pożywne dania, które zasmakują całej rodzinie i zagoszczą w twojej kuchni na stałe!
Okładka książki Dieta dr Ewy Dąbrowskiej.Fenomen samouzdr. się org
nowość

34,90 zł 25,65 zł


Wszystko, co musisz wiedzieć o diecie dr Ewy Dąbrowskiej Od wydania najbardziej znanej książki dr Ewy Dąbrowskiej minęło ćwierć wieku. Teraz Autorka diety warzywno-owocowej wraca z nową publikacją, bogatsza o doświadczenia tysięcy pacjentów. Po raz pierwszy tak obszernie przedstawia fenomen postu i mechanizmy samouzdrawiania. Omawia zasady diety warzywno-owocowej zgodne z najnowszymi naukowymi odkryciami. Przekazuje także zalecenia, jak przejść od postu do diety pełnowartościowej i prowadzić zdrowy tryb życia. Jakie są przyczyny chorób, które dotykają coraz większej liczby osób? Co zrobić, żeby odzyskać zdrowie, a nie tylko maskować objawy? Na czym polega naturalna profilaktyka? Jak przejść post i ustrzec się przy tym błędów? …tego wszystkiego dowiesz się z tej książki. Ta książka to rewolucja na twoim talerzu i w… głowie W środku znajdziesz przepisy na zdrowe Lunchboxy! Dr n. med. Ewa Dąbrowska – wieloletni pracownik Akademii Medycznej w Gdańsku. W latach 80. XX wieku podjęła się leczenia pacjentów postami. Widząc zaskakujące efekty, jakie przynosiła ta metoda, zrozumiała, jak wielkim fenomenem jest ludzki organizm, który po oczyszczeniu z toksyn uruchamia samoleczące mechanizmy. Dalsze lata swojej pracy zawodowej poświęciła temu zagadnieniu, co zostało uwieńczone opracowaniem diety dr Ewy Dąbrowskiej® i powołaniem w 2018 r. Instytutu Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej. Beata Anna Dąbrowska – na co dzień pracuje z osobami niepełnosprawnymi i autystami, a gotowanie to jej pasja. Tworzy przepisy diety warzywno-owocowej i regularnie podejmuje post. W kuchni stosuje zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej. Jest autorką książek z serii Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej®. Specjalnie do tej książki przygotowała Lunchbox menu.
Okładka książki Jak jeść, by nie tyć i nie chorować

42,90 zł 31,53 zł


Insulinooporność, cukrzyca, zespół metaboliczny to nie wyrok! Anna Powierza, która na co dzień zmaga się z insulinoopornością, wie z doświadczenia, jakim problemem jest życie, gdy je się zdrowo, a jednak nadal się tyje. Po postawieniu diagnozy udało jej się błyskawicznie schudnąć! Odzyskała też energię i harmonię wewnętrzną. Dziś dzieli się swoimi spostrzeżeniami i podpowiada, jak znaleźć odpowiedzi na pytania: Czego unikać w diecie? Co z zajadaniem stresu? Czy istnieje dieta idealna dla osób chorych na insulinooporność? Jak dobierać najlepsze produkty spożywcze? Emocje – jak sobie z nimi radzić? Jakie codzienne nawyki należy zmienić? Jak jeść i nie tyć? Jedzenie jest jednym z najistotniejszych elementów w życiu. Może być trucizną lub lekarstwem i pomocą w walce z chorobami. Dlatego warto wiedzieć, czym karmimy nasz organizm!
Okładka książki Baby by Ann
nowość

54,90 zł 40,35 zł


Kiedy na świecie pojawia się dziecko, przed rodzicami pojawia się wiele wyzwań. Jednym z nich jest odpowiednie żywienie. Co podawać dziecku, aby dostarczyć mu wszelkich niezbędnych do optymalnego rozwoju składników? Jak wyrobić w maluchu zdrowe nawyki żywieniowe? Co i kiedy wdrażać do diety dziecka, a czego unikać? Baby by Ann to prawdziwe kompendium wiedzy na temat żywienia dzieci. W książce Anny Lewandowskiej rodzice znajdą wszystko, co powinni wiedzieć o żywieniu dziecka, a także przepisy na pyszne i, co najważniejsze, odpowiednio zbilansowane, posiłki dla najmłodszych.
Okładka książki Ryby i owoce morza

35,00 zł 25,72 zł


Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków. Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Okładka książki Zdrowa i promienna skóra 60 potraw dla pięknej cery

44,90 zł 33,00 zł


Kanon kobiecego piękna zmieniał się przez wieki. Ale to jedno nigdy nie wyszło z mody: gładka i promienna cera. Skóra twarzy jest naszym pierwszy filtrem ze światem. Czasem specjalnie znikamy pod warstwą grubego naskórka, by się zdystansować, niekiedy oblewamy się pąsem i mamy seksowną odsłonę. Skóra twarzy odzwierciedla nasze samopoczucie i stan zdrowia. Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem. Zdrowo wyglądająca skóra musi być dobrze odżywiona. Od zewnątrz, ale i od wewnątrz. Kremy i maseczki, nawet te najdroższe, same nie wystarczą. Odpowiednio zbilansowana dieta to droga do wydobycia piękna Twojej cery. A skóra odbudowuje się już w 90 dni – to krótko, sama zobaczysz. Poznaj żywieniowe metody naszych prababek. Dowiedz się, jak zbudowana jest Twoja skóra i co ma na nią wpływ. A przede wszystkim – jak i czym ją karmić, by nabrała blasku! Odżywcze koktajle, sałatki, misy mocy, świeżo wyciskane soki warzywne, owsianki i omlety... Wszystko sezonowe, zainspirowane porą roku, dostępnością na bazarku, wysycone składnikami odżywczymi. Skomponowane tak, by utrzymać młodość Twojej skóry, nawilżyć ją, ochronić przed słońcem i nadać jej piękny kolor, wygładzić i wesprzeć, gdy cera jest problematyczna. Sama zdecyduj, na czym najbardziej Ci zależy, i jedz na zdrowie.
Opakowanie Fizjologia żywienia

119,00 zł 107,64 zł


Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Okładka książki Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody

45,00 zł 33,07 zł


"Beauty Food" zawiera 85 przepisów, które mają wpływ na zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci. Dzięki dobrze zbilansowanym potrawom sprawimy, że żadne suplementy diety nie będą potrzebne. Książka pełna jest receptur na zdrowe i odżywcze śniadania, przekąski, soki, smoothies, pyszne desery i koktajle. Wszystko dobrane starannie, by zapewnić nam jak najwięcej składników odżywczych i witamin potrzebnych, by nasza skóra wprost jaśniała blaskiem. Maria Ahlgren jest szwedzką redaktorką zajmującą się zagadnieniami dotyczącymi zdrowia i urody, pisze m.in. dla magazynu "Elle". Ponadto przez kilka lat pracowała jako dziennikarka w Tokio, gdzie zetknęła się z koncepcją beauty food, czego owocem jest właśnie ta książka.
Okładka książki Wielkie kłamstwa o tłuszczu

47,80 zł 35,13 zł


Innowacyjne połączenie najnowszych badań naukowych z naturalnymi metodami leczenia Przełomowy bestseller nr 1 „Der Spiegel” niemieckiej ekspertki w dziedzinie innowacyjnej dietetyki i profilaktyki medycznej oraz medycyny holistycznej, nazywanej pionierką zdrowia. Szeroko rozpowszechniony przesąd głosi, że ten, kto chce być zdrowy i szczupły, powinien odmawiać sobie tłustego jedzenia. Tymczasem niskotłuszczowy dogmat wywołał największą epidemię nadwagi i eksplozję chorób przewlekłych wszech czasów. Dr Anne Fleckz pasją rozprawia się z przestarzałą wiedzą i przedstawia udokumentowane naukowo rozwiązania umożliwiające zrewolucjonizowanie stanu zdrowia. Mądrze stosowany tłuszcz posiada ukryty potencjał pozwalający nie tylko na zapobieganie chorobom przewlekłym –schorzeniom sercowo-naczyniowym, nadwadze, depresji, chorobie Alzheimera i rakowi –lecz także na łagodzenie ich przebiegu lub leczenie. Dr AnneFleckwyjaśnia, jak tłuste oszustwo przeniknęło do naszych głów i jak sami w prosty sposób dzięki zdrowemu tłuszczowi możemy wzmocnić i uzdrowić nasze ciało.
Okładka książki Hashi detoks

49,90 zł 36,67 zł


Dieta i hormony pod kontrolą! Autor, który już ponad 20 lat żyje z chorobą Hashimoto, dzieli się swoimi sposobami na to, jak skutecznie zatrzymać objawy choroby, nie odczuwając jej skutków na co dzień. Zacznij od planowania! W książce masz ściągę z listą produktów, które możesz spożywać. Zrób zdjęcie i miej ją zawsze w smartfonie! Hashi detoks odpowiada na wiele pytań, które zadają sobie osoby chorujące na Hashimoto: Jak przeprowadzić hashi detoks i co potem? Jak żyć z tą chorobą na co dzień? Czy leki hormonalne wystarczą? Czy istnieje idealna dieta przy leczeniu Hashimoto? Jak chudnąć bez stresu? A co, jeśli mam ochotę na coś słodkiego? (w środku znajdziesz Hashi grzeszki?? ) Od teraz planowanie posiłków na każdy dzień stanie się bardzo łatwe. Otrzymujesz gotowe plany posiłków na 7, 14 i 21 dni! Do tego ponad 100 prostych, kilkuskładnikowych przepisów z łatwo dostępnych produktów. Nie zwlekaj! Gotuj zdrowo i odzyskaj radość życia!
Okładka książki Dietetyk na talerzu. Odchudzanie dla opornych

34,99 zł 25,71 zł


Agata Lewandowska, dietetyk i autorka licznych poradników dietetycznych, w tym wydanego niedawno Schudnij bez diety, tym razem zaprasza do świata literackiej fikcji, żeby z humorem opowiedzieć o popularnych mitach żywieniowych i głównych trudnościach w odchudzaniu się: o przerzucaniu odpowiedzialności za swoje żywienie na dietetyka, odkładaniu wszystkiego na później, oszukiwaniu samego siebie, sile utrwalonych nawyków, braku samoakceptacji, lęku przed porażką i szukaniu dróg na skróty. W tej książce nie znajdziesz, co prawda, wypunktowanych rad ani zestawu niskokalorycznych przepisów. Jeśli jednak dokładnie się wczytasz, dowiesz się, co robić – a czego zdecydowanie nie – żeby schudnąć i czuć się lepiej. Judyta, młoda dietetyk z kilkuletnim stażem pracy w korporacji, właśnie otworzyła własny gabinet. Pomysły, wymagania i potrzeby niektórych pacjentów nieustannie ją zaskakują. Stara się, jak może, ale czy będzie w stanie pomóc schudnąć osobom, które chyba wcale nie chcą się odchudzać? Czy sprosta oczekiwaniom, poradzi sobie z życiowymi zawirowaniami i osiągnie zawodowy sukces? Tym bardziej, że mogłaby o sobie powiedzieć to samo, co jedna z jej podopiecznych: "Bo ja mam, proszę pani, bardzo słabą silną wolę...".
Okładka książki Dieta zdrowych jelit

34,99 zł 25,71 zł


Zdrowe i smaczne jedzenie to najlepsza rzecz, jaką możesz podarować swoim jelitom. W dzisiejszych czasach jelita nie mają lekko… Niewłaściwa dieta, stres, pośpiech, nadużywanie leków – to wszystko powoduje, że z dnia na dzień są coraz bardziej osłabione. Potem zaczynają się problemy: zespół jelita drażliwego, nietolerancja FODMAP, zespół SIBO. A może cierpisz na celiakię lub nieszczelne jelito? Łatwo pogubić się w gąszczu zalewających nas zewsząd wskazówek i informacji. Ta książka uporządkuje twoją wiedzę i wskaże możliwe przyczyny dolegliwości. Dowiesz się z niej, co jeść, by czuć się lepiej. Jak się odżywiać, by złagodzić częste dolegliwości jelitowe? Kiedy błonnik jest wskazany, a kiedy trzeba go ograniczać? Co nam daje dobra mikroflora jelitowa i jak o nią dbać? Jak pozbyć się dokuczliwych zaparć bez przyjmowania leków? Jak postępować w przypadku alergii i nietolerancji pokarmowych (np. nietolerancji glutenu, fruktozy, laktozy czy FODMAP)? Przepisy na smaczne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu dania odpowiednie w różnych zaburzeniach jelitowych. AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o diecie i zdrowiu (m.in. Wypieki dla diabetyków, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Dieta anti-aging, Schudnij bez diety). Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Okładka książki We are the Weather

67,00 zł 58,59 zł


Most books about the environmental crisis are densely academic, depressingly doom-laden and crammed with impersonal statistics. We are the Weather is different - accessible, immediate and with a single clear solution that individual readers can put into practice straight away. A significant proportion of global carbon emissions come from farming meat. Giving up meat is incredibly hard and nobody is perfect - but just cutting back is much easier and still has a huge positive effect on the environment. Just changing our dinners - cutting out meat for one meal per day - is enough to change the world. With his distinctive wit, insight and humanity, Foer frames this essential debate as no one else could, bringing it to vivid and urgent life.
Okładka książki CUDA NATURY GWARANTUJĄCE ZDROWIE
nowość

26,00 zł 19,11 zł


W tym poradniku zebrano najlepsze sposoby leczniczego wykorzystywania popularnych roślin i produktów spożywczych: cytryny, aloesu, czosnku, jabłka, imbiru, winogrona, papryczki chili, propolisu i jadu pszczelego. Ponadto zaprezentowano w niej najcenniejsze suplementy, czyli superpokarmy, które mogą regulować pracę naszego organizmu dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym. Są to między innymi algi, jagody acai, goji, maqui, schisandra, kiełki prosa, jęczmień, komosa ryżowa, lucerna. Korzystając ze wskazówek przedstawionych w tej książce, można codziennie odpowiednio zadbać o swoje zdrowie i urodę. Wielkie korzyści przyniesie z pewnością każdemu kuracja sokiem cytrynowym, detoksykacja jabłkowa czy ampeloterapia, czyli kuracja winogronowa. Po dokładniejszym poznaniu właściwości aloesu, szczegółowo wyjaśnionych w poradniku, wszyscy będą chcieli sięgać po niego jak najczęściej i cieszyć się niezwykle szerokim spektrum jego działania. W wielu sytuacjach przydadzą się też skuteczne domowe preparaty z imbiru czy propolisu: maści, nalewki, kremy, napary, które dzięki przytoczonym recepturom bez problemu można szybko przygotować samemu.
Okładka książki Żywienie w sporcie

128,00 zł 118,34 zł


„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej”. Beth Van Fleet – zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju Norceca Beach Volleyball Circuit „Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w książce zaleceń Dana Benardota może efektywniej trenować i rywalizować. W publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pomogą całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”. Bob Larsen – wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds. Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force) „Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie”. Ze Wstępu

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka