KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

14,33 zł
25,01 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,30 zł

140,98 zł
202,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 151,08 zł

100,18 zł
124,01 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 100,18 zł

30,04 zł
52,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,50 zł

48,31 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,56 zł

29,28 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

73,36 zł
119,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,36 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

41,48 zł
75,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,66 zł
Okładka książki Domowe przetwory z owoców i warzyw

13,45 zł 9,63 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,85 zł

Polska kuchnia słynie ze wspaniałych przetworów owocowych oraz warzywnych. Do naszej tradycji należy wytwarzanie niepowtarzalnych w smaku dżemów, konfitur, galaretek, marmolad oraz kiszonek komponowanych z różnorodnych składników. Domowe specjały zamknięte w słoikach zawierają mnóstwo witamin oraz mikro- i makroelementów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. A co najważniejsze, nie ma w nich żadnych niezdrowych konserwantów. Książka "Domowe przetwory" zawiera przepisy na owocowe i warzywne przysmaki. Są wśród nich receptury dobrze znanych tradycyjnych przetworów, a także unowocześnionych kompozycji, które urozmaicą codzienne menu i dostarczą niepowtarzalnych wrażeń smakowych.
Okładka książki Dieta bez glutenu. Zdrowa rewolucja w kuchni

13,45 zł 9,63 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,85 zł

Chcesz pozbyć się glutenu ze swojej diety? Nieważne, czy z konieczności, czy z wyboru. Z nami przejdziesz ten proces spokojnie, krok po kroku. To nie będzie trudne, a twoje menu wzbogaci się o pyszne, zdrowe dania.
Okładka książki Domowe nalewki. Miody, wódki, likiery

13,45 zł 9,63 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,85 zł

Domowe nalewki przez wieki były specjalnością kuchni staropolskiej. Nasi dziadkowie przygotowywali je w wielu odmianach i z różnych składników - świeżych i suszonych owoców, ziół, kwiatów i przypraw korzennych. Trunki wyrabiane z wiśni, czarnych porzeczek, śliwek, orzechów, malin, tarniny lub pigwy smakowały wybornie. Nalewane z kryształowych karafek do niewielkich kieliszków roztaczały niepowtarzalny aromat i zachwycały intensywnością barw. Książka "Domowe nalewki" zawiera sprawdzone przepisy na domowe trunki. Znajdują się w niej wskazówki i rady, jak postępować, by samodzielnie przyrządzone nalewki, likiery, wódki i miody smakowały wyśmienicie, a sztuka ich robienia nie miała dla nas żadnych tajemnic.
Okładka książki Nóż w Pinocie
nowość

89,99 zł 48,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,56 zł

Jakie wino wybrać do steków, a co do szparagów, gołąbków, wegeburgera czy okonia? Żyjemy w szczęśliwej epoce powszechnej dostępności win z każdego niemal zakątku globu. Nie inaczej jest z kuchnią – pizza, curry, kimchi, burger, boeuf bourgignon, sushi albo wiener schnitzel, ryby z drugiego końca kontynentu i warzywa z ekologicznej uprawy pod miastem – wszystko to mamy w zasięgu ręki. Takie bogactwo daje możliwość niezliczonych kombinacji, gdy przychodzi do wybrania wina do potrawy, albo na odwrót – dania do butelki, którą akurat dzisiaj bardzo chcemy otworzyć. Często najpierw wybieram na kolację wino, a dopiero potem zastanawiam się, co do niego ugotować. W Nożu w pinocie znajdziecie wykaz około 250 odmian i rodzajów win wraz z pasującymi do nich daniami. I setki konkretnych podpowiedzi: co podać do pizzy, ryb, kuchni wegetariańskiej, sałat czy deserów. Przedstawiam najlepsze pary wina z klasykami kuchni polskiej oraz zaskakujące połączenia, jakie wykreowali znani sommelierzy. A na deser: historie menu z całego świata, których miałem przyjemność doświadczyć. Tomasz Prange-Barczyński
Okładka książki Nalewki. Natura zamknięta w butelce
nowość

49,99 zł 29,28 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

Nalewki to polska specjalność od lat. Choć zdarzały się okresy, kiedy nieco odchodziły w zapomnienie, to w ostatnich latach przeżywają renesans. I chwała za to tym wszystkim, którzy z zapałem wskrzeszają zwyczaj wyrobu domowych trunków. To najlepszy sposób na to, by zamknąć w smukłych butelkach całe bogactwo, jakim obdarza nas natura w ciepłych miesiącach roku.
Okładka książki Glukoza pod kontrolą
nowość

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Jeżeli przez cały dzień wlewasz w siebie hektolitry kawy, żeby nie przysypiać na biurku, stale czujesz się poddenerwowany, już dawno nie mieścisz się w ulubione dżinsy, a po zjedzeniu obiadu nerwowo przeszukujesz szafki kuchenne w poszukiwaniu okruszków ciastek, to ta książka jest właśnie dla ciebie!Znajdziesz tu porady i wskazówki dotyczące tego, jak zapobiegać skokom cukrów w ciągu dnia i jak zachować prawidłowy poziom glukozy. Dowiesz się, co i w jakiej kolejności jeść, czy i kiedy można pozwolić sobie na przekąskę, dlaczego wytrawne śniadanie pomaga zachować energię na dłużej i jak ocet jabłkowy pomaga wypłaszczać krzywą cukrową.W książce znajduje się również 80 przepisów na pyszne śniadania, obiady, przekąski i kolacje, dzięki którym utrzymasz poziom swojej glukozy w normie.Diana Pietraszewska - dietetyczka, która pomaga ludziom schudnąć, ustabilizować gospodarkę cukrowo-insulinową, pokonać problemy hormonalne i zajść w ciążę. W pracy stara się dopasować dietę do człowieka, a nie człowieka do diety. Prowadzi blog: dianapietraszewska
Okładka książki Jedz białko, opanuj cukier, buduj mięśnie
nowość

52,99 zł 30,04 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,50 zł

Twoje ciało wie, jak schudnąć i utrzymać wagę – a ty potrzebujesz tylko właściwej instrukcji obsługi! Jeśli marzysz o osiągnięciu szczupłej sylwetki bez ciągłego liczenia kalorii, eliminowania z diety kolejnych produktów i wylewania siódmych potów na bieżni, w tej książce znajdziesz dokładnie to, czego potrzebujesz: plan usprawnienia twojego metabolizmu! Sięgnij po nią, aby:   przekonać się, jak wiele zależy od twoich hormonów, poziomu cukru we krwi, zdrowia jelit, jakości snu i poziomu stresu – i nauczyć się panować nad tymi elementami zrozumieć naukę kryjącą się za przemianą materii i zacząć świadomie wpływać na jej tempo  przestać polegać na sile woli, a zamiast tego zmienić swoją podświadomość, by łatwiej wprowadzać nowe nawyki  poznać tajniki intuicyjnego odżywiania  zyskać strategię na wyjazdy, święta i inne „niebezpieczne” okazje.   Oprócz wiedzy teoretycznej znajdziesz w książce proste i skuteczne plany ćwiczeń, przepisy i porady dotyczące stylu życia i redukcji stresu. Dzięki nim nie tylko osiągniesz i utrzymasz wymarzoną sylwetkę, lecz także zyskasz więcej energii, lepsze samopoczucie i większą pewność siebie. Możesz zacząć tę zmianę już dziś!
Okładka książki Odporność. Zdrowie zaczyna się na talerzu

65,00 zł 36,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,93 zł

Angelika Szymańska to lekarka, entuzjastka medycyny i zdrowego stylu zycia, na co dzień prowadzi profil na Instagramie (@gini.gina), który obserwuje ponad 200 tys. osób.Książka to bogate źródło wiedzy i praktycznych przepisów na temat dbania o odporność. Zawarte tu treści zostały oparte na badaniach naukowych i źródłach medycznych, dzięki czemu:znajdziesz tu skuteczne i co najważniejsze bezpieczne sposoby na wzmocnienie odporności, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym,dowiesz się najważniejszych informacji o funkcjonowaniu ludzkiego układu odpornościowego i wpływie konkretnych produktów na naszą odporność,odkryjesz 37 przepisów na śniadania, obiady, kolacje, a także shoty i kiszonki, których składniki wspaniale wspierają odporność.
Okładka książki Wysokobiałkowa dieta roślinna. Przewodnik po najlepszych roślinnych źródłach białka
nowość

69,60 zł 39,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,01 zł

To niezastąpiony przewodnik dla każdego, kto chce czerpać pełnię zdrowia z roślinnych źródeł białka. Poznaj praktyczne sposoby na ułożenie sycącego jadłospisu bez produktów odzwierzęcych, naucz się komponować zbilansowane posiłki i odkryj gotowe przepisy na śniadania, obiady, przekąski i desery. Już dziś przekonaj się, jak łatwa i satysfakcjonująca może być dieta roślinna! W książce znajdziesz gotowy 4-tygodniowy plan posiłków, praktyczne listy zakupów oraz dziesiątki sprawdzonych rozwiązań na szybkie i pożywne dania. Autorki dzielą się sprawdzoną wiedzą oraz poradami, jak zadbać o mięśnie, zdrowie i środowisko, nie rezygnując z ulubionych smaków. Zainwestuj w swoje zdrowie i sprawdzone, praktyczne narzędzia do codziennego układania jadłospisu. Roślinne białko - twoja nowa siła!
Okładka książki Rok pełen smaku 2026 Kalendarz z przepisami
nowość

25,01 zł 14,33 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,30 zł

Siostra Anastazja wie, co zrobić, aby kolejny rok w Twojej kuchni był udany. Tym razem proponuje rozgrzewające zupy, sycące drugie dania i desery, którym nie oprze się żaden smakosz. Klasyczne przepisy stają się w jej wydaniu propozycjami, które nie tylko urozmaicą codzienny jadłospis, ale sprawdzą się również przy okazji rodzinnych uroczystości. Krem kalafiorowo-brokułowy, ryba w cieście naleśnikowym i tort orzechowy - czy to nie idealny zestaw na niedzielny obiad? Wśród przepisów nie mogło zabraknąć również kilku nowości. Siostra tym razem zdradza nam . przepis na szarpaną wołowinę z kluskami ziemniaczanymi oraz tartę dyniową.
Okładka książki Zdrowa ketoza 97 przepisów

49,99 zł 29,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Zdrowa ketoza 97 przepisów
Okładka książki Domowy wypiek chleba wyd. 2025

39,99 zł 22,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

Domowy wypiek chleba
Okładka książki Jelita w normie Dieta w zespole jelita drażliwego wyd. 2025

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Jelita w normie Dieta w zespole jelita drażliw
Okładka książki Grzyby. Pełnia smaku. 70 przepisów

69,90 zł 42,43 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,43 zł

Odkryj królestwo grzybów! Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie umamiczne – wyróżnia je piąty smak (umami to po japońsku esencja pyszności), dzięki któremu dania smakują lepiej i pełniej. W tej książce znajdziesz: • 70 przepisów na apetyczne potrawy z grzybami, zarówno z polskich lasów oraz upraw, jak i tymi z kuchni świata • ciekawostki kulinarne o grzybach oraz informacje o ich wartościach odżywczych • praktyczne porady dotyczące zbierania, obróbki, bezpiecznego przechowywania i różnorodnych sposobów wykorzystania grzybów. Przekonaj się, jak wiele zastosowań mają grzyby i jak smakowicie sprawdzą się w kuchni roślinnej. Ida Kulawik – autorka książek kulinarnych, założycielka bloga Veganbanda.pl Katarzyna Cichoń – fotografka, specjalizuje się w fotografii kulinarnej i lifestylowej
Okładka książki Air fryer lub blaszka. 100 przepisów w formie
nowość

79,99 zł 51,02 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

AIR FRYER CZY BLASZKA? Nieważne, co wybierzesz – będzie pysznie, szybko i zdrowo! Malwina Bareła, autorka bestsellerowych Lunchboxów, wraca z nową książką. Poznaj 100 przepisów na dania w formie. Przygotujesz je w air fryerze albo na jednej blaszce w piekarniku. Ty wybierasz! To idealna propozycja dla zabieganych, głodnych inspiracji i ceniących elastyczność. Niezależnie od tego, czy masz air fryera, czy dopiero się zastanawiasz nad jego kupnem – te przepisy dopasują się do Twojej kuchni i Twoich potrzeb. Z tą książką przygotujesz: · zdrowe posiłki dla całej rodziny, · niebanalne przekąski na imprezę, · szybkie i efektowne desery, · sycące sałatki, · zachwycające śniadania, · oryginalne lunchboxy. Autorka, wierna duchowi #zerowaste, dorzuca garść praktycznych porad: co zrobić z resztkami, jak przechowywać dania i jak nie zmarnować ani odrobiny produktów. Książka zawiera praktyczne indeksy, dzięki którym łatwiej zaplanujesz codzienne posiłki i będziesz gotować sezonowo, z produktów, które masz w swojej lodówce. Ciesz się różnorodnymi, pysznymi daniami. Oszczędzaj czas i pieniądze. Nie gotuj długo – gotuj mądrze! JEDNA Z PIERWSZYCH POLSKICH KSIĄŻEK Z PRZEPISAMI NA DANIA Z AIR FRYERA
Okładka książki Na dobry początek. Roślinne śniadania pełne smaku
nowość

89,99 zł 57,41 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

Poranek to najważniejsza pora dnia, gdy wszystko jest nowe i pełne możliwości, dlatego należy go celebrować dobrym śniadaniem… Radek Rak, Baśń o wężowym sercu albo wtóre słowo o Jakóbie Szeli Nie trzeba iść do modnej śniadaniowni, żeby zjeść pankejki jak z Instagrama czy kanapkę, która wygląda jak z okładki magazynu kulinarnego. Wystarczy, że masz trochę czasu i chęci. Resztę ci pokażę. W mojej książce znajdziesz przepisy na śniadania odpowiednie zarówno na leniwe poranki z kawą i ulubioną playlistą, jak i na te, gdy trzeba działać sprawnie i szybko. Owsianki, kanapki z pastami, koktajle, omlety, tofucznice – to pełne smaku śniadania, które naładują cię energią i pozytywnym nastawieniem na cały dzień. Odkryję przed tobą nowe smaki, niecodzienne połączenia i zupełnie nowe zastosowania składników, które znasz od dawna. Zapraszam cię do mojej roślinnej kuchni – rozgość się w niej i baw się dobrze podczas gotowania, smakowania i karmienia najbliższych. Magdalena Jutrzenka – lekarka, mama, aktywistka, influencerka i blogerka. Na Instagramie znana jako @lekarkanaroslinach, pisząca o zdrowiu, medycynie stylu życia i wychowaniu synka z SMA. Od kilkunastu lat prowadzi kulinarnego bloga Hello Morning i profil @hello_morning_stories, na których promuje kuchnię roślinną.
Okładka książki Spili The Beans

180,00 zł 136,42 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 136,42 zł

Coffee is the world’s cup. Over 2.25 billion are brewed, sipped, and savored daily. A loyal companion and energetic facilitator of every day, coffee has sprouted an entire cafe culture and a booming industry. While the caffeine fix is hard to ignore, this beloved hot drink holds a rich and diverse history that sinks deeper than the bottom of the cup. Spill the Beans takes the reader on a journey through Ethiopia, Guatemala, Vietnam, and many other countries in between, exploring the myriad ways in which coffee is produced, traded, and enjoyed. Hipster baristas may be dreaming up the next seasonal latte at this very moment, but the story of how the humble bean became a global icon is ingrained in history. An essential title for armchair travelers, curious foodies, and cafe-hoppers alike, this java journey demonstrates that there’s a vast world of coffee beyond the ubiquitous flat white. This book is an ‘extra hot’ commodity, maybe it is time to sample it?
Okładka książki Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem

60,00 zł 40,51 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,51 zł

Kompletny poradnik nowoczesnej obsługi kelnerskiej – praktyka, kompetencje, sprzedaż. Piąte, rozszerzone wydanie pierwszej na polskim rynku książki poświęconej profesjonalnej obsłudze kelnerskiej koncentruje się na kluczowych kompetencjach: umiejętnościach interpersonalnych, prezentacyjnych, komunikacyjnych i sprzedażowych. Autorki łączą teorię z praktyką, wzbogacając tekst ćwiczeniami „na żywo”, scenkami szkoleniowymi, przykładami dobrych praktyk i wywiadami z uznanymi restauratorami. Czytelnik znajdzie tu: • różnice między kelnerem przeciętnym a wybitnym – postawy, cechy, nawyki, • rolę kelnera‑gospodarza i doradcy kulinarnego, • narzędzia sprzedaży sugestywnej i techniki cross‑sellingu, • kompletny scenariusz obsługi gościa od powitania po pożegnanie, • typologie klientów, zasady obsługi oraz metody radzenia sobie w sytuacjach konfliktowych, • wskazówki dla menedżerów sali dotyczące rekrutacji, motywowania i oceny personelu. Książka jest przeznaczona dla: • studentów i słuchaczy szkół gastronomicznych,  • kelnerów, barmanów, sommelierów pragnących podnieść kwalifikacje,  • właścicieli i menedżerów restauracji, hoteli, firm cateringowych,  • trenerów i konsultantów branży hospitality. 
Okładka książki Adventures in Rose Wine in Provence

139,00 zł 112,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 112,30 zł

A toast to the internationally successful rosé wine and its home in the French region of Provence. Born in the oldest French wine region of Provence, rosé is known worldwide for its gorgeous spectrum of pale pink colors, its aromatic and fruity flavor, and its growing success as a go-to drink for traditional and trendy wine drinkers alike. Its story begins in the mid-1980s, when a group of passionate winemakers (and friends) reinvented the product and its standards as we know it today. Adventures in Rosé Wine in Provence takes us on a trip through this unique international saga to finally share the whole story along the Rosé Road, from St. Tropez to St. Barts and beyond. In the pages of this glitzy lifestyle book, tastemakers at home will enjoy stories and portraits alongside stunning photographs of Provence’s magnificent shores and chateaus as well as the famous gastronomical scenes where rosé is celebrated and recognized—from the luxurious Hotel Eden Rock to the historic Club 55. No other wine region has seen the same success in such a short time, with escalating wine tourism, art exhibitions, vineyards, and new arty labels and big-bottle formats. New and old appreciators of rosé will delight in this addition to their wine collection.
Okładka książki The Forest Feast Road Trip

149,00 zł 120,38 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 120,38 zł

Beloved Forest Feast author Erin Gleeson is back with a love letter to travel and delicious vegetarian food from her home state of CaliforniaFor years, Forest Feast fans have loved Erin Gleeson’s effortless California-style vegetarian cooking, made in her beautiful cabin in the woods. Now, Gleeson takes an extended road trip around California, staying in unique cabin dwellings along the way and showing readers the beauty and incredible food of the Golden State she knows so well. From the grapes of the wine country where Gleeson grew up to the avocados of San Diego, California is known for its rich agriculture.The Forest Feast Road Trip showcases 100 vegetarian recipes, all inspired by her family’s journey by car through a stunningly geographically diverse setting. Each chapter focuses on a different region of California, depicted in Gleeson’s signature aesthetic of atmospheric photography, charming watercolor illustrations, and mouthwatering recipes drawn from the fresh, local produce found in each location. Gleeson visits the giant redwoods on the coast of Mendocino, the desert of Joshua Tree, the mountains of Lake Tahoe, the tropical beaches of Santa Barbara, the cliffs of Yosemite National Park, and everywhere in between. In each location, Gleeson and her family stay in design-forward cabins, host dinner parties, and explore local attractions, providing tips for readers who may want to take a California road trip of their own.With its sense of wanderlust and its fresh take on the vegetarian cookbook, The Forest Feast Road Trip is an essential addition to this bestselling series.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,83 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,78 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,52 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,77 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj