KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

39,33 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,39 zł

99,65 zł
147,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 118,76 zł

92,87 zł
137,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,64 zł

99,65 zł
147,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 115,53 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,61 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

41,66 zł
75,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł
Okładka książki Rok pełen smaku 2026 Kalendarz z przepisami

25,01 zł 14,93 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,93 zł

Siostra Anastazja wie, co zrobić, aby kolejny rok w Twojej kuchni był udany. Tym razem proponuje rozgrzewające zupy, sycące drugie dania i desery, którym nie oprze się żaden smakosz. Klasyczne przepisy stają się w jej wydaniu propozycjami, które nie tylko urozmaicą codzienny jadłospis, ale sprawdzą się również przy okazji rodzinnych uroczystości. Krem kalafiorowo-brokułowy, ryba w cieście naleśnikowym i tort orzechowy - czy to nie idealny zestaw na niedzielny obiad? Wśród przepisów nie mogło zabraknąć również kilku nowości. Siostra tym razem zdradza nam . przepis na szarpaną wołowinę z kluskami ziemniaczanymi oraz tartę dyniową.
Okładka książki Domowy wypiek chleba wyd. 2025
nowość

39,99 zł 22,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszkaPieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan. Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba: •    Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.•    Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.•    Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.•    Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.
Okładka książki Jelita w normie Dieta w zespole jelita drażliwego wyd. 2025
nowość

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Jeśli dokuczają ci zaburzenia jelitowe, które utrudniają codzienne funkcjonowanie, w tej książce znajdziesz wiedzę i wsparcie. Co to jest zespół jelita drażliwego? Do jakiego lekarza należy się udać, jeśli dokuczają ci „problemy z brzuchem”? Dlaczego mikrobiota jelitowa jest tak ważna? Jakie mogą być przyczyny przykrych objawów z przewodu pokarmowego – i jak im zapobiegać? Co kryje się za skrótami IBS, SIBO, low-FODMAP? Autorka podaje odpowiedzi na te i wiele innych pytań związanych z zaburzeniami jelitowymi. Opowiada też o niesamowitych powiązaniach pomiędzy jelitami, mózgiem, stresem, wewnętrznymi mikrobami oraz stylem życia, który prowadzisz. Dowiesz się między innymi tego, co ma wspólnego regularne scrollowanie telefonu z problemami trawiennymi, dlaczego po spożyciu niektórych produktów twój brzuch chce eksplodować (i czy można to zmienić) oraz czy ważniejsze od stosowania specjalnych diet i suplementów jest to, by… po prostu się wysypiać.Wskazówki i porady uzupełnia zbiór sprawdzonych przepisów na smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu dania, za które twój brzuch będzie ci wdzięczny!Agata Lewandowska – dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Na dobry początek. Roślinne śniadania pełne smaku
nowość

89,99 zł 57,41 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,61 zł

Poranek to najważniejsza pora dnia, gdy wszystko jest nowe i pełne możliwości, dlatego należy go celebrować dobrym śniadaniem… Radek Rak, Baśń o wężowym sercu albo wtóre słowo o Jakóbie Szeli Nie trzeba iść do modnej śniadaniowni, żeby zjeść pankejki jak z Instagrama czy kanapkę, która wygląda jak z okładki magazynu kulinarnego. Wystarczy, że masz trochę czasu i chęci. Resztę ci pokażę. W mojej książce znajdziesz przepisy na śniadania odpowiednie zarówno na leniwe poranki z kawą i ulubioną playlistą, jak i na te, gdy trzeba działać sprawnie i szybko. Owsianki, kanapki z pastami, koktajle, omlety, tofucznice – to pełne smaku śniadania, które naładują cię energią i pozytywnym nastawieniem na cały dzień. Odkryję przed tobą nowe smaki, niecodzienne połączenia i zupełnie nowe zastosowania składników, które znasz od dawna. Zapraszam cię do mojej roślinnej kuchni – rozgość się w niej i baw się dobrze podczas gotowania, smakowania i karmienia najbliższych. Magdalena Jutrzenka – lekarka, mama, aktywistka, influencerka i blogerka. Na Instagramie znana jako @lekarkanaroslinach, pisząca o zdrowiu, medycynie stylu życia i wychowaniu synka z SMA. Od kilkunastu lat prowadzi kulinarnego bloga Hello Morning i profil @hello_morning_stories, na których promuje kuchnię roślinną.
Okładka książki Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem

60,00 zł 49,78 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,51 zł

Kompletny poradnik nowoczesnej obsługi kelnerskiej – praktyka, kompetencje, sprzedaż. Piąte, rozszerzone wydanie pierwszej na polskim rynku książki poświęconej profesjonalnej obsłudze kelnerskiej koncentruje się na kluczowych kompetencjach: umiejętnościach interpersonalnych, prezentacyjnych, komunikacyjnych i sprzedażowych. Autorki łączą teorię z praktyką, wzbogacając tekst ćwiczeniami „na żywo”, scenkami szkoleniowymi, przykładami dobrych praktyk i wywiadami z uznanymi restauratorami. Czytelnik znajdzie tu: • różnice między kelnerem przeciętnym a wybitnym – postawy, cechy, nawyki, • rolę kelnera‑gospodarza i doradcy kulinarnego, • narzędzia sprzedaży sugestywnej i techniki cross‑sellingu, • kompletny scenariusz obsługi gościa od powitania po pożegnanie, • typologie klientów, zasady obsługi oraz metody radzenia sobie w sytuacjach konfliktowych, • wskazówki dla menedżerów sali dotyczące rekrutacji, motywowania i oceny personelu. Książka jest przeznaczona dla: • studentów i słuchaczy szkół gastronomicznych,  • kelnerów, barmanów, sommelierów pragnących podnieść kwalifikacje,  • właścicieli i menedżerów restauracji, hoteli, firm cateringowych,  • trenerów i konsultantów branży hospitality. 
Okładka książki Ojca Jana Grande przepisy na zdrowe życie

44,90 zł 23,35 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,35 zł

Gdyby tak człowiek zwrócił uwagę na to, co je i jak je mógłby dożyć do 120 lat, nawet w tych naszych byle jakich czasach. Na tyle są w nas zakodowane siły żywotne. I moglibyśmy przeżyć te lata, nie znając słowa lekarz Może ktoś zapytać a skąd to ojciec wie? Wiem z obserwacji czynionych między innymi przez lata mojego pobytu w Kazachstanie na Syberii. Spotkałem tam ludzi odżywiających się w prosty, naturalny sposób, spokojnie dożywających setki lat z okładem. W naszej kuchni powinny znaleźć się wszystkie leki z apteki natury, czyli produkty, które po przyrządzeniu i spożyciu zmienią się w regeneracyjny budulec dla organizmu. Nic wyszukanego, nic drogiego. Najprostsze życiodajne potrawy, jakie jadali nasi dziadowie i pradziadowie, zachowując zdrowie, siły i dobrą pamięć do późnych lat. Fragment książkiOddajemy do rąk Czytelników książkę z poradami bonifratra o. Jana Grande. Tomik Ojca Jana Grande przepisy na zdrowe życie jest zbiorem porad zdrowotno-żywieniowych, przepisów kulinarnych oraz życiowych wskazówek nieżyjącego już niestety zakonnika. Bonifrater był jednym z największych autorytetów w dziedzinie poradnictwa żywieniowego, ziołolecznictwa i szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej. Według ojca Grande choroby są odpowiedzią organizmu na wszelkie zaniechania, błędy i niestosowności, jakich dopuszczamy się w życiu.
Okładka książki Kiszonki Smaki z natury
nowość

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Wzbogać swoją dietę o pyszne i zdrowe, naturalne kiszonki. W tej książce znajdziesz dokładne informacje i praktyczne wskazówki, szczyptę historii i ciekawostek na temat kiszenia, a przede wszystkim mnóstwo przepisów na kiszonki zarówno klasyczne, jak i niebanalne.Spróbuj klasycznych ogórków kiszonych, a także rzodkiewek, dyni, szparagów czy cytryny. Zainspiruj się niezwykłymi przepisami na kiszone pączki lipy albo zioła. Skosztuj egzotyki: kimchi w różnych odsłonach albo kalafiora z gochugaru. Kiszeniu grzybów poświęcono tu cały rozdział. Zbiór przepisów na kiszonki został uzupełniony pomysłami na smaczne i proste w przygotowaniu potrawy z ich wykorzystaniem.Opisano tu szczegółowo i przystępnie cały proces kiszenia oraz potrzebne sprzęty, składniki i techniki. Autorka podpowiada, jaka powinna być temperatura i czas fermentacji, jak przechowywać kiszonki i jak zapobiegać potencjalnym problemom.To książka dla każdego, kto chce spróbować swoich sił w kiszeniu. Ciekawe przepisy zainteresują także bardziej zaawansowanych kucharzy.Korzystaj z darów natury to proste! Urszula Wojciechowska autorka bloga Kiszonki Tofalarii, na którym od kilkunastu lat dzieli się swoim doświadczeniem, pomysłami i eksperymentami z kiszeniem.
Okładka książki Przepisy na młodość Dieta anty-aging w.3
nowość

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Ciesz się zdrowiem i młodym wyglądem. Oto dieta anti-aging!Pierwsze zmarszczki? Zadyszka, gdy wchodzisz po schodach? Coraz częstsze dolegliwości ze strony żołądka i jelit? A może problemy z pamięcią?Autorka książki doświadczona dietetyczka podpowiada, jak przechytrzyć metrykę. Opierając się na najnowszych wynikach badań i wiarygodnych źródłach naukowych, radzi, co jeść, jak przyrządzać potrawy i przechowywać pożywienie oraz czego unikać, by nie przyspieszać procesów starzenia. Słowem: proponuje styl odżywiania, który pomoże dłużej cieszyć się młodym wyglądem, dobrym samopoczuciem, a także może wydłużyć życie i zapobiec wielu chorobom czy dolegliwościom.Podaje ponad 100 sprawdzonych przepisów na: sałatki i dania z warzyw, zupy, dania z mięsem i rybami, bezmięsne i wegetariańskie, koktajle i desery na potrawy zawierające naturalne przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Miód Uzdrawiająca moc

39,99 zł 22,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

Miód to niezwykły dar natury. Ma niepowtarzalny smak i aromat, a przede wszystkim cenne właściwości prozdrowotne. Stanowi bogate źródło energii, zawiera przeciwutleniacze, kwasy organiczne, substancje aromatyczne, witaminy i minerały. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie i prebiotycznie, dzięki czemu jest elementem zdrowej diety i profilaktyki zdrowotnej oraz wsparciem leczenia wielu chorób.Z tej książki dowiesz się nie tylko o wartościach odżywczych oraz działaniu prozdrowotnym miodu, lecz także o tym, jak miód powstaje i jaka jest charakterystyka poszczególnych jego rodzajów. Znajdziesz tu też wyjątkowe przepisy na dania (nie tylko słodkie) z wykorzystaniem miodu. Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska to dietetyczki z powołania. Założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Zajmują się szeroko pojętym poradnictwem żywieniowym oraz dietoprofilaktyką schorzeń cywilizacyjnych i dietoterapią chorób, w których żywienie odgrywa główną rolę. Są autorkami licznych książek, m.in. Jedz i chudnij z dietą SIRT, Domowe kiszonki, Dieta wegańska na cztery pory roku, Lunchbox. Zdrowe i smaczne posiłki do pracy, Fit desery, na słodko bez cukru.
Okładka książki AirFryer dla smakoszy

84,99 zł 46,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,78 zł

100 przepisów, 500 stron! Air Fryer dla smakoszy to biblia dla tych, którzy pragną, by ich dania zmieniły się w ucztę zmysłów. Paweł Loroch oddaje w ręce czytelników książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju - bo także do czytania i oglądania, wzbogaconą o pakiet historyjek pełnych kulinarnych wspomnień i wielkich marzeń. Przede wszystkim jednak to opowieść o smakoszostwie, jako sposobie postrzegania świata: odważnym, zmysłowym i pozbawionym wstydu. Serce książki stanowi sto przemyślanych przepisów Pawła Lorocha na dania, które własnoręcznie sfotografował, a następnie wyczarował z nich niezwykłe obrazy z pomocą swojego ulubionego narzędzia. Dzięki temu mógł zwizualizować wszystkie migawki, które narodziły się w jego głowie podczas pisania. Dowiecie się, jak przyrządzić na śniadanie oszałamiające dubajskie naleśniki, na obiad wykwintne cordon bleu, a wieczorem zgrzeszyć z czadyjskim gulaszem orzechowym. Nie bójcie się próbować i eksperymentować. Pamiętajcie: prawdziwy smakosz przede wszystkim czerpie radość z życia!
Okładka książki Dieta na stan zapalny.  Praktyczny plan diety przeciwzapalnej z 130 przepisami i 4-tygodniowym jadłospisem
nowość

94,90 zł 53,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,89 zł

Czujesz się zmęczony bez wyraźnej przyczyny? Masz problemy z układem trawiennym, bóle stawów lub inne dolegliwości, które trudno wytłumaczyć? Być może winowajcą są przewlekłe stany zapalne, które niszczą twoje zdrowie od środka. W tym poradniku odkryjesz, jak poprzez codzienne posiłki i dietę przeciwzapalną wspierać organizm w walce ze skutkami chorób układu pokarmowego i autoimmunologicznych. Znajdziesz tu nie tylko wiedzę na temat tego, co stosować na stan zapalny w organizmie, ale i gotowe, proste plany dietetyczne oraz przepisy, które odmienią twoje podejście do jedzenia. Wypróbuj przepisów na odżywcze koktajle, sycące zupy i gulasze, efektowne przystawki i sałatki, dania wegetariańskie, rybne oraz z mięsa i drobiu. Jedz przeciwzapalnie - żyj pełnią życia!
Okładka książki Banting. Jedz i chudnij

81,90 zł 53,80 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,81 zł

Tim Noakes, Sally-Ann Creed, Jonno Proudfooot Banting. Jedz i chudnij Mimo iż rewolucja żywieniowa polegająca na zwiększeniu konsumpcji tłuszczu i mięsa, kosztem redukcji węglowodanów jest od półwiecza coraz popularniejsza, a nawet modna, najbardziej znaczące książki na jej temat: „Rewolucja dietetyczna” Dr. Roberta C. Atkinsa, „Żywienie optymalne” dr. Jana Kwaśniewskiego, czy „Sztuka i nauka żywienia niskowęglowodanowego” Stephena Phinneya oraz Jeffa Voleka nie odpowiedziały na rodzące się wraz z nią pytania. Niedosyt wiedzy sprawił, że przebudowę piramidy żywieniowej i nawoływania do powrotu do życiodajnego sposobu odżywania ludzi traktuje się wciąż jako kwestię kaprysu, mody, przewrotnego stylu życia, działań grup interesów, czy wręcz dzieło domorosłych znachorów. Dopiero około 35 lat temu profesor medycyny sportowej Tim Noakes z RPA, pomysłodawca i współautor książki Banting. Jedz i chudnij, zagorzały zwolennik paradygmatu „zdrowego” odżywiania opartego na węglowodanach i unikaniu produktów zwierzęcych, badając problemy metabolizmu biegaczy ultramaratonów odkrył, że dotychczasowy sposób żywienia to błąd. Równocześnie odpowiedział na kluczowe pytania Bantingu: Skąd wiadomo, że węglowodany są dla człowieka szkodliwe? A jednocześnie dlaczego tłuszcze zwierzęce i mięso są dla organizmu ludzkiego pożyteczne? Jaka jest natura uczucia głodu? Dlaczego i kiedy człowiek tyje? I dlaczego tak trudno jest schudnąć? Czy wysoki cholesterol zabija? Dlaczego otyłość jest taka groźna? Dlaczego, pomimo rozwoju farmacji i wzrostu poziomu życia ludzi rośnie liczba zachorowań na tzw. choroby cywilizacyjne? Wiele z nich nie ma charakteru intuicyjnego i aby na nie odpowiedzieć, konieczne było przebadanie ostatnich 200 tysięcy lat dziejów gatunku ludzkiego i wiele innych faktów naukowych. Wyniki tych badań znajdziecie Państwo w Banting. Jedz i chudnij. Ilustracją diety jest zbudowana na tych odkryciach, książka kucharska, która pomoże okiełznać te skłonności natury ludzkiej, które utrudniają człowiekowi trzymanie się wskazań rozsądku. Mimo iż wyjaśniona w Banting. Jedz i chudnij dieta jest racjonalna i naturalna, wymaga rezygnacji z pewnych dotychczasowych przyzwyczajeń. Skrupulatnie dobrana przez profesjonalną dietetyk Ann Creed i szefa kuchni Jonno Proudfoota zawiera prawie 100 różnorodnych, smacznych i zdrowych potraw, dobranych tak, by dieta się nie nudziła, była łatwa do spożycia, a w razie potrzeby można ją było łatwo zmodyfikować w ramach lokalnych ograniczeń dostępu do składników. Banting. Jedz i chudnij umożliwi bez (niemal) żadnych wyrzeczeń utrzymać upragnioną wagę, zachować dobre zdrowie, trzymać się z dala od służby zdrowia, a jednocześnie jeść co się chce i ile się chce bez ciągłego kontrolowania kalorii.
Okładka książki Przy stole Jane Austen
nowość

69,99 zł 41,49 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

Dobre szarlotki stanowią znaczną część naszego domowego szczęścia.Jane AustenOd pikniku na Box Hill i kolacji na balu w Netherfield po rodzinne obiadki pani Bennet i zbieranie truskawek w Donwell Abbey - jedzenie odgrywa ważną rolę w powieściach Jane Austen."Przy stole Jane Austen" to zbiór smakowitych przepisów, które oddają ducha i rozmach posiłków ze świata pisarki oraz czasów regencji, dostosowanych do współczesnych upodobań i gustów. Biała zupa z Netherfield, paszteciki piknikowe z Box Hill, gorąca czekolada generała Tilneya i ogrodowe risotto z Chawton Cottage to zaledwie kilka z ponad 70 przepisów, dzięki którym zasiądziemy do stołu z ulubionymi bohaterami, a krótkie rozważania pomiędzy nimi przybliżą nam zarówno epokę, jak i fascynującą postać autorki.
Okładka książki Dieta antyrakowa

49,99 zł 29,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,14 zł

Odkryj moc zdrowego życia i zmień swoje nawyki już dziś! Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. Wszyscy się ich boimy, ale jednocześnie odsuwamy od siebie tę myśl i bagatelizujemy rolę żywienia w profilaktyce chorób nowotworowych. A styl życia i dieta mają niebagatelny wpływ na nasze zdrowie.Czy wiesz, które produkty mają właściwości antynowotworowe? Jak przygotowywać dania, żeby nie traciły cennych składników odżywczych? Jak przechowywać żywność, by nie stała się dla nas niebezpieczna?Dzięki tej książce dowiesz się, jak zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Przeczytasz o tym, czego należy się wystrzegać w codziennej diecie. Poznasz różnorodne naturalne składniki żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na smaczne śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Detoks cukrowy Jak mądrze unikać cukru

49,99 zł 29,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,14 zł

Ośmiotygodniowy plan żywieniowy na smaczne posiłki bez cukru Ciągle masz ochotę na słodycze? Nie możesz się obejść bez ciasta, czekolady lub batonika? Ta książka powstała, aby pomóc ci odzwyczaić się od cukru. Dowiesz się z niej, czy naprawdę można uzależnić się od cukru, i poznasz najnowsze wyniki badań nad wpływem węglowodanów na nasze zdrowie.Jadłospis na osiem tygodni ułatwi ci odzwyczajenie się od cukru, a liczne przepisy i zbiór cennych wskazówek pomogą zmienić sposób odżywiania się na zdrowszy i bardziej urozmaicony.Żegnajcie słodycze, witajcie zdrowie i smukła sylwetko! Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Wegańska patelnia

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Rozsmakuj się w przepysznych, łatwych do przygotowania wegańskich potrawach na każdą porę dnia! Patelnia to bardzo uniwersalny element wyposażenia każdej kuchni. Można na niej szybko przygotować dosłownie wszystko – ciepłe śniadanie, przepyszny obiad, wykwintną kolację, a także słodki deser. To zaś, że coraz częściej sięgamy po dania bez mięsa, jajek i nabiału, jest podyktowane przede wszystkim troską o nasze zdrowie i chęcią odkrywania nowych smaków. Z zaskoczeniem coraz częściej przekonujemy się, że kuchnia wegańska wcale nie jest uboższa, wręcz przeciwnie – nieustannie zaskakuje nas swoim bogactwem. Na dowód tego autorka proponuje ponad 80 uniwersalnych dań, które wykonasz z łatwością, korzystając z ogólnodostępnych składników. Większość przepisów to jednocześnie dania bez glutenu, dzięki czemu możesz je przygotować dla bliskich, którzy cierpią na nietolerancje pokarmowe. Przepisy opatrzono oryginalnymi zdjęciami przedstawiającymi każdą z potraw i ciekawostkami oraz wskazówkami. Małgorzata Górnikowska – absolwentka Wydziału Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego, warszawianka. Miłośniczka fotografii (nie tylko kulinarnej), kotów oraz świadomego i pięknego życia. Autorka książek kulinarnych (m.in. dla osób z nietolerancjami pokarmowymi) i powieści. Wegańska patelnia to szósta pozycja w jej dorobku.
Okładka książki Vege Smaki świata

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno!To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom tym znanym od lat, jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym jak fenkuł, okra czy kolokazja, ale dostępnym dziś także w naszych sklepach.W tej bogatej w smaki klasycznej książce kucharskiej znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata od kuchni śródziemnomorskiej przez przepisy rodem z Karaibów, Ameryki Południowej i Orientu aż po niezwykłe dania północnoafrykańskie. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej.Arto der Haroutunian podpowie ci, jak bazując na warzywach, strączkach, ziołach, nasionach i orzechach, jeść zdrowo, kolorowo i różnorodnie.      
Okładka książki Kuchnia domowa dla diabetyków

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Diagnoza cukrzycy nie oznacza konieczności zrezygnowania ze smacznego jedzenia. Możesz nadal cieszyć się swoimi ulubionymi daniami, możesz też z powodzeniem próbować nowych potraw. Najważniejsze jest to, aby twoja dieta zawierała zróżnicowane pokarmy przygotowane ze zdrowych produktów.Dzięki tej książce przekonasz się, że dieta diabetyków jest taka sama, jak polecana wszystkim innym ludziom zdrowa, lekka, smaczna, oparta na warzywach.Znajdziesz tu:Ponad 200 przepisów ułożonych specjalnie z myślą o zdrowej, zbilansowanej diecie, odpowiedniej dla całej rodziny.Różnorodne receptury na: potrawy tradycyjne, dania wegetariańskie, posiłki dla dzieci, desery dla diabetyków.Dokładny opis wykonania każdego dania oraz tabelę wartości odżywczych dla jednej porcji: kaloryczność, zawartość tłuszczu, białek i węglowodanów.Jedz zdrowo, smacznie i różnorodnie!    
Okładka książki Domowe nalewki

39,99 zł 22,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

Latem schłodzisz się kieliszkiem nalewki ananasowej o tropikalnym smaku. W długi zimowy wieczór ogrzeje cię korzenna wiśniówka. Do obiadu najlepiej będzie pasowała nalewka ziołowa na miodzie, a do kawy likier czekoladowy. Z poradnika dowiesz się, jak samodzielnie przygotować nalewki i likiery, jakich składników użyć i co zrobić, by dopasować smak trunku do swoich upodobań.W książce znajdziesz:- przepisy na rozmaite nalewki: owocowe pachnące pełnią lata, odświeżające ziołowe, a także korzenne i miodowe urzekające bogactwem smaku i aromatu, rozgrzewające,- najważniejsze informacje na temat surowców, metod i sprzętu do wyrobu nalewek,- praktyczne porady dotyczące przygotowania owoców, dodatków smakowych, podawania nalewek i wiele innych!Spróbuj samodzielnie przyrządzić nalewki z owoców egzotycznych, sezonowych i dziko rosnących. Eksperymentuj z przyprawami i ziołami. Twórz własne kompozycje smakowe.
Okładka książki Cud terapii Gersona

54,99 zł 31,72 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,72 zł

Nowe wydanie bestsellerowego poradnika, który zrewolucjonizował naturalne metody leczenia raka!"Nadszedł czas, abyśmy zrozumieli, że sposób odżywiania jest potężnym sojusznikiem procesu uzdrawiania". - Max GersonTerapia Gersona to opracowana w 1928 roku rewolucyjna kuracja oparta na diecie, która w ciągu ostatnich osiemdziesięciu lat pomogła tysiącom pacjentów pokonać raka oraz inne choroby cywilizacyjne diagnozowane jako przewlekłe lub nieuleczalne. Typowe metody leczenia nowotworów opierają się wyłącznie na niszczeniu skutków choroby, a kuracja Maxa Gersona zajmuje się jej przyczyną - osłabionym układem odpornościowym i toksycznymi substancjami wywołującymi zmiany chorobowe.Oto najbardziej aktualna publikacja kompleksowo opisująca zasady Terapii Gersona. Znajdziesz w niej:- gotowe przepisy na soki i inne zdrowe posiłki;- programy żywienia skuteczne w leczeniu takich chorób jak: czerniak, alergie skórne, rozedma płuc, artretyzm, migreny, choroby serca i inne;- warianty terapii możliwe do stosowania na różnych etapach choroby;- szczegółowy opis suplementacji i jej naukowe uzasadnienie;- specjalnie opracowaną metodę detoksykacji organizmu za pomocą lewatyw;- dokładne omówienie mechanizmu działania terapii i jej podwaliny teoretyczne znajdujące uzasadnienie w wynikach badań naukowych;- historie osób, które przedłużyły swoje życie nawet o czterdzieści pięć lat stosując się do zaleceń doktora Gersona.Dieta antyrakowa polegająca na spożywaniu organicznych owoców i warzyw oraz wypijaniu świeżo wyciśniętych soków pomaga przywrócić prawidłową pracę narządów i pobudza naturalne mechanizmy obronne organizmu, nie wywołując przy tym skutków ubocznych.Terapia Gersona - najpopularniejszy naturalny program leczenia raka!
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,63 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,15 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,26 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,39 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,08 zł
Okładka książki Dieta w SIBO

56,73 zł
99,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj