Kuchnia tajska
-
Autor: Lech Tkaczyk
- ISBN: 9788372775832
- EAN: 9788372775832
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Astrum
- Format: 14.5x20.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 152
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
15,92złCena detaliczna: 24,50 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,92 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!