"Od lekarza do kucharza" jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni . Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.
Masz alergię? Ta książka jest dla ciebie! Dzięki niej dowiesz się, jak postępować, żeby uciążliwe dolegliwości wreszcie przestały cię gnębić! Dr n. med. Danuta Myłek - jeden z najlepszych polskich alergologów - w swojej pięćdziesięcioletniej praktyce łączy rzetelną wiedzę lekarza z naukami z pogranicza medycyny oraz najnowszymi wynikami badań naukowych. W tej książce wprowadza nas w tajniki fascynującego świata alergii. Wyjaśnia mechanizmy powstawania uczuleń i zdradza, jak rozpoznawać i leczyć choroby z nimi związane. Ta wiedza ma nam dać świadomość, bez której trudno wyzdrowieć. Tylko pacjent umiejący sobie uzmysłowić procesy zachodzące w jego organizmie, zrozumie, jak ważne jest wprowadzenie zmian w codziennym życiu i wsparcie wysiłków lekarza. Zdrowy styl życia to klucz do sukcesu. Dr Myłek zabiera nas w niezwykłą podróż po świecie alergologii. Zdradza przyczyny tej powszechnej choroby. Uczy nas obserwować siebie i wprowadzać w życie korzystne dla zdrowia zmiany, które sprawią, że wreszcie poczujemy się dobrze. Nie daj się alergii i żyj zdrowo! Co zawiera ta książka? szczegółowe opisy przyczyn powstawania różnych rodzajów alergii, zalecenia dotyczące stylu życia, a także sposobu odżywiania się, interesujące studia przypadków, zaskakujące wyjaśnienia źródeł chorób powszechnie uważanych za niezbadane, kolejne kroki w diagnozowaniu alergii, podpowiedzi, jak pomóc swojemu lekarzowi i o czym go poinformować, osobiste wyznania Autorki, która sama cierpiała niegdyś na trudną do rozpoznania alergię.
Nowe, rozszerzone wydanie, uzupełnione o najnowsze odkrycia naukowe.W tej książce znajdą Państwo dokładny i przejrzysty opis przyczyn uczuleń, sposobów zapobiegania ich powstawaniu oraz najnowszych i dostępnych już w Polsce metod leczenia.Zdaniem autorki podstawowe znaczenie mają trzy czynniki:- w jakim środowisku żyjemy,- co jemy,- czym oddychamy.Na konkretnych przykładach ze swojej bogatej praktyki lekarskiej dr Myłek przystępnie i wnikliwie omawia alergie: dróg oddechowych, układu pokarmowego, przewodu pokarmowego, skóry i innych narządów.Szczególnie dużo miejsca poświęca alergiom i dzieci. Dowodzi, że przeziębienia, bóle brzucha, zapalenia spojówek, bóle stawów, obrzęki czy migreny, nawracające i nieskutecznie leczone przez lata, mogą być spowodowane nierozpoznana alergią. Stosując właściwą terapię i prowadząc odpowiedni tryb życia, większość alergii można wyleczyć.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?