KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

Okładka książki Pokochaj wegetarianizm

44,90 zł 17,96 zł


Zdrowa, lekkostrawna, smaczna dieta. Spożywając rośliny posiłkujemy się energią słońca, zawartą w roślinach i pozwalamy żyć wszystkim istotom nie zaburzając praw natury.
Okładka książki Obrazkowa książka kucharska

29,90 zł 22,86 zł


W Obrazkowej książce kucharskiej można znaleźć przepisy na codzienne śniadania lub desery. To publikacja do wykorzystania w domu oraz na zajęciach w przedszkolu, szkole, na warsztatach terapii zajęciowej czy kółkach zainteresowań w domach kultury. Obrazkowa książka kucharska to pozycja, jakiej jeszcze nie było na rynku wydawniczym! Całkowite zwizualizowanie przepisów jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy na co dzień „myślą obrazami”. Zaletą publikacji jest nie tylko rozpisanie czynności krok po kroku, ale także zaprezentowanie aktywności i produktów za pomocą zdjęć i symboli. Dodatkowo książka zawiera zwizualizowaną instrukcję obsługi. Kolejnym atutem pozycji są dołączone do niej karty pracy umożliwiające podsumowanie doświadczeń zmysłowych. To wszystko sprawia, że Obrazkowa książka kucharska będzie wspaniałym towarzyszem w zmaganiach kuchennych zarówno osób z autyzmem, afazją, jak i dzieci, które potrzebują wsparcia podczas czytania.
Okładka książki Dbaj o serce. Jedz zdrowo!

19,90 zł 14,62 zł


Dbaj o serce. Jedz zdrowo to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele przepisów na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy, tym razem zebrane z myślą o osobach cierpiących na choroby serca i układu krążenia.
Okładka książki Shuk

158,00 zł 134,30 zł


Shuk
Okładka książki DO SŁOIKA I BUTELKI PYSZNE NALEWKI I PRZETWORY Z OWOCÓW I WARZYW
nowość

35,00 zł 25,72 zł


Do słoika i butelki Pyszne nalewki i przetwory
Okładka książki Smaczna Kuchnia. Komplet 5 książek

160,00 zł 117,58 zł


Zestaw pięknie wydanych poradników kulinarnych, doskonały także na prezent, w kolekcjonerskim pakiecie: cztery książki z serii Smaczna kuchnia plus w gratisie 365 dni w ogrodzie i na działce w eleganckim ekspozytorze.Serię Smaczna kuchnia, zbiór pomysłów na różnorodne potrawy, polecamy każdemu, kto choć trochę interesuje się kulinariami. W pięknie wydanych poradnikach znajdziecie Państwo zarówno przepisy z tradycyjnej polskiej kuchni, jak i te, które mają swoje źródła w innych kulturach i zakątkach świata. Gotowanie ze Smaczną kuchnią zadowoli nawet najbardziej wybredne gusta i podniebienia kulinarnych eksperymentatorów i zwolenników tradycyjnej kuchni. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom każdą potrawę na pewno uda się przyrządzić.Natomiast 365 dni w ogrodzie i na działce to przystępny, bogato zilustrowany poradnik z informacjami dotyczącymi projektowania, zakładania i pielęgnacji wymarzonego ogrodu.
Okładka książki Wege

69,99 zł 52,81 zł


Jamie Oliver, bestsellerowy autor uwielbianych na całym świecie książek kucharskich, powraca z przepysznymi daniami warzywnymi. I w samą porę obecnie coraz więcej z nas stara się ograniczać spożycie mięsa z pobudek zdrowotnych, finansowych lub ekologicznych. Jamie, czerpiąc inspiracje z kuchni świata, przygotował zbiór przepisów na oryginalne i nieskomplikowane potrawy z warzywami w roli głównej. Jego dania to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia: są tak smaczne, sycące i różnorodne, że zupełnie nie odczujesz braku mięsa. Wegetarianie, okazjonalni jarosze i żądni nowych wrażeń mięsożercy w tej książce każdy z was znajdzie coś dla siebie!
Okładka książki India Cookbook

175,00 zł 148,75 zł


India is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is written by an Indian culinary academic and cookbook author who lives and works in Delhi, and the recipes are a true reflection of how traditional dishes are really cooked all over India. They have been carefully edited to ensure that they are simple to follow and achievable in western kitchens, with detailed information about authentic cooking utensils and ingredients. Indian food has been hugely popular in the UK for many years, and the appetite for Indian food shows no sign of diminishing. Now, for the first time, a definitive, wide-ranging and authoritative book on authentic Indian food is available, making it simple to prepare your favourite Indian dishes at home, alongside less well-known dishes such as bataer masalydaar (marinated quails cooked with almonds, chillies and green cardamom), or sambharachi kodi (Goan prawn curry with coconut and tamarind). The comprehensive chapters on breads, pickles, spice pastes and chutneys contain a wide variety of recipes rarely seen in Indian cookbooks, such as bagarkhani roti (a rich sweet bread with raisins, cardamom and poppy seeds) and tamatar ka achar (tomato and mustard-seed pickle). India is the only book on Indian food you'll ever need.
Okładka książki Bread Is Gold

150,00 zł 127,50 zł


Massimo Bottura, the world's best chef, prepares extraordinary meals from ordinary and sometimes 'wasted' ingredients inspiring home chefs to eat well while living well. 'These dishes could change the way we feed the world, because they can be cooked by anyone, anywhere, on any budget. To feed the planet, first you have to fight the waste', Massimo Bottura Bread is Gold is the first book to take a holistic look at the subject of food waste, presenting recipes for three-course meals from 45 of the world's top chefs, including Daniel Humm, Mario Batali, René Redzepi, Alain Ducasse, Joan Roca, Enrique Olvera, Ferran & Albert Adrià and Virgilio Martínez. These recipes, which number more than 150, turn everyday ingredients into inspiring dishes that are delicious, economical, and easy to make.
Okładka książki The Jewish Cookbook

175,00 zł 148,75 zł


A rich trove of contemporary global Jewish cuisine, featuring hundreds of stories and recipes for home cooks everywhere The Jewish Cookbook is an inspiring celebration of the diversity and breadth of this venerable culinary tradition. A true fusion cuisine, Jewish food evolves constantly to reflect the changing geographies and ingredients of its cooks. Featuring more than 400 home-cooking recipes for everyday and holiday foods from the Middle East to the Americas, Europe, Asia, and Africa - as well as contemporary interpretations by renowned chefs including Yotam Ottolenghi, Michael Solomonov, and Alex Raij - this definitive compendium of Jewish cuisine introduces readers to recipes and culinary traditions from Jewish communities the world over, and is perfect for anyone looking to add international tastes to their table.
Okładka książki Delicious Wintertime:

159,00 zł 135,15 zł


When the temperature drops, out come the winter sweaters, and our appetites for snowy adventures and warm, hearty meals. Alpine-inspired breakfasts kick-start an active day, while thermos-fillers and trail mixes fuel ski trips or family outings. The shorter days bring leisurely evenings with good friends and slow-cooked food. Enjoy bread dumplings, gnocchi, or roast chicken and root vegetables next to the stove. Sip homemade liqueurs or hot chocolate. Chef and nature explorer Markus Sämmer guides readers into the mountains for Delicious Wintertime, featuring recipes to celebrate the season. Served with a side of action photography, and tales from the backcountry, Delicious Wintertime is sure to stir the senses.
Okładka książki Scotch Whisky

59,00 zł 43,36 zł


The Gaelic word for whisky is Uisge beatha, translated literally as "water of life." That is as a good a starting place as any to enjoy whisky, as a connoisseur, taster or just an occasional tippler. This beautifully produced volume, Scotch Whisky: The Essential Guide for Single Malt Lovers goes on an incredible journey around Scotland and back in time too. Written by a Scotsman who considers it a blessing to grow up with Scotch whisky, you will learn about the history of whisky distillation, the famous men whose passion can be found in their special malts, and take tours of the main whisky regions, including the Western Isles, Speyside, Highlands, Lowlands, and Campbeltown, visiting some of the greatest names in the production of Scotch, The Glenlivet, Ardbeg, Glenmorangie, Balvenie, Talisker - other brands (more than 100 of them) are available. Written with a passion and love for the subject The Story of Scotch Whisky is complemented by stunning photographs, maps and artworks. It make this superb book a unique insight into Scotch whisky, one of the world's most loved drinks.
Okładka książki Vodka

59,00 zł 43,36 zł


Vodka: The Essential Guide for Vodka Purists describes the history of the spirit (its name comes from the Russian for water, voda), how it is distilled - with detailed explanations of how flavoured vodka is created, classic Vodka-based cocktails, where to buy the premier brands, even recipes, all in a handy pocket-sized book. Lavishly illustrated and written in an easy-to-read style, Vodka: The Essential Guide for Vodka Purists will go down as well as the most lovingly created Martini.
Okładka książki Wege rodzina Dieta roślinna w praktyce

59,00 zł 53,37 zł


Książka powstała z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach wybierających dietę roślinną jako codzienny sposób odżywiania. Skorzystają z niej również osoby jedzące mięso, zmuszone do tego by ograniczyć jego spożycie. W Polsce brakuje oficjalnych zaleceń żywieniowych skierowanych do wegan i wegetarian, dlatego trudno jest w gąszczu internetowych informacji wyłuskać istotne i jednocześnie wiarygodne fakty. Z publikacji dowiesz się, jak prawidłowo bilansować dietę w czasie ciąży, okresu karmienia, dzieciństwa oraz jak przygotować codzienne menu dla całej rodziny, nawet gdy nie wszyscy są wege.
Okładka książki The Riesling Story Best White Wine on Earth

79,00 zł 58,06 zł


In this vibrant, one-of-a-kind guide to one of the most sought-after white wines today, wine authority, author, and Riesling enthusiast Stuart Pigott shares his personal stories of the world of top winemakers, sommeliers, and restaurateurs who are as devoted to Riesling as he is. Pigott travels to the great Riesling-producing areas of the world—from the North American regions of the Finger Lakes, Upper Midwest, Canada, Oregon, and California to Switzerland, Northern Italy, Australia, New Zealand, and South America— and provides wine history and tasting notes. The book also includes a simple and novice-friendly description of how Riesling is made. Illustrated throughout with Pigott's own photography and featuring an innovative design, Best White Wine on Earth is the must-have guide for the white-wine enthusiast.
Okładka książki Pakiet: Poranne inspiracje / Dieta na wynos

75,00 zł 55,12 zł


Viola Urban - autorka bloga Okiemdietetyka.pl Pakiet zawiera dwie książki: - Poranne inspiracje. Zdrowe śniadania w 15 minut - Czas na obiad. 100 pomysłów na sycący posiłek
Okładka książki Cztery pory roku z Hildegardą z Bingen

34,90 zł 25,65 zł


Każdy z nas potrzebuje wzorców oraz osób, które ze względu na ich mądrość i doświadczenie można uznać za przewodników życiowych, zarówno w rozwoju duchowym, jak i życiu codziennym. Bywa tak, że osoby takie znajdujemy w naszym bliższym, lub nieco dalszym otoczeniu, ale także i tak, że wokół nas osób takich nie ma. Nie tylko w tej drugiej sytuacji, ale także w pierwszej, rozsądnie jest sięgnąć wstecz - do dawnych mistrzów. {...}. Rozmowy Kathrin ze świętą Hildegardą, nawiązują do zmieniającego się wraz z porami roku otoczenia i odnoszą się do problemów, które nurtują młodych ludzi. Książkę urozmaicają przepisy kulinarne pochodzące z kuchni Hildegardy, a zdobią urocze ilustracje. Książka może być bardzo miłym a przy tym naprawdę pożytecznym upominkiem, dlatego gorąco polecam... Prof. dr hab. Małgorzata Kowalewska, Ze Słowa wprowadzającego
Okładka książki The 50 Greatest Beers of the World

44,00 zł 32,34 zł


On just about every continent, from Boston's strong ale to Norwegian stout, there are people brewing great beer. From English ales to Czech lager, Belgian sour to American pale ale, German Berliner Weisse to Australian Adelaide sparkling ale, the number of brewed beers is big and increasing daily. Award-winning author Tim Hampson explores beers from four continents, marvelling at how from such simple notes - malt, hops, water and yeast - a symphony of tastes and colours can be created. He discovers dark beers, light beers, sour beers, imperial stouts, beers flavoured with honey, herbs and spices, and beers that have been matured in wooden barrels that once stored some of the world's best whiskies. The world of beer is undergoing a revolution. This wide-ranging selection will give any beer fan a tour of the world through their favourite drink.
Okładka książki Jak zaczarować stół

69,90 zł 51,37 zł


„Nie jedz oczami” – pouczali nas w dzieciństwie. Ale właściwie – dlaczego? Ania Zięciowska, jedna z najpopularniejszych polskich food stylistek, proponuje przepisy na potrawy, które dostarczą rozkoszy nie tylko podniebieniu, lecz także oczom. I podpowiada, jak za pomocą prostych rozwiązań nadać zwykłym posiłkom odrobinę magii. Smakowicie wyglądające przekąski, dania główne, na których widok aż cieknie ślinka, i desery cieszące oko. A do tego gotowe menu, dzięki którym z łatwością zorganizujesz wspaniałe uczty dla duszy i ciała – na długo zapadną one w pamięć twoim bliskim i znajomym. Przepiękne zdjęcia posiłków zaaranżowanych przez Anię, a sfotografowanych przez jej męża Tomka, nie tylko cię zainspirują, lecz także zaostrzą apetyt.
Okładka książki Opowieści ze smakiem

54,90 zł 41,42 zł


„Opowieści ze smakiem” to kolejna książka Beaty Boruckiej, znanej z sieci i mediów, jako Mądra Babcia. Tym razem to ogromna porcja wspomnień, anegdot i przywołania ciekawych postaci z życia autorki. Czytając przenosimy się o pół wieku wstecz, do podwarszawskiego Radzymina i kroczymy przez gierkowski PRL, aż do czasów współczesnych. „Opowieści ze smakiem” to nie jest książka kucharska, to jest książka o miłości. O miłości do ludzi, do życia i do gotowania. To romans autorki z czasami młodości, ze wspaniałymi postaciami z jej otoczenia. Ta książka, to pochwała radości życia ze wspaniałym jedzeniem w tle. Tytuł najlepiej oddaje klimat książki, a zdjęcie na okładce jej autorkę, która z łobuzerskim uśmiechem opowiada anegdoty i humorystyczne przygody kulinarne i nie tylko. Autorka zaprasza nas do swojego domu pełnego ciepła i humoru, a przede wszystkim do stołu, zastawionego pysznym jedzeniem. Czytelnikowi trudno się oprzeć chęci natychmiastowego ugotowania pysznego rosołu, zrobienia „przecieraków” czy usmażenia jajecznicy, z przepisu prosto z Indii. W trakcie lektury odkrywamy też wiele sekretów kulinarnych, skrzętnie gromadzonych w zapiskach kilku pokoleń i w starym brulionie. Klimat, język i styl autorki powodują, że mamy wielką ochotę wstać i pojechać do jej chaty w lesie, żeby wspólnie pobiesiadować. Książka wywołuje zarówno wybuchy śmiechu, jak i łzy wzruszenia, a przede wszystkim natychmiastową ochotę zjedzenia czegoś dobrego, najlepiej z przepisu autorki. Dopełnieniem są piękne fotografie, pełne artefaktów i wspaniale pokazanych dań, a także zdjęć autorki, wykonanych z przymrużeniem oka i dystansem do siebie i rzeczywistości. Ta książka to prawdziwe, zabawne i wzruszające opowieści ze smakiem.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka