KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

Okładka książki Eat Green

99,00 zł 86,58 zł


Eat Green
Okładka książki Collins Little Books — IRISH W

31,00 zł 27,11 zł


Collins Little Books — IRISH W
Okładka książki Wędzenie i wędliny
nowość

9,99 zł 7,34 zł


Wędzenie i wędliny to wspaniała książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to idealna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania czasu wolnego, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów.
Okładka książki Wypieki
nowość

9,99 zł 7,34 zł


Wypieki to wspaniała książka dla miłośników deserów. Każdy dobry posiłek powinien zakończyć się słodkim akcentem, co jest możliwe przy wykorzystaniu prostych przepisów na smaczne domowe wyroby.
Okładka książki Potrawy wielkanocne
nowość

9,99 zł 7,34 zł


Potrawy wielkanocne to idealna książka dla początkujących kucharzy i nie tylko. Zawiera wiele wspaniałych przepisów na świąteczne dania, które wzbogacą stół wielkanocny.
Okładka książki Super Żywność, czyli superfoods po polsku w.eko

39,90 zł 29,32 zł


Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Na miano superżywności zasługują produkty naturalne, nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni. Ale wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również wiele superfoods.Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W książce Super Żywność, czyli superfoods po polsku pokazuje, że nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach nieznanych produktów. Aby super się odżywiać można sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach - produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia, z własnego doświadczenia podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw wprowadzić zdrowie do swojego menu. Liczne przepisy pomogą zrozumieć, na czym polega ta dobra zmiana.
Okładka książki Sex&Cook. Miłość od kuchni
nowość

49,99 zł 37,72 zł


Droga do łóżka wiedzie przez żołądek. Świat kulinariów jest spleciony z życiem erotycznym w sposób bezsprzeczny – to, co trafia na nasze talerze, potrafi zarówno wzniecić pożądanie, jak i je zgasić. I choć dieta nie jest jedynym czynnikiem decydującym o jakości życia seksualnego, może w znaczący sposób wpłynąć na satysfakcję i poziom doznań. W tym praktycznym przewodniku doświadczony seksuolog udowodni wam, że od tego, co jemy, zależy nasza kondycja, a więc też i ochota, lub jej brak, na łóżkowe igraszki.
Okładka książki Spiżarnia wiejska obywatelska
nowość

15,00 zł 11,32 zł


Spiżarnia wiejska obywatelska
Okładka książki Ramen w domu

39,99 zł 30,17 zł


„RAMEN W DOMU” – ŁATWE PRZEPISY, KTÓRE ZAMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ W KRÓLESTWO RAMENU Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami Przygotowanie ramenu to spory wyczyn – autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, „Ramen w domu” daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K. Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen. W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco! Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com • Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki • Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru • Sztuczki, które oszczędzą Twój czas • Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni Wśród przepisów: ? Shio ramen z zielonymi warzywami ? Chashumen z boczkiem ? Ostry miso ramen ? Ramen tonkotsu ? Smażony makaron ? Wegański hiyashi chuka i wiele więcej! O autorze Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) ? na stronie internetowej i kanale YouTube „Ramen Adventures”. Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.
Okładka książki OCET
nowość

25,00 zł 18,37 zł


Ocet jest jedną z najbardziej wszechstronnych substancji na świecie. Ta książka prezentuje zarówno najpowszechniejsze, jak i trochę mniej znane sposoby wykorzystania octu podzielone na przystępnie ułożone rozdziały: sprzątanie, pranie, zdrowie i uroda, gotowanie, ogród i działka. Ocet to bez wątpienia jeden z najbardziej uniwersalnych wynalazków natury, będący tanią i przyjazną środowisku alternatywą dla drogich środków chemicznych. Ten przyjazny czytelnikom i czytelniczkom poradnik ? ze zwięzłą historią octu, wprowadzeniem do samodzielnej produkcji i pożytecznym leksykonem ? stanie się niezastąpionym narzędziem codziennego użytku.
Okładka książki Tarty i quiche. Nowe łączenie smaków
nowość

34,99 zł 25,71 zł


Tarty i quiche Nowe łączenie smaków
Okładka książki Risotto i kaszotto. Zdrowe, odżywcze, apetyczne
nowość

34,99 zł 25,71 zł


Risotto i kaszotto są doskonałymi daniami jednogarnkowymi, nieskomplikowanymi w przygotowaniu, oferującymi bogactwo smaków. Kaszotto powstało z inspiracji oryginalnym włoskim risottem i zdobywa ogromną popularność ze względu na prozdrowotne właściwości kasz. W książce przedstawiamy ponad 70 przepisów w podziale na dania w wersji mięsnej, wegetariańskiej lub wegańskiej.
Okładka książki Wege słodkości
nowość

39,99 zł 29,39 zł


100% zdrowia, 100% smaku, 100% szczęścia. Bez śladu glutenu, bez grama laktozy i bez niezdrowego cukru! A - co najważniejsze - również bez pieczenia! Przedstawione w tej książce ciasta i desery to zastrzyk energii i gwarancja świetnego samopoczucia. Szybkie do przygotowania stanowią idealną propozycję dla wszystkich zabieganych, dbających o formę i zdrowie łasuchów, są też źródłem cennych witamin i minerałów. Do wyboru, do koloru: miętowe serniczki, torcik limonkowy, brownies z chili, szwedzkie mazarynki, lody pistacjowe, trufle, mus czekoladowy, baklava, creme brulée - wszystkie równie pyszne i w pełni wegańskie. "Wege słodkości" to 100% zdrowia i 100% smaku.
Okładka książki Pokochaj wegetarianizm

44,90 zł 33,88 zł


Zdrowa, lekkostrawna, smaczna dieta. Spożywając rośliny posiłkujemy się energią słońca, zawartą w roślinach i pozwalamy żyć wszystkim istotom nie zaburzając praw natury.
Okładka książki Moja kuchnia pachnąca bazylią
nowość

44,90 zł 33,00 zł


Zastanawiam się, dlaczego pomimo mnogości książek kulinarnych na rynku wydawniczym zgodziłam się na kolejne wydanie mojej książki opublikowanej po raz pierwszy dwadzieścia pięć lat temu? Myślę, że dlatego, że uwielbiam jeść i ogromnie lubię opowiadać rozmaite historie. W „Mojej kuchni pachnącej bazylią” namiętnie snuję opowieści i wspomnienia dotyczące mojej Toskanii, mojego życia i mojego jedzenia. Dotyczące Italii mojego dzieciństwa i lat młodzieńczych, która już nie istnieje. Dotyczące również Polski, mojej drugiej ojczyzny, gdzie żyję już od ponad trzydziestu lat i gdzie odkryłam wiele wspaniałych dań, o których wcześniej nawet nie słyszałam. Z ogromną radością pisałam tę książkę w odległym 1994 roku. Odniosła wtedy sukces, którego się nie spodziewałam, oraz dała mi ogromną satysfakcję i sympatię czytelników, która zaskakuje i raduje mnie do dziś. Tessa Capponi-Borawska
Okładka książki Obrazkowa książka kucharska

29,90 zł 22,86 zł


W Obrazkowej książce kucharskiej można znaleźć przepisy na codzienne śniadania lub desery. To publikacja do wykorzystania w domu oraz na zajęciach w przedszkolu, szkole, na warsztatach terapii zajęciowej czy kółkach zainteresowań w domach kultury. Obrazkowa książka kucharska to pozycja, jakiej jeszcze nie było na rynku wydawniczym! Całkowite zwizualizowanie przepisów jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy na co dzień „myślą obrazami”. Zaletą publikacji jest nie tylko rozpisanie czynności krok po kroku, ale także zaprezentowanie aktywności i produktów za pomocą zdjęć i symboli. Dodatkowo książka zawiera zwizualizowaną instrukcję obsługi. Kolejnym atutem pozycji są dołączone do niej karty pracy umożliwiające podsumowanie doświadczeń zmysłowych. To wszystko sprawia, że Obrazkowa książka kucharska będzie wspaniałym towarzyszem w zmaganiach kuchennych zarówno osób z autyzmem, afazją, jak i dzieci, które potrzebują wsparcia podczas czytania.
Okładka książki A jak nie mięso, to co?
nowość

44,90 zł 33,00 zł


Smak mięsnych dań bez użycia mięsa? To możliwe! Chcesz jeść mniej mięsa, ale nie chcesz rezygnować z ulubionych dań? Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące? Nie umiesz zrobić nic smacznego z tofu czy ciecierzycy? Nie wiesz, na co zwrócić uwagę przy komponowaniu posiłków? To książka dla ciebie! "Proste przepisy ułatwiające zmianę codziennych nawyków żywieniowych. Dzięki tym potrawom nawet nie zauważysz, gdy przestaniesz być mięsożercą. Autorka czerpie inspiracje z najlepszych kuchni świata, tu nie ma mowy o kulinarnej nudzie!" Ewa Wagner, Magazyn "Kuchnia" W środku znajdziesz 120 potraw: 41 przystawek, w tym pasztety, pasty do chleba i domowe chipsy 22 zupy, w tym azjatyckie buliony, zupy krem, krupnik i grochówka 50 dań głównych, w tym kotlety, gulasze, potrawki i makarony 7 deserów, w tym ciastka i batony W 100% bez mięsa, w 100% bez laktozy i w 60% bez glutenu! Proste instrukcje, przydatne porady i ciekawostki wprowadzą cię w świat roślinnej kuchni, w którym zechcesz pozostać na dłużej!
Okładka książki Bez cukru, a słodkie
nowość

44,90 zł 33,00 zł


Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci zrezygnować z sięgania po batoniki i ciasteczka? Nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące! Katarzyna Biłas, absolwentka AWF i autorka profilu na Instagramie @zdrowy_talerz, wierzy w rozsądne podejście do odchudzania. Wie, że zbyt restrykcyjne diety tylko szkodzą, a zdrowy tryb życia to nie pasmo wyrzeczeń. Ważne są codzienne świadome wybory i równowaga w diecie. Wypróbuj jej proste przepisy m.in. na: szarlotkę z patelni, twarogowe praliny z bakaliami, deser czekoladowy z różową chmurką, tartę z masłem orzechowym i bananem, czekoladę bakaliową w kartonie po mleku. A wszystko to bez grama cukru, z wyliczoną kalorycznością i zawartością makroskładników! Zamień sklepowe słodycze na domowe słodkości z produktów, które zawsze masz pod ręką. Szybko, smacznie, bez wyrzutów sumienia!
Okładka książki Smacznie, zdrowo, ekspresowo

24,90 zł 18,30 zł


Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie “zorganizować się” w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować smaczne dania. Dzięki sprawnej organizacji w kuchni zyskasz dodatkowy czas na pracę i przyjemności! Autorka jest dietetykiem i terapeutą oraz propagatorką zdrowego żywienia. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, gdzie realizuje programy edukacyjne dla dzieci, seniorów oraz warsztaty dla rodziców dotyczące właściwego odżywiania.
Okładka książki ZAWIERUCHA W KUCHNI KSIĄŻKA ZWYCIĘZCY PROGRAMU MASTERCHEF

59,90 zł 44,02 zł


Cóż może powstać z połączenia pasji, determinacji i poczucia humoru? Odpowiedź jest prosta – znakomite potrawy. I takie właśnie dania znajdziecie w książce zwycięzcy programu MasterChef 2019 – Grzegorza Zawieruchy. Grzegorz ma doskonałe wyczucie smaku i do gotowania przystępuje z pełnym zaangażowaniem. Dzięki jego książce przeżyjecie kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do wspomnień z dzieciństwa, poczujecie morską bryzę i wiatr w żaglach oraz doświadczycie wysublimowanej kuchni mistrzów. "Zawierucha w kuchni" to rodzinne potrawy z autorską nutą – sałatka z selera, śledzie w borowikach lub przepyszna kremówka. To inspirowane podróżami smakołyki, m.in. dorada po tajsku oraz tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą. To smaki wybrednych żeglarzy, m.in. zupa rybna Brodet, tatar z ostrygi oraz krewetki w pomidorach z szafranem i lawendą. To wreszcie wyrafinowane smaki z kuchni MasterChefa, m.in. foie gras ze szparagami i smardzami, comber jagnięcy w sosie miętowym czy danie przyjaciela Grześka – Mariusza – krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą. Jeśli więc macie ochotę zaprosić Zawieruchę do swojej kuchni – ta książka jest właśnie dla Was.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka