Dobre Książki

Zdrowie

Spiżarnia. Domowe przetwory

29,99 zł 24,59 zł


Jeśli uwielbiasz, kiedy półki w twojej spiżarni są pełne samodzielnie przyrządzonych przetworów, z pewnością będziesz często korzystać z tej książki. Znajdziesz w niej przepisy na rozmaite domowe specjały zamknięte w słoikach i butelkach, które pomogą zamienić zwyczajny posiłek w prawdziwą ucztę. Robienie przetworów zacznij choćby od klasycznych ogórków kiszonych czy konfitury truskawkowej, a potem kieruj się smakiem i fantazją. Co powiesz na przykład na powidła morelowe, likier z czarnych porzeczek lub chutney z czerwonej cebuli z tymiankiem? Przyznasz, że brzmi obiecująco.
Mocne alkohole w Polsce 2018

80,00 zł 58,79 zł


Mocne alkohole w Polsce 2018 to rynkowy przewodnik, pierwsza tego typu publikacja w naszym kraju. Opisano w niej wszystkich producentów i najważniejszych dystrybutorów mocnych alkoholi, a także sylwetki ludzi z branży.
Trzyskładnikowe wypieki

39,98 zł 29,98 zł


Łatwe i szybkie przepisy na smakołyki, każdy z zaledwie trzech składników 3 to naprawdę magiczna liczba! Ta książka sprawi, że przygotowywanie smakołyków okaże się łatwiejsze, niż kiedykolwiek mogło Ci się wydawać! Znajdziesz w niej ponad 100 zdumiewająco prostych przepisów na przepyszne ciasta, ciasteczka, bułeczki i chleby, desery, słone przekąski i łatwe lody. Gwarantujące mnóstwo frajdy i doznań smakowych pyszności przygotujesz dzięki Trzyskładnikowym wypiekom nawet w ostatniej chwili przed przyjęciem! Kiedy poznasz moc tej książki, nie przestaniesz z niej korzystać!
Paliwo dla życia

29,90 zł 21,97 zł


Bear Grylls – autorytet w dziedzinie przetrwania – radzi, jak jeść, by być sprawnym i zdrowym. Racjonalne odżywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami! Grylls udowadnia, że nawet pizza, ciasta czy burgery mogą być superzdrowe, a przy tym megasmaczne. Ponadto rozprawia się z wieloma mitami żywieniowymi. Paliwo do życia to przepisy gwarantujące świetne samopoczucie, poprawę sylwetki, zwiększenie wydajności organizmu oraz prawdziwy zastrzyk sił i energii już w ciągu pierwszych dni 8-tygodniowego programu. Nawet nie zauważysz, że twoja dieta się zmieniła.
Pediatria po dyplomie Najciekawsze przypadki kliniczne 1 (5) 2018

69,00 zł 63,48 zł


Inwazyjna choroba meningokokowa – czy zawsze możemy się spodziewać typowego przebiegu? lek. Bartosz Siewert, prof. dr hab. n. med. Jacek Wysocki Przypadek współwystępowania rogowacenia mieszkowego, rogowacenia mieszkowego zanikowego i alergicznego nieżytu nosa dr n. med. Andrzej Jaworek, dr n. med. Magdalena Jaworek, prof. dr hab. med. Ryszard Kurzawa, dr hab. n. med. Zbigniew Żuber, prof. dr hab. n. med. Anna Wojas-Pelc Banalny przypadek infekcji dróg oddechowych, niebanalne leczenie prof. zw. dr hab. n. med. Rafał Pawliczak Atopowe zapalenie skóry u 2-letniego chłopca – wskazania do steroidoterapii miejscowej u dzieci lek. Lidia Ruszkowska Zespół natręctw – opis przypadku dr n. med. Iwona Makowska Mukowiscydoza rozpoznana w 6 roku życia u dziecka objętego badaniem przesiewowym noworodków dr n. med. Katarzyna Walicka-Serzysko, lek. Anna Naruniec, prof. dr hab. n. med. Dorota Sands Fałszowanie stanu zdrowia dziecka podczas diagnostyki krwawienia z dolnego odcinka przewodu pokarmowego lek. Paweł Józefczuk, dr n. med. Katarzyna Karolewska-Bochenek, mgr Joanna Zawacka-Waśk, lek. Michał Filip Wronowski, prof. dr hab. n. med. Piotr Albrecht Oporne na klasyczne metody leczenia atopowe zapalenie skóry u 12-letniej pacjentki prof. dr hab. Magdalena Czarnecka-Operacz Gronkowcowy zespół oparzonej skóry lek. Beata Dudek, lek. Ewelina Pyra-Twarowska, lek. Grzegorz Siteń, dr hab. n. med. Artur Mazur Nawracające zakażenia górnych dróg oddechowych u przedszkolaka lek. Katarzyna Wzorek-Łyczko, dr hab. n. med. Ernest Kuchar Czteroletni chłopiec z przepukliną przeponową Morgagniego lek. Emilia Jakubowska, lek. Mariusz Woźniak, lek. Kamila Woźniak Mukowiscydoza i skolioza – opis przypadku lek. Tomasz Rawo Zaparcia u noworodków i niemowląt – czyli jak nie popaść w rutynę dr n. med. Izabela Jastrzębska Przerost migdałka gardłowego u 6-letniej dziewczynki prof. dr hab. n. med. Grażyna Mielnik-Niedzielska, lek. Sylwia Kędzierawska
Międzykulturowa edukacja olimpijska

49,00 zł 36,01 zł


Pierre de Coubertin (1863–1937) swoją działalnością pisarską i organizacyjną tworzył „symfonię” pedagogiczną składającą się z dwóch części: igrzysk olimpijskich i reformy oświaty. Pierwsza z nich „poszybowała przez świat jak błyszczący sterowiec”, druga (niedokończona) „torowała sobie drogę jak kret”. Tytuł książki sugeruje, że jeśli współczesna edukacja olimpijska uwzględni postulaty pedagogiki międzykulturowej, będzie dokończeniem tej pedagogicznej „symfonii”. Zaproponowany przez Autorów termin „międzykulturowa edukacja olimpijska” ma podkreślać, że edukacja olimpijska już w swojej istocie, a zwłaszcza ze względu na historyczne intencje twórcy olimpizmu – Pierre’a de Coubertina – musi mieć charakter międzykulturowy. Sto lat temu restaurator igrzysk olimpijskich nie używał jeszcze tego określenia, bo wypracowano je na gruncie pedagogiki dopiero w drugiej połowie XX w. Autorzy stosują je, ponieważ międzykulturowość jest warunkiem sine qua non edukacji olimpijskiej. Nie ma znaczenia, czy jest ona realizowana na poziomie globalnym w trakcie igrzysk, czy w małej szkole na prowincji podczas lekcji wychowania fizycznego. Wszędzie tam, gdzie powiewa flaga olimpijska, powinny unosić się duch wzajemnego szacunku dla odmienności kulturowych oraz troska o własną narodową tożsamość. Katarzyna Płoszaj – pedagog, doktor nauk o kulturze fizycznej. Absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie oraz Międzynarodowej Akademii Olimpijskiej w Olimpii. Zawodowo związana z warszawską AWF. Autorka wielu publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu pedagogiki sportu i pedagogiki olimpijskiej. Wiesław Firek – filozof, doktor nauk o kulturze fizycznej. Absolwent krakowskiej AWF, Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Międzynarodowej Akademii Olimpijskiej w Olimpii. Badacz olimpizmu i sportu z perspektywy filozoficznej. Autor Filozofii olimpizmu Pierre’a de Coubertina (2016). prof. dr hab. Anna Wiłkomirska WYDZIAŁ PEDAGOGICZNY UW Międzykulturowa edukacja olimpijska jest publikacją nowatorską, interesująco napisaną, stanowiącą warte zauważenia osiągnięcie naukowe. Jej nowatorstwo wiąże się z odkrywaniem lub odczytywaniem na nowo piśmiennictwa Pierre’a de Coubertina. Jest to dorobek ważny w wymiarze międzynarodowym, w Polsce ciągle bardzo mało znany i wykorzystywany, zwłaszcza w pedagogice. Tym bardziej przedsięwzięcie to należy uznać za wypełniające lukę w literaturze pedagogicznej. Twórca olimpizmu był pedagogiem z szeroką wizją edukacyjną z wyraźnymi oświeceniowymi korzeniami i pozytywistycznymi ideami. Milczą o tym podręczniki historii wychowania. Może dlatego, że o ile nowożytny ruch olimpijski rozwinął się w niebywałym stopniu, o tyle reforma edukacji pozostała zamierzeniem niezrealizowanym, przynajmniej na miarę planów i idei, zarówno wpływowego barona, jak i jego następców. Autorzy książki postawili w centrum swojego zainteresowania międzykulturowość jako naturalną podstawę i cel procesów wychowawczych, nie tylko edukacji olimpijskiej, gdzie jej znaczenie nabiera szczególnego charakteru. Z sukcesem ukazali te wartości olimpizmu, które zdecydowanie wykraczają poza obszar sportu i mogą dzisiaj być szczególnie ważne w pełnym napięć społecznych globalnym społeczeństwie.
Organizacja imprez

39,00 zł 33,15 zł


Książka będzie zbiorem zasad, którymi powinien kierować się organizator, pragnący w sposób wysoce skuteczny i atrakcyjny kreować aktywny, zdrowy styl życia, organizując imprezy sportowo-rekreacyjne, akcje profilaktyczno-zdrowotne. Podręcznik składa się z części teoretycznej, wprowadzającej do problematyki upowszechniania zdrowego stylu życia poprzez imprezy, akcje, eventy, a także praktycznej, opisującej w sposób szczegółowy praktyczne zasady organizacji i prowadzenia imprez z dziedziny rekreacji ruchowej oraz eventów, wydarzeń z zakresu profilaktyki i promocji zdrowia, z przeglądem najczęściej popełnianych błędów. Książka adresowana jest do nauczycieli, menedżerów sportu, animatorów rekreacji, pracowników instytucji realizujących zadania z zakresu promocji zdrowia.
Zielone Koktajle odchudzające i dietetyczne.

39,90 zł 29,32 zł


Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle i bestsellerów książkowych. Znajdziesz w niej 365 przepisów na fit koktajle. Każdy z nich to prawdziwa bomba witaminowa oraz obfitość składników odżywczych, które pozytywnie wpłyną na Twoją przemianę materii. W książce m.in. przepisy na koktajle: • naturalnie wspomagające odchudzanie, • ograniczające tycie i osłabiające łaknienie, • przyśpieszające metabolizm, • antycellulitowe, • fit smoothiebowls, czyli podbijające Amerykę i Europę miski koktajlowe. Odchudzanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne! 365 koktajli do wyboru. Każdy o spektakularnej mocy! Każdy idealny dla Ciebie. Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie! „Proste, ale niebanalne przepisy na smaczne koktajle na bazie owoców i warzyw, które – zgodnie z Piramidą Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej – powinny stanowić podstawę codziennego jadłospisu. Duża porcja pomysłów pełnych witamin i składników mineralnych!” (dr n. o zdr. Angelika Staszewska – specjalistka w zakresie dietetyki i psychodietetyki, konsultantka merytoryczna książki) „Mając pod ręką tę książkę, dieta nie kojarzy się z rezygnacją z pysznych deserów. Możemy zajadać się Malinową Rozkoszą czy Lodami z Czarnych Porzeczek, a na drugie śniadanie wypić Koktajl Czekoladowo-Śliwkowy. Książka stanowi świetne wsparcie w świadomym dbaniu o siebie. Pomaga budować satysfakcjonujące, codzienne życie”. (Katarzyna Rada – redaktor naczelna CzytajSklad.com) „Najlepsza broń w walce o szczupłą sylwetkę. Bez cukru, bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku. Koktajle, które tu znajdziesz, przyspieszą metabolizm, pomogą pozbyć się cellulitu i ujędrnią ciało. Świeże smaki, proste przepisy i zaskakujące połączenia. A fenomenalne smoothie bowls, czyli bijące rekordy popularności w Europie i w Stanach Zjednoczonych miski koktajlowe, zachwycą eksplozją kolorów i smaków!” (Katarzyna Krupka – wydawca WP abcZdrowie, Wirtualna Polska)
Śmierć przez wapń

44,99 zł 33,06 zł


W książce Śmierć przez wapń doświadczony kardiolog i naukowiec, Thomas E. Levy, przedstawia dowody naukowe, że regularne spożywanie produktów mlecznych i wapnia promuje wszystkie znane przewlekłe choroby zwyrodnieniowe i znacznie skraca życie. Książka napisana jest w sposób zrozumiały, zarówno dla laika, jak i naukowca. Dr Levy wyjaśnia niebezpieczeństwa związane z suplementacją wapnia. "Obecnie udowodnione jest, że nadmiar wapnia w diecie, jak to się dzieje w przypadku systematycznego picia mleka oraz spożywania innych produktów mlecznych, zawierających wapń, jest toksyczną i potencjalnie skracającą życie praktyką". Doktor Levy jest praktykującym lekarzem-kardiologiem, naukowcem oraz adwokatem. W roku 1972 dr Levy uzyskał tytuł magistra biologii na Uniwersytecie Johna Hopkinsa. W roku 1976 ukończył studia medyczne w Tulane University School of Medicine, gdzie specjalizował się kolejno w medycynie wewnętrznej i kardiologii. Po zakończeniu studiów podyplomowych habilitował się i pracował w tej uczelni przez kolejne trzy lata. Po okresie praktyki prywatnej w dziedzinie kardiologii osób dorosłych, w roku 1994 doktor Levy rozpoczął, wspólnie z doktorem Halem Hugginsem, badania nad medycznym wpływem stomatologicznych czynników toksycznych. W roku 1998 ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie w Denver, a następnie prowadził praktykę prawną w Kolorado i w Dystrykcie Kolumbii.
Miller's Collectables Handbook and Price Guide 2019-2020

129,00 zł 98,04 zł


Miller's Collectables Handbook & Price Guide 2019-2020 is the up-to-date guide to the collectables market no dealer, collector or auctioneer should be without. Featuring more than 4,000 objects in full colour, each with a detailed description and current price range, the book also offers what those in the know look for - how to spot that rare example that may be worth twenty times more than another piece. Meanwhile, in-depth Closer Look features explain what to look for when appraising everything from 20th century glass to costume jewellery. Every image is changed for every edition to keep the book up-to-date with collecting and buying trends. Miller's Collectables Handbook & Price Guide 2019-2020 is the only full-colour, fully-illustrated collectables price guide in the world. Comprehensive sections cover advertising, books, ceramics, glass, metalware, pens and writing equipment, plastics and Bakelite, posters, rock and pop, sporting memorabilia, teddy bears, toys and games and vintage fashion. In-depth features explain why one piece is worth more than another, show how to value an item and teach you to be your own expert - this book is the essential eBay companion! Biographies of designers and factories give the background information you need to help date and value objects.
„Jesteśmy elitą - nie tłumem, w sercach nosimy dumę...” czyli o środkach perswazyjnych na flagach ki

35,70 zł 32,13 zł


W publikacji tej analizowane są środki perswazyjne użyte przez kibiców klubów ekstraklasy na flagach, które wieszają oni na płotach w trakcie spotkań piłkarskich. Przedstawiony zostanie proces przygotowywania flagi, wyboru hasła oraz analiza owego hasła pod kątem środków językowych, nawiązań intertekstualnych i tym podobnych. Publikacja zwierać będzie także słownik haseł.
Konie ujeżdżeniowe - jak skutecznie szkolić konie

68,00 zł 62,56 zł


Książka Janet Foy, doświadczonej zawodniczki i sędziny skierowana jest do ambitnych jeźdźców ujeżdżeniowych i ich nieidealnych koni. Jeśli Twój koń:jest trudny do opanowania na początku jazdyjest opieszały i trudno go obudzićma trudności z ustawieniem się na pomoce i rozluźnieniem grzbietuma tendencje do obciążania przodujest zestresowany i płochliwy albo łatwo się rozpraszaczęsto traci poprawny takt i kadencjęjest skrzywiony w potylicynie jest przepuszczalnyporusza się płaskimi krokami
Polskie piwo. Biografia

44,90 zł 33,00 zł


"Wyraz „piwo” wywodzi się z prasłowiańskiego słowa pivo oznaczającego po prostu napój. Bo innego, ważniejszego napitku ludzkość nie wymyśliła. No, może jeszcze wino, ale to przecież napój bogów. Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy… Dave Barr – laureat Nagrody Pulitzera Opowiemy o ulubionym trunku Polaków, o jego historii, sposobach warzenia i wpływie na historię Europy i Polski. W książce znajdziecie anegdoty, przepisy i całkiem poważne komentarze historyczne. Głównym bohaterem książki jest piwowarstwo, które przez wieki podlegało licznym przeobrażeniom, było przedmiotem wysiłków miłośników i smakoszy, ale też obszarem wielkich oszustw. Toczono o nie spory polityczne, a czasem odbierano mu wolność ustawami. A mimo wszystko branża ocalała i znowu polskie piwo podbija obce rynki. Zapraszamy w podchmieloną podróż przez stulecia. Żaden kraj tak naprawdę się nie liczy, jeżeli nie ma własnego piwa i własnych linii lotniczych. Można też mieć dobrą własną drużynę piłkarską i jakąś broń masowego rażenia, ale dobre piwo to podstawa. Frank Zappa "
Zaprzyjaźnij się ze swoją skórą

36,90 zł 28,41 zł


Jeśli oczy są zwierciadłem duszy, to skóra jest obrazem ukazującym stan naszego zdrowia. Skóra to prawdziwy organ ludzkiego ciała, w dodatku największy. Wyznacza granicę między nami a światem zewnętrznym, ulega wpływom zarówno tego, co w sobie kryje, jak i otoczenia. W tej lekkiej, a zarazem naukowo rzetelnej książce dermatologia staje się kopalnią drogocennych porad i informacji. W kolejnych rozdziałach opisano budowę, anatomię i fizjologię, dokonując przeglądu typów skóry i jej potrzeb zależnie od wieku. Tak oto odkrywamy, że nie należy lekceważyć sygnałów wysyłanych przez skórę – to, co skóra nam ujawnia, nie wiąże się jedynie z kwestią estetyki i wyglądu, wprost przeciwnie, granica między tym, co nieestetyczne, a chorobą niejednokrotnie jest czystą teorią. Autorka odkrywa prawdę o najczęstszych schorzeniach dermatologicznych i uczy, jak odczytywać znaki świadczące o zaburzeniach wewnętrznych; obala mity i legendy dotyczące skóry i odżywiania. Pomaga także zorientować się w świecie kosmetyków, ukazując skutki, jakie składniki aktywne wywierają nie tylko na skórę, lecz również na środowisko.
Biblioteka chirurga onkologa Tom 10 Guz liściasty piersi

109,00 zł 80,10 zł


Guz liściasty należy do rzadkich nowotworów, stanowi od 0,2% do 2% nowotworów piersi u kobiet. Mimo że jest znany od około stu lat, jego biologia została lepiej poznana dopiero w latach 80. ubiegłego wieku dzięki badaniom i pionierskim publikacjom między innymi polskich autorów. Odnoszę wrażenie, że guz liściasty, zwłaszcza w złośliwej postaci, często był przedmiotem nieporozumień klinicznych, szczególnie w aspekcie planowanej rozległości zabiegu operacyjnego, choć podjęcie decyzji o leczeniu uzupełniającym też, jak sięgam pamięcią, budziło wiele wątpliwości. Dlatego z wielką radością przyjąłem propozycję Profesora Wojciecha Wysockiego zredagowania kolejnego tomu Biblioteki Chirurga Onkologa i poświęcenia go w całości problematyce tego nowotworu. Publikacja, stanowiąca plon dociekań naukowych i obserwacji klinicznych kilku pokoleń onkologów z ośrodka krakowskiego, jest ukoronowaniem Ich wieloletniej pracy z jednej strony, a z drugiej, daje nam klinicystom jasny przekaz co do współczesnych zaleceń postępowania w przypadku tych chorych. Pierwszą, opisaną w 1773 roku w polskiej literaturze medycznej, amputację piersi wykonano prawdopodobnie z powodu guza liściastego. Dlatego także z powodów historycznych należy zapoznać się z tematyką zaproponowaną przez grono ekspertów z Centrum Onkologii Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie, Oddziału w Krakowie i znakomicie zredagowaną przez Redaktora Wydania. Arkadiusz Jeziorski
Alkoholiczka

34,90 zł 25,65 zł


Nie da się bezkarnie ukrywać, oszukiwać, kłamać. Próbowałam. Jak to jest, gdy musisz wciąż udawać: dzielną dziewczynkę, zbuntowaną nastolatkę, cyniczną seksbombę, nowoczesną, korzystającą z uroków życia singielkę? Jak to jest, gdy zaczynasz wierzyć we własne rojenia? Co się dzieje, gdy wreszcie przestajesz? Tym razem było inaczej. Wcześniej mogłam siedzieć po szyję zanurzona w bagnie, udając, że to jacuzzi, wtykając kolorową parasolkę w drinka i sztucznie podkręconym głosem zakrzykując strach i rozpacz moim sztandarowym hasłem na czarną godzinę. Zabawa, zabawa. Krew się leje, łzy się leją, ale zabawa, zabawa. Dłużej już się nie dało. Teraz udawanie groziło śmiercią. A ja przecież chciałam żyć. Alkoholiczka to prawdziwa opowieść o wchodzeniu w uzależnienie i uwalnianiu się od niego. Ta przejmująca historia przekonuje, że naprawdę można zrobić coś, co wydaje się niewyobrażalne: przestać pić. Film Zabawa, zabawa ze scenariuszem Miki Dunin i Kingi Dębskiej wkrótce w kinach! Mika Dunin – kulturoznawczyni, blogerka (mika-dunin.blogspot.com), autorka znakomitego Antyporadnika.
Przetwory domowe z warzyw

14,90 zł 13,33 zł


Na pewno wiecie, co to są (a może już sami próbowaliście przyrządzić) solone ogórki z czosnkiem, kiszona kapusta czy kompot z rabarbaru. W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów. Marynowany kalafior, ocet estragonowy czy chrzanowy, sałatka z kabaczków, przekąska z dyni, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku... to tylko niektóre z przepisów, które na pewno Was zainteresują i uzupełnią Waszą wiedzę o domowych sposobach przetwarzania i konserwowania warzyw. Książka dostarcza również mnóstwo wyczerpujących informacji o przechowywaniu warzyw zarówno w postaci świeżej jak i przetworzonej oraz o ich właściwościach leczniczych i spożywczych. Jednym słowem: przetwory domowe bez tajemnic! Przeczytaj, wypróbuj przepisy, poczęstuj i zaskocz znajomych nowymi pomysłami!
Przetwory domowe z owoców

14,90 zł 13,33 zł


Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla Ciebie. Znajdziesz tu ciekawe pomysły na: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie desery, nalewki, likiery, soki oraz dowiesz się, jak przechowywać je w postaci świeżej i przetworzonej (np. suszone czy mrożone) oraz jakie mają właściwości lecznicze i spożywcze.
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Przepisy na wychodzenie

34,90 zł 23,03 zł


Od postu do pełnowartościowego odżywiania - smacznie i prosto! Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej: - informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, - 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, - listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia, - przykładowe zestawy menu, - sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków. Wszystko, co musisz wiedzieć o zdrowej diecie i wychodzeniu z postu warzywno-owocowego - zebrane w jednym miejscu Wraz z poprzednimi tomami książka ta tworzy spójny program dietetyczny, który ułatwia trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dostarczając praktycznych przepisów kulinarnych na okres wychodzenia z diety warzywno-owocowej, uzupełnia też istotną lukę w publikacjach poświęconych tej diecie. Serdecznie polecam! dr Ewa Dąbrowska
Twój domowy ser

49,00 zł 39,20 zł


- Podstawowa metoda przygotowania sera - Sery włoskie i z innych krajów - Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark. W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu. OMÓWIONE TEMATY: • Wyposażenie do produkcji sera w domu • Podstawowe składniki sera • Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty • Zaawansowane metody produkcji • Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert • Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka