KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

Okładka książki Kawa. To proste! Przewodnik kawosza

79,99 zł 50,46 zł


Praktyczny i zabawny przewodnik idealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy. Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie? Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren? Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy? Poznaj sekrety baristów naucz się prawidłowych sposobów mielenia kawy, tak by wydobyć głęboki smak w zależności od sposobu jej przyrządzania wybierz najlepszy dla siebie ekspres do kawy odbierz prawdziwą lekcję latte art. Wydobądź najlepszy aromat z każdego ziarna Sbastien Racineux trener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012. Chung-Leng Tran fotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.
Okładka książki Pasty, dipy, smarowidła..

46,99 zł 35,64 zł


Ponad 60 przepisów na pasty, smarowidła i kremy idealne na każdą okazję!Trudno o coś lepszego niż pajda świeżego chleba posmarowana czymś smakowitym. Ziołowym masełkiem, pastą jajeczną albo pikantnym dyniowym chutneyem. Bez względu na to, czy lubicie klasyczne, czy też nieco bardziej wymyślne smaki, dobra pasta do chleba to coś, co pozwoli wam w mgnieniu oka przygotować pyszną przekąskę idealną zarówno na szybkie śniadanie, jak i wykwintną kolację z przyjaciółmi.Książka jednej z ulubionych niemieckich autorek kulinarnych to niewyczerpane źródło pysznych inspiracji i zachęta do eksperymentowania z nowymi połączeniami i smakami.Czegóż tu nie ma! Słodko-pikantna pasta z curry, ziemniaczano-serowa ze szczypiorkiem, wiosenny dip z rzodkiewką, dymką i świeżymi ziołami, krem z prażonych pestek dyni! Pasty warzywne, serowe, rybne, wegetariańskie i wegańskie; słodkie i słone.Ich receptury zostały opracowane tak, aby zapewnić harmonijne połączenie smaków, które najlepiej komponują się z rozmaitymi rodzajami pieczywa, pasują jednak znakomicie także jako dodatek do naleśników, makaronów czy sałatek.
Okładka książki Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

59,90 zł 41,00 zł


Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do wiedzy. "Średnio co sto lat, kuchnia polska zmieniała gruntownie oblicze. Zmieniała, bo stawały się dostępne nowe potrawy, dodatki, przyprawy. Jedne składniki odchodziły do rezerwatów, jak głuszce, niedźwiedzie. Inne pojawiały, jak ryż, cukier w powszechnym użyciu. Wydobądźmy zatem na światło dzienne te potrawy, które i dziś mogą znaleźć się na stole każdego z nas. Zapraszam do podwójnego przewodnika – geograficznego i kulinarnego, w którym jak rodzynki w cieście znaleźć można miejsca i obiekty, których nie opisano w zwykłych bedekerach. I zabytki kuchni, które możemy dzisiaj bez większych kłopotów odtworzyć z dostępnych składników.”
Okładka książki Dieta w SIBO

99,90 zł 56,99 zł


Zmagasz się z chorobami układu pokarmowego? Zastanawiasz się, co to jest SIBO i szukasz skutecznego rozwiązania tego dokuczliwego problemu? Autorka w swojej książce udowadnia, że dieta w SIBO, oparta na diecie low-FODMAP, może pomóc w łagodzeniu stanów zapalnych i poprawie zdrowia jelit. W publikacji znajdziesz prosty i intuicyjny plan posiłków, który wspiera mikrobiom jelitowy i pomaga zwalczać uciążliwe objawy chorób jelit. Stosując się do zaleceń Autorki powstrzymasz objawy związane z SIBO, wzdęcia czy bóle brzucha. Ta dieta przeciwzapalna to klucz do odzyskania zdrowia, wzmocnienia swojego układu pokarmowego i lepszego samopoczucia każdego dnia. Zdrowe jelita zaczynają się od diety – pokonaj SIBO już teraz!
Okładka książki Szkoła słodyczy. 90 przepisów z całego świata na trufle, praliny, nugaty…

119,00 zł 65,44 zł


Praliny, nugaty, karmelki, ciasteczka, trufle, żelki, pianki... teraz możesz zrobić je sam.W książce znajdziesz:- tradycyjne, regionalne, międzynarodowe i oryginalne przepisy, w tym przepisy o niskiej zawartości cukru, a także fantazyjne dekoracje na specjalne okazje;- cały rozdział szczegółowo objaśnionych technik podstawowych, aby nauczyć się wszystkich niezbędnych umiejętności między innymi: karmelizowania cukru, temperowania czekolady, przygotowywania pasty migdałowej lub pralin;- dokładne instrukcje krok po kroku dla najbardziej skomplikowanych przepisów;- 320 pięknych zdjęć.Le Cordon Bleu otwiera przed Tobą swoje podwoje: odkryj wszystkie techniki tworzenia ulubionych słodyczy!
Okładka książki Air Fryer Przyrządzanie potraw we frytkownicy beztłuszczowej

98,70 zł 62,82 zł


140 przepisów na pyszne i łatwe do przyrządzenia potrawy do każdego posiłku od śniadań, przez obiady rodzinne, po przyjazne dla domowego budżetu alternatywy dla dań na wynos. Zdradzimy Wam nasze ulubione przepisy na takie dania, jak udka z kurczaka w czosnku i miodzie, "tęczowe" miski z różnymi dodatkami, łódeczki z ziemniaka w przyprawie Cajun, a nawet brownie. Wszystko to można bez problemu i łatwo przygotować we własnej kuchni. Książka ta zawiera łatwe techniki gotowania oraz praktyczne porady ekspertów od gotowania we frytkownicy beztłuszczowej. Sam i Dom Milner to twórcy popularnego bloga kulinarnego RecipeThis. Przez ponad dekadę zgłębiają tajniki gotowania we frytkownicy beztłuszczowej i teraz przyszedł czas na ich wyjawienie.
Okładka książki Dungeons & Dragons. Uczta Bohaterów. Oficjalna książka kucharska

119,99 zł 75,69 zł


OD SMOCZYCH PRZYSMAKÓW PO ELFICKĄ BIESIADĘ - SPRAWDŹ, CO JEDZĄ BOHATEROWIE DUNGEONS & DRAGONS W dalekiej krainie Faern od lat krążyła legenda o zaginionej księdze, pełnej pilnie strzeżonej wiedzy. Nie był to ani spis czarów, ani prastare kroniki skrywające sekrety rządzących Silverymoon, lecz coś znacznie cenniejszego. Największy skarb, jaki widziała planeta Abeir-Toril - kompletny zbiór przepisów na najpyszniejsze dania, przekąski, desery i napoje. Poszukiwaczu Przygód, przed tobą ten właśnie skarb. Oto w twoich rękach spoczywa Uczta bohaterów, pierwsza książka kucharska ze świata D&D. Dzięki niej nie straszny ci będzie głód i znużenie. Najtrudniejszą wędrówkę umili warzywny elfi Marruth. Przerwę w podróży spędzisz nad półmiskiem korzennych ziemniaków z karczmy Otika. W końcu dowiesz się jak smakuje słynny pudding karmelowy z Barovii. A jeśli się ośmielisz, poznasz tajną recepturę na Eliksir Przywrócenia. Księga zawiera aż 80 prostych w przygotowaniu przepisów ze składników łatwo dostępnych w naszym świecie. Rozsmakuj się w wyjątkowych daniach i poznaj nieznane dotąd ciekawostki z Zapomnianych Krain, które zaspokoją głód każdej przygody. Rzuć kością i sprawdź, jaka potrawa powinna towarzyszyć twojej następnej rozgrywce! Zbierz drużynę i zasiądźcie do wspólnej biesady Czas na ucztę bohaterów!
Okładka książki Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach

83,45 zł 47,02 zł


Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu - przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi.Takiego chleba próżno dziś szukać w sklepach, a nawet w wielu piekarniach. Ta książka pokaże ci, jak zacząć samodzielnie wypiekać go w domu. Krok po kroku nauczysz się prowadzić własny zakwas, dowiesz się, jak odpowiednio wyrabiać ciasto i poznasz różne techniki wypieku. Znajdziesz tu sprawdzone receptury na chleby na zakwasie i na drożdżach, takie jak chleb orkiszowy z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami czy chleb pszenny ze śliwką, a do tego przepisy na bułki, bagietki i domowe ciasta.Wiele osób myśli o chlebie na zakwasie jako o czymś kwaśnym i ciężkim. Z tą książką przekonasz się, że taki chleb może być zaskakująco puszysty i miękki, o niesamowitej strukturze miąższu i chrupiącej skórce. Moment, w którym po raz pierwszy ujrzysz swój pięknie wyrośnięty bochenek i wgryziesz się w jeszcze ciepłą, posmarowaną masłem kromkę, zostanie w tobie na długie lata.Niech ta książka zabierze cię w podróż, która potrwa całe życie - bo każdy, kto chociaż raz wypiekał w domu chleb na naturalnym zakwasie, już nie zatęskni za tym ze sklepu.
Okładka książki Roślinna Baza. Tofu

89,99 zł 56,77 zł


Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE. A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA? Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań. Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.
Okładka książki Kuchnia narodowa

64,00 zł 46,63 zł


Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekonania? Co decyduje o tym, że danie staje się "narodowe"?Anya von Bremzen wyrusza na poszukiwanie prawdy ukrytej za popularnym frazesem: "jesteśmy tym, co jemy". Wyprawę rozpoczyna w Paryżu, gdzie zgłębia znaczenie wyrafinowanego smaku kuchni francuskiej. W Neapolu przygląda się mitom narosłym wokół pizzy oraz włoskiej duszy. Podczas dalszej podróży odkrywa tajemnice ramenu, zanurza się w tradycji hiszpańskich tapas i poznaje przepisy na mole, będące urzeczywistnieniem meksykańskiej różnorodności kulturowej. W Stambule bada kulinarne dziedzictwo dawnego imperium osmańskiego, by skończyć podróż w Queens, gdzie przyrządza ukraiński barszcz, symbolizujący bogactwo kulinarnych tradycji i tożsamości.W Kuchni narodowej von Bremzen przygląda się najbardziej fascynującym i sztandarowym kulturom kulinarnym świata, po mistrzowsku splatając smaki, historię i politykę. Rozmawia z mistrzami kuchni, zagląda do garnków gospodyniom domowym i odwiedza lokalne sklepy oraz targowiska. Ta podróż pozwala dostrzec, jak naród tworzy swoją kuchnię i jak kuchnia tworzy naród."Ta wyprawa w świat tworzenia mitów kulinarnych to lektura obowiązkowa Jestem nią zachwycona!"Nigella Lawson"Wiedza von Bremzen zapiera dech, a jej pisarstwo jest błyskotliwe, porywające i osobiste. Nie byłam w stanie oderwać się od lektury".Diana Henry"Wciągający i dowcipny dziennik podróży, przyprawiony zwięzłymi lekcjami z historii, które ukazują, jak to się dzieje, że potrawy stają się kultowe"."New York Times""Żartobliwe, pełne erudycji i pobudzające apetyt roztrząsanie idei związanych z jedzeniem i tożsamością".Fuschia Dunlop"Książka prawdziwie fascynująca i poruszająca. Kuchnia narodowa zabiera nas w podróż kulinarną opisaną z niekłamaną życzliwością, dowcipnie i wnikliwie".Dan Saladino"Błyskotliwe dociekanie i roztrząsanie wzajemnych zależności między gotowaniem a tożsamością"."Spectator""Tak odkrywcze - a przy tym tak wielka przyjemność z czytania Von Bremzen umie znakomicie opisywać smaki i konsystencje".Bee Wilson, "Financial Times""Nową książkę Anyi von Bremzen czyta się jak wciągającą, trzymającą w napięciu powieść o odwiecznej zupie rodzaju ludzkiego".Olia Hercules"Poruszająca, wspaniale skomponowana próba eksploracji przestrzeni i kultur""Boston Globe"Anya von Bremzen należy do najbardziej utalentowanych autorek literatury kulinarnej. Trzykrotna laureatka prestiżowej nagrody im. Jamesa Bearda. Autorka wielu cenionych książek kucharskich. Teksty von Bremzen ukazują się w czasopismach: "Travel+Leisure", "Food & Wine", "The New Yorker", "Saveur". Jej wspomnieniowy reportaż Szarlotka Lenina (WUJ, 2016) przetłumaczono na 19 języków. Kuchnia narodowa została uznana za Najlepszą Książkę 2023 roku przez Financial Times, "The Guardian" i The Food Programme BBC.
Okładka książki Gra o tron. Oficjalna książka kucharska. Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków

69,99 zł 41,60 zł


Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami "Gry o tron" Georga R.R. Martina. Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell. Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami. Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.Chelsea Monroe-Cassel jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum "Gry o tron" Georga R.R. Martina.
Okładka książki Kuchnia Polska

119,00 zł 65,44 zł


Polska kuchnia to bogactwo wspaniałych dań, smaków, aromatów i tradycji, które kształtowały naszą kulturę biesiadną przez wieki. W książce autorzy odkrywają tajniki przygotowywania smakowitych zup, mięs, ze szczególnym uwzględnieniem dziczyzny i drobiu, potraw mącznych oraz unikatowych dań regionalnych, składających się na różnorodność rodzimego menu. Kuchnia polska to nie tylko zbiór sprawdzonych przepisów, ale także opowieść o historii i miłości do gotowania. To niezbędny przewodnik dla każdego miłośnika dobrych smaków, który pragnie zgłębić tajniki polskich potraw, zachwycić swoich bliskich wyjątkowymi daniami lub odtworzyć smak domowych obiadów z dzieciństwa.
Okładka książki Wegańskie przepisy

59,00 zł 44,81 zł


Wegańskie przepisy dla początkujących to przewodnik i poradnik dla osób pragnących spróbować prostego, pysznego wegańskiego jedzenia. Znajdziesz w nim: ponad 130 nowych autorskich przepisów na zdrowe i łatwe do przyrządzenia potraw cytaty słynnych wegetarian i wegan porady dotyczące suplementacji niezbędnych składników opowieści o fascynującej historii wegetarianizmu przepisy na śniadania, zupy, obiady, sałaty, pasty do chleba, napoje i desery badania naukowe. Dowiesz się: co to są omega-3 i do czego służą jak upiec domowy chleb na zakwasie jak zrobić pyszne frytki ze słodkich ziemniaków jak skomponować dzienny jadłospis skąd weganie biorą białko co to jest witamina B12 i witamina D. Kolorowe fotografie, przepisy, badania naukowe, opowieści z historii wegetarianizmu, informacje dotyczące suplementacji i zdrowia. Objętość: 376 stron. Smacznego!
Okładka książki Ultraprzetworzeni ludzie

54,90 zł 31,77 zł


To nie ty, to jedzenie.Żywność wkroczyła w nową erę. Większość kalorii, które spożywamy, pochodzi z całkowicie nowego zestawu substancji zwanych żywnością ultraprzetworzoną, czyli taką, która została zaprojektowana, wyprodukowana i zareklamowana tak, aby jak najbardziej uzależniać. Ale czy naprawdę wiemy, jak działa na nasz organizm?Chris van Tulleken, lekarz i osobowość medialna, zabiera nas w podróż po świecie wysokoprzetworzonej żywności i konfrontuje z przytłaczającą rzeczywistością, uświadamiając, że ani ćwiczenia, ani siła woli nie mogą nas uratować. Pokazuje też, co UPF - od angielskiego ultra-processed food - robi z naszymi ciałami, zdrowiem, wagą i planetą (spoiler: nic dobrego).Zbyt długo wmawiano nam, że to naszą odpowiedzialnością jest dokonywanie innych, lepszych wyborów, podczas gdy przy obecnym stanie rzeczy jest to praktycznie niemożliwe. Jest to więc książka o naszych prawach: prawie do wiedzy o tym, co jemy, i o tym, jaki wpływ wywiera to na nasz organizm. A przede wszystkim o prawie do dobrej żywności w przystępnej cenie.
Okładka książki Wino po ludzku

119,99 zł 78,02 zł


SZTOS ALERT! Uwaga, uwaga! Nadchodzi Iwo Świerblewski – sommelier dla każdego. Nieważne, jak elegancką masz koszulę, czy wolisz piknikowy koc od białego obrusu ani czy otwierasz właśnie butelkę za drobne czy za średnią krajową. Ty też możesz zajarać się winem! Usiądź wygodnie, otwórz książkę i wejdź w świat wina. Dowiesz się z niej: jak uniknąć trupów gnijących na sklepowych półkach, jak odróżnić dobre wino od przeciętnego kwasiura, jak właściwie odczytać etykiety na butelkach (i nie dać się nabrać!), jak wybrać wino na wesele, jakie wina warto znać, jak należy je degustować i… jak nie zbankrutować. A to wszystko podane lekko, łatwo i językiem przyjaznym zwykłym zjadaczom chleba. I nie martw się, Wino po ludzku to nie tylko sucha teoria – dzięki specjalnym kartom degustacyjnym rozpoczniesz własną sommelierską przygodę. Tak że, Mordzia, nie bój nic – dni mylenia Amareny z amarone dobiegły końca.
Okładka książki Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

129,99 zł 82,01 zł


Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan. A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!) WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.
Okładka książki Jedz jak Geniusz

54,90 zł 38,96 zł


Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, jaki wpływ na Twój mózg ma jedzenie, które spożywasz? Chcesz pracować nad swoimi zdolnościami zapamiętywania, kreatywnością i szybkością przyswajania nowych informacji? Odkryj związek pomiędzy tym, co jesz, a funkcjonowaniem Twojego mózgu i z każdym dniem bądź młodszy. Czy dzięki odpowiedniemu jedzeniu możemy wspierać naszą pamięć, klarowność myśli oraz spowalniać starzenie się mózgu? Max Lugavere w książce "Jedz jak geniusz. Bądź mądry, szczęśliwy i bardziej wydajny" wyjaśnia, jak ogromny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego mózgu ma dieta i styl życia. Autor książki dzieli się badaniami, które pozwalają zrozumieć, jak zła dieta wpływa na mgłę mózgową, zły stan psychiczny, problemy z pamięcią i koncentracją, długotrwałe zmęczenie oraz coraz częściej diagnozowaną demencję i chorobą Alzheimera. Dlaczego Lugavere zainteresował się wpływem diety na funkcjonowanie mózgu? U jego mamy zdiagnozowano demencję - Lugavere zdecydował się zawiesić swoją medialną karierę i zacząć badać wpływ stylu życia na funkcjonowanie mózgu. Przez ponad pół dekady zajmował się najnowszymi badaniami naukowymi, rozmawiał z dziesiątkami czołowych naukowców z całego świata oraz odwiedzał najbardziej uznane wydziały neurologii. Wszystko w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania dotyczące pracy naszego mózgu. Czy da się zresetować mózg? Dieta geniusza, opracowana przez Maxa Lugavere'a, pozwala odmłodzić nasz mózg, zwiększyć jego możliwości percepcji i zapamiętywania. Zadbaj o siebie i swoje ciało już dziś!
Okładka książki Schudnij bez diety Życie bez liczenia kalorii

49,99 zł 27,87 zł


POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE ZDROWY RUCH MOTYWACJAJeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się z niej, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie zachowując dobre samopoczucie i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.Agata LewandowskaDietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Dieta przeciwlękowa. Rewolucyjny przewodnik

59,90 zł 35,36 zł


Uwolnij się od stanów lękowych za pomocą jedzenia!  Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że nasz dobrostan psychiczny w dużej mierze zależy od tego, czym się żywimy. Okazuje się, że odpowiednio dopasowana dieta może nie tylko poprawić nasze zdrowie fizyczne, lecz także mieć zbawienny wpływ na samopoczucie. W tym przełomowym poradniku psychiatrka żywieniowa i autorka bestsellerowej książki Dieta dla zdrowia psychicznego Uma Naidoo przedstawia skuteczne, potwierdzone badaniami metody łagodzenia lęku poprzez wprowadzenie prostych nawyków żywieniowych, a także proponuje przepisy na pyszne potrawy bogate w superskładniki odżywcze.   Z tej książki dowiesz się, jak to, co jemy, wpływa na regulację emocji, jak wspomóc mózg, jelita, układ odpornościowy i metabolizm w obniżaniu poziomu lęku, co łączy stany zapalne z zaburzeniami lękowymi i jakie składniki odżywcze sobie dostarczać, by wyciszyć jedne i drugie, jak zrównoważyć poziom leptyny, hormonu, który jest kluczowym ogniwem między układem nerwowym a procesami metabolicznymi, co to jest KOSZ SPOKOJU i czym go napełniać, a czego do niego nie wkładać, by czuć się dobrze na co dzień, na jakich filarach oprzeć swój jadłospis i jak samodzielnie stworzyć odpowiedni dla siebie plan żywienia, by zwiększyć pewność siebie i lepiej radzić sobie z niepokojem.   Poznaj tajniki łatwego zarządzania makro- i mikroelementami w diecie wspierającej twój stan psychiczny, i odkryj, jak wielki dobroczynny wpływ na twoje emocje mają pozornie drobne zmiany w jadłospisie.
Okładka książki Drożdżowe LOVE

79,91 zł 56,81 zł


120 przepisów na słodkie i wytrawne drożdżowe wypieki!Drożdżowe wypieki towarzyszą mi od najmłodszych lat. Ten zapach, ten smak zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i ciepłem domowego ogniska. Nie ma niczego piękniejszego.Zapraszam, rozgość się w moim kulinarnym świecie. Zebrałam dla Ciebie ponad 120 sprawdzonych i przetestowanych wielokrotnie przepisów na dania z wykorzystaniem drożdży.Rogaliki z marmoladą, domowy chrupiący chleb, ciasto drożdżowe z kruszonką, jagodzianka z lukrem, gofry czy naleśniki, a może drożdżowe pierogi? Na co masz dzisiaj ochotę?Piecz, próbuj, inspiruj się, ucztuj z rodziną i przyjaciółmi. Z moimi przepisami na pewno Ci się uda.Smacznego drożdżowego!Kulinarna Maniusia

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj