KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Wzmacniaj odporność prostym pożywieniem

Wzmacniaj odporność prostym pożywieniem

  • ISBN: 978-83-7579-235-5
  • EAN: 9788375792355
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
  • Wydawca: Galaktyka
  • Format: 206x145x10mm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 208
  • Rok wydania: 2020
  • Wysyłamy w ciągu: 48h
  • Brak ocen
  • 18,97
     zł
    Cena detaliczna:  29,90 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,97
x
x
Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu. To więc my sami mamy największy wpływ na naszą odporność, prowadząc odpowiedni styl życia i odżywiając się właściwie. Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego odporność opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmodyfikowanej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych). W książce znajdziesz informacje o: ? Funkcjonowaniu układu odpornościowego ? Objawach osłabienia odporności ? Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu ? Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin ? Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji ? Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów).

Wzmacniaj odporność prostym pożywieniem
Spis treści:

 

  • WSTĘP
  • I. W HARMONII Z WSZECHŚWIATEM
  • 1. Homeostaza - nieoceniony dar natury
  • 2. Wpływ psychiki na fizjologię
  • 3. Integracja czterech sfer naszego życia
  • 4. Sztuka prostego życia
  • 5. Myślenie pytaniami
  • II. UKŁAD ODPORNOŚCIOWY WALCZY O TWOJE ZDROWIE
  • 1. Jak funkcjonuje układ odpornościowy?
  • 2. Objawy osłabienia odporności i anergia
  • 3. W jaki sposób nieprawidłowe odżywianie osłabia nasz układ odpornościowy?
  • 4. Jak wzmacniać czynności obronne organizmu?
  • 5. Psychika a układ odpornościowy
  • 6. Dieta rotacyjna
  • 7. Układ odpornościowy leczy się sam
  • III. CO NAS ODŻYWIA
  • 1. Biofotony w żywych organizmach
  • 2. Żywność, w której jest najwięcej światła
  • 3. Pokarm jako przekaz
  • 4. Przepisy na potrawy obfitujące w biofotony
  • IV. MAGIA PRZEMIANY POŻYWIENIA W ŻYCIODAJNĄ ENERGIĘ
  • 1. Żywność do szybkiego spożycia pozbawia nas energii
  • 2. Zeń w kuchni - sztuka gotowania dawniej i dziś
  • 3. Wpływ koncentracji na energię pożywienia
  • V. CZY ZDROWE ODŻYWIANIE JEST AŻ TAK PRACOCHŁONNE?
  • 1. To, jak postrzegamy pracę w kuchni, wynosimy z domu rodzinnego
  • 2. Zdrowe odżywianie to kwestia naszych priorytetów, a nie czasu
  • 3. Wprawę w kuchni uzyskuje się dzięki codziennej praktyce
  • 4. Odkryj swoje potrzeby odnośnie do odżywiania
  • 5. Jak ułatwić sobie codzienne przygotowywanie posiłków?
  • VI. JAK ZASPOKAJAĆ POTRZEBY ORGANIZMU I WZMACNIAĆ
  • JEGO ODPORNOŚĆ W PROSTY SPOSÓB?
  • 1. Od czego zależą nasze potrzeby żywieniowe?
  • 2. Czy nasze pożywienie należy uzupełniać suplementami?
  • 3. Skoncentrowane, naturalne źródła minerałów i witamin
  • 4. Odżywianie organizmu
  • 5. Niedobory pokarmowe
  • 6. Identyfikacja niedoborów żywieniowych
  • VII. TWOJE POSIŁKI MOGĄ BYĆ PROSTE I ZARAZEM ODŻYWCZE
  • 1. Zacznij dzień pożywnym śniadaniem
  • 2. Drugie śniadanie (zamiast kawy] doda Ci energii
  • 3. Lekki obiad zapewni dobre samopoczucie
  • 4. Kolacja a dobry sen
  • VIII. POZNAJ CENNE WŁAŚCIWOŚCI MNIEJ ZNANYCH
  • PRODUKTÓW ROŚLINNYCH
  • 1. Tempeh - wysokoodżywczy produkt białkowy, jako baza
  • do przyrządzania szybkich posiłków
  • 2. Wykorzystaj cenne właściwości oleju kokosowego
  • 3. Słodycz stewii w napojach, deserach i innych posiłkach
  • 4. Owoce goji - „czerwone diamenty", bogate źródło biopierwiastków - jako dodatek do potraw
  • 5. Chroniące życie salwestrole w warzywach i owocach
  • 6. Trawy zielonych zbóż (pszenicy, jęczmienia i owsa) -to wspaniały lek natury
  • IX. JAK USPRAWNIĆ PRACĘ W KUCHNI
  • X. PRZEPISY
  • l. Zupy
  • 2. Potrawy ze zbóż
  • 3. Potrawy z warzyw
  • 4. Potrawy o dużej zawartości białka
  • 5. Sosy
  • 6. Desery i wypieki
  • 7. Napoje
  • 8. Dodatki
  • BIBLIOGRAFIA
  • PRZEPISY-SPIS POTRAW

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj