W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
The perfect drink recipe for every Friday evening—52 elegant cocktail recipe cards in a box gorgeous enough to gift or display on your home bar.
When the weekend comes, it’s worth celebrating the hard week of work you’ve put in—and a special cocktail is the perfect toast. Delight yourself and your guests with 52 Cocktails to Welcome the Weekend.
From a classic Hot Buttered Rum to the dazzling Clementine Wallbanger, the recipe cards contain instructions on how to mix and serve each cocktail, including the suggested glass type and how to add the proper garnish. No matter the season, you’ll find the ideal mixed drink recipe in this chic boxed set.
Give Dad the gift of better sleep this Father’s Day with Eat Better, Sleep Better! This science-backed guide, complete with 75 delicious recipes, helps dads fuel their bodies for quality rest and improved health. Perfect for any dad ready to conquer the day after a great night’s sleep!
More than half of all Americans have difficulty falling or staying asleep. Drawing on the science that has made her the go-to expert on the connection between food and sleep, Dr. Marie-Pierre St-Onge pairs her comprehensive strategies for getting a good night’s sleep with Kat Craddock’s 75 recipes. Developed with ingredients that trigger the body’s dietary melatonin and serotonin, these recipes align with a Mediterranean diet and trigger a healthy circadian cycle, so you feel energetic during the day and ready for sleep at night. Eat Better, Sleep Better is for anyone who wants food to be the medicine for getting quality sleep. Here, too, is a 28-day meal plan that takes the guess work out of what to eat when so you can start eating—and sleeping—better than ever.
The recipes, are easy to prepare, satisfying, and delicious. They include the following:
-Easy Breakfasts: In-a-Hurry Egg-and-Cheese with Salsa Roja, Make-Ahead Morning Muffins, Overnight Oats with Ginger, Compote, and Walnuts
-Salads and Soups: Chilled Out Soba Salad with Edamame and Sesame-Ginger Vinaigrette, Creamy Lemon-Turkey Soup with Barley and Mint
-Side Dishes and Meatless Mains: Soy-Braised Butternut Squash with Miso Butter and Black Sesame, Mushroom “Carbonara” with Broccoli Rabe and Parmesan, Focaccia with Beefsteak Tomatoes and Olives
-Low-stress Evening Meals: Portuguese-Style Tomato Rice with Mussels and Scallops, Grilled Chicken Cutlets with Midsummer Mostarda, Pan-Seared Halibut with Barley-Artichoke Risotto
-Sweets for Sleep: Sesame Shortbread Cookies, Easy Stonefruit Sorbet, Chamomile-Ginger Panna Cotta
100 deserów, na które warto zrobić miejsce (i to dużo)! Wspaniałe, proste przepisy na pyszne, nostalgiczne słodkości w nowoczesnym wydaniu szalenie popularnej cukierniczki i gwiazdy mediów społecznościowych stojącej za stroną Broma Bakery.Sarah Fennel hobbystycznie założyła stronę Broma Bakery, by połączyć miłość do ciast z zamiłowaniem do fotografii. W krótkim czasie miliony odbiorców zakochały się w jej niezawodnych przepisach na nostalgiczne desery w nowoczesnym wydaniu: kruche ciasto z truskawkami i bitą śmietaną, ciasteczka owsiane z kremem i brownie z białej czekolady.W Skarbcu łasucha Sarah przedstawia nowe przepisy - na czekoladowe ciasto Matyldy i nacinany chlebek pomarańczowy - oraz kilka swoich klasyków uwielbianych przez fanów, jak słynne najlepsze na świecie ciasteczka z kawałkami czekolady, udostępniane, lubiane i komentowane przez miliony wielbicieli. Bez względu na to, czy jesteś początkującym, czy doświadczonym cukiernikiem, rady i uwagi z tej książki przydadzą twoim ciastom puszystości, a skórkom chrupkości, przy okazji podbudując twoją pewność siebie. Lista podstawowych artykułów w spiżarni i przewodnik po tym, jak już nigdy nie piec ciasta zbyt długo, gwarantują, że każdy przepis zostanie zwieńczony sukcesem: od muffinek jagodowych i tiramisu, po imponujący sernik baklava dla całego tłumu.Przydatna, zabawna, zawierająca instrukcje, które pozwolą wykrzyknąć: "Nie do wiary, że to takie proste!", książka Skarbiec łasucha jest skierowana do cukierników na każdym poziomie. Co jest warunkiem niezbędnym? Głęboka, niezachwiana miłość do deserów.Sarah Fennel jest domorosłą cukierniczką i fotografką. Jej strona Broma Bakery i platformy internetowe przyciągają miesięcznie miliony osób. Mieszka w Nowym Jorku z mężem Aleksem, wielkim rudym kotem Maksem i psem Tilly."Sarah jest moją największą guru w świecie ciast - po jej debiutancką książkę sięgam teraz i będę sięgać zawsze. Każdy łasuch znajdzie tu wszystko, o czym może zamarzyć, od klasyki w postaci brownie z chrupiącą skórką, po nowatorskie pyszności, takie jak ciasto duńskie z wiśniami. Przepisy Sarah sprawdzą się zawsze - jako weekendowy smakołyk dla rodziny i jako imponujący deser podczas spotkań towarzyskich. Wierzcie mi, każdy musi mieć tę książkę, by zaserwować serce na paterze!"- ALEX SNODGRASS, autorka The Defined Dish, bestsellera "New York Timesa""Nie bez powodu miliony ludzi uwielbiają Broma Bakery Sarah Fennel - a sto takich powodów znajdziemy w tej książce. Od waniliowych bułeczek z jeżynami, po trójwarstwowy tort espresso martini, te przepisy gwarantują nam szczęście od rana do północy. Z tą książką czujesz się, jakby Sarah stała obok ciebie w kuchni, a to jest rarytas".- DORIE GREENSPAN, autorka Baking with Dorie, bestsellera "New York Timesa"
Dobre szarlotki stanowią znaczną część naszego domowego szczęścia.Jane AustenOd pikniku na Box Hill i kolacji na balu w Netherfield po rodzinne obiadki pani Bennet i zbieranie truskawek w Donwell Abbey - jedzenie odgrywa ważną rolę w powieściach Jane Austen."Przy stole Jane Austen" to zbiór smakowitych przepisów, które oddają ducha i rozmach posiłków ze świata pisarki oraz czasów regencji, dostosowanych do współczesnych upodobań i gustów. Biała zupa z Netherfield, paszteciki piknikowe z Box Hill, gorąca czekolada generała Tilneya i ogrodowe risotto z Chawton Cottage to zaledwie kilka z ponad 70 przepisów, dzięki którym zasiądziemy do stołu z ulubionymi bohaterami, a krótkie rozważania pomiędzy nimi przybliżą nam zarówno epokę, jak i fascynującą postać autorki.
Odkryj moc zdrowego życia i zmień swoje nawyki już dziś! Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. Wszyscy się ich boimy, ale jednocześnie odsuwamy od siebie tę myśl i bagatelizujemy rolę żywienia w profilaktyce chorób nowotworowych. A styl życia i dieta mają niebagatelny wpływ na nasze zdrowie.Czy wiesz, które produkty mają właściwości antynowotworowe? Jak przygotowywać dania, żeby nie traciły cennych składników odżywczych? Jak przechowywać żywność, by nie stała się dla nas niebezpieczna?Dzięki tej książce dowiesz się, jak zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Przeczytasz o tym, czego należy się wystrzegać w codziennej diecie. Poznasz różnorodne naturalne składniki żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na smaczne śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Ośmiotygodniowy plan żywieniowy na smaczne posiłki bez cukru Ciągle masz ochotę na słodycze? Nie możesz się obejść bez ciasta, czekolady lub batonika? Ta książka powstała, aby pomóc ci odzwyczaić się od cukru. Dowiesz się z niej, czy naprawdę można uzależnić się od cukru, i poznasz najnowsze wyniki badań nad wpływem węglowodanów na nasze zdrowie.Jadłospis na osiem tygodni ułatwi ci odzwyczajenie się od cukru, a liczne przepisy i zbiór cennych wskazówek pomogą zmienić sposób odżywiania się na zdrowszy i bardziej urozmaicony.Żegnajcie słodycze, witajcie zdrowie i smukła sylwetko! Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Rozsmakuj się w przepysznych, łatwych do przygotowania wegańskich potrawach na każdą porę dnia!
Patelnia to bardzo uniwersalny element wyposażenia każdej kuchni. Można na niej szybko przygotować dosłownie wszystko – ciepłe śniadanie, przepyszny obiad, wykwintną kolację, a także słodki deser. To zaś, że coraz częściej sięgamy po dania bez mięsa, jajek i nabiału, jest podyktowane przede wszystkim troską o nasze zdrowie i chęcią odkrywania nowych smaków. Z zaskoczeniem coraz częściej przekonujemy się, że kuchnia wegańska wcale nie jest uboższa, wręcz przeciwnie – nieustannie zaskakuje nas swoim bogactwem.
Na dowód tego autorka proponuje ponad 80 uniwersalnych dań, które wykonasz z łatwością, korzystając z ogólnodostępnych składników. Większość przepisów to jednocześnie dania bez glutenu, dzięki czemu możesz je przygotować dla bliskich, którzy cierpią na nietolerancje pokarmowe. Przepisy opatrzono oryginalnymi zdjęciami przedstawiającymi każdą z potraw i ciekawostkami oraz wskazówkami.
Małgorzata Górnikowska – absolwentka Wydziału Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego, warszawianka. Miłośniczka fotografii (nie tylko kulinarnej), kotów oraz świadomego i pięknego życia. Autorka książek kulinarnych (m.in. dla osób z nietolerancjami pokarmowymi) i powieści. Wegańska patelnia to szósta pozycja w jej dorobku.
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno!To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom tym znanym od lat, jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym jak fenkuł, okra czy kolokazja, ale dostępnym dziś także w naszych sklepach.W tej bogatej w smaki klasycznej książce kucharskiej znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata od kuchni śródziemnomorskiej przez przepisy rodem z Karaibów, Ameryki Południowej i Orientu aż po niezwykłe dania północnoafrykańskie. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej.Arto der Haroutunian podpowie ci, jak bazując na warzywach, strączkach, ziołach, nasionach i orzechach, jeść zdrowo, kolorowo i różnorodnie.
Diagnoza cukrzycy nie oznacza konieczności zrezygnowania ze smacznego jedzenia. Możesz nadal cieszyć się swoimi ulubionymi daniami, możesz też z powodzeniem próbować nowych potraw. Najważniejsze jest to, aby twoja dieta zawierała zróżnicowane pokarmy przygotowane ze zdrowych produktów.Dzięki tej książce przekonasz się, że dieta diabetyków jest taka sama, jak polecana wszystkim innym ludziom zdrowa, lekka, smaczna, oparta na warzywach.Znajdziesz tu:Ponad 200 przepisów ułożonych specjalnie z myślą o zdrowej, zbilansowanej diecie, odpowiedniej dla całej rodziny.Różnorodne receptury na: potrawy tradycyjne, dania wegetariańskie, posiłki dla dzieci, desery dla diabetyków.Dokładny opis wykonania każdego dania oraz tabelę wartości odżywczych dla jednej porcji: kaloryczność, zawartość tłuszczu, białek i węglowodanów.Jedz zdrowo, smacznie i różnorodnie!
Latem schłodzisz się kieliszkiem nalewki ananasowej o tropikalnym smaku. W długi zimowy wieczór ogrzeje cię korzenna wiśniówka. Do obiadu najlepiej będzie pasowała nalewka ziołowa na miodzie, a do kawy likier czekoladowy. Z poradnika dowiesz się, jak samodzielnie przygotować nalewki i likiery, jakich składników użyć i co zrobić, by dopasować smak trunku do swoich upodobań.W książce znajdziesz:- przepisy na rozmaite nalewki: owocowe pachnące pełnią lata, odświeżające ziołowe, a także korzenne i miodowe urzekające bogactwem smaku i aromatu, rozgrzewające,- najważniejsze informacje na temat surowców, metod i sprzętu do wyrobu nalewek,- praktyczne porady dotyczące przygotowania owoców, dodatków smakowych, podawania nalewek i wiele innych!Spróbuj samodzielnie przyrządzić nalewki z owoców egzotycznych, sezonowych i dziko rosnących. Eksperymentuj z przyprawami i ziołami. Twórz własne kompozycje smakowe.
PYSZNE DANIA CIESZĄ TYLKO WTEDY,
GDY GROMADZĄ NAS PRZY WSPÓLNYM STOLE
Świąteczna uczta? Rodzinna uroczystość? Impreza sylwestrowa? A może wspólne spotkanie przy stole?
Bez względu na to, z kim i z jakiej okazji usiądziecie razem do posiłku, warto zaplanować, co zaserwujecie. Wracam do Was z kolejną porcją niezawodnych i przepysznych dań, które smakują zawsze i każdemu. Zadbałem o to, by biesiadowanie z rodziną i przyjaciółmi nabrało wyjątkowego charakteru.
Zadziwcie Waszych bliskich bogactwem smaków i zapachów.
A co Was zaskoczy? Pewnie to, jak łatwo wszystkie te smakowitości przygotować
ZAPRASZAM DO STOŁU!
Czesi słyną z pilsnera, Irlandczycy ze stoutu. Tymczasem mało kto wie, że i nasz kraj posiada rodzimy styl piwa. Lekkie, pszeniczne, dymione. Wytwarzane z wyborowego słodu pszennego, chmielu o niedoścignionej wytrzymałości - jak informuje etykieta z lat 20. XX wieku. To właśnie piwo grodziskie! I to ono jest bohaterem tej książki. Przed Czytelnikami fascynująca opowieść o historii piwowarstwa grodziskiego. Historii, która swój początek miała kilka wieków temu i towarzyszy rozwojowi Grodziska Wielkopolskiego do dnia dzisiejszego. Od browarnictwa cechowego poprzez browary fabryczne XIX i XX wieku do współczesnego piwowarstwa rzemieślniczego i domowego. Bogactwo prezentowanego materiału jest imponujące. Sięgnięto po, dotąd niepublikowane, dokumenty archiwalne i XVIII-XX-wieczną prasę, w tym zagraniczną. Informacjami o współczesnym piwie grodziskim podzieliły się osoby związane z wytwórczością i promocją tego stylu piwnego w Polsce i na świecie. Atrakcyjną szatę graficzną tworzą ilustracje pochodzące z najcenniejszych kolekcji poświęconych piwowarstwu grodziskiemu. Dzięki temu możemy się zapoznać z unikatowymi pamiątkami. Tę wyjątkową publikację, w której piwo nie jest postrzegane przez pryzmat niskoprocentowego napoju alkoholowego, ale jako zjawisko społeczno-kulturowe, dzięki któremu życie jest pełniejsze i jaśniejsze, szczerze polecamy.
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek!Z tej książki dowiesz się m.in:Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?Czym się różni tempura od furai?Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?
With more than 100 kosher recipes, Silvia offers readers a unique collection of authentic and traditional Italian-Jewish dishes, combined with stunning photography, practical tips, and clear explanations. With a delicious mix of recipes, family stories and history, Silvia offers a unique insight into centuries’ old culinary traditions.
Discover recipes from everyday home-cooked meals to special celebration menus for Jewish holidays. Highlights include recipes such as pasta e fagioli (borlotti bean soup), family favourites such as melanzane alla parmigiana (aubergine parmigiana), as well as delicious Jewish dishes such as Carciofi alla Giudia (Jewish-style fried artichokes), challah bread, and sarde in saor (Venetian sweet and sour sardines).
Silvia’s extensive cooking repertoire combined with her life experiences means that her recipes and family stories are one-of-a-kind. She introduces the reader to soup, pasta, matzah, and risotto dishes, then moves on to meat, poultry, fish, and vegetable recipes. Silvia finishes with mouth-watering desserts such as orecchie di Amman (Haman’s ears), Roman Jewish pizza ebraica (nut and candied fruit cakes) and sefra (aromatic semolina bake). Even the most sweet-toothed readers will be satisfied!
Each recipe is introduced by Silvia in a friendly and conversational tone that will get readers involved before they even get the chance to preheat the oven. Throughout the book, in-depth features highlight ingredients such as artichokes, courgette flowers and aubergines. A personal touch shines through and provides a connection with the author. Silvia’s enthusiastic and charming personality transforms this collection of recipes into a culinary experience that will be cherished by generations to come.
Każdą dietę dużo łatwiej stosować, jeżeli dobrze zaplanujemy jadłospis. Gdy codziennie mamy zestaw smacznych, domowych posiłków, gotowych do zjedzenia w każdej chwili, unikniemy niezdrowych pokus i chwytania czegokolwiek - byle tylko zaspokoić głód. To dotyczy także, a może przede wszystkim, diety keto, która ma swoje żelazne reguły i ograniczoną listę produktów dozwolonych. O diecie ketogenicznej wiemy, że ma pozytywny wpływ na organizm. Osobom, które nie mogą schudnąć, zaleca się ją jako dietę ostatniej szansy, a sumiennie stosowana przynosi oczekiwane rezultaty. To jednak nie koniec korzyści. Istnieje coraz więcej badań naukowych potwierdzających jej pozytywny wpływ w przypadku zaburzeń hormonalnych, zespołu metabolicznego, migren czy chorób neurologicznych. Na tej diecie nie chodzimy głodni, mamy więcej energii, lepiej śpimy i naprawdę smacznie jemy. A gotowanie zgodnie z zasadami keto jest proste. Z tą książką możemy stworzyć menu idealnie pasujące do naszych potrzeb i upodobań. Oparte na wartościowych składnikach pomoże zmobilizować ciało do efektywnej pracy i wyzwoli kulinarną pomysłowość.
Książka, którą trzymasz w ręku, to nie przewodnik kulinarny ani turystyczny. Choć zwiedziliśmy wiele krajów i kosztowaliśmy dań w niezliczonych restauracjach, wiedza, którą z radością Ci przekazujemy, opiera się na naszych osobistych kulinarnych doświadczeniach. To zbiór przepisów inspirowanych podróżami i przygodami, który zaskoczy zarówno miłośników klasycznych potraw z różnych zakątków świata, jak i poszukiwaczy nowych, kulinarnych doznań. Piotr Henschke oraz Marta Lulek autorzy Kuchni Jogina oraz Kuchennych Sutr
Say goodbye to boring salads with 100 unbelievably delicious plant-based recipes from Danielle Brown, the bestselling author of HealthyGirl Kitchen.
Life-Changing Salads is more than just a cookbook—it’s your ultimate guide to creating satisfying, plant-based salads that you'll crave. From crunchy chopped salads to cozy warm bowls, hearty salad wraps, quinoa powerhouses, and even no-lettuce salads (perfect for meal prep), every salad situation is covered!
With creative recipes like the spring roll salad and the Caesar pasta salad, you’ll never feel stuck in a salad rut again. Discover how to create creamy, indulgent dressings using nondairy yogurt or hummus, whip up nutrient-packed superfood blends, and master satisfying textures using nuts and seeds—all without compromising on flavor.
Whether you’re new to plant-based eating or simply looking to level up your salad game, Life-Changing Salads will inspire you to make these vibrant, nutrient-dense meals a staple in your kitchen. With over 100 recipes for irresistible salads and essential dressings, this is the only salad guide you’ll ever need. Let’s get chopping!
Kuchnia amerykańska w najlepszym wydaniu!Spróbuj potraw z wciąż Dzikiego Zachodu: chowder ziemniaczano-kukurydziany, burgera z bekonem w glazurze klonowo-burbonowej czy pieczonego pstrąga z sosem chimichurri. Upiecz piwne bułki i chleb kukurydziany, a na deser obłędnie czekoladowe ciasto Cartera z kawowym lukrem, do którego zaserwujesz gorzki kowbojski koktajl z piwem i burbonem lub specjalne smoothie Beth "dwie porcje lodów, trzy shoty wódki".Przepisy opracował Gabriel "Gator" Guilbeau- szef kuchni, który nie tylko karmi ekipę serialu, ale również gra w nim rolę osobistego kucharza rodziny Duttonów. Całość uzupełniają zachwycające zdjęcia z planu!Oficjalna książka kucharska rancza rodziny Duttonów sprawi, że poczujesz się, jakbyś zasiadał z nimi do stołu i grzał się w "cieple" ich domowego ogniska.
Kalimera!Witajcie w Grecji - krainie słońca, morza i kotów, gdzie kuchnia jest częścią tożsamości, a oliwa płynie szerokim strumieniem. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zabiera nas w kulinarną podróż po kraju, który - choć przez wielu kojarzony głównie z serem feta i mięsem - skrywa niezwykłe bogactwo roślinnych tradycji.Kuchnia grecka pełna jest smaków, które nie potrzebują wyszukanych dodatków, by zachwycać. Jednak ta książka to więcej niż zbiór przepisów - to opowieść o kulturze i historii, owoc podróży i fascynacji autorki. Z jednej strony znajdziecie tu sezonowe potrawy ze świeżych warzyw - od pomidorowych placuszków po tradycyjną sałatkę wiejską - z drugiej sycące dania główne pełne ryżu i strączków. A poza tym: aromatyczne zupy z soczewicy i ciecierzycy, nieoczywiste meze jak pasta z grochu czy budżetowy "kawior", wytrawne wypieki - od tradycyjnej pity po grecką pizzę - zweganizowane przepisy na grecki street food (souvlaki z buraka!), a także słodkości, które niosą wspomnienie śródziemnomorskich wakacji - halvę, baklawę czy winogronowy kisiel.To kuchnia wyjątkowo aromatyczna i bez zbędnych komplikacji, a na dodatek przyjazna weganom i wszystkim poszukującym roślinnych inspiracji. Autorka udowadnia, że greckie dania to nie tylko smak, ale i opowieść - o mitach, o wspólnym stole, o prostocie i wielowiekowej tradycji.[blurby]Nie sądziłem, że kuchnia grecka tak łatwo da się zweganizować. A jednak! Roślinny gyros czy sałatka z nie-fetą smakują zaskakująco wybornie - zarówno w tawernie na Krecie, jak i odtworzone na polskim stole. Potwierdzam, bo spróbowałem! Książka Alicji dała mi dużo radości!Dionisios SturisMoja ulubiona i najbardziej kolorowa weganka w Polsce powraca. Po wycieczce po Włoszech zabiera czytelników do kolejnego śródziemnomorskiego kraju, krainy pachnącej świeżymi ogórkami, oregano i morską bryzą. Wszystkim sceptykom, którym wydaje się, że souvlaków czy sosu tzatziki nie da się zweganizować, udowadnia, w jakim są błędzie. Ta książka jest świeża i kolorowa, zupełnie jak Grecja!Małgorzata Muraszko, "Gazeta Wyborcza"
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?