Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Drugie wydanie Położnictwa według zasad EBM stanowi tłumaczenie czwartej już edycji amerykańskiego podręcznika Obstetric Evidence Based Guidelines pod redakcją światowej sławy położnika i perinatologa prof. Vincenza Berghelli. Redakcję merytoryczną nad polskim tłumaczeniem sprawował prof. Mirosław Wielgoś. Nowe wydanie zostało poszerzone o blisko 100 stron i zaktualizowane, uwzględniono w nim bowiem najnowsze wyniki badań i wytyczne. Wszystkie informacje na temat diagnostyki, leczenia i profilaktyki oparte są na aktualnych i wiarygodnych danych naukowych oraz rekomendacjach postępowania opracowanych przez renomowane towarzystwa naukowe. Wiadomości przedstawiono w sposób usystematyzowany, w miarę możliwości zamieszczając algorytmy postępowania i ilustracje. Prof. Vincenzo BerghellaOd ponad 30 lat jest związany z Thomas Jefferson University w Filadelfii, gdzie kieruje oddziałem medycyny matczyno-płodowej. Jest autorem/współautorem ponad 600 artykułów publikowanych w czasopismach recenzowanych (przedrukowywanych również na łamach Medycyny Praktycznej Ginekologii i Położnictwa), 14 przeglądów Cochrane, 9 podręczników. Współpracuje m. in. z National Institute of Health (NIH), Centers for Disease Control (CDC) oraz American Board of Obstetrics and Gynecology (ABOG). Prof. Berghella był również wykładowcą na konferencjach Medycyny Praktycznej.
CZUŁE CIALO PLANERPLANER, KTÓRY PODPOWIADA, JAK MOŻNA DBAĆ SWOJE CIAŁO I ODPOCZYWAĆ.JAK ZAPLANOWAĆ CZAS DLA SIEBIE, ŻEBY NIE TRACIĆ ŻYCIOWEJ ENERGII.Ciało jest ważne. Przez ciało istniejemy na tym świecie. Ciało zawsze z nami jest. Ciało stąpa po tej ziemi. Kiedy jesteś czuła dla ciała, jesteś czuła dla siebie. Pomyśl o swoim ciele jak o wielkim drogocennym skarbie, który trzeba pielęgnować. Nie krytykuj, nie oceniaj, ale doceń, zaakceptuj.Zmarszczki czy pierwsze siwe włosy powitaj z szelmowskim uśmiechem wiedźmy – tej, która wie.Czułe ciało to zaproszenie • do samoobserwacji i samopoznania,• do poszukiwania takiej formy pracy z ciałem, która jest dla Ciebie w danym momencie życia najlepsza,• do uważności na to, co ciało chce nam powiedzieć.Wsłuchaj się w swoje ciało, odkrywaj je na nowo, podziwiaj, szanuj i doceniaj.W każdym miesiącu tekst, który porusza konkretny temat związany z ciałem.Napisany lekko, czasem dowcipnie. Zachęcający do samoobserwacji i samopoznania.Dane techniczne:Planer tygodniowyFormat: 125 x 175 mmObjętość: 240 stronDruk w kolorze z pięknymi ilustracjamiOprawa: twarda, tasiemka jako zakładkaCZUŁE CIALO PLANEREAN 9788383460680PLANER, KTÓRY PODPOWIADA, JAK MOŻNA DBAĆ SWOJE CIAŁO I ODPOCZYWAĆ.JAK ZAPLANOWAĆ CZAS DLA SIEBIE, ŻEBY NIE TRACIĆ ŻYCIOWEJ ENERGII.Ciało jest ważne. Przez ciało istniejemy na tym świecie. Ciało zawsze z nami jest. Ciało stąpa po tej ziemi. Kiedy jesteś czuła dla ciała, jesteś czuła dla siebie. Pomyśl o swoim ciele jak o wielkim drogocennym skarbie, który trzeba pielęgnować. Nie krytykuj, nie oceniaj, ale doceń, zaakceptuj.Zmarszczki czy pierwsze siwe włosy powitaj z szelmowskim uśmiechem wiedźmy – tej, która wie.Czułe ciało to zaproszenie • do samoobserwacji i samopoznania,• do poszukiwania takiej formy pracy z ciałem, która jest dla Ciebie w danym momencie życia najlepsza,• do uważności na to, co ciało chce nam powiedzieć.Wsłuchaj się w swoje ciało, odkrywaj je na nowo, podziwiaj, szanuj i doceniaj.W każdym miesiącu tekst, który porusza konkretny temat związany z ciałem.Napisany lekko, czasem dowcipnie. Zachęcający do samoobserwacji i samopoznania.Dane techniczne:Planer tygodniowyFormat: 125 x 175 mmObjętość: 240 stronDruk w kolorze z pięknymi ilustracjamiOprawa: twarda, tasiemka jako zakładkaCZUŁE CIALO PLANEREAN 9788383460680PLANER, KTÓRY PODPOWIADA, JAK MOŻNA DBAĆ SWOJE CIAŁO I ODPOCZYWAĆ.JAK ZAPLANOWAĆ CZAS DLA SIEBIE, ŻEBY NIE TRACIĆ ŻYCIOWEJ ENERGII.Ciało jest ważne. Przez ciało istniejemy na tym świecie. Ciało zawsze z nami jest. Ciało stąpa po tej ziemi. Kiedy jesteś czuła dla ciała, jesteś czuła dla siebie. Pomyśl o swoim ciele jak o wielkim drogocennym skarbie, który trzeba pielęgnować. Nie krytykuj, nie oceniaj, ale doceń, zaakceptuj.Zmarszczki czy pierwsze siwe włosy powitaj z szelmowskim uśmiechem wiedźmy – tej, która wie.Czułe ciało to zaproszenie • do samoobserwacji i samopoznania,• do poszukiwania takiej formy pracy z ciałem, która jest dla Ciebie w danym momencie życia najlepsza,• do uważności na to, co ciało chce nam powiedzieć.Wsłuchaj się w swoje ciało, odkrywaj je na nowo, podziwiaj, szanuj i doceniaj.W każdym miesiącu tekst, który porusza konkretny temat związany z ciałem.Napisany lekko, czasem dowcipnie. Zachęcający do samoobserwacji i samopoznania.Dane techniczne:Planer tygodniowyFormat: 125 x 175 mmObjętość: 240 stronDruk w kolorze z pięknymi ilustracjamiOprawa: twarda, tasiemka jako zakładka
Przed Wami jubileuszowe platynowe - wydanie Księgi rekordów Guinnessa. Polscy czytelnicy znów mogą śledzić niesamowite osiągnięcia ludzi w najróżniejszych, nawet najbardziej zaskakujących, dziedzinach. Niektóre rekordy wywołają uśmiech na twarzach, inne zainspirują do poszukiwania nieszablonowych hobby, a będą może i takie, które zachęcą śmiałków do testowania własnych granic.Guinness World Records 2025 to podróż przez historię bicia rekordów, a także prognoza przyszłych zmian.To książka, która wciąż fascynuje i nikogo nie pozostawi obojętnym!
Duża grupa Polaków choruje dziś na nadciśnienie tętnicze, z czego tylko niewielki procent jest prawidłowo leczony. A ta nieleczona dolegliwość znacznie skraca życie. Medycyna już dawno dostrzegła leki z apteki przyrody, które mogą być dobrym uzupełnieniem kuracji zalecanej przez lekarza. W tym poradniku zamieszczono najważniejsze informacje o istocie nadciśnienia, objawach i następstwach oraz możliwościach leczenia z wykorzystaniem naturalnych leków. Autor podpowiada również jak przygotować tanie i skuteczne specyfiki z dobrze znanych roślin leczniczych: aronii, czosnku, głogu, jemioły, czarnej porzeczki, dzikiej róży czy żurawiny.
ZACHOWAJ ZDROWIE NA CAŁY ROK!
Jedyny taki na rynku poradnik-kalendarz z ponadczasowymi poradami jak poprawić jakość życia i zachować zdrowie na długie lata. Tak jak w poprzednich wydaniach, tak i w tym Czytelnik znajdzie tu całą garść nowych porad cenionego eksperta - Zbigniewa Tomasza Nowaka. A wszystko podparte najnowszymi, wiarygodnymi wynikami badań naukowych.
W tym poradniku-kalendarzu oprócz kalendarium na 2025 rok znajdziemy przydatną dla każdego wiedzę jak za pomocą ziół, warzyw, owoców czy produktów pszczelich leczyć np. miażdżycę, choroby serca, wątroby, nadciśnienie tętnicze, reumatyzm, depresję, stany lękowe czy złagodzić objawy klimakterium u kobiet. Dowiemy się tu także jak wzmocnić układ odpornościowy czy ustrzec się alergii i nowotworów oraz skutecznie poprawić wydolność mózgu. Nie zabraknie w nim też informacji o roślinach, które zdobyły wyjątkowe uznanie medycyny, np. czarny czosnek, jagoda kamczacka, tarczyca bajkalska (stanowi receptę na przedłużenie życia), jarmuż czy doględa.
Wszystkie rośliny lecznicze zaprezentowane w tej publikacji zostały tematycznie dopasowane do konkretnych pór roku, aby jeszcze bardziej zainspirować Cię do wykorzystania ich, kiedy jest na nie sezon. .Autor podpowiada tu również w jaki sposób przygotować z nich skuteczne domowe specyfiki niosące pomoc w leczeniu i zapobieganiu przeróżnym dolegliwościom. Jest w nim poza tym miejsce na terminarz zbioru najważniejszych ziół oraz osobiste notatki. To publikacja przydatna w każdym domu przez cały rok.
Zbigniew T. Nowak
Znawca roślin leczniczych, od ponad 30 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, apiterapii i zdrowej diety. Autor ponad 70 książek (w tym wielu bestsellerów), przeszło 1500 artykułów prasowych i kilkuset audycji radiowych o tej tematyce. Ekspert w popularnych programach telewizyjnych. Uhonorowany prestiżowym odznaczeniem „Zasłużonemu – Polskie Towarzystwo Lekarskie”, przyznawanym wybitnym osobowościom działającym na rzecz medycyny.
Znajdziesz tu 16 stron do kolorowania oraz 2 arkusze z tatuażami. Możesz stworzyć najbardziej zaskakujące zestawienia kolorystyczne i kompozycje tatuaży. Wszystko w Twoich rękach!
Znajdziesz tu 16 stron do kolorowania oraz 2 arkusze z tatuażami. Możesz stworzyć najbardziej zaskakujące zestawienia kolorystyczne i kompozycje tatuaży. Wszystko w Twoich rękach!
Oddajemy do Państwa rąk wyjątkową publikację, która została przygotowana przez międzynarodowy zespół miłośników medycyny ratunkowej z Polski, USA, Litwy, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii. Pomysł napisania książki zrodził się podczas konferencji medycyny ratunkowej TEAM (Trauma, Emergency, Acute Medicine), która zgromadziła dotychczas wielu wybitnych specjalistów z całego świata. Zarówno polscy, jak i zagraniczni autorzy dzielą się z czytelnikami swoją wiedzą, wskazówkami praktycznymi i cennymi uwagami. W książce opisano takie zagadnienia jak: protokół RUSH, ostre nietrzymanie moczu, wkłucia doszpikowe, stały dostęp dotętniczy, kardiowersja, blokada przedziału powięzi biodrowej i zwoju gwiaździstego, leczenie zakrzepicy splotu żylnego okołoodbytowego, drenaż ropni, przypadkowa hipotermia w SOR, torakotomia ratunkowa, urazy serca, REBOA, zaopatrywanie ran, techniki unieruchamiania kończyn, blokady nerwów u chorych z bólami głowy, histerotomia ratunkowa, zakładanie dojścia centralne oraz zagadnienia prawnomedyczne. To inspirujący przewodnik w codziennej pracy lekarzy dyżurujących w szpitalnych oddziałach ratunkowych, z pewnością zainteresuje również ratowników medycznych i pielęgniarki.
Pierwsza na polskim rynku wydawniczym książka na temat terapii behawioralnej dzieci z autyzmem! Autyzm jest jednym z najpoważniejszych i najczęściej diagnozowanych zaburzeń rozwojowych. Z niemal 100 rodzajów oferowanych terapii do najefektywniejszych należy stosowana analiza zachowania. Jej skuteczność potwierdza 50 lat badań naukowych i doświadczeń praktycznych. Autorzy omawiają zagadnienia teoretyczne dotyczące autyzmu i stosowanej analizy zachowania, podstawowe założenia radykalnego behawioryzmu, oceny behawioralnej i pomiaru zachowań. Opisują także metody nauczania osób z autyzmem i rozwijania u nich pożądanych zachowań. Podają wiele zaleceń praktycznych dotyczących korzystania ze strategii proaktywnych w pracy z dziećmi z autyzmem, motywowania ich do nauki, treningu różnicowania i redukowania zachowań niepożądanych.
Imponujące dzieło rica Kaysera - uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.Eric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. "Wielka księga chleba" to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne "chlebowe" mąki ale też m. in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata - m. in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.Eric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkęLe Larousse du Pain[2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. "Wielka Księga Chleba" to kontynuacjaLe Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.
Wzbogacone o nowe przepisy specjalne wydanie bestsellerowej książki Michała Korkosza "Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują".To zestaw potraw, które - jak chociażby mniej typowa wersja wigilijnego barszczu doprawionego kolendrą, idealnie sprawdzą się podczas świątecznych spotkań, ale nie tylko. To prawdziwe comfort food idealne na każdą okazję - czy to spotkanie z przyjaciółmi czy silna potrzeba utulenia swojego żołądka czymś wyjątkowym - jak na przykład ziemniaczane kluski w sosie musztardowym czy oszałamiające ciasto czekoladowe z wiśniówką.To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo - globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć.
"Kiedy w połowie lat dziewięćdziesiątych wyemigrowałem do Niemiec, niczego nie nienawidziłem tak mocno, jak piłki nożnej []. Gdyby ktoś wtedy powiedział mi, [] że jako dorosły mężczyzna będę zdzierał sobie gardło na meczu piłkarskim drużyny niemieckiego najczęściej drugoligowca, wziąłbym go za wariata".(fragment książki)To jest książka o klubie piłkarskim FC St. Pauli i jego dzielnicy w Hamburgu. Klubie, którego barwy to brąz i biel, grającym na stadionie Millerntor położonym w centrum dzielnicy o nazwie St. Pauli. Niniejsze wydanie, zmienione i wzbogacone o kilka nowych rozdziałów oraz fotografii, bazuje na wydanej przed dekadą pozycji "Więcej niż piłka nożna? St. Pauli jest tą możliwością". Waldemar Sobota, reprezentant Polski, przez lata grający dla FC St. Pauli, powiedział o niej wówczas: "Fabian Balicki napisał książkę o tym klubie. Tam doskonale opisał, co dla kibica znaczy FC St. Pauli".Fabian Balicki (ur. w Grudziądzu). Ukończył studia na kierunku nauki polityczne w Szczecinie, gdzie przez lata pracował jako dziennikarz. W połowie lat 90. XX w. wyemigrował do Niemiec. W Hamburgu zafascynował się dzielnicą St. Pauli i odkrył zainteresowanie piłką nożną dzięki spotkaniu zaangażowanych społecznie fanów FC St. Pauli. Autor książek "Więcej niż piłka nożna? St. Pauli jest tą możliwością" (2015) oraz "Poradnik bycia nieszczęśliwym" (2020).
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.
Wieczny hałas, tłok, egzaminy, choroby, niepowodzenia i tysiące innych sytuacji sprawiają, że stres dopada nas w zasadzie na okrągło. Nie ma innego wyjścia, jak tylko nauczyć się z nim żyć i ograniczać jego negatywne skutki. W opanowaniu tej sztuki pomoże ta doskonała książka.
Alergologia. Podręcznik specjalistyczny jest pierwszym z serii podręczników przeznaczonych dla lekarzy specjalizujących się w dziedzinach wywodzących się z interny, które będą się ukazywać pod wspólnym szyldem Biblioteka Interny Szczeklika. Tak jak Interna Szczeklika, Alergologia jest oparta na zasadach EBM (evidence-based medicine), co oznacza, że informacje na temat diagnostyki, leczenia i prewencji chorób odzwierciedlają aktualne i wiarygodne dane naukowe oraz wytyczne postępowania opracowane przez renomowane towarzystwa naukowe. Podręcznik ten jest przeznaczony dla lekarzy przygotowujących się do egzaminu specjalizacyjnego z alergologii oraz dla praktykujących alergologów jako źródło aktualnej wiedzy. Zawiera zarówno rozdziały przygotowane w całości do tego podręcznika, jak i wybrane rozdziały z Interny Szczeklika w postaci rozszerzonej albo niezmienionej. Podręcznik powstał dzięki zaangażowaniu ponad 100 polskich ekspertów w dziedzinie chorób alergicznych i innych wchodzących w spektrum codziennej praktyki alergologicznej. Redaktorami prowadzącymi podręcznika są prof. dr hab. n. med. Karina Jahnz-Różyk (Wojskowy Instytut Medyczny, Państwowy Instytut Badawczy, Warszawa), prof. dr hab. n. med. Maciej Kupczyk (Uniwersytet Medyczny w Łodzi) i dr n. med. Piotr Gajewski (McMaster University, Hamilton, Kanada). Patronat nad podręcznikiem objęło Polskie Towarzystwo Alergologiczne.
„Jakże ważna książka! Niezliczone osoby z zaburzeniami odżywiania, z którymi pracowałam, mówiły mi, że radykalnie otwarta dialektyczna terapia behawioralna (RO DBT) jest dla nich najlepszą metodą leczenia. Jest to również pierwszy taki poradnik, który wykłada zasady RO DBT w sposób zrozumiały dla każdego czytelnika. Będę ją mocno polecać moim pacjentom!”
– Leslie Anderson,
PhD, FAED, associate clinical professor,
UC San Diego Eating Disorders Center,
Winner of the Art of Eating Prize 2020 Winner of the Guild of Food Writers' Best Food Book Award 2019 Winner of the Edward Stanford Travel Food and Drink Book Award 2019 Winner of the John Avery Award at the André Simon Food and Drink Book Awards for 2018 Shortlisted for the James Beard International Cookbook Award ‘The next best thing to actually travelling with Caroline Eden – a warm, erudite and greedy guide – is to read her. This is my kind of book.’ – Diana Henry ‘Eden’s blazing talent and unabashedly greedy curiosity will have you strapped in beside her’ - Christine Muhlke, The New York Times 'The food in Black Sea is wonderful, but it’s Eden’s prose that really elevates this book to the extraordinary... I can’t remember any cookbook that’s drawn me in quite like this.’ – Helen Rosner, Art of Eating judge This is the tale of a journey between three great cities – Odesa, Ukraine’s celebrated port city, through Istanbul, the fulcrum balancing Europe and Asia and on to tough, stoic, lyrical Trabzon.
With a nose for a good recipe and an ear for an extraordinary story, Caroline Eden travels from Odesa to Bessarabia, Romania, Bulgaria and Turkey’s Black Sea region, exploring interconnecting culinary cultures. From the Jewish table of Odesa, to meeting the last fisherwoman of Bulgaria and charting the legacies of the White Russian émigrés in Istanbul, Caroline gives readers a unique insight into a part of the world that is both shaded by darkness and illuminated by light. In this updated edition of the book, Caroline reflects on the events of the full-scale Russian invasion of Ukraine and the subsequent impact of the war on the people of the wider region.
How Odesa, defiant against shelling and blackouts, has gained UNESCO protection while in Istanbul, over lunch with a Bosphorus ship-spotter, she finds out about the role of the Black Sea in the war and how Russians are smuggling stolen grain from Ukraine. Meticulously researched and documenting unprecedented meetings with remarkable individuals, Black Sea is like no other piece of travel writing. Packed with rich photography and sumptuous food, this biography of a region, its people and its recipes truly breaks new ground.
Learn to make sushi at home and gain all the skills, knowledge, and techniques you need to work with raw, sustainable fish in Sushi Master. Nick Sakagami is the only person outside of Japan to earn the designation osakana meister, or fish master. In this book he shares his vast knowledge of all things sushi, including sourcing, evaluating, and preparing fish, plus delicious recipes for sushi, soups, vegetable dishes, and more, that are perfect for the home cook.
Sakagami, who owns his own seafood importing and consulting business, starts with the fundamentals, including essential tools such as knives and cutting boards. A primer on buying seafood features useful tips on sourcing and assessing various types of quality fish, plus fascinating information on fishing methods and sustainability. All aspects of fish preparation are covered, accompanied by ample photos.
Recipes, some contributed by respected chefs, are quick and easy to put together and feature a variety of nigiri (tuna, unagi, vegetable), maki (spicy tuna roll, spider roll, dragon roll), and sashimi, plus seared albacore tuna salad, sushi smoked salmon, Japanese pickles, red miso soup with eggplant, and more. Sushi Master also includes: Instructions for making sushi rice, plus step-by-step photos for making rice balls for nigiriGorgeous recipe and instructional photos that will guide you through several processesRecipe and meal-building tipsA glossary of terms and a resource list for recipe ingredients and toolsSushi Master is your definitive and comprehensive guide to mastering the art of sushi.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?