Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Odkryj energię, która cię otacza i przekształć ją w szczęścieEnergia wymaga regularnego oczyszczania i pielęgnacji, jeśli pragniesz korzystnych zmian w sobie i otoczeniu. Aby cieszyć się pełnią życia, musisz uwolnić się od blokad energetycznych i przyciągnąć do siebie dobre wibracje. Dom, biuro czy osobiste rzeczy będą dawały ci poczucie bezpieczeństwa tylko wtedy, gdy ich energia będzie współgrała z twoją własną.Ten nowoczesny poradnik zawiera wszystko, co powinieneś wiedzieć, aby zacząć pracę z energią. Dzięki niemu:- dowiesz się, jak oczyszczać, a później podtrzymywać dobrą energię,- poznasz wiele przydatnych technik pracy z własną energią,- nauczysz się tworzyć dobrą energię np: przy pomocy kadzideł, szałwii, świec, kryształów.Ta inspirująca książka wypełni twoje życie pozytywną mocą!
Ojciec Andrzej Klimuszko był prekursorem powrotu do przyrody, wykorzystania jej zasobów leczniczych dla dobra człowieka. Efekty leczenia ziołami przez o. Andrzeja Klimuszkę przeszły wszelkie oczekiwania i na stałe weszły do arsenału współczesnej medycyny.
Podręcznik ten zawiera spójną i wyczerpującą interpretację zaburzeń mowy. Publikujemy go z przekonaniem, że współczesna logopedia jest w stanie satysfakcjonująco diagnozować zaburzenia mowy, budować program terapii i prowadzić terapię. Mamy też nadzieję, że dotrze on do słuchaczy tych kierunków studiów, których przedmiotem jest człowiek i jego umysł - szczególnie do studentów logopedii. Teoria prezentowana w tej książce kształtowała się przez lata w Zakładzie Logopedii i Językoznawstwa Stosowanego UMCS - ośrodku badawczym, który może poszczycić się najdłuższą w Polsce tradycją kształcenia logopedów.
Naukowy proces kultywowania Duszy. Esencja wszystkich religii. Autor był uczniem i spadkobiercą linii przekazu Paramahamsy Joganandy - autora „Autobiografii Jogina”. Hariharananda w tej pozycji pisze o Bogu, celu życia, śmierci, ewolucji duchowej, czakrach, starożytnych pismach (np. Jogasutrach Patandżalego) i oczywiście głównie o Krija Jodze. Zakres tematów w książce jest szeroki, ale wszystko doskonale łączy się ze sobą, wszystko spaja jedna idea: Bóg. Jest to doskonała pozycja dla wszystkich tych, którzy chcą dowiedzieć się czym jest Krija Joga oraz dla tych, którzy praktykują ale jeszcze nie osiągnęli samadhi ??.
Przytoczę nazwy rozdziałów:
- Urzeczywistnienie Jaźni,
- Przyspieszanie rozwoju ludzkości,
- Nauka Krija Jogi,
- Teoria Krija Jogi,
- Krija Joga w starożytnych księgach,
- Historia i tradycja Krija Jogi,
- Metafizyka Krija Jogi,
- Użyteczność Krija Jogi,
- Antasthawarna,
- Hamsa,
- Om,
- Przebywając z dwoma Wielkimi Mistrzami,
- Zapiski z wykładów,
- Sam na sam z uczniami.
Apteka Pana Boga Maria Treben Odkryj moc natury z Apteką Pana Boga autorstwa Marii Treben, jednego z najwybitniejszych pionierów ziołolecznictwa. W czasach, gdy wiele osób oddala się od naturalnych metod leczenia, Maria Treben przypomina nam o bogactwie leczniczych ziół, które Bóg ofiarował ludzkości od zarania dziejów. W tej wyjątkowej książce znajdziesz: Szczegółowe opisy właściwości terapeutycznych 31 ziół, które mogą wspierać zdrowie i samopoczucie. Praktyczne wskazówki dotyczące przygotowywania ziół w formie herbat, nalewków, świeżego soku oraz zastosowania ich w okładach i kąpielach. Cenne doświadczenia i porady Marii Treben, która poświęciła swoje życie badaniu ziół leczniczych i pragnęła dzielić się swoją wiedzą z innymi. Apteka Pana Boga to nie tylko książka, ale także przewodnik po naturalnych metodach leczenia, który zyskuje na znaczeniu w dobie rosnącego zainteresowania medycyną alternatywną. Poznaj moc natury i naucz się, jak wprowadzić zioła do swojego życia, aby cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem. Sięgnij po tę wyjątkową pozycję i odkryj, jak zioła mogą pomóc Ci w dążeniu do harmonii ciała i ducha! Idealna dla miłośników naturalnych terapii i każdego, kto pragnie zadbać o swoje zdrowie w sposób holistyczny. Apteka Pana Boga ukazała się w następujących językach:angielskim, bośniackim, bułgarskim, chorwackim, czeskim, duńskim, estońskim, fińskim, francuskim,greckim, hiszpańskim, japońskim, litewskim, łotewskim, niderlandzkim, niemieckim, norweskim, polskim, portugalskim, rosyjskim, rumuńskim, serbskim, słowackim, słoweńskim, szwedzkim, tureckim, węgierskim, włoskim
Nic lepiej nie podkreśla rodzinnego charakteru świąt Bożego Narodzenia niż suto zastawiony stół. Przy nim każdy znajdzie swoje miejsce. Na nim każdy znajdzie swoją ulubioną potrawę. Niezależnie od tego, czy będą to dania postne podawane na wieczerzę przy blasku pierwszej gwiazdki, czy eleganckie, serwowane na świąteczny obiad, zachwycą gości bogactwem smaku! Wypróbuj nasze przepisy na potrawy wigilijne oraz te przygotowywane z różnych gatunków ryb. A także na wykwintne przystawki, zupy i danie główne, które można podać zarówno podczas świątecznego obiadu, jak i karnawałowej imprezy. No i oczywiście na pełne maku, bakalii i korzennych przypraw bożonarodzeniowe słodycze. Pysznych świąt!
Smakowitości to zbiór 100 roślinnych przepisów domowej kuchni w duchu slow, celebrującej posiłki oparte na produktach sezonowych. Tradycyjna, sentymentalna kuchnia radości, szczęścia, beztroski i biesiadowania – tak w skrócie można opisać zawartość książki, którą trzymasz w dłoniach.
Przepisy zostały podzielone na cztery pory roku, których atmosferę oddają malownicze, artystyczne zdjęcia.
Fotografka zdradzi ci kilka sekretów swoich inspiracji, dzięki czemu będziesz mieć wrażenie,
jakby oprowadzała cię po swojej wystawie. Te niesamowite fotografie działają na zmysły dokładnie tak jak najpiękniejsze, strojnie udekorowane torty w witrynie cukierni albo jak zapach świeżo pieczonego chleba, który co rano roztaczają wokół siebie tradycyjne piekarnie.
I choć zdjęcia, które oglądasz w tej książce, zachowane są w stylistyce retro, może już nieco
przegadanej i przebrzmiałej, to jednak doskonale łączą stare z nowym. Kuchnia wegańska jest drogą przyszłości i alternatywą dla naszego świata, ale to nie znaczy, że nie może ona smakować polsko, domowo, tradycyjnie, nawet nieco sentymentalnie. Wszyscy przecież wiemy, że najlepsze ciasto na pierogi to takie bez jajek, a wigilijny barszcz przygotowujemy bez mięsa.
Z przyjemnością dzielimy się z tobą książką, która jest wyrazem miłości do kulinarnego świata roślin oraz pasji do fotografii. Poczuj przynależność do natury i czerp z niej radość gotowania, rozkoszując się smakiem domowych dań. Daj się zaprosić na ucztę do sezonowej, prostej kuchni, do roślinnej kuchni korzeni.
Pasjonująca ilustrowana historia Formuły 1 Dwudziestu kierowców jadących ponad 250 kilometrów na godzinę, którzy rywalizują na dwudziestu kilku najtrudniejszych i najbardziej widowiskowych torach na świecie – Formuła 1 jest najbardziej wymagającym sprawdzianem dla człowieka i maszyny. Mistrzowie świata F1 trafiają do grona absolutnie najbardziej elitarnych sportowców. Dzięki udziałowi w serialu Netflixa Formuła 1. Jazda o życie Will Buxton stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych dziennikarzy relacjonujących F1. Jego książka opisuje historię, teraźniejszość i przyszłość F1: od pierwszego mistrza świata Giuseppe Fariny oraz innych najwybitniejszych postaci kolejnych dekad aż po Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena. A ponadto znajdziecie w niej mnóstwo niesamowitych anegdot i relacji z najbardziej pasjonujących wyścigów.
Will Buxton wyjaśnia najważniejsze aspekty współczesnych wyścigów, takie jak funkcjonowanie zespołów F1, praca w fabryce i w garażu w trakcie weekendu wyścigowego, projektowanie samochodów, rozwój F1 z punktu widzenia postępu i wzrostu bezpieczeństwa na drogach publicznych, sztuka wykonania pit stopu, przyszłość motorsportu. Grand Prix to najlepszy przewodnik wprowadzający w realia fascynującego świata Formuły 1. Tę książkę po prostu musisz mieć na półce! *** Komu potrzebny Google, gdy mamy Willa Buxtona? To najbardziej kompleksowa książka o F1, jaką dotąd wydano. Czysta radość! — Brad Pitt Ta książka przeniesie was w czasie. Oddaje bowiem cześć mistrzom, w cieniu których dorastaliśmy i którzy uczynili ten sport tak ekscytującym, jakim jest obecnie. — Gordon Ramsey Will Buxton zawarł w tej książce wszystko, co niezbędne, tworząc cenną pozycję do biblioteczki wieloletnich fanów F1 oraz tych, którzy dopiero zaczynają się tym sportem interesować. — Mario Andretti W tej książce znajdziecie wszystko, co chcecie i powinniście wiedzieć o F1. — Jerry Bruckheimer Od prawie 20 lat regularnie spotykam Willa na wyścigach Formuły 1. Przez cały ten czas jego entuzjazm i pasja do naszego ukochanego sportu nie osłabły ani na jotę, a najlepszym dowodem jest ta książka i spisane w niej fascynujące opowieści o ludziach i maszynach, tworzących wspaniałą historię wyścigów. Nie bójcie się jej, nawet jeśli dopiero niedawno zaraziliście się bakcylem F1 – wręcz przeciwnie, podróż przez dekady z pewnością Was zachwyci. — Mikołaj Sokół Will Buxton zyskał popularność, mówiąc oczywiste rzeczy o Formule 1 w serialu Netflixa, a teraz postanowił opowiedzieć o całej historii tego sportu, co wychodzi mu znacznie lepiej. Grand Prix to książka w skrótowy sposób opowiadająca o całej historii, najlepszych zespołach i kierowcach w F1. Polecam szczególnie nowym kibicom. — Karol z CyrkF1 BIOGRAM Will Buxton Od ponad 20 lat pracuje przy najwyższych kategoriach sportu motorowego. Zaczynał na przełomie tysiącleci jako dziennikarz prasowy, a następnie przez trzy lata szefował działowi komunikacji kategorii GP2. Gdy wrócił do dziennikarstwa, dano mu szansę sprawdzenia się w roli komentatora, a następnie dostał propozycję objęcia stanowiska reportera w alei serwisowej F1 na Stany Zjednoczone. Po dziesięciu latach spędzonych w amerykańskiej telewizji przeszedł do F1TV, wewnętrznego projektu nadawczego, uruchomionego w ramach prób wypromowania F1 w sferze cyfrowej przez jej nowych właścicieli, spółkę Liberty Media. Dzisiaj jest znany na całym świecie właśnie z pracy dla F1TV oraz z popularnego serialu Netflixa, Formuła 1. Jazda o życie. Jest również jednym z najbardziej szanowanych i opiniotwórczych głosów w tym sporcie. W 2023 roku relacjonował swój 600. wyścig w karierze i pojechał na swoje 300. Grand Prix. Davi Augusto Nagradzany ilustrator, który w dorobku ma współpracę z takimi wydawnictwami i markami jak „Financial Times”, „Wired”, „Rolling Stone”, Adidas czy Volkswagen. Jest laureatem Latin American Design Award, obecnie mieszka w Sao Paulo.
Choroba Parkinsona może stwarzać poważne problemy diagnostyczne. Jej objawy nie są początkowo w pełni wyrażone, a klasyczne symptomy wymagają odpowiedniego badania i interpretacji. Co ważne, ulegają one ewolucji, dochodzą nowe, inne z czasem się pogarszają. Leczenie, jeśli ma być skuteczne, musi się zmieniać w czasie choroby. (...) Niniejszy przewodnik diagnostyczno-terapeutyczny, nazwany Dekalogiem, zawiera 10 najważniejszych zasad diagnostyki i terapii choroby Parkinsona. Są one kompilacją różnego rodzaju doniesień naukowych, publikacji, rekomendacji - bazują na tzw. evidence based medicine oraz wieloletnim doświadczeniu autora. W zwięzłej formie zawarto najważniejsze, głównie z praktycznego punktu widzenia, informacje, które będą pomocne w codziennej praktyce klinicznej.
Z wprowadzenia
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzyOd klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe - znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków!Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami.Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą.Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą.I wiele innych!Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi. Dowiedz się:Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury?Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące?Jak przygotować najlepszy sos do pizzy?Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!
Ta pełna barwnych ilustracji książka idealnie nadaje się dla wszystkich, którzy lubią ćwiczyć spostrzegawczość. Zamieszczone w niej zadania polegają na odnajdywaniu na obrazku ukrytych elementów. To jednak wcale nie takie proste, jak mogłoby się wydawać. Owszem, jedne obiekty wypatrzysz bez problemu, jednak niektóre znaleźć będzie o wiele trudniej, gdyż różnią się kolorem albo wielkością i mogą być ukryte na tle innych przedmiotów. Podczas zabawy z tą książką nie zaznasz nudy i pewnie nieraz zadasz sobie w myślach jedno pytanie: Gdzie to się ukryło?
Motocykle nieodmiennie przykuwają uwagę kierowców i przechodniów. W tej książce zaprezentowaliśmy 30 modeli tych wspaniałych pojazdów. Trafiły tu jednoślady najpopularniejszych marek, takich jak Kawasaki, Honda, Ducati czy Yamaha, a także wiele innych. Są to motocykle różnych typów: superszybkie sportowe, wygodne turystyczne oraz małe i zwrotne, idealne do jazdy po mieście. Każdy jest wyjątkowy i zachwycająco piękny. Poza dużymi zdjęciami znajdziesz tu liczne ciekawostki i dane techniczne, dzięki którym łatwiej Ci będzie wybrać odpowiedni motocykl dla siebie.
Książki z serii ""Cukrzyca i życie"" mają charakter informacyjny i dotyczą zarówno profilaktyki przeciwcukrzycowej, jak i różnych form terapeutycznych, alternatywnych - opartych przede wszystkim o medycynę naturalną - wspomagających leczenie zasadnicze. W numerze 11-tym mogą się Państwo zapoznać z wiedzą na takie tematy jak: Niedoczynność tarczycy a cukrzyca, zależność mózgu od glukozy, zespół metaboliczny a rozwój cukrzycy typu 2-go, przyczyny tworzenia się obrzęków, spożywanie owoców a cukrzyca, ukryte symptomy wysokiego poziomu cukru, czy też stałą rubrykę: diety i przepisy kulinarne dla diabetyka.
Kulinarny Lublin warto mieć na półce w swoim książkowym "jadłospisie" - koniecznie jako danie główne. To kulinarna podróż do lat młodości wielu Czytelników, zwłaszcza tych, którzy dobrze pamiętają siermiężne lata PRL-u. Młodsi zaś muszą uwierzyć na słowo: ówczesne władze rzeczywiście w pewnym czasie uważały, że skoro kiszona kapusta ma tyle samo witaminy C, ile jest w cytrynach, nie ma potrzeby ich importować. I to nie był jedyny paradoks w PRL-u. Było ich dużo więcej.Kulinarny Lublinto danie wykwintne. Warto go spróbować, skosztować, a nawet podelektować się nim. Ma dużo przypraw - wzbogacają go nie tylko prasowe notatki sprzed lat, dotyczące lubelskiej gastronomii, ale także unikalne zdjęcia i jadłospisy, które przeszły do lamusa. Do tego wspomnienia dawnych kelnerów, muzyków, kucharzy, którzy tworzyli klimat tamtych czasów. To książka o Lublinie sprzed kilkudziesięciu lat - z licznymi barami mlecznymi, okrągłymi budkami z piwem i saturatorami, które można zobaczyć jedynie w muzeum. Większość z tych lokali już dawno nie istnieje. Poza pamięcią i wspomnieniami o nich. I o tym jest książka - o lubelskiej gastronomii od kuchni. Smacznego!
Książka omawia fizjoterapeutyczne przygotowanie pacjentki do operacji ginekologicznej oraz postępowanie pooperacyjne z uwzględnieniem rodzaju zabiegu, w tym traumatyzację tkanek, postępowanie przeciwbólowe i sam proces rekonwalescencji. W pierwszej części skupiono się na zagadnieniach dotyczących fizjoterapii zachowawczej stosowanej w schorzeniach ginekologicznych, które nie wymagają leczenia operacyjnego. Opisano prawidłowe ćwiczenia usprawniające oraz promocję zdrowej aktywności ruchowej, budującej poprawną wydolność pacjentek. W części drugiej omówiono zagadnienia z fizjoterapii zabiegowej. Leczenie chirurgiczne połączone z zabiegami fizjoterapeutycznymi jest istotnym elementem w procesie powrotu do zdrowia pacjentów. Zwrócono również uwagę na rolę prehabilitacji, opisano zagadnienia dotyczące opieki medycznej i fizjoterapeutycznej nad osobami po przebytych schorzeniach nowotworowych i objętych opieką paliatywną. Podręcznik powstał na podstawie obowiązujących standardów programu nauczania dla studentów kierunku położnictwo zarówno na studiach pierwszego, jak i drugiego stopnia. Oprócz studentów położnictwa oraz aktywnych zawodowo położnych z podręcznika będą mogli skorzystać studenci kierunków: lekarskiego, pielęgniarstwa, fizjoterapii, a także czynni zawodowo fizjoterapeuci oraz lekarze specjaliści.
Ponad 400 ilustracji i wysokiej jakości fotografii.Jasne i zwięzłe opisy umożliwiają łatwe zrozumienie omawianych zagadnień.Podział na 9 rozdziałów, w których omówiono poszczególne części ciała.W każdym rozdziale opisano kości, mięśnie, nerwy i organy wewnętrzne.Uwzględniono działanie i współdziałanie układów, części ciała i narządów.Znakomite, fachowe źródło wiedzy dla studentów, uczniów, a także wszystkich, których interesuje budowa i działanie ludzkiego organizmu.
Polska militarna. Muzea, fortyfikacje, bunkry, pola bitew137 obiektów: śladami historii wojennej i wojskowejNiezwykła podróż przez historię wojen i konfliktów na terenach współczesnej PolskiAlbum prezentuje najważniejsze wydarzenia uwiecznione w imponujących zabytkach i muzeach, pomniki dawnych czasów i bitew. Pokazuje historię rozwoju techniki i infrastruktury wojskowej - od broni miotanej i siecznej do wielkokalibrowych dział czy czołgów, od grodów i zamków po trudne do zdobycia fortyfikacje.TWIERDZE I ZAMKITwierdza Srebrna GóraTwierdza ŚwinoujścieTwierdza BoyenTwierdza ModlinZamek w MalborkuZamek w LiwieZamek w OlsztynieFort Spitzberg-OstrógZ DZIEJÓW HISTORII POLSKIBitwa pod GrunwaldemOblężenie Jasnej GóryBitwa pod RacławicamiPuszcza KampinoskaMuzeum Powstań ŚląskichBitwa pod PłowcamiCmentarz wojenny na RotundziePomnik Chwały Kawalerii i Artylerii KonnejOKRES II WOJNY ŚWIATOWEJ I ZIMNEJ WOJNYMuzeum Powstania WarszawskiegoMuzeum Wyrzutni Rakiet w RąbceSkansen Fortyfikacji Prus WschodnichMuzeum Zimnej Wojny w PodborskuPodziemne Miasto na Wyspie WolinSchron Kierowania Obroną Cywilną w PrzemyśluMUZEA MILITARNE I WOJSKOWEMuzeum Wojska Polskiego w WarszawieMuzeum Lotnictwa Polskiego w KrakowieMuzeum Marynarki Wojennej w GdyniMuzeum Pancerne w KłaninieMuzeum Wojsk Inżynieryjnych i Chemicznych we WrocławiuMuzeum Spadochroniarstwa i Wojsk Specjalnych w Wiśle
Czy można poczuć i zrozumieć smak dawnego Wrocławia? Pisząc przed laty tę książkę, taki miałem zamiar. Zebrać i przywołać dawne kulinaria miasta nad Odrą - specjały stołów codzienne i świąteczne, domowe i restauracyjne, dawno zapomniane i trafiające na talerze ludzi znanych. Szybko zrodził się jednak pomysł, aby nie zamykać smacznego tematu jedynie w albumie receptur. Kuchnia, jakkolwiek rozumiana, nie istnieje bowiem bez szerszego kontekstu historycznego i kulturowego, nie smakuje tak dobrze - gdy piszemy o czasach dawnych - bez tradycji i obyczajów. A przede wszystkim bez ludzi. Bo czy może istnieć sztuka kulinarna bez nas? Rozumie to każdy biorący się do gotowania W czym zatem tkwi istota smaku dawnego Wrocławia?Po napisaniu tej książki przez lata upichciłem niemal wszystko, co możemy nazwać w kuchni breslauerskim. Począwszy od klasyki, a mam tu na myśli choćby śląskie niebo w gębie (Schlesisches Himmelreich) czy śląską drożdżówkę z kruszonką (Schlesischer Streuselkuchen), po specjały tak typowo wrocławskie, jak karp w bulionie luterańskim (Karpfen in Lutherischer Brhe) i bigos wrocławski z czerwonej kapusty (Breslauer Rotkraut). Polecam! Lecz ta książka jest nie tylko o gotowaniu. Wszak był Wrocław nazywany w XIX wieku miastem piwa, likierów, kartofli, klusek, kiełbas, golonek, pączków, pierników i kawy. Aż trudno uwierzyć. Nie mogło więc w niej zabraknąć takich nazwisk, jak Perini, Kissling, Hansen, Dietrich, Stiebler, takich miejsc, jak "Piwnica Świdnicka" czy tak legendarnego specjału, jak Nikolaschka aż w 60 odsłonach. Nie mogło też zabraknąć miejsca do opisania fenomenu karczmy, klimatu bud kiełbasianych, sztuki kupowania mięsa, strajku kelnerów czy smaku zupy rumfordzkiej. Dawny Wrocław da się zjeść nie tylko na kartach tej książki!
Nowe wydanie bestsellera "New York Timesa"W nowej, poszerzonej i uaktualnionej wersji Paryskiego szyku - którego pierwsze wydanie także w Polsce było bestsellerem - Ines de la Fressange, ikona paryskiego szyku, oraz Sophie Gachet, znawczyni paryskich trendów, z humorem, wdziękiem i zapałem dzielą się swoim niepowtarzalnym stylem i wskazówkami na temat mody, elegancji, urody, dekoracji wnętrz i spędzania wolnego czasu, także z dziećmi.Znajdziesz tu fantastyczne stylizacje, zdjęcia i rysunki Ines, dowiesz się, które elementy garderoby są niezbędne w szafie każdej kobiety, poznasz sposób Ines na pielęgnację urody w dziesięć minut i na przygotowanie paryskiej kolacji dla przyjaciół. Znajdziesz tu także listę adresów - internetowych i stacjonarnych - pod którymi zrobisz zakupy w paryskim stylu, miejsc, gdzie zjesz wspaniały posiłek, wypijesz kawę, spędzisz noc, muzeów leżących nieco na uboczu głównych szlaków. Ten elegancki poradnik jest prawdziwym must-have dla kobiety, która chce połączyć swój indywidualny styl z paryskim szykiem.Ponad 300 kolorowych ilustracji.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?