W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
O niezwykłości Wielkanocy decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania.Zgodnie z tradycją stół wielkanocny powinien wręcz uginać się pod ciężarem smakowitych, świątecznych dań. Nie może na nim zabraknąć żurku, jajek w różnej postaci, pieczonej szynki czy białej kiełbasy. Bez słodkości święta nie byłyby świętami. Oprócz receptur na niezmiennie pojawiające się na wielkanocnym stole babki i mazurki zdradzamy też pomysły na serniki i torty, które są uważane za ciasta na uroczyste okazje. Uzupełnieniem tego słodkiego działu są receptury na paschę w tradycyjnym i współczesnym wydaniu.
W dzisiejszych czasach jemy wysokoprzetworzoną żywność, sprzątamy silnie drażniącymi detergentami i narzekamy, że wciąż brakuje nam czasu. Wielu z nas próbuje zrezygnować lub chociaż ograniczyć przerażające skutki postępu cywilizacyjnego w życiu codziennym rodziny. Powstają nowe eko bazary, sklepy z organiczną żywnością, kosmetyki i środki do sprzątania domu o naturalnym składzie.
Mellisa K. Norris wybrała powrót do korzeni, zamieniając życie w betonowej dżungli na domek w lesie u podnóża gór. Od tamtej pory inspiruje tysiące swoich fanów praktycznymi i łatwymi wskazówkami, jak gotować pyszne, zdrowe i naturalne dania, uprawiać własne produkty oraz przygotować przetwory na zimę.
Dzięki poradom zawartym w tej książce zaoszczędzisz pieniądze i zwiększysz swoją samowystarczalność poprzez konserwowanie żywności. Instrukcje i wskazówki krok po kroku odkryją przed Tobą świat domowych dżemów i galaretek bez dodatku chemicznych zagęstników i słodzików. Będziesz ekologicznie uprawiać warzywa, owoce i zioła, w sposób naturalny poradzisz sobie ze szkodnikami i powszechnymi chorobami roślin. Nauczysz się tworzyć własne, naturalne środki do sprzątania domu z produktów, które już posiadasz. Osiągniesz to wszystko niezależnie czy mieszkasz w bloku w dużym mieście czy masz dom z ogrodem. Wprowadzając te proste zmiany nie tylko przywrócisz zdrowie, ale i zaoszczędzisz pieniądze.
Naturalne zdrowie całej rodziny.
Polacy są w zdecydowanej większości mięsożerni. Wieprzowina, drób, wołowina i ryby królują na naszych stołach, a w ostatnich latach dołączają do nich coraz powszechniejsze i łatwiej dostępne owoce morza w różnym wydaniu. Nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez mięsa, a wielu z nas spożywa je częściej niż raz dziennie. Pytanie jednak, czemu nagle zaczęliśmy z tego powodu chorować?
Dziennikarz śledczy, którego badania sprawiły, że wiele wynalazków spożywczych potentatów nie zostało wprowadzonych do masowej dystrybucji, przedstawia niewygodną prawdę o związku między chorobami ludzi, a masową hodowlą zwierząt. Dzięki niemu poznasz związek między kiełbasą a cukrzycą oraz salami a plagą bezpłodności. Obalone zostają również mity, takie jak ten o mleku wzmacniającym kości. Dowiesz się, skąd biorą się bóle głowy, depresja i spowolnienie pracy żołądka oraz poznasz cudowną moc zup.
Jak się okazuje, nabiał może powodować raka, a współczesne fermy drobiu są prawdziwymi wylęgarniami zarazków. Kurczaki dostępne w sklepach nie mają wiele wspólnego z naturą, a w marketach czyhają na każdego bakterie odporne na działanie antybiotyków. Poznasz mroczne strony sushi i przyczyny, dla których inwestorzy wybierają ryzykowne innowacje. Uświadomisz sobie skalę nieuczciwych praktyk i przyczyny, dla których zarówno ludzie władzy, jak i sponsorowani przez koncerny naukowcy, umywają ręce od odpowiedzialności za zdrowie konsumentów.
Cała prawda o mięsie!
Dieta ketogeniczna wprowadza ludzkie ciało w wyjątkowo korzystny stan metaboliczny zwany ketozą, w którym podstawowe źródło paliwa dla organizmu stanowi nie glukoza a tłuszcz. Ma ona wyraźny terapeutyczny wpływ, pozwala bezpiecznie i skutecznie zrzucać zbędne kilogramy, poprawia formę psychiczną, równoważy poziom cukru we krwi oraz obniża ciśnienie i poziom cholesterolu. Autor, badacz leczniczych właściwości kokosa i znawca zdrowego odżywiania, jest zwolennikiem diety ubogiej w cukry a bogatej w zdrowe tłuszcze. Swoje przekonania opiera na wieloletnim doświadczeniu i licznych sukcesach terapeutycznych. W tej książce zebrał swoje ulubione przepisy na proste do przyrządzenia ketogeniczne potrawy z łatwo dostępnych składników. Znajdziesz tu dania z warzyw, sałatki i dressingi, potrawy z jaj, mięsa, ryb i drobiu, a także wrapy, zupy i zapiekanki. W publikacji znajduje się łącznie 450 przepisów na każdy posiłek dnia. Przygotowywane dania są wolne od glutenu, sztucznych słodzików czy wzmacniaczy smaku. Poza sprawdzonymi recepturami, poznasz również porady i triki kulinarne, które uczynią gotowanie prostszym, a dietę znacznie przyjemniejszą. Odzyskasz energię, oduczysz się jedzenia dużych ilości cukrów i produktów wysokoprzetworzonych. Wyrobisz zdrowe nawyki, Twoje nastawienie ulegnie poprawie i będziesz bardziej odporny na wahania nastroju. W zdrowej diecie, zdrowy tłuszcz.
Burek może być z mięsem, ze szpinakiem, świeżym serem, a w post z ziemniakami. Od spodu tłusty, w buzi gorący. Popity naturalnym jogurtem daje kopa na pół dnia. Każda piekarnia ma przynajmniej dwa stoliki, przy których rano można usiąść i spokojnie wsunąć trójkącik ciasta w usta. Burek kosztuje grosze, ale nie wstydzi się go zjeść żaden majętny Serb. Normalny obrazek - właściciel mercedesa, w obciętych dżinsach i w klapkach, ze złotą ketą na szyi, drepcze do pekary. Tam zajada gorące śniadanie, a obok to samo robi pracownik komunalki w brudnych ogrodniczkach, który za chwilkę wejdzie na śmieciarę i pojedzie czyścić Belgrad.
Dzięki burkowi podróżowanie po Serbii jest zarazem i tanie, i smaczne. A na obiad można zjeść równie tanią pljeskavicę. Mielone, grillowane mięso w bułce. Wygląda jak hamburger, ale każdy Serb wie, że to pljeskavica była pierwsza!
Największy kraj byłej Jugosławii nie ma nadmorskich plaż. Amatorzy smażalni pod słońcem nie znajdą tutaj swego miejsca, chyba że zdecydują się na piasek w którymś z naddunajskich kurortów. Amatorzy gór będą zaskoczeni Starą Planiną. Widoki jak w Bieszczadach. Wysokie, prawie dwukilometrowe góry porośnięte tylko trawą. Pomiędzy wierzchołkami przykucnęły wąwozy. Puste. Czasami przejdzie pasterz z owcami. Pionowe ściany i szum kaskad. Chillout do potęgi. Co kilkaset metrów taki nasz wąwóz Homole, tyle że bez tłumów i kas na wejściu.
W Serbii słychać ciągle muzykę graną na ulicach, dla zwykłych ludzi, a nie tylko pod turystów. Folk jest ciągle żywy. Największy na świecie festiwal trębaczy musiał narodzić się w tym kraju.
Ale najwspanialsi są Serbowie. Wystarczy zagadać w ogólnosłowiańskim języku, a już zapraszają na kawę i rakiję. Pamiętaj, że tutejszy alkohol pije się mikroskopijnymi łyczkami, a przy wznoszeniu toastu trzeba patrzeć swojemu towarzyszowi w oczy.
szparagi • pomidor • brukselka • bakłażan • papryka • pietruszka • cebula fasolka szparagowa • ogórek
Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Upiecz cytrynowe szparagi, ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie, obłędnie smacznie.
100 przepisów na potrawy bezmięsne • wersje wegańskie i bez glutenu
Dość gardzenia warzywami, bezlitosnego wyciągania ich na brzeg talerza, wyławiania z zupy. Grillowane dymki, spaghetti z ogórkiem, wędzone brownie z bakłażanem i ciasto pietruszkowe Dominiki Wójciak przekonają nawet roślinosceptyków do zakupów w najbliższym warzywniaku.
Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka, zastępczyni redaktor naczelnej KUKBUK-a
Gotowanie nie musi być pracochłonne ani skomplikowane. Zwłaszcza gdy do dyspozycji masz świeże warzywa. Dominika wie, jak przyrządzić jarzyny, by nabrały wdzięku i zaciekawiły podniebienie. Grillowana fasolka szparagowa z kopytkami, słodka marchewka zestawiona z egzotycznymi wodorostami, chłodnik z małosolnych ogórków z awokado – to zaledwie kilka prostych pomysłów, które aż się proszą, żeby je wypróbować.
Małgosia Minta, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i bloga Minta Eats
Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe?
Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są małe, zielone i wspaniale smakują. W połączeniu ze zrównoważoną dietą pomagają zgubić zbędne kilogramy, nie odbierając przy tym przyjemności z jedzenia, a wręcz przeciwnie dodają potrawom smaku. Kiedy odchudzanie staje się takie proste, to któż chciałby jeszcze liczyć kalorie.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy szukają skutecznego, smacznego i prostego sposobu na zgubienie zbędnych kilogramów
- osoby, które zamierzają zmienić sposób odżywiania oraz zwyczaje żywieniowe
- miłośnicy ziołolecznictwa
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- przeszło 70 przepisów pokazuje jak wszechstronnie i na wiele sposobów można stosować zioła w kuchni
- to obszerny przegląd najbardziej skutecznych ziół z całego świata wspomagających odchudzanie
Kawa, stres i pospieszne jedzenie są dużym obciążeniem dla organizmu, ponieważ utrudniają trawienie i przemianę materii. W konsekwencji jesteśmy zmęczeni, brakuje nam energii i nie możemy sobie poradzić z nadwagą. Jest na to rada – detoks, czyli dieta oczyszczająca. Stosując ją, wspomagamy przyswajanie substancji, których potrzebuje organizm, ułatwiamy neutralizację i wydalanie szkodliwych produktów przemiany materii, a przy okazji możemy zrzucić parę kilogramów. Odtruwanie nigdy jeszcze nie było tak proste i tak smaczne.
W książce znajdziecie: przegląd katalizatorów detoksu, plan kuracji z użyciem koktajli (smoothies)
i tygodniowy plan diety oczyszczającej.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy chcą oczyścić organizm, zyskać energię oraz witalność
- osoby, które pragną stracić zbędne kilogramy, a jednocześnie czerpać przyjemność ze smacznej,
lekkostrawnej diety
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące diety detoks
- pozwala zgubić zbędne kilogramy i oczyścić organizm z toksyn
- w poszczególnych rozdziałach znajdują się przepisy na potrawy na śniadania, obiady, kolacje
oraz tygodniowy plan diety
- dieta pozwala na całkowitą rezygnację z potraw mięsnych, jednak dla tych, którzy nie chcą
wykluczać z jadłospisu mięsa i ryb, przygotowano oddzielny rozdział z lekkostrawnymi daniami,
które pasują do kuracji
- detoks nie przeszkadza w wykonywaniu pracy zawodowej, ponieważ wszystkie potrawy doskonale nadają się do tego, aby je zabrać ze sobą
- dietę można powtarzać w razie potrzeby
Oryginalny smak amerykańskich babeczek na długo pozostaje w pamięci – odróżnia się od smaku muffina oraz rozmaitych podróbek. Zebrane przez Anę Bragę – królową babeczek – receptury to wyłącznie amerykańskie przepisy z dekorem na różne okazje: urodziny, Dzień Dziecka, walentynki, Wielkanoc, Halloween… Pomysły o różnym stopniu trudności zaspokoją cukierniczą ciekawość zarówno amatorów, jak i pasjonatów wypieków z doświadczeniem. Album warto mieć na kuchennej półce, będzie też ładnym prezentem dla domowych szefów kuchni – jest bogato zdobiony zdjęciami, zawiera listy zakupów, porady oraz instrukcje.
Najważniejsza reguła SIMPLE GLYX, czyli diety o niskim indeksie glikemicznym:
KTO CHCE SCHUDNĄĆ, MUSI JEŚĆ
Niniejsza książka oferuje ponad 130 przepisów, które sycą, wyszczuplają i uszczęśliwiają.
SIMPLE GLYX to dania kuchni wiejskiej. Ale też kuchnia nowoczesna. To smaczne dania w klimacie śródziemnomorskim. Szybkie potrawy z woka. Słodkości. Fascynujące doznania dla podniebienia: od zielonego koktajlu o poranku do łososia z cukinią na wieczór. Od marynowanego limburgera do musu czekoladowo-figowego. Od morelowego lassi, aż po kulki szpinakowo-sezamowe. Zupełnie zapominamy, że jesteśmy na diecie. Dieta to sposób życia. A SIMPLE GLYX to „sposób na życie” dla smakoszy. To po prostu cudowna kuchnia. Przepisy SIMPLE GLYX są smaczne, zdrowe, sycące i sprzyjają utrzymaniu szczupłej sylwetki.
• Prosto i inteligentnie: jemy niskoglikemicznie, znikają wahania insuliny, chudniemy na długo.
• Różnorodnie: według ochoty i nastroju wybieramy spośród przepisów na dania śródziemnomorskie, azjatyckie, wiejskie i miejskie.
• Na wszystkie okazje: przepisy na koktajle, müsli, chleb białkowy, przekąski, zimne i ciepłe dania główne oraz słodkości. Nieskomplikowana kuchnia na każdy dzień, na podróż, dla przyjaciół, rodziny...
• Dla wegetarian: liczne wskazówki odnośnie do wyboru składników i możliwych zamienników
SIMPLE GLYX – BO JEDZENIE TO ŻYCIE!
Co było pierwsze – jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko. Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym rarytasem? Jak urozmaicić omlet, aby okazał się wykwintnym daniem głównym podczas rodzinnej imprezy? I czy z dnia na dzień można przemienić się w mistrza przekąsek oraz pysznych sufletów? Dzięki książce, którą trzymasz w ręce – tak. Zamieszczone w niej przepisy pomogą każdemu amatorowi kuchni umiejętnie i nad podziw szybko ugotować pożywną zupę, sporządzić wyszukany deser czy upiec smaczną zapiekankę, używając jako składnika podstawowego jajka. Barbara Jakimowicz-Klein, autorka tekstu, odsłania przed czytelnikiem tajniki sztuki kulinarnej. Doradza, jak – zgodnie z zaleceniami Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka – uatrakcyjnić każdy obiad i czego dodać do potraw, aby zyskały one ciekawy i głęboki smak. Ponadto przekonuje do kreatywnego gotowania, umożliwiającego nowe spojrzenie na tradycyjną polską kuchnię. Jeśli więc chcesz zabłysnąć wśród znajomych jako świetna gospodyni, twórczyni najlepszych wielkanocnych przysmaków – sięgnij do tej książki. Naprawdę warto!
Słynna kuracja oczyszczająca ciało i ducha nareszcie opisana w książce! Poddaj sługi twoje dziesięciodniowej próbie: niech nam dają jarzyny do jedzenia i wodę do picia (…). A po upływie dziesięciu dni wygląd ich był lepszy i zdrowszy niż innych młodzieńców, którzy spożywali potrawy królewskie (Dn 1,12-15). Potęgę tego biblijnego cytatu potwierdza współczesna medycyna. Post Daniela, dzięki swej prostocie, pomógł już tysiącom osób. W książce znajdziesz: 14-dniowy program oparty na diecie warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej, opisany krok po kroku, przepisy na każdy dzień kuracji, wszystkie niezbędne informacje potrzebne do podjęcia postu Daniela (jak się przygotować, kiedy podjąć post, co robić po zakończeniu kuracji), duchowe rozważania ks. Łukasza Piórkowskiego, które pomogą Ci uczynić z postu czas prawdziwej, duchowej odnowy. Do podjęcia postu Daniela wystarczy Ci ta książka i trochę determinacji. Oczyść ciało i ducha w 14 dni. Autorka książki, Krystyna Dajka, jest nie tylko entuzjastką postu Daniela, który sama wielokrotnie podejmowała, ale ma także wielki dar praktycznego przygotowywania tej diety i szkolenia na organizowanych od lat turnusach zdrowotnych. Ze Wstępu dr Ewy Dąbrowskiej
Wyrusz w małą podróż w poszukiwaniu smaków natury. Gdzie ich szukać? Oczywiście najłatwiej we własnym ogrodzie, ale warto też przejść się do lasu i na lokalny targ ze zdrową żywnością czy wreszcie nawiązać kontakt z niezbyt odległym gospodarstwem ekologicznym.Potem zaś otwórz tę książkę i przyrządź coś pysznego, korzystając z zamieszczonych w niej przepisów. Może będzie to pikantna surówka z marchewki, nalewka z pigwowca albo wiejski sernik z malinami?
Marzysz o zaspokojeniu apetytu na „małe co nieco” bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale przygotowane z naturalnych składników? Jeśli tak, ta książka jest dla Ciebie! Znajdziesz w niej przepisy na słodkie i wytrawne wypieki oraz pyszne desery przygotowane specjalnie z myślą o tych, którzy zrezygnowali ze spożywania glutenu, nabiału i rafinowanego cukru, ale nie chcą rezygnować z dobrego smaku.
Henrietta Inman jest utalentowanym cukiernikiem oraz właścicielem dwóch cukierni: Henrietta Inman Pâtissiere i Hen’s Clean Cakes. Zajmuje się też prowadzeniem pokazów i warsztatów cukierniczych, jak również prowadzi znany blog www.henscleanscakes.com oraz publikuje swe przepisy w czasopismach. Autorka ukończyła Uniwersytet w Edynburgu, Westminster Kingsway College i pracowała w wielu znanych i nagradzanych cukierniach. Obecnie mieszka w Suffolk.
Lepiej rzadziej, ale dobrze!Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!
Uzdrawiające właściwości noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele, czcili tę roślinę, natomiast Europejczycy stosunkowo niedawno odkryli jej leczniczą moc. Czas abyś i Ty poznał niezwykłe zdrowotne korzyści owocu noni. Jest on doskonałym źródłem witamin, składników mineralnych i aminokwasów oraz posiada niezwykle silne właściwości przeciwbólowe. Autorka przedstawia informacje pozyskane bezpośrednio od mieszkańców wysp Polinezji Francuskiej, które potwierdziły się podczas jej wieloletniej praktyki zawodowej. Ludzie ci zalecają noni przy ciężkich chorobach skóry, owrzodzeniach, ropniach i ranach. Piją sok przy zakłóceniach układu immunologicznego, przeziębieniach, infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych, jak również nadciśnieniu, zapaleniu płuc, malarii czy grypie. Podaje się go diabetykom, osobom cierpiącym na raka, w leczeniu dróg oddechowych, kaszlu, a także hemoroidów. Noni zawiera wyjątkowo wysokie stężenie prokseroniny, enzymu mającego zdolność naprawy chorych komórek, w tym nowotworowych. Obecność tego związku tłumaczy zdumiewające właściwości terapeutyczne, potwierdzone w wielu badaniach naukowych. Z książki dowiesz się, czym należy się kierować przy wyborze soku z noni i jak stosować go na dręczące Cię dolegliwości. Pijąc go zyskasz więcej energii i chęci do życia, zwiększysz swoją odporność oraz wyeliminujesz schorzenia cywilizacyjne. Noni – Twój sposób na zdrowie.
Chętnie poznajemy specjały kuchni europejskiej i światowej. Coraz chętniej sięgamy też do dobrodziejstw kuchni polskiej. Czerpiąc z bogactwa regionalnych przysmaków autorka wybrała 15 produktów, których historię możemy poznać. Możemy też wypróbować proponowane przepisy, które naprawdę leżą w możliwościach nawet niedoświadczonych adeptów sztuki kulinarnej. Chwaląc tradycyjne dania z różnych kuchni światowych, nie zapominajmy o produktach i potrawach, którymi możemy delektować się sami i z powodzeniem proponować obcokrajowcom.
Praktyczny poradnik, w którym znajdziesz informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, tabelę kalorii i opis skutecznych diet odchudzających wraz z przepisami: śródziemnomorskiej, Michaela Montignac, South Beach, kapuścianej, rozłącznej, dra Kwaśniewskiego i 100 kcal.
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły wielkie oczy... czyli przed ponad dwudziestoma laty, gdy wegetarianizm w naszym kraju dopiero zaczynał raczkować, ukazała się Naturalna kuchnia wegetariańska - pierwsza wegańska książka kucharska w Polsce, na której wychowały się całe pokolenia wegan i wegetarian. Wielu do dziś pamięta smak pysznej chrupiącej granoli, zaskakujący budyń z kaszy jaglanej, robioną naprędce pastę z zielonego groszku lub zupę z soczewicy i kotlety sojowe. A przecież książka ta kryje w sobie znacznie więcej pysznych niespodzianek!Tu każdy znajdzie coś dla siebie. To przepisy tak łatwe i szybkie, że zachęcają do gotowania zabiegane mamy, dzieci, a nawet zatwardziałych wrogów gotowania.... tak smaczne, że chce się wypróbować więcej i pochwalić przed znajomymi.... tak niedrogie, że stać na nie nawet studentów.... i oczywiście zdrowe, bo oparte wyłącznie o naturalne składniki roślinne.Oddając do Waszych rąk zupełnie odnowioną, piękną i kolorową Naturalną kuchnię wegetariańską, po raz kolejny życzymy: Smacznego!
Jeśli jeszcze nigdy nie pracowałeś z lukrem plastycznym albo jeśli chcesz rozwinąć swoje umiejętności w modelowaniu kwiatów, skorzystaj z ogromnej wiedzy Paddi Clark, która pomoże ci tworzyć bardzo realistyczne kwiatowe kompozycje.Jeżeli odkryłeś właśnie nową pasję w postaci modelowania z lukru plastycznego lub szukasz satysfakcjonującego hobby, Cukrowe kwiaty dla początkujących stanowią świetny początek! Zarówno nowicjusze jak i ci bardziej doświadczeni amatorzy skorzystają na szczegółowych fotografiach, rysunkach i szablonach tak rzeczywistych kwiatów, jak i tych istniejących tylko w krainie słodkości. Czytelnik będzie za każdym razem chętnie tworzył realistyczne kwiaty i rośliny. Kwiaty zebrano w 11 imponujących projektach, od prostych eleganckich kompozycji po bardziej zróżnicowane. Cechują je naturalne barwy i kształty.Dzięki przystępnemu i przyjaznemu podejściu do uczenia innych Paddi doskonale poradziła sobie z zadaniem napisania książki o modelowaniu kwiatów. Na co dzień uczy w Squires Kitchen International School of Cake Decorating w Farnham. Więcej informacji o niej znajdziesz na stronie www.squires-school.co.uk.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?