Smaki kuchni włoskiej
Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 978-83-7660-707-8
- EAN: 9788376607078
- Oprawa: twarda z obwolutą
- Wydawca: Jedność
- Format: 360x275x35mm
- Język: polski
- Liczba stron: 368
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
104,48złCena detaliczna: 190,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,48 zł
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce!
Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:
sery i makarony
ryż i produkty zbożowe
pieczywo, pizza i focaccia
mięso i wędliny
ryby, mięczaki i skorupiaki
warzywa i owoce
zioła, przyprawy i dodatki
typowe torty, ciasta i ciastka
lody i czekolada, kawa i wino.