KATEGORIE [rozwiń]

Diety

35,93 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,93 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Okładka książki Ucieleśnienie psychiczne

28,98 zł 20,81 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,81 zł

Podjęta w książce problematyka sytuuje się w obszarze psychologii klinicznej dziecka i psychologii rozwojowej. Autorka otyłość traktuje jako zaburzenie, w którego istnienie uwikłany jest komponent psychiczny, rozpatrywany w kontekście relacji matka?dziecko. Pytania sformułowane w pracy dotyczą czynników psychicznych, pozostających w związku z otyłością u dzieci i adolescentów. Książka jest adresowana do psychologów, psychoterapeutów i studentów psychologii, ale mogą z niej korzystać także lekarze. Joanna Radoszewska ? dr nauk humanistycznych, adiunkt w Katedrze Psychologii Klinicznej Dziecka i Rodziny Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Zainteresowania naukowe: otyłość i zaburzenia jedzenia u dzieci i adolescentów. Autorka publikacji dotyczących psychicznych uwarunkowań powstawania i utrzymywania się otyłości i zaburzeń jedzenia. Konsultant w Zakresie Psychologii Klinicznej Dziecka Polskiego Towarzystwa Psychologicznego, w odniesieniu do problemów dzieci chorych somatycznie.
Okładka książki Anielska dieta. Odżywianie na duchowej ścieżce

24,90 zł 14,79 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,79 zł

Czy wiesz, że przy wyborze jedzenia istotna jest nie tylko zawartość tłuszczu i węglowodanów, ale także „duchowo-wibracyjna” właściwość poszczególnych produktów? Każdy rodzaj pokarmu ma inną jakość energetyczną i w różny sposób wpływa na rozwój duchowy człowieka.Czy wiesz, że przy wyborze jedzenia istotna jest nie tylko zawartość tłuszczu i węglowodanów, ale także ?duchowo-wibracyjna? właściwość poszczególnych produktów? Każdy rodzaj pokarmu ma inną jakość energetyczną i w różny sposób wpływa na rozwój duchowy człowieka. Czy powinieneś przejść na wegetarianizm? Jeśli masz wątpliwości, ta książka pomoże uzyskać niezbędne informacje, które ułatwią ci podjęcie decyzji. Dzięki temu przewodnikowi dowiesz się, że bycie wegetarianinem przyczynia się do zwiększenia zasobów energii i usprawnienia rozwoju duchowego. Nauczysz się też, jak jeść zdrowo, zgodnie z naturą i czerpać z jedzenia wiele przyjemności. Poznaj praktyczne rady dotyczące tego, jak: ? dostarczyć swemu organizmowi odpowiednich ilości białka; ? wyeliminować i zredukować zachcianki kulinarne (mięso i nabiał); ? ugotować wegetariańskie posiłki dla siebie i rodziny; ? poradzić sobie ze sceptycznymi przyjaciółmi i członkami rodziny, jedzącymi mięso; ? jeść po wegetariańsku w restauracjach i w czasie podróży.
Okładka książki Makrobiotyka w polskiej kuchni

25,00 zł 18,91 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,91 zł

Makrobiotyka to naturalny sposób odżywiania, a szerzej to również sposób życia zgodny z naturą. Książka przeznaczona jest dla tych, którzy dotychczas z makrobiotyką się nie zetknęli i chcą się dowiedzieć, czym jest naturalny, czyli makrobiotyczny sposób odżywiania. Autorka przeszczepiła na grunt polski stare orientalne zasady kuchni makrobiotycznej, opierając przepisy kulinarne wyłącznie na polskich produktach spożywczych. Wykazuje, że kuchnia makrobiotyczna jest nie tylko zdrowsza, ale i tańsza od tradycyjnej. Znajdziemy tu przepisy na potrawy, które mogą zastąpić mięso, dowiemy się, jak sporządzać sosy bez tłuszczu, smaczne i słodkie ciasta bez cukru oraz rozmaite dania z rodzimych warzyw na sposób japoński. Autorka jest doktorem nauk medycznych, absolwentką warszawskiej Akademii Medycznej. Z makrobiotyką zetknęła się przed 10 laty i do dzisiaj stosuje z powodzeniem ten system żywienia w swojej rodzinie. Na podstawie własnych doświadczeń przekonała się o możliwości zapobiegania i leczenia niektórych schorzeń metodami naturalnymi, czyli dietą makrobiotyczną. Dobroczynne następstwa odżywiania makrobiotycznego stały się inspiracją do napisania tej książki.
Okładka książki Żywność, która leczy

69,90 zł 38,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,24 zł

Terapia żywieniowa św. Hildegardy to całościowy program, kierowany do pacjentów cierpiących na najbardziej zróżnicowane dolegliwości i choroby.Terapia żywieniowa św. Hildegardy z Bingen Przepisy, lekarstwa, diety Terapia żywieniowa św. Hildegardy to całościowy program, kierowany do pacjentów cierpiących na najbardziej zróżnicowane dolegliwości i choroby. Rady świętej uzdrowicielki z Bingen, opracowane współcześnie przez lekarzy różnych specjalności, to alternatywa dla wszystkich tych, którzy chcieliby żyć zdrowo, rezygnując z tabletek przeciwbólowych, antybiotyków i innych środków, które obok działania leczniczego wywierają niszczący wpływ na naturalną równowagę organizmu. Terapia przez odżywianie pozwala zachować dobre zdrowie, wykorzystując substancje lecznicze zawarte w dostępnych na co dzień produktach spożywczych. To łatwa w zastosowaniu, przyjemna, a przede wszystkim skuteczna recepta na zdrowe życie! W książce znajdziecie: opis działania środków leczniczych stosowanych w medycynie Hildegardy wskazówki dietetyczne przepisy na domowe środki lecznicze podstawowe zasady zdrowego życia, które w połączeniu z dietą składają na program zdrowego życia ze św. Hildegardą Książka ta jest obszernym podsumowaniem wszystkich sposobów odżywiania opisanych przez Hildegarde z Bingen oraz poradnikiem ukazującym wspaniałe możliwości odzyskiwania i pielęgnowania zdrowia dzięki zastosowaniu prostej i smacznej diety. Tym samym w medycynie zaczyna się nowa era, w której zainteresowanie skupia się na artykułach spożywczych traktowanych jako lekarstwa mogące radykalniej niż kiedykolwiek wcześniej zapobiegać chorobom i przywracać zdrowie. Pod wieloma względami to nie przypadek, że kuchnia Hildegardy jest prosta, zdrowa i wciąż atrakcyjna dla kolejnych pokoleń. Dieta zapewniająca zdrowie musi nie tylko gwarantować dobry smak, lecz także stanowić orzeźwienie dla duszy i ciała. Oprócz przeszło trzystu przepisów oraz osiemnastu kuracji i diet w niniejszej książce znajdziecie informacje na temat duchowego wymiaru spożywanych przez nas artykułów i ich uzdrawiających sił oraz delikatnych materii, które Hildegarda określa mianem subtelności. Jako pierwsza i jedyna opisała uzdrawiające siły drzemiące w ziołach i przyprawach pochodzących z całego świata, opierając się przy tym na swoich wizjach. Dzięki tej wiedzy mogliśmy udowodnić na podstawie osiemnastu diet, że uzdrawianie za pomocą artykułów spożywczych jest realne. Tysiące osób zdrowych i chorych osobiście doświadczyło i doceniło zalety Hildegardowej diety podczas pobytu w domu uzdrowiskowym, prowadzonym według wskazań świętej z Bingen. Przedstawione tu propozycje śniadań, obiadów i kolacji są przepisami na kluski, makarony, chleb, ciasta, wegetariańskie pasty kanapkowe, zupy i sałatki z dodatkiem orkiszu. Uzdrawiające potrawy mięsne z Hildegardowej kuchni mogą trwale i zasadniczo zmienić Wasz stan zdrowia i Wasze życie. Najnowsze wyniki badań, zwłaszcza te dotychczas najobszerniejsze, dotyczące profilaktyki raka i odżywiania „Food, Nutricion and the Prevention ofCancer, a Global Perspective", przeprowadzone przez znanych na całym świecie naukowców z ośmiu krajów i czterech kontynentów, potwierdzają to, co Hildegarda opisała już osiemset pięćdziesiąt lat temu.
Okładka książki Dieta w walce z chorobami

22,59 zł 15,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,31 zł

Prezentowana książka wyjaśnia pochodzenie chorób cywilizacyjnych nękających świat, takich jak: choroby serca, rak, cukrzyca, choroba Alzheimera, otyłość, poczynając od ewolucji żywienia w ciągu wieków po najnowsze osiągnięcia medycyny w tej dziedzinie i pomaga nam zrozumieć czynniki odpowiedzialne za rozwój chorób i je eliminować.
Okładka książki Niedożywienie związane z chorobą

79,00 zł 66,19 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,19 zł

W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wywarzono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel, które mogą być łatwo wykorzystane w praktyce klinicznej. Książka adresowana jest: do lekarzy wszystkich specjalności zabiegowych, pediatrów i internistów, do średniego personelu medycznego oraz dietetyków. Będzie cennym źródłem wiedzy dla studentów medycyny, pielęgniarstwa i dietetyki.
Okładka książki Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta...

24,90 zł 16,38 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,38 zł

 Katarzyna Bosacka - dziennikarka prasowa i telewizyjna. Przez wiele lat kierowała działami zdrowia, urody i kuchni w „Wysokich Obcasach", dodatku do „Gazety Wyborczej", przez trzy lata była korespondentką „Wysokich Obcasów" w Waszyngtonie. Przed wyjazdem do Stanów Zjednoczonych przez dwa lata redagowała i prowadziła wspólnie z Klaudią Carlos w telewizji TVN Style program promujący zdrowy tryb życia - Salon piękności.     Do „Gazety Wyborczej" pisze m.in. o zwyczajach żywieniowych Amerykanów, o nowych dietach i trendach kulinarnych, o zdrowiu, ciekawych zjawiskach i ludziach. Udało jej się m.in. przeprowadzić rozmowę z królową amerykańskiego wywiadu, dziennikarką Barbarą Walters, pisała o Michelle Obamie, najsłynniejszej amerykańskiej kucharce Julii Child i wielokrotnej recydywistce dietetycznej Oprah Winfrey. Obecnie pisze i prowadzi w TVN Style popularny program konsumencki Wiem, co jem, i wiem, co kupuję. Namiętnie gotuje i urządza przyjęcia, a potem, gdy już to wszystko zje wraz z przyjaciółmi, mężem Marcinem i trójką dzieci - Jasiem, Marysią i Zosią - namiętnie biega. Dr hab. n. med. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska -  lekarz, specjalista chorób wewnętrznych i chorób przewodu pokarmowego, specjalista ds. żywienia. Wieloletni pracownik naukowy i kierownik Zakładu Upowszechniania Wiedzy o Żywności i Żywieniu w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie. Od siedmiu lat samodzielny pracownik naukowy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, adiunkt i kierownik Zakładu Opieki Farmaceutycznej, którego jest organizatorem i twórcą. Od pięciu lat kierownik studiów podyplomowych z psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie.      Aktywnie zajmuje się żywieniową promocją zdrowia oraz edukacją zdrowotną wszystkich grup społecznych. Przewodnicząca i inicjatorka powstania Rady Promocji Zdrowego Żywienia Człowieka, a także przewodnicząca Warszawskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą. Jest autorką licznych wykładów, monografii i artykułów na temat żywienia oraz książki pt. Żyjmy w zdrowiu, czyli piramida żywienia. Razem z mężem Jackiem czas wolny spędza na podróżach po świecie, wedle zasady, że dwa razy w to samo miejsce się nie wraca, bo świat jest za duży, a czasu i tak za mało. Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym co warto kupić a co należy omijać! Nasze autorki przejrzały wszystkie półki z żywnością w sklepach i supermarketach. Sprawdziły jakość wędlin, przekopały chłodnie z mrożonkami, oceniły jakość warzyw i owoców, zważyły żywność light i spróbowały, co pysznego wysmażył nam fast food. Dzięki temu powstał rewelacyjny poradnik, w którym podpowiadają, jak wybierać najzdrowsze produkty w najlepszych cenach. Wskazują składniki niebezpieczne i bezwartościowe. Informują, jakim hasłom nie wierzyć i na które napisy na opakowaniach zwracać uwagę. Przede wszystkim jednak bezlitośnie obnażają sztuczki speców od marketingu i reklamy. Fragment książki Czy wiesz co jesz? Jajka Ale jaja! Czym byłaby Wielkanoc bez pisanek, kogel-mogel bez żółtek i śniadanie bez jajecznicy? Na szczęście naukowcy po latach ostrzegania przed tykającą w każdym żółtku bombą cholesterolową zmienili zdanie. Dziś twierdzą, że jajka nie mają wiele wspólnego z podwyższonym poziomem złego cholesterolu i można je jeść nawet codziennie. Amerykańskie Stowarzyszenie Zapobiegania Chorobom Serca nie zaleca jakiegokolwiek limitu na jajka, a Światowa Organizacja Zdrowia twierdzi, że nawet 10 sztuk tygodniowo nie powinno nikomu zaszkodzić, l słusznie, bo większość z nas więcej cholesterolu produkuje, niż zjada - 80 proc. wytwarza wątroba, pozostałe 20 proc. czerpie się z pożywienia. Jednak nie wszystko, co bogate w cholesterol, od razu musi szkodzić. Jajka, owszem, mają go sporo, ale nigdy nie udowodniono, że po ich zjedzeniu pojawi się we krwi, zatykając żyły i tętnice. Wiele badań przeprowadzonych przez różne ośrodki naukowe na świecie (w tym prace badawcze naukowców z Haryardu, którymi objęto 80 tyś. kobiet) wykazało, że nawet codzienne spożycie jajek nie ma żadnego związku z chorobami serca. Jajka są nie tylko, jak to mówią dietetycy, „gęste żywieniowe". To kopalnia witamin (A, E, D, K, B12, kwasu foliowego), minerałów (potasu, siarki, fosforu, żelaza, cynku), kwasów omega-3 i -6. Przyspieszają przemianę materii i jednocześnie na długo hamują głód. Niedawne badania profesora Nikhila Dhurandhara z uniwersytetu w Luizjanie wykazały, że świetnie sprawdzają się jako składnik diet odchudzających. Profesor Dhurandhar przebada) dwie grupy kobiet będących na diecie 1500 kcal. Obie przez osiem tygodni jadły śniadania o identycznej kaloryczności. Jedna codziennie rano dostawała dwa jajka, druga - bułkę. Okazało się, że kobietom, które spożywały nabiał, udało się w ciągu dwóch miesięcy zrzucić 65 proc. więcej kilogramów, a jednocześnie ich poziom cholesterolu i trójglicerydów pozostał bez zmian. Zatem większość z nas może delektować się jajkami na miękko czy na twardo, choć lekarze jednocześnie przestrzegają, że codzienna jajecznica z trzech sztuk jest nie dla tych, którzy chorują na cukrzycę bądź mają problemy z podwyższonym cholesterolem. Osoby te mogą się skusić najwyżej na kilka w tygodniu, i to najlepiej gotowanych na miękko lub w koszulkach, bo takie są najzdrowsze. Gorzej z omletem! czy jajecznicą, ponieważ podczas smażenia powstają szkodliwe dla zdrowia rako-j twórcze dioksyny, i kultowym koglem-moglem, bo dwa żółtka plus cukier równa siej bomba kaloryczna (ok. 450 kcal)! Na zakupach • Kolor skorupki nie ma żadnego znaczenia. Najważniejszy jest... numer. Każda jajko powinno mieć stempel, a na nim najpierw cyfrę (od O do 3), potem symbol: państwa (PL) i weterynaryjny numer fermy (jajek można nie stemplować, ale tylko wtedy, gdy się jest właścicielem stadka liczącego do 50 kur i sprzedaje na targu). Cyfra na stemplu mówi o tym, w jakich warunkach żyje kura, która zniosła jajko, a to ma znaczenie i dla naszego zdrowia, i dla sumienia. • 3 oznacza chów klatkowy, czyli „obóz koncentracyjny" dla kur. Nioski spędzają cale życie zamknięte w klatkach (stojących jedna na drugiej). Są tak stłoczone, że czasem nie mają nawet możliwości obrócenia się, dziobią się, chorują, gubią pióra, ranią łapki. Celem takiej hodowli jest maksymalizacja wydajności i zysku. Zwierzęta karmi się wyłącznie sztucznie, zdarza się dosypywanie hormonów wzrostu oraz antybiotyków, by rosły i nie chorowały. W efekcie produkują więcej hormonów stresu. Żyjąca w warunkach naturalnych kura znosi ok. 200 jajek rocznie, ta na fermie nawet 350! Od 2012 , roku w krajach Unii Europejskiej ma być wprowadzony zakaz hodowli w klatkach. • 2 znamionuje chów ściółkowy. Kura spędza całe życie w zamkniętym pomieszczeniu, karmi się ją paszą, ale przynajmniej może swobodnie się ruszać. " 1 określa hodowlę wolno wybiegową. W ciągu dnia kura chodzi po podwórku, zjada trawę, dżdżownice, na noc zamyka się ją w klatce. Jajka, które znosi, są nie ! tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze - mają np. więcej żelaza. • O to chów ekologiczny. Kura biega wolno i kiedy chce, wraca do kurnika. Zimą j karmi się ją paszą z certyfikatem ekologicznym. • Na opakowaniu jajek jest jeszcze napis oznaczający klasę: A (jajka przeznaczone do handlu), B i C (do użytku przemysłowego). Powinna być również informacja o rozmiarze. XL, L, M, S to kategoria wagowa, która określa wielkość jajka: XL - bardzo duże (73 g i więcej), L - duże (od 63 g do 73 g), M - średnie (od 53 g do 63 g), S -małe (poniżej 53 g). Pozostałe napisy nie mają znaczenia dla kupującego. • Jajka kurze - najzdrowsze znoszą kurki zielononóżki, które kochają wolność, jedzą dużo trawy, a gdy zostaną w zamknięciu, zdychają, dlatego hodowane są wyłącznie na wolnym wybiegu. Takie jajka są tez smaczniejsze. Jajko od zielononóżki jest małe, lekko podłużne, ma kolor skorupki od cielistego do jasnobeżowego. Ale uwaga -wiele jaj „od zielononóżek" w supermarketach to podróbki! „jajka przepiórcze - zawierają mniej tłuszczu i cholesterolu niż jajka kurze. Jes w nich także fosfor, żelazo, miedź, cynk oraz witaminy z grupy B. Ich białko ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Polecane są chorym na astmę, cukrzycę, anemię, z problemami z wątrobą i nerkami. Zwykle nie wywołują reakcji alergicznych u osób uczulonych na kurze białko Jaja strusie - ważą przeszło 1,5 kg, z czego większość jest białkiem. Mają więcej niż jajka kurze dobrego wielonienasyconego tłuszczu i mniej cholesterolu. Aby ugotować jedno na twardo, potrzeba... ponad dwóch godzin, bo wagowo jest odpowiednikiem 30-35 jajek kurzych. Jajka kacze i gęsie - ze względu na oleisty, specyficzny smak używa się ich tylko w przemyśle cukierniczym do pieczenia ciast. Kacze bardzo łatwo ulegają zakażenie salmonellą. Uważaj na hasła „Jajka ze wsi", „z naszej zagrody", „prosto od baby", „z ekologicznych płuc Polski", „spod strzechy" itd. - te „cuda natury" zwykle mają stempel z trójką na początku, która wyjawia, że kura wychowała się na fermie, nie widząc ani trawy, ani słońca. Jajka „odlotowe", „kosmiczne", „z mocą", „mocarzy" - to zwykły chwyt reklamowy. 1 „Jajka omega-3", czyli z bardzo zdrowymi kwasami tłuszczowymi zapobiegającymi wielu różnym chorobom. Uwaga, te pochodzące od kur z ferm zawierają 20-krot-nie mniej omega-3 niż jajka kur wiejskich, biegających po podwórku! Najlepiej więc zaopatrywać się w sklepach ze zdrową żywnością, bo tam otrzymamy nabiał od kur, które dostają codziennie specjalną karmę z dodatkiem siemienia lnianego albo wodorostów, bogatych w ten kwas. Takie jajko będzie miało lekko rybi zapach.  Czy wiesz co jesz? Spis treści:   Zdrowe zakupy 7 ŚNIADANIE 9 Kawa 10 Mleko 17 Płatki 21 Jajka 25 Chleb 29 Masło i margaryna 34 Masto orzechowe 40 Masta czekoladowe 41 Powidła, dżemy 41 Marmolada, konfitura 42 Sztuczny miód 42 Miód 43 Herbata 45 DRUGIE ŚNIADANIE 49 Wędliny 50 Szynka 54 Pasztet 57 Jogurt 60 Ser żótty 66 Inne sery i serki 70 Kakao 72 Owoce 75 Woda 81 Bomby kaloryczne 86 OBIAD 89 Zupy 90 Mięso 92 Ziemniaki 96 Kasza 100 Ryz 103 Soja 106 Oleje 108 Makaron 112 Ryby 116 Panga 120 Grzyby 124 Przyprawy 127 Sól 130 PODWIECZOREK 133 Słodycze 134 Czekolada 138 Napoje gazowane 142 Orzechy 146 Żywność light 150 Cukier 153 Soki 156 KOLACJA 159 Parówki 160 Sałaty i sałatki 163 Warzywa 166 Mrożonki 172 Fastfood 175 Pizza 179 Keczup i inne dodatki 183 Kiełki, pestki, ekożywność 187 Alkohol 191 E tam, czyli dodatki do żywności 194 Indeks 236
Okładka książki Rakowi powiedz nie

39,90 zł 24,25 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,25 zł

Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady, jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, poprawiając jakość diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze.Metody zapobiegania i zwalczania raka bez udziału lekarstw Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady, jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, poprawiając jakość diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze. Powiedz Rakowi Nie – fragment Wrprowadzenie Żadna diagnoza nie przeraża pacjenta bardziej niż orzeczenie raka. Postrzegany jako choroba nieuleczalna, nieznanego pochodzenia, rak jest dziś tym, czym w wieku XVII musiała być dżuma. Żyjemy w ciągłym strachu przed tą chorobą i unikamy rozmowy o niej. Podczas gdy każdy z nas chowa głowę w piasek, rak wyrasta na Zachodzie na drugą co do częstości występowania przyczynę przedwczesnej śmierci, a przewiduje się, że w ciągu najbliższych 20 lat stanie się przyczyną numer jeden. Już w tej chwili jest głównym zabójcą ludzi przed pięćdziesiątką. Kiedy po raz pierwszy opublikowaliśmy tę książkę (w 1999 roku), przepowiadano, że za 15 lat nowotwór będzie wykrywany u co czwartej osoby. A już w 2009 roku, nowotwór wykrywany był u co trzeciej osoby! Do 2020 roku będzie to już co druga osoba! Chociaż czynimy wielkie kroki w leczeniu nowotworów, tym, czego nam naprawdę potrzeba, jest zapobieganie występowaniu lub nawrotom tej choroby. Rak jest wynalazkiem XX wieku Być może zaskoczy cię informacja, że rak jest w zasadzie wynalazkiem XX wieku. O pięciu najczęściej występujących typach nowotworów - płuc, piersi, żołądka, jelita grubego i odbytu oraz prostaty właściwie nie słyszano przed początkiem XX wieku. Wzrost częstości występowania raka przebiega proporcjonalnie do industrializacji i chemikalizacji naszego świata. Im bardziej rozwinięty kraj, tym więcej w nim przypadków raka. Im wyższy dochód na głowę mieszkańca, tym więcej notowanych nowotworów. Dzieje się tak, ponieważ większość typów raka jest w dużej mierze skutkiem zmian, jakie wprowadziliśmy w naszym stylu życia i otoczeniu ~ w tym, co jemy, co pijemy oraz czym oddychamy. Zmieniający się schemat zapadalności na raka w rozwiniętym ekonomicznie świecie świadczy o tym, że częstotliwość jego występowania jest silnie związana z wpływem środowiska. Według jednego z czołowych brytyjskich naukowców sir Richarda Doiła, 90% wszystkich typów raka jest spowodowanych właśnie wpływem środowiska. Nawet najbardziej konserwatywni eksperci w dziedzinie onkologii twierdzą, że z wpływem środowiska i prowadzonym stylem życia jest związanych co najmniej 75% przypadków nowotworów. Jednakże prawdopodobnie aż 80 procentom zachorowań można by zapobiec. Publikacja w New England Journal of Medicine opisuje badanie obejmujące 45000 par bliźniąt, które wykazało, że ryzyko zachorowania na raka jest w znacznie większym stopniu zależne od wyboru diety i stylu życia - a na to mamy wpływ - niż od genów. Bliźnięta jednojajowe, genetycznie takie same, miały nie więcej niż 15% szans na zachorowanie na ten sam typ raka. To sugeruje, że przyczyna większości przypadków raka w 85% zależy od środowiska - czyli od takich czynników, jak dieta, styl życia i ekspozycja na toksyczne substancje chemiczne. To badanie wykazało, że wybory dotyczące diety, aktywności fizycznej czy palenia tytoniu miały wpływ na zachorowanie na raka w 58-82% badanych przypadków2. Na przestrzeni dwóch pokoleń ludzkość wynalazła 10 milionów nowych związków chemicznych i nieświadomie wypuściła tysiące z nich do środowiska. 0 wielu wiadomo, że są rakotwórcze (to znaczy zdolne do wywołania raka). Przyjmujemy je w naszym pożywieniu, powietrzu i wodzie. Wielu można uniknąć - niektórych jednak uniknąć się nie da. Wygląda na to, że kopiemy sobie grób za pomocą naszych noży 1 widelców. Obecnie uważa się, że to właśnie współczesna dieta, złożona z przetworzonej żywności, pełnej sztucznych substancji chemicznych i pozbawionej składników odżywczych, w największej mierze zwiększa ryzyko zachorowań na raka. I odwrotnie - Światowa Fundacja Badań nad Rakiem twierdzi, że zachowując prawidłową dietę, możesz zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka o 40%. Komisja Europejska ocenia, że corocznie można by uratować ćwierć miliona ludzi w dwunastu krajach członkowskich UE wyłącznie za pomocą zmiany diety. Według Kampanii Badań nad Rakiem, „przynajmniej trzem na cztery ze wszystkich typów raka można by potencjalnie zapobiec, ale stanie się tak tylko wtedy, gdy komunikat ten dotrze do ludzi za młodu". Rak to jednak nie tylko kwestia żywienia. W naszych domach i miejscach pracy nieświadomie wystawiamy się na działanie wielu rakotwórczych substancji chemicznych. Minimalizacja tej ekspozycji może także w dużym stopniu zredukować ryzyko raka. Rakowi powiedz nie Spis Treści O Autorze Bibliografia i inne źródła informacji Przewodnik po skrótach i miarach Uwaga! Wprowadzenie CZĘŚĆ l Przyczyny raka 1. Co to jest rak? 2. Utleniacze i antyutleniacze 3. Zaburzenia w gospodarce hormonalnej 4. Czynniki rakotwórcze 5. Przyczyny tkwiące w genach 6. Obrona immunologiczna 7. Dlaczego wątroba to twój najlepszy przyjaciel? 8. Łącznik - homocysteina 9. Stres i negatywne emocje a choroby 10. Brak komunikacji CZĘŚĆ II Czy wiesz, co jesz? l l. Mięso - co za dużo, to niezdrowo 12. Mleczny problem 13. Najlepsze owoce i warzywa 14. Tajemnica salwestroli 15. Dobre i złe tłuszcze 16. Czynnik GL - dlaczego słodkie potrawy są niewskazane 17. Cała prawda o kawie, herbacie i alkoholu CZĘŚĆ III Świadome życie 18. Uwaga na promieniowanie 19. Opalanie się - dwie strony medalu 20. Pestycydy i tworzywa sztuczne 21. Czynne i bierne palenie tytoniu 22. Mechanizmy obronne 23. Wpływ stresu CZĘŚĆ IV Antyrakowe składniki diety 24. Obalanie mitów 25. Prawda o antyoksydantach 26. Megadawka witaminy C i rak 27. Jak witamina D chroni przed rakiem? 28. Inne antynowotworowe składniki diety 29. Niezbędne minerały - od selenu do cynku 30. Probiotyki - przyjaciele układu odpornościowego 31. Zioła i naturalne leki na raka CZĘŚĆ V Jak uniknąć raka? 32. Nowa dieta, nowy tryb życia 33. Przepisy antyrakowe 34. Korzyści z suplementacji CZĘŚĆ VI Co robić, gdy zdiagnozują u ciebie raka? 35. Terapia konwencjonalna i alternatywna 36. Wzmacnianie działania chemioterapii, naświetlań i operacji chirurgicznych 37. Redukowanie ryzyka nawrotów CZĘŚĆ VII Leczenie dietą od A do Z 38. Strategie dla każdego typu raka Przypisy
Okładka książki Jedz to, co kochasz. Kochaj to, co jesz

34,90 zł 22,96 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,96 zł

Książka pomoże ci wyzwolić się z dyktatu diet, tabletek z kaloriami i wartościami odżywczymi oraz pozwoli skoncentrować się na prawidłowym odżywianiu.Książka pomoże ci wyzwolić się z dyktatu diet, tabletek z kaloriami i wartościami odżywczymi oraz pozwoli skoncentrować się na prawidłowym odżywianiu. Pokaże ci też, że jedzenie i aktywność fizyczna są przyjemnością, gdy podchodzi się do nich w zdrowy sposób. Rozdziały teoretyczne uzupełniono przepisami na pyszne i pożywne dania, a także opisami ćwiczeń wytrzymałościowych, siłowych i rozciągających dla każdego. Książka składa się z czterech części: Myśl, Odżywiaj się, Żyj oraz Jedz. Część 1. - Myśl— pokaże ci, jak zadawać sobie pytania, żeby zrozumieć, dlaczego, kiedy, co i jak powinnaś jeść oraz w jakiej ilości, a także jak zarządzać energią. Dzięki temu łatwiej będzie ci znaleźć sposób na osiągnięcie celu. Zbudujesz solidne podstawy świadomego kierowania życiem i wagą. Nauczysz się sposobów odżywiania ciała, umysłu, serca i duszy — bez odchudzania się. To, czego się dowiesz z tych rozdziałów, odróżnia właśnie tę książkę od innych poradników. Nie oznacza to jednak, że zdrowe odżywianie ł ruch nie są ważne dla zachowania zdrowia i witalności. Część 2. - Odżywiaj się — została napisana z myślą o wszelkich możliwych stylach odżywiania. Wierzę, że wiedza na temat jedzenia powinna być narzędziem, a nie bronią. Każda decyzja będzie słuszna, jeżeli ma się na celu świadome żywienie. Może zabrzmiało to rewolucyjnie, ale przecież wiele diet opartych jest na restrykcjach albo zasadach o negatywnym przesłaniu: „im tłuściej, tym gorzej" lub „jeśli się objadasz, musisz ćwiczyć". Zapomnij o surowych i skomplikowanych regułach i poszerz swoją wiedzę dotyczącą odżywiania, by móc samodzielnie o sobie decydować. Część 3. - Żyj — pokaże ci, w jaki sposób dopasować aktywność fizyczną do twojego stylu życia oraz styl życia do aktywności fizycznej. Jestem przekonana, że stopniowe wprowadzanie niewielkich zmian jest skuteczniejsze niż jednorazowe wywracanie wszystkiego do góry nogami. Drobne precyzyjne sugestie stanowią odejście od typowego nastawienia „wszystko albo nic". Mam nadzieję, że przynajmniej je wypróbujesz. Część 4. — Jedz — zawiera przepisy na potrawy idealne dla całej rodziny. Mój mąż Owen jest profesjonalnym szefem kuchni. Naszą pasją jest gotowanie smacznych i zdrowych potraw. W części Odżywiaj się znajdziesz wiele odniesień do konkretnych przepisów. Wszystkie oznaczone są ikonką talerza - taką jak ta obok. Warsztaty Am I Hungry? odbywają się na terenie całych Stanów Zjednoczonych i są prowadzone przez licencjonowanych doradców. Pracowaliśmy już z tysiącami słuchaczy. W książce Jedz to co kochasz kochaj to co jesz znajdują się ich historie - niektóre niepowtarzalne, inne z kolei bardzo do siebie podobne. Stanowią one ilustrację najistotniejszych idei, które chcę przekazać. Mam nadzieję, że przedstawione opowieści przekonają cię, że nie jesteś jedyną osobą z takimi zmartwieniami i że możesz swoje problemy pokonać. Każdy rozdział otwiera opis moich doświadczeń. Na początku zdradzę ci, jak to się stało, że napisałam książkę Jedz to co kochasz kochaj to co jesz.
Okładka książki Dieta oczyszczająca wątrobę

32,40 zł 19,99 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,99 zł

Ta książka to przełom dla wszystkich ludzi cierpiących z powodu słabego zdrowia, chorej wątroby i nadwagi. Zawiera przepisy na potrawy niskotłuszczowe.
Okładka książki Smak. Świadome odżywianie, świadome życie

39,90 zł 27,45 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,45 zł

Rozsądek mówi nam, że aby stracić na wadze, należy mniej jeść iwięcej się ruszać. Coś jednak powstrzymuje nas przed tymi zmianami. Przystępujemy więc do programu odchudzania zjak najlepszymi chęciami, jednak nieudaje nam się utrzymać na właściwym kursie. Ani niezliczone diety-cud, ani wydawane na odchudzenie miliardy niepomagają nam zrzucić wagę ipoczuć się lepiej.Wielu znas wciąż trwa wbłędnym kole wstydu ipoczucia winy. Niezliczone godziny trawimy zamartwiając się tym, co zjedliśmy albo zastanawiając się, czy ćwiczymy wystarczająco dużo, słowem, czyniąc sobie wyrzuty zpowodu czegoś, co już się stało. Tkwiąc wtym, co było, niepotrafimy żyć wteraźniejszości - wjedynej chwili, wktórej faktycznie możemy coś zmienić wswoim życiu.W książce ,,Smak. Świadome odżywianie..."" światowej sławy mistrz zen, Thich Nhat Hanh, oraznaukowiec-dietetyk zHarvardu, Lilian Cheung pokazują, jak raz na zawsze położyć kres zmaganiom zwagą. Oferując praktyczne narzędzia, wtym: metodę wytyczania osobistych celów, szczegółowy poradnik odżywiania orazplan praktykowania uważności wżyciu, autorzy pomagają nam uświadomić sobie korzenie naszych nawyków, a następnie prowadzą nas ku przemianie. ,,Smak. Świadome odżywianie..."" wprowadza nas wpraktykę uważności ipokazuje, jak ją zintegrować zcodziennym życiem - posiłkami, aktywnością ruchową iwszystkimi innymi sferami naszego funkcjonowania, aby świadomość iprzytomność weszły nam wkrew.
Okładka książki Dieta Boot Camp - McKeith Gillian

33,90 zł 21,70 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,70 zł

Witam na moim Boot Camp - obozie dla "rekrutów". Wiecznie odkładasz dietę na później? Potrzebujesz silnej motywacji? Wojskowy dryl szybko i skutecznie odmieni twoje życie. Wystarczy czternaście dni, żeby diametralnie zmienić twoją dietę.Witam na moim Boot Camp - obozie dla „rekrutów". Wiecznie odkładasz dietę na później? Potrzebujesz silnej motywacji? Wojskowy dryl szybko i skutecznie odmieni twoje życie. Wystarczy czternaście dni, żeby diametralnie zmienić twoją dietę. Razem zrzucimy zbędne kilogramy raz na zawsze. Zadbamy nie tylko o wspaniaty wygląd, ale też o twoje zdrowie i doskonalą kondycję. Gotowa, by poczuć się jak rekrut na obozie wojskowym? Rozkaz: chudnij! Gillian McKeith jest cieszącą sią międzynarodowym uznaniem specjalistką w dziedzinie holistycznego żywienia. Jest autorką bestsellera Jesteś tym, co jesz oraz książek Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska, Encyklopedia żywienia, które ukazaty się nakładem Domu Wydawniczego REBIS, oraz Dr Gillian McKeith's Shopping Guide, Gillian McKeith's Wedding Countdown Diet. Tylko czternaście dni jest potrzebnych, by diametralnie zmienić twoją dietę... i życie! Witam na moim Boot Camp - obozie dla "rekrutów". Wiecznie odkładasz dietę na później? Potrzebujesz silnej motywacji? Wojskowy dryl szybko i skutecznie odmieni twoje życie. Wystarczy czternaście dni, żeby diametralnie zmienić twoją dietę. Razem zrzucimy zbędne kilogramy raz na zawsze. Zadbamy nie tylko o wspaniały wygląd, ale też o twoje zdrowie i doskonałą kondycję. Gotowa, by poczuć się jak rekrut na obozie wojskowym? Rozkaz: chudnij! Gillian McKeith jest cieszącą się międzynarodowym uznaniem specjalistką w dziedzinie holistycznego żywienia. Jest autorką bestsellera Jesteś tym, co jesz oraz książek Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska, Encyklopedii żywienia, które ukazały się nakładem Domu Wydawniczego REBIS, oraz Dr Gillian McKeith's Shopping Guide, Gillian McKeith's Wedding Countdown Diet. Fragment Książki WITAM W PIERWSZYM DNIU OBOZU DLA REKRUTÓW! Jeśli zależy ci na schudnięciu, znalazłeś się we właściwym miejscu, taki właśnie jest bowiem cel mojego obozu dla rekrutów. Postępuj ściśle według moich zaleceń, a gwarantuję ci, że odniesiesz sukces i pozbędziesz się nadwagi. Na dodatek będzie to łatwe i proste. Moja dieta Boot Camp, czyli program odchudzania w wojskowym stylu, naprawdę daje rezultaty, o czym przekonują się miliony telewidzów na całym świecie, obserwując, jak moi klienci z nadwagą zrzucają zbędne kilogramy. Jednak idea tego programu nie polega na skupianiu się na masie ciała. Dak stale powtarzam: To nie masa ciała jest istotna. Najważniejsze jest twoje zdrowie. Dlatego nie koncentruj się na zrzucaniu kilogramów czy przybieraniu na wadze. Postaw sobie za cel zdrowe odżywianie, a wówczas masa ciała unormuje się sama. Najwyższy czas, żebyś ponownie zaczął sam decydować o swoim organizmie i życiu. Być może nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale masz dość siły wewnętrznej, żeby dokonać pozytywnych zmian w ogólnym stanie swojego zdrowia, a nie tylko w kwestiach wagi. Dieta Boot Camp Spis Treści: DIETA BOOT CAMP. POZIOM PIERWSZY DIETA BOOT CAMP. POZIOM DRUGI DIETA BOOT CAMP. PRZEPISY KULINARNE DIETA BOOT CAMP. ARKUSZE ĆWICZENIOWE PODZIĘKOWANIA
Okładka książki U malucha na talerzu

29,90 zł 18,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,77 zł

Jedną z podstawowych zasad wychowania szczęśliwego i zdrowego dziecka jest właściwe odżywianie.Zdrowa dieta dla niemowląt Jedną z podstawowych zasad wychowania szczęśliwego i zdrowego dziecka jest właściwe odżywianie. Dobre nawyki należy kształtować od urodzenia po to, by w przyszłości dziecko jadło zdrowo i w odpowiednich ilościach. Karmienie maluszka do ukończenia 1 roku życia zawsze budziło wiele wątpliwości. Mamy często pytają: - jak rozpoznam, że dziecko jest gotowe na rozszerzenie diety? - co niemowlę może pić a czego nie powinno? - jakie produkty są najsilniejszymi alergenami? Autorka zebrała w poradniku najważniejsze informacje na temat żywienia niemowląt w poszczególnych miesiącach życia. Przepisy na pyszne dania pozwolą przygotować urozmaicone posiłki dla każdego malucha.
Okładka książki Nakarmić dziecko. Przepisy na zdrowe i kolorowe...

24,90 zł 15,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,89 zł

Zdrowe żywienie niemowląt oraz dwu- i trzyletnich maluchów jest niezbędne do ich prawidłowego rozwoju fizycznego i umysłowego. Zwiększa także szanse dzieci na długie życie, wolne od kłopotów zdrowotnych. W poradniku znajdziemy przepisy na proste dania, pomysły na smaczne przekąski oraz informacje o produktach spożywczych odpowiednich i nieodpowiednich dla niemowląt i maluchów. Dowiemy się także, jakie strategie żywieniowe przyjąć od momentu narodzin dziecka przez czas karmienia mlekiem i stopniowego rozszerzania jadłospisu - aż do trzeciego roku życia.
Okładka książki Dieta bez soli

8,99 zł 4,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,01 zł

Obecnie coraz częściej można usłyszeć o szkodliwym wpływie soli na funkcjonowanie organizmu. Zdrowy rozsądek podpowiada ograniczenie spożycia tej powszechnej w kuchni przyprawy, jednak przestawienie się na niesolone potrawy wcale nie jest rzeczą prostą. Jak sobie z tym poradzić? Zamiast soli z powodzeniem można stosować zioła i inne przyprawy. Nie tylko podniosą smak potraw, ale także sprawią, że będą smakować jak przyprawione solą. Zwiększą ponadto ich wartość odżywczą i poprawią funkcjonowanie układu pokarmowego. Wszystko to bez ujemnych skutków, jakie niesie ze sobą nadmierne spożycie soli kuchennej. Warto zatem odkryć niezwykłe właściwości imbiru, rozmarynu, mięty czy majeranku po to, by cieszyć się pełnią smaku przygotowywanych potraw.
Okładka książki Dobra kuchnia. Dieta bez węglowodanów Dragon

5,99 zł 3,58 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,58 zł

Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów. Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.
Okładka książki Otyłość u dzieci i młodzieży

30,00 zł 25,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,13 zł

Otyłość u dzieci i młodzieży stała się w ostatnich latach jednym z najważniejszych problemów społecznych. Wpływa negatywnie na jakość życia, utrudnia prawidłowy rozwój i zwiększa ryzyko wystąpienia wielu groźnych schorzeń, takich jak cukrzyca, nadciśnienie, miażdżyca. W poradniku omówione zostały: przyczyny otyłości czynniki psychologiczne rola diety i ruchu w profilaktyce i terapii metody zapobiegania chorobie i jej leczenia
Okładka książki Jedz tłusto i bądź zdrowy

37,80 zł 27,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,90 zł

Czy rzeczywiście jest prawdą, że cholesterol powoduje zawał serca, a oleje roślinne są najlepsze i zapobiegają chorobom serca?Od ponad 50 lat tłuszcze spożywcze pochodzenia zwierzęcego są obiektem agresywnej i wręcz zbrodniczej kampanii, jaka historia odżywiania się ludzi kiedykolwiek zaznała. Na przestrzeni tysięcy lat populacje całego świata jadały takie właśnie tłuszcze, uważając je instynktownie za wartościowe dla ich samopoczucia i zdrowia, nagle zaczęto przekonywać nas, że są one szkodliwe. Dlaczego? Czy rzeczywiście jest prawdą, że cholesterol powoduje zawał serca, a oleje roślinne są najlepsze i zapobiegają chorobom serca? Jajka, masło, boczek szkodzą zdrowiu? Witaminy i antyoksydanty znajdują się tylko w warzywach i owocach? W książce tej, wyjątkowej na rynku wydawnictw dotyczących odzywania, znajdziecie odpowiedzi na te i jeszcze inne pytania dotyczące tłuszczów.
Okładka książki Nowa dieta Atkinsa

37,90 zł 24,70 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,70 zł

Dieta Atkinsa nie jest zwykłym programem żywieniowym, lecz przede wszystkim przepisem na zdrowy styl życia. Umożliwia nie tylko szybką utratę zbędnych kilogramów, ale także trwałe zachowanie nowej sylwetki.Nowa dieta Atkinsa Jedyna dieta, dzięki której będziesz chudnąć i jednocześnie świetnie się czuć. ? Oparta na współczesnej nauce ? ponad 50 badań ? Zaprojektowana od nowa, w sposób pozwalający szybko schudnąć i na zawsze zachować szczupłą sylwetkę ? Zindywidualizowane jadłospisy, zupełnie nowe przepisy kulinarne i inspirujące historie z życia tych, którzy ją stosują. Chciałbyś schudnąć do 7 kilogramów w 2 tygodnie? Wydaje ci się, że wiesz, na czym polega dieta Atkinsa? Przemyśl to jeszcze raz. Nowa dieta Atkinsa jest? skuteczna. Dowiedz się, jak jeść pełnowartościowe produkty, które zamienią twój organizm w niesamowitą maszynę do spalania tłuszczu. Zaktualizowany i uproszczony program został stworzony z myślą o tobie i twoich celach. Dieta Atkinsa polega na jedzeniu smacznych i zdrowych posiłków, składających się z różnorodnych źródeł białka, wielu rodzajów warzyw, orzechów, owoców i produktów pełnoziarnistych. Idealna dla prowadzących aktywny tryb życia: możesz stosować się do jej zaleceń w pracy, w domu, na urlopie, stołując się poza domem ? wszędzie, gdziekolwiek jesteś. Wyniki ponad 50 badań naukowych wspierają niskowęglowodanowy sposób odżywiania się, na którym oparta jest dieta Atkinsa. Jednak Atkins to coś więcej niż tylko dieta. Ten zdrowy styl życia od pierwszego dnia koncentruje się na utrzymaniu osiągniętej masy ciała, dopilnowując tego, żeby utracone kilogramy nigdy nie powróciły. Książka została wzbogacona o inspirujące historie z życia osób, które dzięki diecie Atkinsa odniosły sukces, zupełnie nowe przepisy kulinarne i jadłospisy na 24 tygodni. Wraz z książką ?Nowa dieta Atkinsa? oddajemy w twoje ręce sprawdzony program niskowęglowodanowy, który sprawdził się w milionach przypadków. Teraz zupełnie zaktualizowany i łatwiejszy niż dotychczas. ?W końcu pojawia się pozycja, w której fakty naukowe górują nad reklamą i gdzie wyniki spełniają obietnicę. Po przeczytaniu książki na zawsze zmieni się twój sposób odżywiania i styl życia.? - dr William J. Kraemer, profesor kinezjologii Uniwersytetu w Connecticut Dr Eric C. Westman jest profesorem nadzwyczajnym medycyny w Duke University Health System i dyrektorem Duke Lifestyle Medicine Clinic. Dr Stephen D. Phinney to profesor emeritus University of California Davis School of Medicine. Dr Jeff S. Volek jest profesorem nadzwyczajnym i prowadzi badania w kierunku aktywności fizycznej i żywienia na Wydziale Kinezjologii University of Connecticut.
Okładka książki Oczyszczanie organizmu dla kobiet

39,30 zł 23,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,89 zł

Oczyszczanie organizmu to najlepsze działanie jakie możesz podjąć, aby poprawić jakość swojego życia. Autorka, certyfikowana dietetyczka kliniczna, twórczyni metody zwanej Detoks dla kobiet, wprowadzi Cię w jej tajniki.Smukłe, promienne i zdrowe ciało w 4 tygodnie Oczyszczanie organizmu to najlepsze działanie jakie możesz podjąć, aby poprawić jakość swojego życia. Autorka, certyfikowana dietetyczka kliniczna, twórczyni metody zwanej Detoks dla kobiet, wprowadzi Cię w jej tajniki. Twój organizm nie jest przystosowany do spożywania pączków, precli, serków, kawy z mlekiem, tortilli z kurczakiem, wódki z tonikiem czy coli light. Jednak często to te posiłki stanowią podstawę Twojego odżywiania i nie zastanawiasz się nawet nad ich wpływem na Twoje zdrowie "Zapchanie" komórek, tkanek, narządów substancjami odpadowymi nagromadzonymi z powodu wieloletniej niezdrowej diety, jest przyczyną braku równowagi fizycznej i emocjonalnej. Jedynym rozwiązaniem jest usunięcie złej "materii" właśnie przez oczyszczanie organizmu. Sekret tkwi w zahamowaniu wzrostu niekorzystnych bakterii i drożdżaków, które pogarszają kondycję ciała, powodują wzdęcia, wahania nastroju, problemy skórne i nadwagę. Ta książka pomoże Ci pogodzić satysfakcję z jedzenia ze skuteczną poprawą zdrowia, dzięki czemu pokochasz swoje posiłki i swoją przemianę. Teraz możesz schudnąć i uzyskać młodszy wygląd, ciesząc się zdrowymi odpowiednikami ulubionych potraw przy czym nadal możesz jeść w restauracjach. Poprawnie przeprowadzone oczyszczanie odblokuje czystą energię, radość oraz doskonałe samopoczucie, Twoje ciało odzyska jędrność, a Ty rozkwitniesz! Oczyszczanie organizmu dla kobiet Spis treści: Słowo wstępne: dr med. John E. Strobeck Wprowadzenie: Detoks: skrajnie radykalny czy niezwykle racjonalny? Narzędzie przemiany CZĘŚĆ PIERWSZA: DETOKS DLA KOBIET Dlaczego detoks? Problem z problemem Równowaga bakteryjna Przyczyny powstania programu Detoks dla kobiet Prawdziwa wypowiedź kobiety: Sarah Appleton, modelka, Nowy Jork Zanim będzie za późno Sztuczne i prawdziwe piękno Magiczne lustro twojego ciała Co wybierasz - sztuczne czy prawdziwe piękno? Droga do wolności Twój prawdziwy potencjał Czas podjąć decyzję Prawdziwa historia kobiety: Susie Castillo, aktorka, Los Angeles CZĘŚĆ DRUGA: TRZY ETAPY OCZYSZCZANIA Krok 1: Zagłodzenie drożdżaków Etap l. głodzenia drożdżaków: Dozwolona skrobia i cukry Czym jest stewia? Etap 2. głodzenia drożdżaków: Unikanie ciężkostrawnego pożywienia Etap 3. głodzenia drożdżaków: Spożywanie szybkostrawnych posiłków Etap 4. głodzenia drożdżaków: Stworzenie miejsca w przewodzie pokarmowym Słońce na śniadanie Etap 5. głodzenia drożdżaków: Wielki Finał - uwolnienie toksyn z organizmu Poruszenie i uwolnienie nagromadzonej materii - jedyny skuteczny detoks Wypróżnianie Dodatkowe sposoby zwalczania drożdżaków oraz rozbudowy „armii dobrych bakterii" Krok 2: Ułóż plan Krok 3: Po prostu zrób to! Kilka żelaznych reguł Wyznacz sobie wyższy cel Wycisz się wewnętrznie Dieta po zakończeniu 4-tygodniowego programu Prawdziwa historia kobiety: Jennifer Gonzalez, 25 lat, Nowy Jork CZE^Ć TRZECIA: PROGRAM DETOKS DLA KOBIET Warianty programu Test Detoksu dla kobiet Niezbędnik Detoksu dla kobiet Co jeść, a czego nie jeść Żywność organiczna Środki pobudzające Lista zakupów Przykład „detoksowego" dnia 30-dniowy Detoks dla kobiet CZĘŚĆ CZWARTA: PRZEPISY Wprowadzenie do przepisów Moje kulinarne sztuczki Soki Zupy Sałatki Surowe i gotowane wegetariańskie dania główne Ryby i inne dania białkowe Przystawki i przekąski CZĘŚĆ PIĄTA: DETOKS l ĆWICZENIA Najpierw oczyść. Potem wzmacniaj Nowy model Tropienie własnej energii Zainspiruj się! Moc tlenu Prawdziwa historia kobiety: Lisa Rosenbloom, biegaczka maratonowa oraz matka czworga dzieci, Kalifornia Sportowcy Dziesięć największych wymówek Prawdziwa historia kobiety: Kris Carr, autorka Crazy Sexy Cancer Tips („Szalenie seksowne rady na raka") i Crazy Sexy Cancer Survivor („Szalenie seksowne zwycięstwo nad rakiem"), założycielka CRAZYSEXYCANCERCOM Nowe spojrzenie na kobiece zdrowie Twoje zdrowie to twoja odpowiedzialność Prawdziwa historia kobiety: Casey Thomas, 26 lat, Sydney, Osteoporoza Zespół policystycznych jajników (PCOS - Polycistic Ovarian Syndrome) Prawdziwa historia kobiety: Kristen Conrad, 23 lata . Menstruacja i menopauza Rak Infekcje pęcherza moczowego Zaburzenia hormonów tarczycy Nieprzyjemny zapach ciała Bezpłodność Suplementy odżywcze Odchudzanie Oczyszczanie okrężnicy Wypróżnianie Paznokcie, włosy i skóra Zaburzenia odżywiania Oczyszczanie makrokosmiczne Twoje życie jako „komórka" Na zakończenie Podziękowania Źródła O Autorce
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,97 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,96 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,77 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,62 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj