„Choroby wątroby. Dieta i jadłospisy” to wyjątkowa książka. Opisaliśmy w niej wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety w różnych chorobach wątroby.
Jeśli Ciebie lub Twojego bliskiego dotyczy:
- Ostre wirusowe zapalenie wątroby (WZW) typu A, B lub C,
- Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu B lub C,
- Polekowe uszkodzenie wątroby,
- Alkoholowe stłuszczenie wątroby,
- Niealkoholowe stłuszczenie wątroby,
- Marskość wątroby
lub inna choroba wątroby, to pewnością przyda się Wam ten poradnik.
Oto 7 powodów, dla których warto sięgnąć po tę książkę.
Po pierwsze, znajdziecie tu tylko sprawdzoną, naukową wiedzę. Obalamy wiele mitów, z którymi na pewno spotkaliście się w czasie rozmów z innymi chorymi lub przeczytaliście w Internecie.
Po drugie, omawiamy modyfikacje diety w różnych chorobach wątroby. „Dieta wątrobowa” to nie jest do końca właściwe określenie, bo zakłada, że wszystkim chorym „na wątrobę” zaleca się to samo. Tymczasem dieta powinna uwzględniać aktualną wydolność wątroby, specyficzne modyfikacje diety w danej chorobie wątroby, ogólny stan odżywienia Pacjenta czy choroby współistniejące. Tutaj warto dodać, że te modyfikacje zwykle są łatwe do wprowadzenia i Pacjenci nie mają problemu z ich realizacją. A co najważniejsze, dalej mogą jeść smacznie i zdrowo!
Po trzecie, autorami książki są polscy dietetycy. To oznacza, że wszystko, co zostało napisane, odzwierciedla polskie realia - polskie zwyczaje kulinarne i produkty, ale także leki i zioła dostępne w Polsce.
Po czwarte piszemy prostym i zrozumiałym językiem. Bez zbędnego rozwlekania tematu i bez stylu typowego dla amerykańskich, przegadanych poradników.
Po piąte, wyjaśniamy istotne zagadnienia żywieniowo-zdrowotne, które nie są bezpośrednio związane z chorobami wątroby, ale są ważne w codziennym życiu. Czym są węglowodany? Ile trzeba ich spożywać? Gdzie je znaleźć? Jaka jest różnica między lekiem a suplementem? I tak dalej...
Po szóste, stworzyliśmy tabele produktów zalecanych i niezalecanych. Dzięki temu od razu wiadomo, co można jeść, a co lepiej omijać.
Po siódme, opracowaliśmy jadłospis, którego przygotowanie będzie łatwe, bo wszystko zostało rozpisane krok po kroku. Warto pamiętać, że nie ma jednego, uniwersalnego jadłospisu, który spełni oczekiwania wszystkich Pacjentów.
Jesteśmy przekonani, że wszystko, czego chcecie dowiedzieć się na temat żywienia w różnych chorobach wątroby, znajdziecie w naszej książce.
Żywienie w chorobie nowotworowej to wyzwanie zarówno dla Pacjenta, jak i jego rodziny.
Jaka jest właściwa dieta w chorobie nowotworowej?
Jaki wpływ na dietę ma lokalizacja nowotworu?
Jak wzmocnić chorego na raka?
Jak zwiększyć kaloryczność posiłków?
Jak radzić sobie z efektami ubocznymi leczenia?
Odpowiedzieliśmy na te pytania. I na wiele innych pytań. Opieramy się na sprawdzonej, naukowej wiedzy i doświadczeniu, a nie mitach powielanych w Internecie i szpitalnych korytarzach.
Omówiliśmy nie tylko ogólne zalecenia żywieniowe dla chorób onkologicznych, ale tam, gdzie to możliwe, wskazaliśmy wytyczne dla poszczególnych typów nowotworów. Trzeba jednak pamiętać, że nie ma uniwersalnej diety. Każdy Pacjent jest inny i każdy przypadek nowotworu też jest inny.
Proponowany jadłospis na 4 tygodnie został przygotowany przez dyplomowanego dietetyka i rozpisany krok po kroku. Dzięki temu przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku będzie naprawdę proste.
Jeśli chcesz w zdrowy i bezpieczny sposób zwiększyć swoją masę ciała, to mamy dla Ciebie do dobrą informację: to jest możliwe! Wystarczy wiedzieć, jak się za to zabrać.
Książka "Jak zdrowo przytyć. Dieta i jadłospisy" została napisana przez zawodowych dietetyków, którzy krok po kroku przeprowadzą Cię przez cały proces przybierania na wadze - od analizy diety, poprzez jej modyfikację, kończąc na kontroli efektów. Przykładowy jadłospis na 30 dni (posiłki wraz opisem ich przygotowania) pokaże Ci, jak wygląda dobrze zbilansowana dieta na przytycie.
Autorzy nie zapomnieli także o osobach, które nie mają żadnej wiedzy z zakresu dietetyki. To z myślą o nich przygotowali podstawowe, niezbędne informacje na temat składników energetycznych.
Dieta jest istotnym elementem zarówno w chorobach prostaty, jak i w profilaktyce chorób prostaty.
"Prostata. Dieta i jadłospisy" to pierwsza książka na rynku, która kompleksowo podchodzi do diety w chorobach prostaty.
W Internecie można znaleźć dużo niesprawdzonych informacji, dlatego oddajemy w ręce Czytelnika poradnik, którego autorami są dyplomowani dietetycy. Na co dzień pomagają oni Pacjentom, posiadają wiedzę opartą na nauce oraz wieloletnie doświadczenie w układaniu diet w chorobach.
Oprócz zaleceń dietetycznych Czytelnik znajdzie tu także jadłospis na 4 tygodnie (5 posiłków dziennie). Książkę napisali polscy autorzy, dlatego proponowane dania odpowiadają polskim realiom i zwyczajom kulinarnym, a składniki są powszechnie dostępne.
I choć posiłki są łatwe w przygotowaniu, to dla wygody Czytelnika wszystko zostało dokładnie rozpisane krok po kroku.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?