Romantyczne kolacje we dwoje: Romantyczna kolacja we dwoje powinna się zacząć od lekkiej, pobudzającej apetyt przekąski, po której nastąpi wykwintne danie, a zakończy ją deserem z czekolady lub truskawek, które powszechnie uznawane są za afrodyzjaki. I wcale nie chodzi o to, by się najeść podczas posiłku, lecz aby było niecodziennie, ładnie, a przy okazji smacznie i wykwintnie.Kuchnia miłosna. Afrodyzjaki :Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są wśród nich owoce morza, aromatyczne zupy, apetyczne przystawki czy lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery.Kuchnia miłosna. AfrodyzjakiNiniejsza książka zawiera najciekawsze miłosne przepisy kuchni francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej, polskiej, żydowskiej i orientalnej. Prezentuje tradycyjne afrodyzjaki i zdradza kulinarne sekrety słynnych kochanków. A przy tym przekonuje, że najlepszym afrodyzjakiem jest miłość
Maciuś jest małym smokiem ma dopiero pieć lat, choć twierdzi, że sześć. Wraz z mamą i tatą mieszka w kamienicy na obrzeżach Wielkiego Miasta, nieopodal Smoczej Góry. To brdzo sympatyczny smok. Lubi się bawić, miewa zwariowane pomysły, czasem coś spsoci, czasem wpakuje sie w kłopoty, niekiedy się obraża, ale potrafi też zrozumieć swoje błędy. Uwielbia biegać i bawić się z przyjaciółmi. Wszędzie go pełno - jest bardzo ruchliwym smokiem, choć jeszcze nie lata i nie zieje ogniem. A każda przygoda uczy go nowych rzeczy.
Książeczka będzie na długie lata wspaniałą pamiątką z dzieciństwa. Jest tu miejsce na upamiętnienie najważniejszych wydarzeń z przedszkola, np.: urodzin, balu przebierańców czy dnia dziecka. Wewnątrz książki można wklejać zdjęcia, rysować lub bawić się w rozwiązywanie prostych zadań.
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są wśród nich owoce morza, aromatyczne zupy, apetyczne przystawki czy lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery. Niniejsza książka zawiera najciekawsze miłosne przepisy kuchni francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej, polskiej, żydowskiej i orientalnej. Prezentuje tradycyjne afrodyzjaki i zdradza kulinarne sekrety słynnych kochanków. A przy tym przekonuje, że najlepszym afrodyzjakiem jest miłość.
Bogato ilustrowana książka z serii Jak żyli ludzie prezentuje w ciekawy sposób różnorodne aspekty życia dawnych Słowian. Ukazuje ich tradycje, wierzenia, obyczaje, codzienne zajęcia, stroje, mieszkania, zdradza sekrety słowiańskiej kuchni i wiele innych.
Bogato ilustrowany zeszyt z tworzącej kolekcję serii Jak żyli ludzie prezentuje w ciekawy sposób różnorodne aspekty życia najdawniejszych przodków człowieka. Ukazuje ich codzienne życie, zajęcia, stroje, sposoby zdobywania pożywienia czy ubierania się. Pozwala zajrzeć do jaskiniowego mieszkania, zdradza sekrety jaskiniowej kuchni i wiele innych. Atrakcyjnym uzupełnieniem zeszytu jest arkusz z naklejkami.
Miłość bywa trudna, spełniona, fizyczna i rodzicielska. Miłość pobudza, wzmacnia, wzrusza, ale również potrafi wywołać w nas smutek i gniew. Miłość w sztuce to podróż po różnych jej przejawach zaprezentowanych w utworach literackich, dziełach plastycznych i filmowych.
Tuśka naprawdę ma na imię Karolina, a kiedy przyjeżdża na wakacje do Domu Pod Czterema Zegarami, pensjonatu, w którym pracują jej rodzice, zostaje Szarlotką. Nazywa ją tak malowniczy i roztargniony Kucharz Bazyli. Dziewczyna ma tak niezwykły węch, że potrafi rozpoznac składniki gotowanych potraw, czym natychmiast zaskarbia sobie przyjaźń Bazylego. Wspólnie próbują odnaleźć niezawodny przepis dziadka Bazylego na potrawę, która kucharzowi z Domu Pod Czterema Zegarami zapewni zwycięstwo w konkursie kulinarnym. Pojawia się też Patryk, który darzy Tuśkę sympatią. Mnóstwo zwariowanych przygód, rozwiązywanie tajemnic i ciekawostki kulinarne oraz przepisy na wspaniałe potrawy, m.in. pyszną szarlotkę.
Podczas upalnego lata organizm traci dużo wody i domaga się jej ciągłego uzupełniania – nic więc dziwnego, że w tym czasie pije się zdecydowanie więcej niż w pozostałych porach roku. Pragnienie można, co prawda, zaspokoić czystą wodą, ale wskazane jest spożywanie innych płynów, które dostarczą organizmowi potrzebnych składników.
Zimne napoje przygotowuje się na bazie soków, które dostarczają wielu witamin, przetworów mlecznych zawierających cenne białko i wapń, mrożonej kawy i herbaty bogatych w alkaloidy, a także wyciągów warzywnych o działaniu odkwaszającym. W ostatnim czasie do łask wracają również kompoty, których ogromną zaletą jest fakt, iż od razu można przygotować je w większej ilości i przechowywać w butelkach lub słoikach. Zimne napoje to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy chcą w prosty, szybki i przede wszystkim zdrowy sposób ugasić pragnienie w pełne skwaru dni.
Poznajcie Kacpra i jego niezwykłych przyjaciół: diplodoka Bajkę, stegozaura Legendę i wiele innych dinozaurów. Wraz z nimi przeżyjecie mnóstwo zabawnych przygód i poznacie wiele tajemnic fascynującej Doliny Dinozaurów.
Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów.
Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.
Diety bazujące na liczeniu kalorii cieszą się ogromną popularnością. Nieocenioną pomocą dla zwolenników tych diet są alfabetyczne tabele kaloryczne, które w swej podstawowej wersji obok nazwy produktów wskazują liczbę kalorii odpowiadającą konkretnej wadze lub objętości danego produktu. Na ich podstawie można policzyć, jaka jest łączna wartość energetyczna wszystkich posiłków spożytych w ciągu dnia, a także skomponować niskokaloryczny jadłospis. Oprócz podstawowej tabeli kalorycznej niniejsza broszura zawiera także inne przydatne zestawienia, dotyczące m.in. norm dziennego zapotrzebowania na kalorie, spalania kalorii, największych bomb kalorycznych. Uzupełnieniem są informacje o dietach oraz wiele przydatnych porad dietetycznych do natychmiastowego wprowadzenia w życie.
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.
Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja – wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes , melange classique czy shichimi togarashi .
Prezentowane egzemplarze mogą posiadać pewne uszkodzenia, takie jak porysowane lub nieco uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięcia, zbite narożniki itp.
Smok Maciuś wraz z rodzicami i trollem Ignacym wybrali się na Smoczą Górę. Biwak urządzili niedaleko jaskini, w której, jak głosi legenda, mieszka smok zsyłający dobre sny. Aż chciałoby się go poznać. Tylko jak tam trafić i nie zgubić się po drodze?
Prezentowane egzemplarze mogą posiadać pewne uszkodzenia, takie jak porysowane lub nieco uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięcia, zbite narożniki itp.
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są wśród nich owoce morza, aromatyczne zupy, apetyczne przystawki czy lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery. Niniejsza książka zawiera najciekawsze miłosne przepisy kuchni francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej, polskiej, żydowskiej i orientalnej. Prezentuje tradycyjne afrodyzjaki i zdradza kulinarne sekrety słynnych kochanków. A przy tym przekonuje, że najlepszym afrodyzjakiem jest miłość.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Podczas upalnego lata organizm traci dużo wody i domaga się jej ciągłego uzupełniania nic więc dziwnego, że w tym czasie pije się zdecydowanie więcej niż w pozostałych porach roku. Pragnienie można, co prawda, zaspokoić czystą wodą, ale wskazane jest spożywanie innych płynów, które dostarczą organizmowi potrzebnych składników. Zimne napoje przygotowuje się na bazie soków, które dostarczają wielu witamin, przetworów mlecznych zawierających cenne białko i wapń, mrożonej kawy i herbaty bogatych w alkaloidy, a także wyciągów warzywnych o działaniu odkwaszającym. W ostatnim czasie do łask wracają również kompoty, których ogromną zaletą jest fakt, iż od razu można przygotować je w większej ilości i przechowywać w butelkach lub słoikach. Zimne napoje to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy chcą w prosty, szybki i przede wszystkim zdrowy sposób ugasić pragnienie w pełne skwaru dni.
Pan Zagadka to niezłomny tropiciel skradzionych rowerów, potworów i zielonych skarpetek. W rozwiązywaniu wszystkich tajemnic pomagają mu Basia i Bartek, do których możesz dołączyć, by wspólnie wyjaśnić, czy nocą w zamku straszą duchy, gdzie znajduje się skrzynia pełna skarbów i co się stało z hulajnogą pana Basztowego. Duża czcionka ułatwia naukę czytania. Po każdym opowiadaniu umieszczono najtrudniejsze wyrazy, a czytanie uatrakcyjnią komiksy.
Pan Zagadka to niezłomny tropiciel skradzionych rowerów, potworów i zielonych skarpetek. W rozwiązywaniu tajemnic pomagają mu Basia i Bartek, do których możesz dołączyć!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?