Chcesz schudnąć, ale..nie potrafisz przestać jeść?
Jak wygrać z kompulsywnym objadaniem się
- 
                        Autor: Sandra Cabot Wendy Perkins
 - ISBN: 9788393350827
 - EAN: 9788393350827
 - Oprawa: oprawa: broszurowa
 - Wydawca: CoJaNATo
 - Format: 14,5x20,5 cm
 - Język: polski
 - Liczba stron: 144
 - Rok wydania: 2011
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    17,13złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,13 zł
 
Jak na zawsze wyzwolić się od objadania? Książka Wendy Perkins i dr Sandy Cabot jest wyjątkowa, gdyż ukazuje związek pomiędzy chemią mózgu i współuzależnieniem a objadaniem się na tle emocjonalnym. Wiele napisano o otyłości i epidemii nałogu jedzenia, ale niewiele wiadomo o chemii mózgu i współuzależnieniu (dysfunkcyjnym, wyuczonym zachowaniu), skutkującym niską samooceną. Emocjonalne objadanie się jest jedynie objawem głębszego problemu i dotknięte nim osoby potrzebują lepszego zrozumienia, dlaczego chemia ich mózgu i ich emocje czynią taki zamęt w dziedzinie odżywiania.
Ta książka jest Ci potrzebna, jeśli:
- używasz jedzenia jako pocieszyciela w momentach stresu
- za dużo myślisz o jedzeniu
- masz poczucie winy lub czujesz wstręt do siebie, gdy zjesz za dużo
- objadasz się bez konkretnego powodu
- dieta powoduje u ciebie nerwowość
- jesteś przybita tym, że nie możesz schudnąć
Rozwiązania, które podaje ta książka dotyczą przyczyny chronicznego objadania się i dostarczają narzędzi do całkowitego pozbycia się tego problemu.
Dzięki tej książce:
- zrozumiesz, jaki wpływ mają niewłaściwe przekonania na powodzenie w odchudzaniu
- pokonasz emocjonalne objadanie się,
- dowiesz się, jak to się dzieje, że chemia twojego mózgu uniemożliwia ci zrzucenie wagi,
- posiądziesz strategię potrzebną do zrzucenia wagi i utrzymania jej, uwalniając się od zgubnej chemii mózgu i emocjonalnego objadania się
Książka ta pomoże ci zrozumieć, że może ci brakować naturalnie produkowanych przez twój organizm substancji chemicznych poprawiających nastrój z powodu:
- uwarunkowań genetycznych
- długotrwałego stresu
- spożywania silnie rozregulowujących organizm substancji jak cukier i produkty mączne
- spożywania zbyt małej ilości białka.