Bułki, bagietki, bajgle - pszenne, żytnie, kukurydziane, jasne lub ciemne, ale najzdrowsze są te pełnoziarniste, zawierające niełuskane ziarna różnych zbóż. Większość z nas nie może się obyć bez tradycyjnego pieczywa i nie ma w tym nic dziwnego - przecież na całym świecie jest ono jednym z głównych składników wielu dań. Warto pamiętać, że pieczywo to nie tylko pyszny dodatek, ale również źródło wielu składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Zawiera węglowodany, magnez, żelazo, witaminy B i E oraz - przede wszystkim - błonnik. Okazuje się więc, że pieczywo, zwłaszcza to domowe, samodzielnie przygotowane, jest potrzebne w codziennej diecie i nie warto z niego rezygnować.
Nie ma nic przyjemniejszego niż świeże chrupiące pieczywo serwowane na śniadanie, szczególnie gdy cały dom wypełnia jego kuszący zapach. Dawniej domowy wypiek chleba był powszechny, dziś znów, po latach wraca do łask. Chleb. Domowy wypiek to książka, która krok po kroku poprowadzi przez tajniki samodzielnego wypieku pieczywa - różnorodnych chlebów, bułek, bułeczek, bagietek. Zebrano tu przepisy zarówno typowo polskie, regionalne, na chleby ciemne i jasne, pszenne i żytnie, na drożdżach i na zakwasie, jak i receptury na pieczywo z rożnych zakątków świata.
Nie ma nic przyjemniejszego od świeżego chrupiącego pieczywa serwowanego na śniadanie, szczególnie jeśli cały dom wypełnia jego kuszący zapach. Niegdyś domowy wypiek chleba był powszechny, dziś znów wraca do łask, bo to przecież wcale nie jest trudne. Chleb. Domowy wypiek to książka, która krok po kroku poprowadzi Czytelnika przez tajniki wypieku pieczywa. Zawarte w niej przepisy na chleby pszenne, żytnie oraz mieszane pozwolą się cieszyć smakiem i zapachem świeżo pieczonego pieczywa z różnych zakątków świata.
Podstawą udanego deseru są cierpliwość, fantazja, wypróbowane przepisy i chwila wolnego czasu. Książka Desery domowe to zbiór wypróbowanych domowych sposobów na chwilę słodkiej przyjemności. Czytelnik dowie się z niej, jak przygotować smakowite ciasta i ciasteczka, znajdzie sposoby na pyszne desery owocowe, fantazyjne koktajle, lody oraz wiele innych słodkich przekąsek.
Opracowano już tyle diet odchudzających, że można by się domyślać braku skuteczności którejkolwiek. To nieprawda. Aby sukcesem zakończyć walkę ze zbędnymi kilogramami, trzeba jednak wiedzieć, która kuracja będzie dla nas odpowiednia, i która rzeczywiście przyniesie zamierzony efekt.
Podejmując decyzję o rozpoczęciu diety, pamiętajmy, że jest to proces wymagający od nas pewnych wyrzeczeń i przede wszystkim konsekwencji w działaniu. Trzeba wziąć również pod uwagę fakt, że posiłki dostarczają do organizmu niezbędną do normalnego funkcjonowania ilość kalorii, dlatego dieta, szczególnie restrykcyjna, nie może trwać zbyt długo. Przed rozpoczęciem diety dobrze też skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem po to, by upewnić się, że restrykcje w codziennym menu nie przyniosą niepowołanych skutków.
Osoby chcące zrzucić zbędne kilogramy często drastycznie ograniczają ilość jedzenia lub rezygnują z niego zupełnie. Skuteczna dieta nie każe odmawiać sobie jedzenia. Podpowiada, co i jak jeść, by organizm dobrze funkcjonował i zarazem tracił zbędne kilogramy.
Istotną rolę w każdej niemal diecie spełniają płyny. Zaleca się picie niegazowanej wody mineralnej i herbaty, zarówno czarnej, zielonej, jak i czerwonej. Diety wspomagają również herbaty ziołowe, np. na bazie rumianku, mięty oraz kopru. Regulują one pracę przewodu pokarmowego i mają działanie rozluźniające oraz moczopędne.
Warto też wspomnieć, że najlepsze efekty odchudzania otrzymamy, łącząc dietę z wysiłkiem fizycznym, który poprawia przemianę materii i przyspiesza metabolizm, a także pomaga w modelowaniu sylwetki. Nie rezygnujmy zatem z ruchu. Przy odrobinie dobrej woli, z pomocą skutecznej, indywidualnie dobranej diety jesteśmy w stanie zrzucić zbędne kilogramy.
Skuteczne diety odchzudzające
Spis treści:
Bananowa
Błonnikowa
Błyskawiczna
Grapefruitowa
Hollywoodzka
Jogurtowa
Kapuściana
Kopenhaska
Lekkostrawna
Mayra
Na bazie soków
Proteinowa
dr. Dukana
Ryżowa
Siedmiodniowa
South Beach
Śródziemnomorska
Tropikalna
Wegetariańska
3-dniowa
40-latek
1200 Kcal
Czasy nie sprzyjają celebracji posiłków. Chcemy, żeby było szybko, smacznie i jednocześnie zdrowo. Jakie znaleźć rozwiązanie? Prezentowana książka to zbiór 100 przepisów na dania mięsne, które można przyrządzić nawet w 20 minut! Wyśmienite potrawy z bogatym w białko mięsem drobiowym, z pełną witamin wątróbką oraz wołowiną przy odrobinie dobrej woli uda się zaserwować bliskim bez rezerwowania na to całego popołudnia.
Nie ma nic przyjemniejszego od świeżego chrupiącego pieczywa serwowanego na śniadanie, szczególnie jeśli cały dom wypełnia jego kuszący zapach. Niegdyś domowy wypiek chleba był powszechny, dziś znów wraca do łask, bo to przecież wcale nie jest trudne. Chleb. Domowy wypiek to książka, która krok po kroku poprowadzi Czytelnika przez tajniki wypieku pieczywa. Zawarte w niej przepisy na chleby pszenne, żytnie oraz mieszane pozwolą się cieszyć smakiem i zapachem świeżo pieczonego pieczywa z różnych zakątków świata.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?