Dobra kuchnia. Miód odżywia, pielęgnuje, leczy
tradycyjne i sprawdzone przepisy
-
Autor: Iwona Czarkowska
- ISBN: 9788363559014
- EAN: 9788363559014
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Dragon
- Format: 17.0x24.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 144
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
14,21złCena detaliczna: 24,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,21 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Dobroczynne działanie miodu, znane od tysięcy lat, do dziś wykorzystuje się w medycynie naturalnej, kosmetyce i oczywiście kuchni. Miód wykorzystuje się, aby wspomóc leczenie chorób układu krążenia, układu oddechowego, pokarmowego, moczowego, skóry i błon śluzowych czy nawet schorzeń ginekologicznych. Pyłek kwiatowy i pierzga znajdują zastosowanie w leczeniu chorób żołądka, jelit, wątroby, układu krwionośnego czy schorzeń psychicznych.
Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.
Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.