Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Zmagasz się z chorobami układu pokarmowego? Zastanawiasz się, co to jest SIBO i szukasz skutecznego rozwiązania tego dokuczliwego problemu? Autorka w swojej książce udowadnia, że dieta w SIBO, oparta na diecie low-FODMAP, może pomóc w łagodzeniu stanów zapalnych i poprawie zdrowia jelit. W publikacji znajdziesz prosty i intuicyjny plan posiłków, który wspiera mikrobiom jelitowy i pomaga zwalczać uciążliwe objawy chorób jelit. Stosując się do zaleceń Autorki powstrzymasz objawy związane z SIBO, wzdęcia czy bóle brzucha. Ta dieta przeciwzapalna to klucz do odzyskania zdrowia, wzmocnienia swojego układu pokarmowego i lepszego samopoczucia każdego dnia. Zdrowe jelita zaczynają się od diety – pokonaj SIBO już teraz!
Książka ta zrewolucjonizuje twoje podejście do cukrzycy typu 2, insulinoporności i zaburzeń hormonalnych. Zamiast traktować je jak choroby przewlekłe, odkryjesz, że są to stany, które można odwrócić. Autor przedstawia 9-tygodniowy plan, który pomoże ci cofnąć objawy cukrzycy typu 2, stanu przedcukrzycowego oraz stanu pocukrzycowego. Dzięki subtelnym zmianom w stylu życia i głębokiemu zrozumieniu psychologicznych aspektów jedzenia, nauczysz się przestawiać swoje ciało na spalanie tłuszczu, a nie cukru. Poznasz również korzyści płynące z postu przerywanego. Ten plan nie tylko pomoże ci w walce z cukrzycą, ale także w zapobieganiu chorobom układu krążenia i innym zaburzeniom zdrowotnym. Ta książka to twoja mapa do odzyskania zdrowia i odwrócenia skutków cukrzycy typu 2.
Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE. A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA? Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań. Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.
Wegańskie przepisy dla początkujących to przewodnik i poradnik dla osób pragnących spróbować prostego, pysznego wegańskiego jedzenia.
Znajdziesz w nim:
ponad 130 nowych autorskich przepisów na zdrowe i łatwe do przyrządzenia potraw
cytaty słynnych wegetarian i wegan
porady dotyczące suplementacji niezbędnych składników
opowieści o fascynującej historii wegetarianizmu
przepisy na śniadania, zupy, obiady, sałaty, pasty do chleba, napoje i desery
badania naukowe.
Dowiesz się:
co to są omega-3 i do czego służą
jak upiec domowy chleb na zakwasie
jak zrobić pyszne frytki ze słodkich ziemniaków
jak skomponować dzienny jadłospis
skąd weganie biorą białko
co to jest witamina B12 i witamina D.
Kolorowe fotografie, przepisy, badania naukowe, opowieści z historii wegetarianizmu, informacje dotyczące suplementacji i zdrowia. Objętość: 376 stron.
Smacznego!
Zespół chronicznego zmęczenia (CFS) to niełatwa do zdiagnozowania jednostka chorobowa, na którą składa się wiele objawów: przewlekłe zmęczenie, złe samopoczucie powysiłkowe, trudności w podjęciu nawet najprostszych codziennych aktywności, dolegliwości bólowe i wiele innych. Nie istnieje leczenie gwarantujące pełne wyzdrowienie z CFS, są jednak metody pozwalające łagodzić jego objawy. Proponowane w książce terapie, wywodzące się z danych naukowych, opierają się na działaniu zmniejszającym dolegliwości bólowe oraz zmęczenie i obejmują przede wszystkim zmiany w stylu życia – odpowiedni sposób odżywiania, stopniowe zwiększanie aktywności fizycznej, a także odpoczynek. Dietoterapia w zespole chronicznego zmęczenia jest pierwszą na polskim rynku wydawniczym pozycją łączącą w sobie elementy związane z problematyką CFS, strategie postępowania dietetycznego, suplementację, rolę mikrobioty jelitowej oraz przepisy na dania mogące wspomagać chorych. Publikacja dedykowana jest dietetykom, lekarzom zajmującym się osobami z CFS, a także samym pacjentom i ich bliskim.
Dieta ketogenna nie tylko stanowi uznaną niefarmakologiczną metodę leczenia padaczek lekoopornych i wrodzonych wad metabolizmu, lecz także zaczyna być wykorzystywana jako opcja terapii innych chorób, m.in. otyłości, cukrzycy typu 1 i 2, chorób układu sercowo-naczyniowego, nowotworów, migreny czy chorób neurodegeneracyjnych, takich jak choroba Parkinsona czy choroba Alzheimera. Skuteczność stosowania diety ketogennej zależy w znacznym stopniu od przestrzegania zaleceń dietetycznych przez pacjenta, dlatego współpraca między lekarzem, dietetykiem a pacjentem i jego rodziną jest kluczowa do zapewnienia powodzenia terapii. Niniejsza książka w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety ketogennej w praktyce klinicznej, a zawarte w niej informacje oparto na najnowszych badaniach naukowych i wytycznych towarzystw medycznych. Publikację kierujemy zarówno do lekarzy, dietetyków, pielęgniarek, farmaceutów, fizjoterapeutów, psychologów czy pracowników socjalnych, jak i do pacjentów oraz ich rodzin – tak aby znaleźli wstępne wskazówki do stosowania diety ketogennej, co pozwoli wspomóc proces leczenia choroby.
"Czy wiesz, że mgła mózgowa, problemy z wagą, kłopoty z układem trawiennym i niepokój mają wspólną przyczynę? Za tymi dolegliwościami stoi brak równowagi w jelitach! Zdrowe jelita to klucz do poprawy zdrowia całego organizmu. Chcesz wiedzieć, jak zadbać o swoje jelita? Sięgnij po ten poradnik. Znajdziesz tu łatwy do wprowadzenia 4-tygodniowy plan, który pomoże ci w oczyszczaniu jelit, wprowadzeniu diety przeciwzapalnej przyjaznej twojemu mikrobiomowi i zbudowaniu zdrowych nawyków. Pozbędziesz się chorób jelit, zyskasz zdrowy układ pokarmowy, zwiększysz energię, poprawisz jakość snu i wzmocnisz swoje zdrowie psychiczne. Przekonaj się, jak małe zmiany mogą odmienić twoje życie. Zresetuj mikrobiom jelitowy, schudnij i złagodź stany lękowe, dzięki łatwym do wdrożenia krokom.
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego popularne diety nie przynoszą trwałych efektów? Czy masz dość liczenia kalorii i wykluczania ulubionych produktów? Ta książka jest odpowiedzią na twoje pytania i kluczem do idealnej wagi bez wyrzeczeń. Odkryjesz, dlaczego dotychczasowe diety nie działały i co sprawiało, że szybko traciłeś motywację. Nauczysz się jeść to, co lubisz, dbając o zdrowie fizyczne i psychiczne, bez obaw o utratę kontroli. Dzięki podejściu 80/20, zrozumiesz, jak jeść świadomie i zdrowo. Psychodietetyka pomoże ci poznać mechanizmy odchudzania bez restrykcyjnych diet, prowadząc do poprawy relacji z jedzeniem. Dowiesz się, jak zakończyć wieczną dietę, unikając zaburzeń emocjonalnych i niepokoju.
Cierpisz z powodu ciągłych stanów zapalnych? Zauważyłeś pogorszenie zdrowia i rozwijające się choroby autoimmunologiczne? Z książki dr Simone Koch dowiesz się, jak zatrzymać stany zapalane w organizmie, które są ściśle powiązane z chronicznych stresem, brakiem ruchu i złym snem. Poznasz prostą dietę przeciwzapalną, która w znaczący sposób zahamuje rozwój wielu chorób w przyszłości. Odkryjesz zalety terapii zimnem i wprowadzisz codzienną łatwe ćwiczenia dla wzmocnienia odporności, poprawy przypływu krwi, zrzucenia zbędnych kilogramów i oczyszczenia organizmu. Oprócz tego nauczysz się stosować ćwiczenia oddechowe i wyeliminujesz tzw. ciche stany zapalne. Silny i zdrowy organizm bez stanów zapalnych!
Autorka opisuje objawy nietolerancji laktozy oraz wyjaśnia mechanizmy powstawania alergii na mleko, jednej z najpowszechniejszych obecnie alergii pokarmowych. W publikacji znajdują się też przepisy na dania diety bezmlecznej, które służą wzmocnieniu odporności, łagodzą stany zapalne i stabilizują pracę układu trawiennego.
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy
Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.
A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)
WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, jaki wpływ na Twój mózg ma jedzenie, które spożywasz? Chcesz pracować nad swoimi zdolnościami zapamiętywania, kreatywnością i szybkością przyswajania nowych informacji? Odkryj związek pomiędzy tym, co jesz, a funkcjonowaniem Twojego mózgu i z każdym dniem bądź młodszy.
Czy dzięki odpowiedniemu jedzeniu możemy wspierać naszą pamięć, klarowność myśli oraz spowalniać starzenie się mózgu? Max Lugavere w książce "Jedz jak geniusz. Bądź mądry, szczęśliwy i bardziej wydajny" wyjaśnia, jak ogromny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego mózgu ma dieta i styl życia. Autor książki dzieli się badaniami, które pozwalają zrozumieć, jak zła dieta wpływa na mgłę mózgową, zły stan psychiczny, problemy z pamięcią i koncentracją, długotrwałe zmęczenie oraz coraz częściej diagnozowaną demencję i chorobą Alzheimera.
Dlaczego Lugavere zainteresował się wpływem diety na funkcjonowanie mózgu? U jego mamy zdiagnozowano demencję - Lugavere zdecydował się zawiesić swoją medialną karierę i zacząć badać wpływ stylu życia na funkcjonowanie mózgu. Przez ponad pół dekady zajmował się najnowszymi badaniami naukowymi, rozmawiał z dziesiątkami czołowych naukowców z całego świata oraz odwiedzał najbardziej uznane wydziały neurologii. Wszystko w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania dotyczące pracy naszego mózgu.
Czy da się zresetować mózg? Dieta geniusza, opracowana przez Maxa Lugavere'a, pozwala odmłodzić nasz mózg, zwiększyć jego możliwości percepcji i zapamiętywania. Zadbaj o siebie i swoje ciało już dziś!
POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE ZDROWY RUCH MOTYWACJAJeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się z niej, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie zachowując dobre samopoczucie i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.Agata LewandowskaDietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Uwolnij się od stanów lękowych za pomocą jedzenia!
Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że nasz dobrostan psychiczny w dużej mierze zależy od tego, czym się żywimy. Okazuje się, że odpowiednio dopasowana dieta może nie tylko poprawić nasze zdrowie fizyczne, lecz także mieć zbawienny wpływ na samopoczucie. W tym przełomowym poradniku psychiatrka żywieniowa i autorka bestsellerowej książki Dieta dla zdrowia psychicznego Uma Naidoo przedstawia skuteczne, potwierdzone badaniami metody łagodzenia lęku poprzez wprowadzenie prostych nawyków żywieniowych, a także proponuje przepisy na pyszne potrawy bogate w superskładniki odżywcze.
Z tej książki dowiesz się,
jak to, co jemy, wpływa na regulację emocji,
jak wspomóc mózg, jelita, układ odpornościowy i metabolizm w obniżaniu poziomu lęku,
co łączy stany zapalne z zaburzeniami lękowymi i jakie składniki odżywcze sobie dostarczać, by wyciszyć jedne i drugie,
jak zrównoważyć poziom leptyny, hormonu, który jest kluczowym ogniwem między układem nerwowym a procesami metabolicznymi,
co to jest KOSZ SPOKOJU i czym go napełniać, a czego do niego nie wkładać, by czuć się dobrze na co dzień,
na jakich filarach oprzeć swój jadłospis i jak samodzielnie stworzyć odpowiedni dla siebie plan żywienia, by zwiększyć pewność siebie i lepiej radzić sobie z niepokojem.
Poznaj tajniki łatwego zarządzania makro- i mikroelementami w diecie wspierającej twój stan psychiczny, i odkryj, jak wielki dobroczynny wpływ na twoje emocje mają pozornie drobne zmiany w jadłospisie.
"Vege kociołkowanie" to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni. Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść. Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu - łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! Kulinarna nuda nagle zniknęła, a w naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym składnikom i przyprawom pomagają zadbać o zdrowie! Ewa Hangel - autorka książek kulinarnych ("Kociołkowanie po polsku", "Garnek rzymski"). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Przysmaki z różnych zakątków świata zamknięte w lunchboksie!160 przepisów na oryginalne śniadania, lunche, desery i dania do termosu.Malwina Bareła zabierze cię w najodleglejsze zakątki świata, by przygotować przepyszne posiłki z łatwo dostępnych składników. Jeżeli chciałbyś gotować wegetariańsko, autorka zaproponuje ci smaczne zamienniki. Nie musisz martwić się o liczenie kalorii ani makroskładników - niezbędne informacje znajdziesz przy każdym przepisie. Nie lubisz marnować jedzenia? Wskazówki zero waste pomogą ci łatwo poradzić sobie z problemem.Na końcu książki znajdziesz praktyczne indeksy, które są idealnym narzędziem do planowania posiłków i meal prepu.Malwina BarełaAutorka bloga Filozofia Smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteśmy tym, co jemy, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu.
Gotowanie według starych receptur to wielka podróż w nieznane. Nie wiemy, co ze sobą zabrać, aby dotrzeć do lądu. I co tam znajdziemy? Rozpoczęłyśmy podróż po historii kuchni pomorskiej. Rozpytujemy wśród starszych ludzi. Szukamy zapisów, zdjęć, książek. Karmimy się też własnymi wspomnieniami.Autorki dawnych książek kucharskich we wstępie podkreślały, że przepisy przez nie zebrane są tanie i łatwe w przygotowaniu. Czasy jednak się zmieniły, minęło sto lat, i dziś cielęcina jest na wagę złota, dobre ryby trudno kupić, kasztany jadalne są co prawda w sklepach, ale nie ma świeżych, a trufle można nabyć tylko w drogich delikatesach.Wszystkie przepisy z tej książki zostały sprawdzone, przetestowane, a jeśli to było konieczne, zmodyfikowane do wymogów współczesnej kuchni. Jednostki miar i wag tak przeliczone, aby każdy skłonny do kulinarnych poszukiwań mógł łatwo samodzielnie przygotować danie. Przy niektórych przepisach zamieściłam swoje uwagi. Wybierałyśmy spośród setek przepisów tylko te, które naszym zdaniem będziecie chcieli i mogli wypróbować bez przeszkód.Mamy nadzieję, że publikacja, którą stworzyłyśmy, będzie z powodzeniem wykorzystywana przez zwolenników tradycyjnej kuchni, dzisiaj nazywanej modnie slow food. Dlatego Czytelnik dostaje do rąk opis zabawy w gotowanie, a także próbę wiązania porozrywanych nitek łączących ze światem, który odszedł wraz z żyjącymi tu niegdyś ludźmi.
Zadbaj o swoją urodę od wewnątrz, stosując odpowiednią dietę!Marzysz o lśniących, gęstych włosach? Twoje paznokcie są kruche i łamliwe? A może masz kłopoty z cerą i zrobisz wszystko, by wreszcie zaczęła być gładka i naturalnie piękna? Nie musisz wydawać majątku na kosmetyki ani cudownie działające witaminy. Niektóre produkty spożywcze mogą poprawić koloryt i nawilżenie skóry, zahamować wypadanie włosów i spowolnić powstawanie oznak starzenia się. Są też takie, które wspomagają leczenie trądziku i łupieżu. Dzięki tej książce dowiesz się, co warto jeść, gdy ma się cerę tłustą, suchą lub naczynkową, po które produkty sięgać, by wzmocnić włosy i paznokcie, i jak się odżywiać, by przedłużyć młodość oraz zapewnić sobie witalność i zdrowy wygląd.Oto przepisy na proste, smaczne dania, które powinny stale gościć w twoim menu dla urody, dobrego samopoczucia i po prostu zdrowia. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Postaw na elastyczny jadłospis roślinny dla zdrowia!Nie musisz natychmiast rezygnować z jedzenia mięsa. Po prostu w trosce o swoje zdrowie i stan naszej planety ogranicz je w codziennej diecie. Pozwól, aby kuchnia roślinna uwiodła cię bogactwem smaków i aromatów.Dlaczego w ogóle warto ograniczać mięso? Powody są różne, przede wszystkim zdrowotne. Regularne spożywanie czerwonego mięsa i przetworów mięsnych znacząco zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów i innych chorób. Coraz częściej kieruje też nami troska o środowisko wedle najnowszych badań zastąpienie produktów zwierzęcych roślinnymi wpłynie korzystnie na naszą mocno już wyeksploatowaną planetę. Zdaniem ekspertów jeśli nie zaczniemy szybko zmieniać naszych przyzwyczajeń żywieniowych, wkrótce obudzimy się w niegościnnym świecie, który nie będzie w stanie nas wykarmić.W tej książce znajdziesz najnowszą wiedzę dietetyczną: czy mięso jest w ogóle potrzebne w jadłospisie, a jeśli tak, to w jakich ilościach. Autorka radzi, jakimi produktami roślinnymi zastąpić mięso, żeby potrawy nadal zachowywały swoje walory odżywcze, a zwłaszcza odpowiednią zawartość białka.Zastosuj dietę DMM! Wybieraj spośród 90 przepisów na codzienne dania i ogranicz mięso już dziś. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Prawidłowy styl żywienia, higiena snu, unikanie stresu i zdrowy ruch to filary równowagi hormonalnej twojego organizmu. Masz na nie wpływ! Warto więc nauczyć się o nie dbać.Nadmierny przyrost masy ciała, wahania nastroju, bóle głowy, zmiany skórne, kłopoty ze snem to tylko kilka problemów, których przyczyną mogą być zaburzenia hormonalne. W organizmie człowieka hormony zarządzają wieloma procesami chemicznymi. Ich równowaga musi być zachowana, byśmy mogli cieszyć się zdrowiem oraz dobrą kondycją fizyczną i psychiczną.Tę równowagę można niezwykle łatwo zaburzyć, za to bardzo trudno ją przywrócić. Autorka przekonuje, że nie trzeba od razu sięgać po leki. Proponuje jeśli stan zdrowia na to pozwala o wiele łagodniejsze sposoby dbania o hormony. Zachęca do rzetelnego przyjrzenia się swojemu stylowi życia. Radzi, jak zmienić różne jego elementy, a zwłaszcza wybory żywieniowe, bo hormony zawsze były w równowadze.W książce znajdziesz:przystępnie podaną wiedzę o układzie hormonalnym,informacje o przyczynach i objawach niektórych zaburzeń na tle hormonalnym,test diagnozujący rodzaj zaburzeń hormonalnych,praktyczne porady i wskazówki dotyczące przywracania równowagi hormonalnej w organizmie za pomocą dietą,przepisy na smaczne, proste i zdrowe posiłki wspomagające pracę gruczołów wydzielających hormony.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?