W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Pre-order now. This title will ship from September 24th, 2024.
'At Café Cecilia you will find some of the absolute best cooking in London, and I'm greedily grateful for this little gem of a book.' - Nigella Lawson
'Producing "honest" food is something I think about a lot. It's food that doesn't follow trends or fashions, that doesn't show off, that comes from the core of the cook. The food, the dining room and the way things are run at Café Cecilia is honest. They are from the soul of Max Rocha.' - Diana Henry
The debut cookbook from rising star Irish chef Max Rocha and his hugely popular East London restaurant, Café Cecilia
Café Cecilia is a beloved neighborhood restaurant serving simple Irish and European inspired food, that has become not only a foodie haven, but a huge hit with the international art and fashion crowd.
It is chef Max Rocha’s first restaurant, and he takes inspiration from what’s in season; the cooking of his mother, Odette; and the food he grew up with in Ireland.
Café Cecilia Cookbook, the first and only book on this, one of the UK's most exciting and popular restaurants, features 100 recipes from breakfast through to dinner. Dishes include signature dishes like Guinness Bread and Sage & Anchovy Fritti and seasonal dishes such as Poached greengage, granola and yogurt and Globe Artichokes with Sunflower Seed Tahini, with recipes for a host of soups, salads, breads, cakes, and kombuchas, as well as a selection of fish, meat, and vegetable dishes.
With a foreword written by acclaimed British food writer and James Beard Award-winner Diana Henry, and images of the finished dishes shot within the stylish setting of Café Cecilia by Matthieu Lavanchy, together with photographs of the team and restaurant's suppliers by Jacob Lillis, this is a warm celebration of food, family, the loyal Café Cecilia team and all Max Rocha’s experiences.
The Irish Cookbook showcases the true depth of Irish cuisine, its ingredients and its fascinating history, as never before
Ireland's remarkably rich food heritage dates back millenia and, in The Irish Cookbook, acclaimed chef Jp McMahon captures its unique culinary origins and varied influences. Irish food is the summation of what the land and sea gives; the book's 480 home-cooking recipes celebrate the range and quality of Ireland's bounty, from oysters and seaweed on its west coast to beef and lamb from its lush green pastures, to produce and forage from throughout the island. Presenting best-loved traditional dishes together with many lesser-known gems, this book vividly evokes the warmth, hospitality and culinary spirit of the Emerald Isle.
Ze wstępu do reprintu:Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie
roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę
kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem
Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye,
Paryż, pracowałem tam dwa lata w moim zawodzie,
a zebrawszy zasiłek na drogę, puściłem się do Londynu, gdzie poznałem znakomity porządek w kuchniach
i siłę potraw angielskich,odpowiednią klimatowi
i powołaniu m arynarskiem u narodu. Cztery
więc poznałem kuchnie: polską, niemiecką, francuską
i angielską. Korzystałem z tej znajomości i siłę
jednych ze smakiem drugich starałem się pogodzić i zastosować do naszego klimatu.
Objętość 300 stron;Wkładka 80 kolorowych ilustracji.
oprawa twarda;format A5.
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nieroiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkękucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. OpuściłemWarszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye,Paryż, pracowałem tam dwa lata w moim zawodzie,a zebrawszy zasiłek na drogę, puściłem się do Londynu, gdzie poznałem znakomity porządek w kuchniachi siłę potraw angielskich,odpowiednią klimatowii powołaniu m arynarskiem u narodu. Czterywięc poznałem kuchnie: polską, niemiecką, francuskąi angielską. Korzystałem z tej znajomości i siłęjednych ze smakiem drugich starałem się pogodzić i zastosować do naszego klimatu.
Make a recipe a few times and it becomes habit. Make it enough and it becomes home.
In his much-anticipated new book, Yotam Ottolenghi brings his inspiring, flavour-forward approach to comfort cooking, delivering new classics that taste of home.
A bowl of pasta becomes Caramelised Onion Orecchiette with Hazelnuts & Crispy Sage, a warming soup is Cheesy Bread Soup with Savoy Cabbage & Cavolo Nero, and a plate of mash is transformed into Garlicky Aligot Potato with Leeks & Thyme.
Weaving memories of childhood and travel with over 100 irresistible recipes, Ottolenghi COMFORT is a celebration of food and home – of the connections we make as we cook, and pass on from generation to generation.
Wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO (przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim) Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to coraz powszechniejsze dolegliwości, które nie tylko znacząco obniżają komfort codziennego życia, lecz także mogą być symptomem choroby określanej jako SIBO. Wielu z nas latami funkcjonuje z dokuczliwymi objawami, nie wiedząc, że istnieje szereg działań, które mogą nam pomóc.Autorka szczegółowo opisuje przyczyny, przebieg i metody radzenia sobie z SIBO. Porządkuje dostępną wiedzę o tej wciąż mało rozpoznanej chorobie, czerpiąc ze swojego bogatego doświadczenia dietetyczki.Zdrowe jelita to także solidna porcja wiedzy o jelitach w ogóle. Autorka uświadamia nam, jak bardzo ich stan rzutuje na pracę całego organizmu, i edukuje o roli czynników środowiskowych negatywnie wpływających na kondycję jelit także o znaczeniu zdrowia psychicznego. Katarzyna Bednarska magister dietetyki, absolwentka WUM. W praktyce dietetycznej stawia przede wszystkim na szukanie przyczyn zaburzeń, strategię dobraną do potrzeb pacjenta i merytoryczne podejście oparte na badaniach naukowych. Nagrywa podcast, prowadzi konto na Instagramie (@kasia.bednarska.dietetyk) i blog pod adresem kbednarska.pl.
Grab an apron, and let’s make some pasta!
For most Italians, cooking is a way of life, and that is certainly the case for Gianluca Conte, better known as QCP. But what makes a dish authentically Italian versus Italian-American? Is it the ingredients? Is it the way the dish is prepared? The answer is layered (like a lasagna), and Gianluca is here to set this straight, one shot of olive oil at a time.
You can’t spend too much time on TikTok without coming across QCP. He’s wild. He's vivacious. And he knows what he’s talking about when it comes to Italian food. In his debut cookbook, Italian/American, join Gianluca for a culinary journey that explores the two sides of his heritage, including recipes from his native Ischia (off the coast of Naples) as well as other regions of Italy and his American roots.
From making fresh pasta from scratch to preparing the ultimate Chicken Parmesan, Italian/American will teach you everything you ever wanted to know about Italian cooking, and keep you entertained along the way.
Nagyrev, Hungary, 1929. Over 160 mysterious deaths. A group of local wives conspiring together, and one woman at the centre of it all…
In 1929, a dark secret at the heart of a Hungarian farming village was finally exposed. For more than 15 years, Nagyrev had harboured a group of serial killers, one of the largest murder rings ever recorded. They came to be known as The Angel Makers.
Led by a sharp-minded midwife known as Auntie Suzy, the local wives brazenly rid themselves of unwanted relatives, spooning doses of arsenic into soup and wine, stirring it into coffee and brandy. Murder was just another chore.
Over 160 mysterious deaths later, the unlikely gang of murderesses came to justice in a sensational trial reported the world over. With absorbing detail, Patti McCracken pieces together the lives of Auntie Suzy, her wide network of killers, the unsuspecting victims and the villagers who witnessed it all.
The Angel Makers is the utterly gripping account of an almost unbelievable – yet entirely true – moment in crime history.
One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in a cook. Innovative, passionate, exciting and accessible.' Andi Oliver'Ixta has a unique culinary voice, producing food that's bold and intense and audacious. Buckle up.
It's quite a ride.' Diana Henry'Ixta is an alchemist with flavour. Thrilling recipes full of life and imagination. I can't wait to cook everything.' Jessie WareEveryday eating with built in wow factor - from the Ottolenghi protégé shaking up the food world.
MEZCLA means mix, blend or fusion in Spanish and in her first solo cookbook, Ixta Belfrage - loved for her inventive ingredient combinations - shares her favourite mezcla of flavours. Helpfully divided into quick recipes (for when you need something great on the table, fast) and longer recipes (for when you have time to slow down and savour the process), here are 100 bold, impactful recipes inspired by Italy, Brazil, Mexico and beyond. Creative, colourful and always delicious, this is food for every day and every occasion.
Includes quick, flavourful recipes, such as Giant Cheese on Toast with Honey and Urfa Butter and Chicken with Pineapple and 'Nduja, as well as dishes to spend more time over: Chiles Rellenos with Salsa Roja Risotto and Prawn Lasagne with Habanero Oil.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?