![Domowe kiszonki w.5. Autor: Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrz. Dobreksiazki.pl Okładka książki Domowe kiszonki w.5](https://dobreksiazki.pl/Photos/7/LARGE/000079/domowe-kiszonki-w-5.jpg)
Domowe kiszonki w.5
- ISBN: 978-83-8151-851-2
- EAN: 9788381518512
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.2x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
27,97złCena detaliczna: 49,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,67 zł
Kiszonki leczą, odżywiają, smakują
Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.
W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.
Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku