KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

83,10 zł
109,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,71 zł

40,23 zł
69,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,23 zł

35,68 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,68 zł

52,74 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,64 zł

38,53 zł
69,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,53 zł

36,60 zł
64,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł

34,80 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł

128,23 zł
159,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 128,23 zł

107,26 zł
133,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 107,26 zł

41,37 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,24 zł

149,20 zł
185,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 149,20 zł
Okładka książki Simply Jamie Fast & Simple Food

162,00 zł 84,24 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 89,08 zł

In five knockout chapters covering Midweek Meals, Weekend Wins, Reliable Roasting Pans, Pantry Love and Delicious Desserts, Jamie has produced a cookbook that will fit seamlessly into your life. Simply Jamie exists to inspire you to get cooking – it’s full of delicious, achievable recipes you’ll love to make. Whatever your needs, you can trust that these tried and tested recipes will slot right into the rhythms of your week – from 20-minute-to-table dishes and no-time-to-shop pantry rescues to weekend wins that create smart leftover ideas, meaning mealtimes are simple in the days that follow.
Okładka książki Italia do zjedzenia

109,99 zł 83,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,71 zł

Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku. "Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. „Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.” Bartek Kieżun Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Okładka książki Smaki świata. 100 przepisów inspirowanych podróżami dookoła świata

79,99 zł 43,32 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,99 zł

Dlaczego japońskie śniadania należą do najzdrowszych na świecie? Co uwielbiają jeść mieszkańcy Zanzibaru? Czym różni się koreański corn dog od amerykańskiego? Co można zjeść na kole podbiegunowym? Odpowiedzi na te pytania nie tylko poznasz, ale też ich spróbujesz!Zuza Lisowska zwiedziła 45 krajów. W trakcie podróży narodziła się jej pasja do gotowania. W każdym nowym miejscu próbowała regionalnych przysmaków, rozmawiała z kucharzami i zaglądała do talerzy lokalsom, a po powrocie odtwarzała smaki, które najbardziej ją zachwyciły.Tak powstało 100 wyjątkowych przepisów, które zabiorą cię w kulinarną podróż śladami Zuzy! Poznasz śniadania z różnych stron świata, uliczne jedzenie sprzedawane w food truckach oraz desery, które zaskoczą twoich znajomych. Tajskie zielone curry, greckie souvlaki, koreańskie placuszki hotteok, meksykańska sopa asteca, a może szwedzkie kardamonki? To świetne inspiracje do wspólnego gotowania z przyjaciółmi i poznawania świata od kuchni! A co najlepsze, nie potrzebujesz skomplikowanych składników!Bonus! Zuza dzieli się nie tylko przepisami i smakami, ale też przygodami i doświadczeniami!
Okładka książki Chleb i smarowidło. Pieczywo, które leczy, nie powoduje wzdęć ani nadwagi

74,99 zł 40,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,24 zł

Dlaczego domowy chleb jest zdrowszy?Bo domowy najlepszy! Bo wiem, co dodaję! Bo lubię swój chleb ! Bo taniej i zdrowiej! Bo wszystkim smakuje ! Bo zakwas czyni cuda!Poznaj autorską metodę Marka Zaremby 7 minut bez zagniatania, dzięki której upieczesz chleb jak z dobrej piekarni rzemieślniczej. Pieczywo, którego przygotowanie wymaga minimalnego czasu, niewiele wysiłku i tylko kilku składników! Bez wyrabiania, bez czekania na idealne wyrośnięcie ciasta, bez skomplikowanej instrukcji. Prościej się już nie da!Zastosuj metodę 7 minut bez zagniatania w swojej kuchni, i odkryj leczniczą moc orkiszu. Zapomnij o wzdęciach i bólu brzucha!Przejmij kontrolę nad tym, jaki chleb jesz.Naucz się rozpoznawać dobry chleb ze sklepu.Odkryj uzdrawiającą moc pradawnego zboża.Gdy już masz na stole pachnący chleb z chrupiącą skórką, skorzystaj ze sprawdzonych przepisów na domowe smarowidła i przełam codzienną śniadaniową nudę. Ugotuj przepyszne i zdrowe zupy, którymi najesz się do syta. Przygotuj sałatki z grzankami orkiszowymi. Spraw przyjemność sobie i swoim bliskim, serwując zdrowe słodkie wypieki. Smacznego!
Okładka książki Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza

99,99 zł 54,63 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,98 zł

Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły...Tessa KirosWenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dalaod obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie.Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti - przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.
Okładka książki Apetyt na dietę

54,90 zł 37,07 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,07 zł

Pomysły na zdrowe i zbilansowane posiłki bez wyrzeczeńCodziennie jesteśmy zasypywani informacjami o tym, co powinniśmy jeść, a co należałoby całkowicie wyeliminować, by poprawić stan swojego zdrowia i uniknąć chorób. Nie zdziwi mnie zatem, jeśli w pierwszej chwili pomyślisz, że to kolejny zbiór niepraktycznych dietetycznych rad, bo przecież wszyscy wiedzą, że jarmuż jest zdrowy, a aktywność fizyczna - niezwykle ważna.Ta książka to jednak coś więcej! Znajdziesz w niej odpowiedzi na nurtujące pytania: Dlaczego jem mało i zdrowo, lecz nie chudnę?Czy w diecie liczą się tylko kalorie?Ile należy jeść, żeby w końcu osiągnąć swój cel?Czy muszę wyeliminować z diety gluten lub laktozę?Podejmując się zmiany nawyków, łatwo jest się zatracić i popaść w skrajności, dążąc do perfekcji. To dieta ma być dostosowana do Ciebie, a nie Ty do diety. A jak dopasować ją do swoich potrzeb? Tu znajdziesz odpowiedź.
Okładka książki Oddasz fartucha 4 Zapraszam do stołu!

79,99 zł 50,91 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,91 zł

PYSZNE DANIA CIESZĄ TYLKO WTEDY,GDY GROMADZĄ NAS PRZY WSPÓLNYM STOLEŚwiąteczna uczta? Rodzinna uroczystość? Impreza sylwestrowa? A może wspólne spotkanie przy stole?Bez względu na to, z kim i z jakiej okazji usiądziecie razem do posiłku, warto zaplanować, co zaserwujecie. Wracam do Was z kolejną porcją niezawodnych i przepysznych dań, które smakują zawsze i każdemu. Zadbałem o to, by biesiadowanie z rodziną i przyjaciółmi nabrało wyjątkowego charakteru.Zadziwcie Waszych bliskich bogactwem smaków i zapachów.A co Was zaskoczy? Pewnie to, jak łatwo wszystkie te smakowitości przygotowaćZAPRASZAM DO STOŁU!
Okładka książki Dekorowanie ciast i ciasteczek wyd. 2024

39,99 zł 22,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,42 zł

Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo zwieńczać codzienne posiłki deserem i szukasz pomysłów na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie!Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na ciasta, masy, lukry i kremy, lecz także wskazówki, jak łatwo, a zarazem efektownie przybrać tort, ciastka i babeczki. Nauczysz się, jak zrobić szprycę z pergaminu, ozdobić ciasteczka lukrem i zabarwić krem do tortów. W pięknym dekorowaniu wypieków pomogą ci rady autorki, szczegółowe instrukcje i kolorowe zdjęcia przedstawiające poszczególne etapy wykonywania niezwykłych słodkich dekoracji. Kilkadziesiąt prostych, świetnych pomysłów na dekorowanie ciastek, tortów i babeczek na specjalne okazje lub na co dzień.
Okładka książki Kuchnia wietnamska Najlepsze przepisy

59,99 zł 33,39 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,39 zł

Aromatyczna, pełna smaku i rodzinna – taka jest kuchnia wietnamska. Poznaj jej najsłynniejsze dania i odtwórz je w swoim domu. Nathalie Nguyen, finalistka francuskiego MasterChefa, nauczyła się gotować od swojej mamy. W tej książce zdradza sekrety kuchni wietnamskiej – mniej znanej spośród kuchni azjatyckich, a jednej z najzdrowszych na świecie. Odkryj pachnące przyprawami i łatwe do wykonania przepisy na spring rollsy, sajgonki, zupę pho czy bułeczki baozi. Oprócz oryginalnych receptur w książce znajdziesz informacje na temat składników typowych dla kuchni wietnamskiej i stosowanych w niej przyborów kuchennych. Dokładnym instrukcjom towarzyszą barwne zdjęcia ukazujące przygotowanie potrawy krok po kroku oraz praktyczne wskazówki. Nathalie Nguyen pochodzi z rodziny kupców i kucharzy ulicznych o długich tradycjach. Po uzyskaniu licencjatu z dziedziny sztuk audiowizualnych została graficzką, ale postanowiła spróbować swoich sił we francuskim MasterChefie – i w wieku 22 lat została jego finalistką. Odbyła rozmaite staże w renomowanych restauracjach i uzyskała dyplom kucharki i cukierniczki, a następnie zajęła się doradztwem kulinarnym. Wspiera restauratorów w otwieraniu lokali we Francji, Stanach Zjednoczonych, w Dubaju czy w Chinach, uczestnicząc w opracowywaniu ich menu.
Okładka książki Kuchnia chińska. Najlepsze przepisy

59,99 zł 33,39 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,07 zł

Zapraszamy w podróż po niezwykłych smakach Chin! Odkryj najlepsze przepisy na słynne dania kuchni chińskiej i przekonaj się, jak łatwo przyrządzić je w domu. W tej niezwykłej książce kucharskiej znajdziesz przepisy podstawowe, przekąski, pierożki, makarony i placki, dania z warzywami, makaronem i tofu, a także mięsne, z rybami i skorupiakami oraz słodkości i napoje. Poznasz najważniejsze składniki i techniki. Dokładnym instrukcjom towarzyszą barwne zdjęcia ukazujące przygotowanie potrawy krok po kroku oraz wskazówki, dzięki którym poznasz sekrety kuchni chińskiej. Masz ochotę na pierożki Won ton, smażone bakłażany z sosem sojowym, kaczkę w winie ryżowym i z batatami, smażone krewetki, a może księżycowe ciasteczka? Wszystkie je znajdziesz w tej książce. Margot Zhang urodziła się i dorastała w Pekinie. Od dziecka pod okiem mamy i babci poznawała sekrety smacznego gotowania dla całej rodziny. Do Paryża przyjechała, by studiować lingwistykę. W 2008 roku założyła bloga, na którym dzieli się prostymi przepisami na autentyczną kuchnię chińską. Dziś poświęca cały swój czas i energię swojej pasji: uczy amatorów gotowania, a profesjonalistom doradza i pomaga tworzyć oryginalne przepisy.
Okładka książki Kuchnia łemkowska z Ropek. Częstujcie się!

89,90 zł 52,28 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,28 zł

Ta pięknie wydana, bogato ilustrowana książka zabierze Was do świata smaków i aromatów prostej, ale pysznej kuchni Beskidu Niskiego. To jednocześnie wyjątkowy skarbiec tradycji, obrzędów codziennych i świątecznych Łemkowszczyzny. Adzymki, meryndia, mastyło, homiłki to słowa brzmiące egzotycznie, ślady udziału Łemków w przebogatym świecie karpackich kultur. Ale za tymi słowami (a także za swojskimi dla naszego ucha kołaczami, plackami, pierogami) kryją się potrawy, w których łatwo zdołamy się nasycić i poczuć w domu, siadając przy piecu Pani Grażyny. Ziemniaki, kapusta, cebula, mąka, mleko, jajka, grzyby z tego wszystkiego zrobicie sobie niejedną bogatą w smaki i wrażenia ucztę, nawet jeśli mieszkacie daleko od Ropek i Swystowego Sadu. [Paweł Bravo, felietonista kulinarny Tygodnika Powszechnego] Jest to niezwykle cenna pozycja kulinarna nie tylko dla Łemków. Pisząc o kuchni, podając przepisy, autorka dzieli się jak chlebem opowieścią o dzieciństwie, swojej rodzinie. Wspomina historię wsi i jej mieszkańców, przywołuje rytuały obrzędowe świąteczne i te codzienne. Doskonale wie, o czym pisze, i robi to w sposób bardzo czytelny i sugestywny. Do tego stopnia, że jest się głodnym i ma się ochotę samemu przygotować każdą zaproponowaną przez nią potrawę. [Julia Doszna, łemkowska pieśniarka ludowa] Niektórzy o Beskidzie Niskim piszą, inni go malują, ale tylko Grażyna potrafi zamknąć Beskid w smaku i zapachu, a potem podarować nam w książce, abyśmy mogli wyczarować go we własnym domu. [Maria Strzelecka, malarka, ilustratorka i pisarka, autorka m. in. książek z serii Beskid bez kitu] Częstujcie się! udowadnia, że kuchnia pomaga nam utrzymać więź z naszymi przodkiniami i uświadamia, jak wiele wysiłku wymagało wytworzenie smacznych, acz prostych dań: przepisy kuchni łemkowskiej, jak wszystkie potrawy chłopskiej kuchni, powstawały przede wszystkim z tego, co się samemu uprawiało i wyhodowało. Pod egzotycznymi często nazwami, jak palatka komperiany czy kiesełycia, odnajduję również smaki mojego dzieciństwa przenoszone z pokolenia na pokolenie przez moje babki z Lubelszczyzny i Kujaw. Zachęcam do tej kojącej, kulinarnej podróży w czasie. [Joanna Kuciel-Frydryszak, dziennikarka i pisarka, autorka m. in. książki Chłopki. Opowieść o naszych babkach]
Okładka książki Kuchnia naszych babek

69,90 zł 42,33 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,62 zł

Przyjmij zaproszenie do kuchni sentymentalnej i sięgnij po przepisy z duszą! Historii nie budują tylko wielkie zdarzenia, ale przede wszystkim codzienność. Zwykłe czynności, zwyczajni ludzie oraz przedmioty, którymi się otaczali. Zanurzmy się wspólnie w tej małej historii – zapraszamy do stołu zastawionego starą porcelaną i pysznym tradycyjnym jedzeniem. Posmakujmy dań, które przeniosą nas do kuchni naszych babek, albo przywołają dawne rodzinne wspomnienia. Odkryjmy na nowo zapomniane smaki, od wieków obecne w rodzimej tradycji. Ta książka jest wyjątkową propozycją dla każdego, kto kocha klimat retro i myśli z nostalgią o przeszłości. Prezentuje polskie przepisy z okresu od połowy XIX do połowy XX wieku. Odtworzono je z zachowaniem wszystkich składników i – jeśli to tylko było możliwe – również dokładnych proporcji. Autorka podaje współczesne opisy przygotowania potraw oraz aktualne miary i wagi (niekiedy przeliczane z funtów, łutów czy kwaterek). Wyboru dań dokonała tak, aby wykorzystać w nich produkty sezonowe, lokalne i łatwo dostępne. Małgorzata Kur – absolwentka polonistyki i grafiki wydawniczej na ASP w Łodzi. Autorka kilkunastu książek dla dzieci i młodzieży, wydawanych w Polsce i za granicą, laureatka konkursów literackich. Od 2018 roku prowadzi bloga kulinarnego Pularda. Stół sprzed wieków, na którym odtwarza przepisy ze starych (głównie przedwojennych) polskich książek kucharskich. W wolnych chwilach oczywiście gotuje, a oprócz tego czyta reportaże, uprawia balkonowy ogród, zbiera leśne poziomki i grzyby oraz dziwne kamienie z synkiem Guciem.
Okładka książki Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej wyd. 3

74,90 zł 42,58 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,06 zł

"Kapłony i szczeżuje" to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej, z kolei szczeżuje urozmaicały jadłospis najbiedniejszych.Gdy dzisiejsi szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu oryginalnych przepisów, śmiało możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Bo jak pisał osiemnastowieczny historyk Jędrzej Kitowicz, tylko coś bardzo starego może wydawać się nowe. Poczytajmy zatem o oszołamiającej europejskiej karierze szczupaka po polsku, cofnijmy się do czasów, gdy pasternak nie był tylko zabawnym słówkiem, a kucharze serwowali żółtonosy i sielanki. Wreszcie - poznajmy kulinarne przemyślenia świętych Piotra i Pawła, które na długie stulecia ukształtowały nasza żywieniową wyobraźnię.Historia potraw to nieprzebrana skarbnica wiedzy o świecie, przekazywana z pokolenia na pokolenie. Niemal w każdym daniu można znaleźć garstkę wiedzy o przyrodzie i medycynie, czubatą łyżkę antropologii i kultury, szczyptę wydarzeń historycznych. I wyrazisty posmak religii, niepodzielnie regulującej zasady odżywiania i postu.Autorzy "Kapłonów i szczeżui" to wytrawni znawcy historii zmieniających się smaków i świetni popularyzatorzy wiedzy o dawnej kuchni, a ich książka to idealny przepis ku pokrzepieniu nie tylko żołądka, ale przede wszystkim umysłu.
Okładka książki Diety

16,99 zł 12,13 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,13 zł

Bycie na diecie nie oznacza tylko odchudzania. To sposób odżywiania i myślenia. Jeśli jest właściwy, skutecznie leczy wiele schorzeń, poprawia samopoczucie i urodę, odmładza oraz wysmukla sylwetkę. Wybierz z nami swoją dietę i zmień życie na lepsze.
Okładka książki Kulinarna Wiola Domowy wyrób wędlin

49,99 zł 26,62 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,49 zł

Biała kiełbasa, kiełbasa grillowa z dodatkami, kruche kabanosy, schab pieczony, golonka i ozory w galarecie, pieczeń rzymska z jajkiem, pasztet świąteczny, salceson, smalczyk z jabłkiem W tej książce znajdziesz przepisy na kiełbasy, pieczenie, przetwory mięsne do słoików czy wędzonki. Dowiesz się, jak wykorzystać mięso z rosołu i jak urozmaicić domownikom kanapki. Dzięki praktycznym wskazówkom nauczysz się parzyć, piec, gotować, przygotowywać pasty i konserwować w słoikach, by zatrzymać wspaniały aromat domowych mięsiw na dłużej. Z Kulinarną Wiolą pasjonatką gotowania, której profil na Facebooku obserwuje ponad 400 tysięcy fanów zaskoczysz swoją rodzinę i znajomych samodzielnie przygotowanymi pysznymi wędlinami. Gotowanie czas zacząć!
Okładka książki Whisky Poradnik smakosza

99,99 zł 55,65 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,65 zł

O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku. David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek! Nowe wydanie to: • przegląd najważniejszych whisky słodowych, • prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tylko ze Szkocji, • informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Okładka książki Po prostu Jamie

99,99 zł 69,54 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,54 zł

W naszej zabieganej rzeczywistości wszyscy potrzebujemy mieć na wyciągnięcie ręki łatwe i sprawdzone sposoby, by szybko postawić na stole coś pysznego. Najnowsza książka Jamiego Olivera „Po prostu Jamie” uzbroi cię w mnóstwo wypróbowanych przepisów – oraz pewność siebie – które pozwolą ci z łatwością włączyć gotowanie do codziennego życia. W pięciu inspirujących rozdziałach: „Posiłki w tygodniu”, „Hity na weekend”, „Zawsze zapiekanki”, „Cenne zapasy” oraz „Doskonałe desery” znajdziesz wszystko: od potraw gotowych w mniej niż 20 minut, przez dania na weekend, dzięki którym sprawnie przygotujesz posiłki w kolejnych dniach, po niewymagające zakupów pomysły z wykorzystaniem zapasów z szafek kuchennych i sprytne pyszności. „Podaję niezawodne, proste przepisy na przyjemne w przyrządzaniu smaczne dania, które można sprawnie przygotować wśród codziennej bieganiny; przepisy, które dają ci różne opcje do wyboru, a tym samym – kontrolę. Dzięki temu nauczysz się gotować coraz lepiej, co – na to liczę – da ci poczucie szczęścia i lepsze zdrowie, a do tego pozwoli zaoszczędzić trochę pieniędzy”. Przykładowe przepisy: makaron z papryką ze słoika, pieczone warzywa z camembertem, bolognese na zapas, kurczak pieczony z makaronem i pastą gochujang, 8 megasposobów na łososia, smash burger, pikantna dynia z warzywami i serem paneer, kotleciki z tuńczykiem z puszki, chrupiąca lodowa paczuszka na gorąco, dekadenckie ciasto czekoladowe.
Okładka książki Let’s Cook

107,00 zł 86,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 86,30 zł

Let’s Cook
Okładka książki Real Healthy

139,00 zł 72,28 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 76,44 zł

Real Healthy
Okładka książki Genius Gut

102,00 zł 82,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 82,26 zł

Genius Gut
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 137,99 zł
Okładka książki Sól

22,26 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,60 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,71 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,29 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,35 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,21 zł
Okładka książki Adaptogeny

41,54 zł
54,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,84 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,25 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj