W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Metoda na Zdrowie… to przejrzysty poradnik, w którym zebrane zostały najróżniejsze propozycje przygotowania ziół i potraw, prostych kuracji naturalnych, a także porady i wskazówki od słynnych zielarzy i naturalistów.
Alfabetycznie uporządkowanie, rozbudowany spis treści oraz indeks pomagający w szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji, a przystępny język i praktyczne wskazówki ułatwią ich wykorzystanie. Do tych porad wraca się często!
Metoda na zdrowie to zestawienie kuracji i porad posegregowanych w następujące działy:
• Problemy żołądkowe
• Bezsenność
• Przeziębienie, katar, ból gardła
• Reumatyzm, bóle stawów i kręgosłupa
• Serce i układ krążenia
• Skóra- rozwiązywanie problemów
• Wzmocnienie odporności
• Problemy z wątrobą
• Stres, Nerwy
• Wzrok
• Odchudzanie i nadwaga
• Wspomaganie pamięci
Smoothies – wspaniale sprawdzą się również, gdy za oknem śnieg, mróz albo chlapa. Zdrowe i sycące. Na zimową chandrę albo przeziębienie. Pełne dobroczynnych witamin, chroniące przed wirusami. Skutecznie rozgrzewające ciało i duszę. W środku przepisy na:
* śnieżynkowe smoothie
* kurkumowe latte
* cynamonowy zawrót głowy
* smoothie szarlotkowe i wiele, wiele innych…
Plus 20 pomysłów na odżywcze supermodne smoothies bowls!
Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!
Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego?
Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu?
Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek?
Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy?
CAROLINE CRAIG i SOPHIE MISSING postanowiły „ugryźć” lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe.
Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem – kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze.
Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!
Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen niespodzianek świat koktajli przygotowywanych na bazie win.
Od tej pory przyjęcia rodzinne i dla znajomych staną się prawdziwą przyjemnością!W tej książce znajdziesz proste przepisy na dania wytrawne oraz słodkie, niezawodne, smaczne i na każdą kieszeń! Od przepisów klasycznych po bardziej oryginalne, od foie gras po buche de noel, ciasto bożonarodzeniowe, którego nie może zabraknąć na święta. Potrzebne składniki są łatwo dostępne, potrawy nie wymagają dużo czasu, a ich przygotowanie oparte jest na niewielu etapach pracy. To wszystko sprawi, że od dzisiaj będziesz korzystać z naszej książki, by zadziwić swoich gości!
Smakuj zdrowie każdego dnia! Z dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz poczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy, które spełniają wszystkie kryteria diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość jedzenia. Poznawaj nowe smaki i wybieraj spośród mnóstwa pomysłów. "Autorką książki Przepisy diety warzywno-owocowej doktor Ewy Dąbrowskiej jest moja wspaniała synowa Beata. Ma ona wspaniały dar – z łatwością tworzy ciekawe kompozycje potraw, które spełniają kryteria mojej diety. Z radością polecam tę książkę." Dr Ewa Dąbrowska
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu
- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne
- Wiele najnowszych przepisów
Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!
OMÓWIONE TEMATY:
• Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty
• Podstawy pieczenia chleba
• Ciasto i jego rośnięcie
• Receptura podstawowa
• Dobór mąki
• Triki, aby ciasto lepiej rosło
• Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia
• Porady praktyczne jak piec chleb w domu
• Receptury potraw z chleba
Kuchnia regionu łódzkiegoto wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Po ""Sałatkach"" i ""Ciastach"" przyszedł czas na... ""Obiady"". Taki właśnie tytuł nosi najnowsza książka Ewy Wachowicz, producentki telewizyjnej i dziennikarki kulinarnej. Na blisko dwustu stronach autorka zamieściła wybór receptur, prezentowanych na szklanym ekranie w popularnym cyklu programów ""Ewa gotuje"". Całość podzielono na wzór restauracyjnej karty menu - zaczynając od przystawek, kończąc na dodatkach. Pośrodku znalazły się dwa rozdziały, zawierające przepisy na zupy i dania główne.W książce znajdziemy zarówno receptury na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i międzynarodowej, przy czym Ewa Wachowicz starała się, by zaproponowane przez nią dania były zaskakujące. I tak, przykładowo, zamiast zwykłego hot-doga jest argentyński choripan (za to z polską, białą kiełbasą w miejsce chorizo), przepis na rosół zaleca dodanie obierków z ziemniaków, udka kurczaka kąpią się w sosie piwnym, natomiast frytki są z... pietruszki. Takich niespodzianek odkryjemy w książce znacznie więcej, a każda receptura zilustrowana jest zdjęciem wykonanym na planie programu.
Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne: ,,Megazupy na cały rok "W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają wiele smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy ogórkową, ale także soljankę, okroszkę czy gulaszową po węgiersku. Jeżdżąc po świecie przywozimy nowe smaki i adaptujemy je do potrzeb pożywnej, sycącej polskiej kuchni. W książce atrakcyjne przepisy na zupy, które są MEGA! Mogą być pysznym jednodaniowym posiłkiem lub naprawdę odchudzającym witaminowym daniem. Każdy znajdzie w książce przepis na zupę, którą pokocha. Bo zupy zniewalają i mogą uwieść. Smakiem co przez żołądek trafia wprost do serca. ,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe",,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine. Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży! ,,Śledzik lubi pływać. Książka z przepisami na śledzia i na wódki domowej roboty''Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.
Mleko? Cóż, wielu osobom jedynie przysparza problemy. Ale co można poradzić na to, że cukier mleczny wydaje się obowiązkowym składnikiem większości produktów spożywczych? Najlepszym rozwiązaniem będzie samodzielne gotowanie. Dzięki smakowitym przepisom jedzenie bez mleka, śmietany i całego mlecznego kramu będzie równie pyszne jak wtedy, gdy nic nas nie ograniczało. Trzystopniowy plan, przejrzyste ilustracje i wiele porad dotyczących zakupów i gotowania będą dodatkowym wsparciem podczas zmiany nawyków żywieniowych.Bóle brzucha? Od dziś nigdy więcej!Nasi specjaliści nie tylko wręczą Ci najbardziej odpowiednie przepisy, ale również w zrozumiały sposób wyjaśnią wszystko, co warto wiedzieć na temat nietolerancji laktozy i dadzą mnóstwo przydatnych na co dzień wskazówek.
Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zaliczają się ją do zdrowej żywności cenne są jej owoce, kwiaty i pestki. To dlatego lekarze polecają regularnie jadać dynie, zwłaszcza dzieciom, seniorom i ciężarnym. O tym, jakie potrawy można przygotować z dyni, traktuje niniejsza książka. Ponadto podpowiadamy, jak uprawiać dynię a wystarczy do tego przydomowy ogródek lub np. rusztowanie dla rośliny. Z poradnika dowiesz się, jakie odmiany wybrać do uprawy, jak wyhodować gigantyczną dynię, ale też co zrobić, by ozdobić dyniami dom na Halloween. Proponujemy solidną garść wiedzy i ponad 20 przepisów na każdą porę dnia.Z nami naprawdę warto poznać smak własnego ogrodu!
Łasuchy i Słodyczoholicy!Jeśli na widok blondie z cieciorki źrenice same się wam rozszerzają, a daktylowa nutella trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.W książce znajdziecie przepisy między innymi na:wypieki,ciasta na zimno,lody,trufle i praliny,batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (glukozy i fruktozy), kwasów organicznych, pektyn, błonnika, soli mineralnych i witamin.Z naszego poradnika dowiesz się, jak wybrać dobre odmiany do uprawy i zapewnić im najlepsze warunki wzrostu. Podpowiadamy jak sadzić i pielęgnować drzewka jabłoni. W skrócie omawiamy choroby i szkodniki, jakie atakują jabłonie. Prezentujemy krótki rys historyczny jabłek i jabłoni. I wreszcie proponujemy wiele przepisów na potrawy z jabłek. Owoce te bowiem doskonale nadają się do deserów, sałatek, a także dań z mięsa. Z nami poznasz smak własnego ogrodu!
Dlaczego powinieneś się odkwasić?
Terapie odkwaszające to zarówno leczenie objawowe dolegliwości, jak i zapobieganie przewlekłym chorobom. Są skuteczne w przypadku zaburzeń snu, koncentracji, nerwowości i zaburzeń lękowych. Objawem zakwaszenia są także zaburzenia płodności. Kiedy uświadomisz sobie, że przez niewłaściwe pH tracisz również młodzieńczy wygląd, zapobiegniesz temu dzięki regularnym kuracjom oczyszczającym i odkwaszającym.
Oczyścisz nie tylko ciało, ale i umysł
Uzdrawianie jelit i terapie odkwaszające działają zawsze kompleksowo na poziomie ciała, psychiki i duszy. Autorka, ekspertka w dziedzinie żywienia, proponuje terapie odkwaszania takie jak głodówki, lewatywy czy żywność zasadowa. Swoje techniki opiera na metodach dr Renate Collier, która udowodniła, że kwasy odkładają się przede wszystkim w tkance łącznej i w jelitach. Dzięki tej książce poznasz również techniki automasażu nóg, głowy, karku czy pleców.
Proste, naturalne, zdrowe i bezkosztowe terapie odkwaszające!
Jaglany detoks stał się bestsellerem! Bo działa! Chciałbyś żyć aktywnie, a nie wiesz, od czego zacząć? Biegasz amatorsko, ale czujesz, że stać cię na więcej? Uprawiasz sport wyczynowo, ale chcesz poprawić wyniki? Dzięki tej książce dowiesz się, jak zacząć swoją przygodę z bieganiem. Znajdziesz tu niezbędnik detoksu biegacza, gotowe plany i harmonogramy detoksu, a także pyszne przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Poznasz trzy style biegania! Marek w rytmie slow lub maszerując szybkim tempem Piotr amatorsko, ale konsekwentnie i konkretnie Dorota zawodowo i ekstremalnie, pokonując wszystkie bariery Rozpocznij swój własny bieg po zdrowie! Kasza jaglana jest fundamentem mojej codziennej diety, dlatego cieszę się, że taka książka pojawiła się na rynku. Mam nadzieję, że dla wielu będzie inspiracją do zmian i uświadomienia sobie, że jakość tego, co spożywamy, w dużej mierze determinuje nasz wynik na mecie. Mateusz Jasiński, trener biegania, ultramaratończyk, założyciel marki TrenerBiegania.plZobacz: Zeszyty, bruliony, inne artykuły papiernicze
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.
W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Lubisz kuchnię polską? A może dopiero ją odkrywasz? ""Leniwy Pieróg, czyli wege kuchnia dla dzieci (i nie tylko!)"" to zbiór 46 smacznych i łatwych do wykonania przepisów kulinarnych - wariacji na temat typowo polskich dań. Znajdziecie tu zarówno przepis na mazurka jak i... kiszenie ogórków :) A to wszystko w towarzystwie pięknych ilustracji autorstwa Agaty Dobrowolskiej.
Ajurweda to wiedza o funkcjonowaniu człowieka, swoista „instrukcja obsługi” ciała, umysłu i ducha spisana tysiące lat temu. Dr Partap Chauhan, jeden z najsłynniejszych obecnie doktorów ajurwedyjskich na świecie pisze zarówno o tym, jak można dbać o urodę naturalnymi sposobami, i jak osiągnąć piękno wewnętrzne.
Kiedy wprowadzisz w życie proste zasady ajurwedy, szybko się okaże, że w ogóle już nie potrzebujesz drogich kosmetyków. Ajurwedyjskie przepisy może stosować każdy. Wiele wspaniałych, zdrowych kosmetyków można szybko przygotować z ogólnie dostępnych ziół i produktów, które na co dzień masz w swojej kuchni.
Ta książka zawiera sporo przepisów. Wypróbuj wszystko, co tylko się da! Nie tylko będziesz wyglądać lepiej, ale też będziesz mieć więcej energii i wewnętrznego spokoju.
O AUTORZE:
Ajurweda Jak dbać o siebie Dr Partap
Dr Partap Chauhan jest lekarzem ajurwedyjskim - Ayurvedacharyą, autorem, wykładowcą. Pełni funkcję dyrektora Instytutu Jiva Ayurveda w Faridabad, Indie - gdzie stoi na czele wszystkich działań medycznych i farmaceutycznych. Ukończył Ayurvedę na Uniwersytecie w Delhi, Indie.
Jest ekspertem w leczeniu tzw. chorób nieuleczalnych i w farmakologii i Rasashastra, pionierem w stosowaniu nowoczesnych technologii do starożytnej nauki Ayurwedy - w 1995 r. stworzył stronę internetową z baza wiedzy na temat Ajurwedy (www.jiva.com) i założył pierwsze na świecie Ajurwedyjskim Centrum Telemedycyny, gdzie setki lekarzy udzielają bezpłatnych porad i konsultacji zdrowotnych.
Dr Chauhan popularyzuje Ajurwedę na świecie od 1992 roku, prowadził konsultacje, warsztaty i wykłady w ponad 50 krajach. Jest jednym z najbardziej podróżujących ajurwedyjskich lekarzy. W Indiach jest bardzo znany - jego programy telewizyjne o zdrowiu, są nadawane na głównych kanałach telewizji indyjskiej, ogląda je ponad 20 milionów ludzi.
Dr Partap Chauhan jest autorem bestsellerowych książek: Eternal Health („Ajurweda. Jak dbać o siebie i być zdrowym” - polskie wydanie listopad 2014), Eternal Beauty („Ajurweda i piękno”- polskie wydanie Virgo 2015), Ayurvedic Home remedies („Ajurweda. Domowe sposoby leczenia” – polskie wydanie Virgo 2015.
Dr Partap Chauhan jest stałym współpracownikiem kilku międzynarodowych czasopism. Przeprowadził kilkaset warsztatów zarządzania stresem dla urzędników rządowych, naukowców i kadry kierowniczej takich firm jak IBM, Nokia i Airtel.
Z powodzeniem współpracuje z wieloma organizacjami zagranicznymi, takimi jak Grida Group (Litwa), ParamAyu (Chorwacja), Terre-du-Ciel (Francja), Ajurveda Academy (Łotwa), Ajurweda.pl (Polska), Ananda Association (Francja) , Health Promotion Co., Ltd. (Japonia), Daewoong Pharmaceuticals (Połudn. Korea), Namaste Ayurveda (Meksyk), and Kripalu Center for Yoga & Health (USA).
Dr Partap Chauhan jest członkiem wielu krajowych i międzynarodowych stowarzyszeń medycznych, przewodniczącym Międzynarodowej komórki Stowarzyszenia Lekarzy Ajurwedyjskich w Indiach (AIIMGA). Wykłada Ajurwedę m.in.: w Ayurveda Gurukula w Japonii, Ayurveda Academy na Litwie.
Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają go za lekarstwo na wszelkie choroby.W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu!Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie.Włączenie tego niezwykłego owocu do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej sylwetki, wyglądu skóry, włosów i paznokci. Miąższ, sok oraz olej są doskonałym źródłem witamin i minerałów, tłuszczów sprzyjających odchudzaniu oraz błonnika.Książka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie tego niezwykłego owocu - znajdziesz w niej zarówno pyszne przepisy na koktajle oraz dania, jak i zbiór receptur, które pomogą przygotować naturalne, kokosowe kosmetyki.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?