Oto kontynuacja bestsellera „Dna moczanowa. Dieta i jadłospisy”. Dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, proponujemy nowy tytuł: „Dna moczanowa. Dieta i jadłospisy dla smakoszy”.
I tym razem przygotowaliśmy zalecenia dietetyczne, jadłospis (5 posiłków dziennie) na 4 tygodnie (28 dni) oraz listy produktów wraz z ilością wytwarzanego kwasu moczowego, które pozwolą Czytelnikowi samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki.
W odróżnieniu od poprzedniego tytułu, w tym Czytelnik znajdzie propozycje przygotowane specjalnie dla smakoszy, którzy nie chcą, aby choroba ograniczała ich kulinarne przygody.
Publikacja zawiera aż 140 pomysłów. Wszystkie zostały starannie przygotowane i uwzględniają dietę w dnie moczanowej. Dodatkowo przy każdym posiłku umieściliśmy informację o ilości wytworzonego kwasu moczowego.
Staraliśmy się, aby nasze propozycje były nie tylko zdrowe, ale także urozmaicone i zadowoliły każdego smakosza.
Jeśli Czytelnik wie, że nie toleruje jakiegoś produktu z naszych propozycji, należy go zamienić na inny, uwzględniając ilość wytwarzanego kwasu moczowego. W poszukiwaniu zamienników pomogą tabele umieszczone w książce.
Czy wiesz, że 90% osób z chorobą refluksową przełyku, po zmodyfikowaniu diety, przestaje odczuwać dolegliwości?
Autorzy poradnika wierzą, że Ty także jesteś w tej grupie i w prosty sposób, a więc poprzez zmianę diety, możesz w krótkim czasie odczuć pozytywną zmianę.
Książka "Choroba refluksowa przełyku. Dieta i jadłospisy" została napisana przez dwóch zawodowych dietetyków.
- W jedno popołudnie dowiesz się, jakie są zalecenia dietetyczne w chorobie refluksowej przełyku.
- Od razu nauczysz się dobierać produkty i układać indywidualne jadłospisy.
- Poznasz tajniki równowagi kwasowo-zasadowej.
Największą wartość poradnika stanowią:
- zbiór kilkudziesięciu przepisów na śniadania, drugie śniadania, obiady, kolacje i przekąski, które uwzględniają wytyczne dla diety w chorobie refluksowej przełyku,
- tabele produktów, w której oznaczono pH – dzięki temu wiesz, co i w jakich ilościach możesz zjeść.
W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze zawierają wiele aktywnych biologicznie związków, witamin oraz składników mineralnych. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne właściwości. Książka zawiera opisy ponad 40 produktów – pokazuje ich właściwości, wpływ na zdrowie i sposoby wykorzystania w konkretnych przepisach.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?