KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

23,35 zł
44,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,05 zł

44,78 zł
84,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,99 zł

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

136,42 zł
180,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 136,42 zł

39,00 zł
75,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł
Okładka książki Herbaty ziołowe dla zdrowia i urody

33,00 zł 24,57 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,57 zł

Zioła były, są i będą. Bez znaczenia czy człowiek zrobi z nich użytek, czy potraktuje jak chwasty zagłuszające wypielęgnowany ogródek. Zioła z uporem i determinacją będą wyrastać.W swojej książce namawiam do determinacji w ich stosowaniu, a wtedy odwdzięczą się swoją mocą. Bo zioła są po to, by służyć człowiekowi.
Okładka książki Najlepsze sałatki Beaty

19,99 zł 10,39 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,85 zł

Druga odsłona kulinarna popularnej blogerki Beaty Pawlak. Tym razem przygotowała zbiór przepisów na pyszne sałatki i opatrzyła je zdjęciami nie tylko gotowych potraw, ale też dała fotograficzną relację z ich przygotowania. To obowiązkowa pozycja dla miłośników kuchni i nie tylko!
Okładka książki Pory roku na talerzu

29,90 zł 15,55 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,68 zł

Najlepszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej – a co za tym idzie – niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej „Pory roku na talerzu” jest ukazanie zależności pomiędzy religią, przyrodą i tradycją, przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia – bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki („Tradycyjne smaki Kociewia” 2007, „Dawne smaki Kociewia” 2010) – wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych, ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań. Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw. Książka powstała dzięki pasji i chęci ocalenia smaków i zapachów rodzinnego domu. A domem tym jest Kociewie – urocza pomorska kraina, której kuchnia jest nierozerwalnie związana z życiem i dziejami jej mieszkańców. „Pory roku na talerzu” pozwalają lepiej poznać ten region i w nim się rozsmakować.
Okładka książki Jedzenie intuicyjne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet

54,90 zł 31,68 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,68 zł

Najnowsze, uaktualnione i uzupełnione wydanie bestsellera żywieniowego. Jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich? Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i profilaktyce zaburzeń odżywiania przedstawiają rewolucyjny program żywieniowy, który raz na zawsze pomoże ci wyrwać się z zaklętego kręgu diet i odzyskać radość z jedzenia. Dziesięć prostych zasad popartych setkami badań stało się dla wielu wybawieniem od ciągłych nieskutecznych diet i zadręczania się z powodu każdej dodatkowej kalorii trafiającej na talerz. Autorki dowodzą, że wystarczy w miejsce złych nawyków wykształcić własny, indywidualny dla każdego z nas model zdrowego, zgodnego z potrzebami organizmu odżywiania. Wyjaśniają niebezpieczeństwa płynące z kultury odchudzania i zachęcają do przyjęcia ciałopozytywności, nawiązania prawidłowej relacji z jedzeniem i zaufania swojej wewnętrznej mądrości. Jak na mowo poczuć satysfakcję płynącą z posiłków? Jak zacząć szanować swoje ciało bez względu na jego wiek czy rozmiar? Jak zacząć wsłuchiwać się we własny organizm i monitorować jego reakcje, by w końcu docenić tak samo głód, jak poczucie sytości? Ta książka pomaga na nowo zaprzyjaźnić się z jedzeniem. Evelyn Tribole (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania) jest autorką dziewięciu książek, prowadzi prywatną praktykę w Kalifornii. Szkoli specjalistów z całego świata, przekazując im wiedzę dotyczącą tego, jak mogą uczyć swoich klientów budowania zdrowej relacji z jedzeniem, własnymi ciałem i umysłem. Występowała jako specjalistka do spraw odżywiania w programie Good Morning America, była rzeczniczką Akademii Odżywiania i Dietetyki i pisała artykuły dla miesięcznika „Shape”. W 1984 roku wzięła udział w kwalifikacjach olimpijskich do pierwszego w historii kobiecego maratonu. Chociaż dziś nie startuje już w zawodach, uwielbia grę w ping-ponga i piesze wędrówki. Najbardziej lubi jeść czekoladę – zwłaszcza kiedy może się nią spokojnie delektować. Elyse Resch (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania, wykładowczyni w Academy of Nutrition and Dietetics, prowadzi prywatną praktykę w Kalifornii. Specjalizuje się w intuicyjnym odżywianiu, programie Zdrowie w Każdym Rozmiarze oraz leczeniu zaburzeń odżywiania. Ma na koncie liczne publikacje w prasie. Regularnie wygłasza wykłady, bierze udział w podcastach i udziela wywiadów dla mediów. Pomaga swoim pacjentom odrzucić reżim odchudzania. Jej filozofia opiera się na kształtowaniu pozytywnego stosunku do własnego ciała i nauce wsłuchiwania się w mądrość organizmu. Superwizuje oraz szkoli doradców do spraw odżywiania.
Okładka książki Talerz pełen składników

39,90 zł 21,82 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,82 zł

Przyjaźń między kobietami ma potężną moc. Warto o nią walczyć i być częścią siostrzanej wspólnoty. Julita, Dorota, Iwona - pozornie różne, połączyło je to, że potrzebowały siostrzanej przyjaźni, kogoś, kto będzie dmuchał w ich skrzydła. Kiedy się spotkały, każda była na życiowym zakręcie. Życie singielki nie zawsze bywa beztroskie i pozbawione zmartwień. Po rozwodzie nie od razu przychodzi wyczekiwana ulga, a posiadanie dzieci to nie ciągła radość. Jednak mając wsparcie w innej kobiecie, idą dalej, choć nie zawsze z uśmiechem. Nieraz trochę pokaleczone, ale wzbogacone o wartościową przyjaźń. „Zwierzenie się obcej osobie może przyjść łatwiej, bo rzadziej narażamy się na ocenę, może też być początkiem nowej znajomości, nie ma reguły na przyjaźń, nie ma jednego wzoru bliskości, ludzkie relacje bardzo często wymykają się standardom”.
Okładka książki Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku wyd. 2022

44,99 zł 26,40 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,40 zł

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.W książce znajdziesz informacje o:korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Okładka książki Tylko kiszonki

34,99 zł 24,77 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,42 zł

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Okładka książki Dlaczego jemy rośliny? Sekrety owoców, warzyw..

34,99 zł 21,41 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,39 zł

Dlaczego jemy akurat te rośliny, a nie inne? Czy warzywa i owoce zawsze były jadalne? Skąd pochodzą i jak powstają nowe odmiany? Na czym polegają modyfikacje genetyczne i czy są bezpieczne? Ta dowcipna książka śledzi dzieje udomowienia roślin, a zabawny tekst dopełniają atrakcyjne, komiksowe ilustracje znanego hiszpańskiego humorysty.
Okładka książki Akademia mądrego dziecka. Wiem, co jem! Czekolada

29,99 zł 17,04 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,35 zł

Z czego robi się czekoladę? Jak rosną kakaowce i dlaczego tak trudno o ich owoce? Czym różni się czekolada gorzka od mlecznej i białej? Jak wybrać tę najlepszą? I kto je najwięcej tego przysmaku na świecie? „Wiem, co jem!” to nowa edukacyjna seria dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, pełna zabawnych ilustracji i ciekawostek o jedzeniu. Z książek dzieci dowiedzą się, jak rosną podstawowe owoce, warzywa i zboża; jak są zbierane i przetwarzane; i jak trafiają do sklepów i na talerze. Zabawne ilustracje i proste teksty ułatwiają zrozumienie treści oraz pomagają oswoić się z nielubianymi produktami i zachęcają do próbowania nowych smaków. Książki z serii „Chcę wiedzieć” kształtują dobre nawyki żywieniowe i uczą, jak jeść zdrowo. Autorzy w prosty sposób wyjaśniają, czym są składniki odżywcze czy kalorie, zachęcając do zdrowego jedzenia.W serii ukazały się dotychczas: „Czekolada”, „Pomidory”, „Banany”, „Chlebek”
Okładka książki Vege lunchbox

54,90 zł 10,98 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,55 zł

Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego! Natalia Krupska, autorka książki ?Vege słodkie na co dzień i na święta? udowadnia, że weganizm może być dla każdego ? nawet w trudnych warunkach i ciągłym pośpiechu! Wystarczy nauczyć się odpowiednio planować posiłki i poświęcić na gotowanie nie więcej niż pół godziny dziennie, by zadbać o swoje zdrowie i wykształcić nawyki, które będą nam służyć przez lata. W środku znajdziesz: 100 przepisów na wegańskie obiady, śniadania i przekąski, które z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy lub szkoły, pyszne, różnorodne dania na bazie prostych, tanich i łatwo dostępnych składników, bazowe przepisy na błyskawiczne domowe pieczywo, konfitury, pasty i smarowidła, zdrowsze, wegańskie alternatywy sklepowych słodyczy, batoników i ciastek, informacje o makroskładnikach i kaloryczności, które pomogą ci ułożyć zbilansowany jadłospis.Gotuj po wegańsku prosto, smacznie, w nie dłużej niż 30 minut dziennie!
Okładka książki Garnek rzymski. 80 zdrowych i pysznych przepisów

39,00 zł 25,62 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,62 zł

Uwielbiam gotować. Gdy wchodzę do kuchni, wszystko się do mnie uśmiecha. Może powiecie, że to przejaw jakiegoś wariactwa, ale tak nie jest. Gotowanie w domu jest moją wielką pasją i, obok kociołkowania w plenerze, daje mi mnóstwo satysfakcji. Skąd pomysł na rzymskie garnki? Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo gotowane w nim potrawy mają niesamowity smak i zapach, są zdrowe i można je przyrządzać bez używania tłuszczu. Jest świetny zarówno do mięs, ryb, jak i warzyw. Idealny na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha wspaniałe smaki. Ewa Hangel – autorka książek kulinarnych (Kociołkowanie po polsku, Vege kociołkowanie). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Okładka książki Dieta wzmacnijąca odporność

39,99 zł 28,76 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,47 zł

Odporność organizmu zależy od wielu czynników, a nasze ciało jest wyposażone w liczne mechanizmy broniące nas przed bakteriami i wirusami. Jednak zdarza się, że nie pracują one właściwie, jeśli nie potrafimy o siebie zadbać. Aby nie dopuścić do osłabienia odporności, można między innymi stosować właściwą dietę. Nie wystarczy jednak okazjonalnie zjeść kilka zdrowych produktów. Na odporność trzeba zapracować krok po kroku, pamiętając o podstawowych zasadach, takich jak odpowiednia ilość makroskładników, witamin i dbałość o kondycję bakterii jelitowych.Z tej książki dowiesz się:jak budować zdrowie i odporność przez cały rok,jakie produkty jadać, by zapobiegać spadkom odporności,jak komponować posiłki w sezonie zwiększonej zachorowalności,co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych składników i wspierające naszą naturalną odporność.AGATA LEWANDOWSKA - dietetyczka z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, między innymi Dieta antyrakowa, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Przepisy na młodość, Niski indeks glikemiczny, Dieta zdrowych jelit. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Okładka książki Akademia mądrego dziecka. Wiem, co jem! Banany

29,99 zł 18,35 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,48 zł

Banany to najczęściej jedzone owoce na świecie, ale czy wiesz, że jeszcze 200 lat temu miały pestki, a wśród 1500 odmian są też warzywne?! To bardzo pożywne owoce bogate w cukry i potas, nabierają słodyczy wraz z plamkami na skórze, dojrzewają w ciemności i lepiej trawią się, gdy jemy je rozgniecione. „Wiem, co jem!” to nowa edukacyjna seria dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, pełna zabawnych ilustracji i ciekawostek o jedzeniu. Z książek dzieci dowiedzą się, jak rosną podstawowe owoce, warzywa i zboża; jak są zbierane i przetwarzane; i jak trafiają do sklepów i na talerze. Zabawne ilustracje i proste teksty ułatwiają zrozumienie treści oraz pomagają oswoić się z nielubianymi produktami i zachęcają do próbowania nowych smaków. Książki z serii „Chcę wiedzieć” kształtują dobre nawyki żywieniowe i uczą, jak jeść zdrowo. Autorzy w prosty sposób wyjaśniają, czym są składniki odżywcze czy kalorie, zachęcając do zdrowego jedzenia. W serii „Wiem, co jem” ukazały się dotychczas: „Banany”, „Czekolada”, „Pomidory”, „Chlebek”.
Okładka książki Akademia mądrego dziecka. Wiem, co jem! Chlebek

29,99 zł 18,35 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,48 zł

Wiadomo, że do chleba trzeba mąki, ale skąd się ona właściwie bierze? Jak kiedyś uprawiano zboże, a jak robi się to dziś? Co się dzieje w młynie? Czym różnią się mąki i dlaczego te ciemniejsze są zdrowsze? Jakie pieczywo je się w różnych zakątkach świata i dlaczego trzeba unikać takiego, które ma w składzie konserwanty? „Wiem, co jem!” to nowa edukacyjna seria dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, pełna zabawnych ilustracji i ciekawostek o jedzeniu. Z książek dzieci dowiedzą się, jak rosną podstawowe owoce, warzywa i zboża; jak są zbierane i przetwarzane; i jak trafiają do sklepów i na talerze. Zabawne ilustracje i proste teksty ułatwiają zrozumienie treści oraz pomagają oswoić się z nielubianymi produktami i zachęcają do próbowania nowych smaków. Książki z serii „Chcę wiedzieć” kształtują dobre nawyki żywieniowe i uczą, jak jeść zdrowo. Autorzy w prosty sposób wyjaśniają, czym są składniki odżywcze czy kalorie, zachęcając do zdrowego jedzenia. W serii „Wiem, co jem” ukazały się dotychczas: „Chlebek”, „Czekolada”, „Pomidory”, „Banany”.
Okładka książki Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian

49,40 zł 28,05 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,05 zł

Według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej to co jemy, powinno być zgodne z naturą żywiołów, które odpowiadają pięciu smakom. Autorka, która jest propagatorką życia zgodnego z filozofią Wschodu, prezentuje wiele prostych i sprawdzonych sposobów na przyrządzanie potraw zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian. Poznasz 200 przepisów na sosy, pasty do kanapek, pasztety, zapiekanki, sałatki, zupy, ryby, dania mięsne i warzywne, jajka oraz desery. Przygotowanie posiłków zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpłynie pozytywnie na zdrowie calej Twojej rodziny i posmakuje wszystkim domownikom. Dzięki zmianom w sposobie gotowania odzyskasz energię a także osiągniesz harmonię. Wspaniałym dodatkiem jest dołączona plansza z produktami diety Pięciu Przemian, która będzie nieocenioną pomocą. Przemień swoją kuchnię.
Okładka książki Sól

39,30 zł 22,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,80 zł

Sól - minerał, który leczy i służy urodzieCzy wiesz, że sól spożywcza zawiera 2 pierwiastki, natomiast sól morska aż 64? Każdy z nich znajduje zastosowanie w leczeniu wielu chorób i dolegliwości, poczynając od chorób górnego układu oddechowego, poprzez schorzenia stawów i kręgosłupa, a na przypadłościach układu nerwowego kończąc. Ale to nie wszystkie korzyści związane z użyciem soli spożywczej i morskiej. Mądrze stosowana może również służyć do zabiegów kosmetycznych i pielęgnacyjnych, które bez trudu każdy wykona samodzielnie w domu. Sekrety tego niezwykłego minerału odsłania książka ,,Sól. Właściwości lecznicze"", autorstwa dr. Iwana Nieumywakina, który jest niekwestionowanym autorytetem w dziedzinie medycyny konwencjonalnej, ale też w swojej praktyce lekarskiej chętnie sięga po naturalne metody leczenia.Sól jako lek i kosmetyk - praktyczne poradyZastosowanie soli do zabiegów leczniczych i pielęgnacyjnych nie jest trudne. W zasadzie możesz je samodzielnie wykonać we własnym domu. Kąpiele solne, okłady, inhalacje, wcieranie, płukanie jamy ustnej - to najpowszechniej stosowane zabiegi wykorzystujące właściwości lecznicze soli. W tej książce możesz znaleźć wiele praktycznych porad, opisanych w przystępny sposób. Dzięki nim łatwo je wykorzystasz w trakcie pozbywania się swoich chorób i dolegliwości. Co więcej, koszty kuracji nie będą stanowiły zbytniego obciążenia dla Twojego portfela. Wydatki poniesione na zakup soli spożywczej lub morskiej będą niewątpliwie mniejsze od związanych z wizytą w gabinecie lekarskim lub kosmetycznym.Jak wykorzystać haloterapię, żeby poczuć się lepiej?Sól znajduje zastosowanie w różnego rodzaju terapiach. Coraz większe grono zwolenników zdobywa haloterapia. Polega ona na oddychaniu powietrzem bogatym w związki soli w specjalnie do tego celu stworzonych warunkach. Brzmi skomplikowanie? Otóż nie! Jaskinie solne, bo o nich właśnie mowa, pojawiły się już w wielu miastach, dzięki czemu dostęp do nich stał się łatwiejszy. Zatem w praktyce nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś dołączył do grona osób korzystających z haloterapii! Sprawdza się ona szczególnie podczas leczenia chorób układu oddechowego - na przykład tarczycy, astmy, chorób płuc czy oskrzeli. Dzięki niej wzmocnisz naturalny system odpornościowy swojego organizmu, bez potrzeby sięgania po tabletki. To także dobry sposób na problemy skórne, takie jak egzema czy łuszczyca. Opisując tę metodę, Autor podaje również listę przeciwwskazań, dzięki której z łatwością zdołasz wybrać terapię odpowiednią dla siebie.Możesz skorzystać z kąpieli solnych, jeśli chorujesz na:- choroby układu mięśniowo-szkieletowego (mięśni, ścięgien, stawów),- dolegliwości obwodowego i centralnego układu nerwowego (przewlekłe zapalenie korzonków nerwowych, nerwobóle),- choroby układu nerwowego (czynnościowe choroby żołądka, jelit, przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka, zapalenie okrężnicy, wrzody żołądka i dwunastnicy, wątroby i pęcherzyka żółciowego),- przewlekłe choroby układu płciowego kobiet (przewlekłe zapalenie macicy i jej przydatków),- przewlekłe zapalenia, choroby męskiego układu płciowego (zapalenie gruczołu krokowego, zapalenie cewki moczowej),- choroby układu metabolicznego i endokrynologiczne patologie,- dolegliwości dróg moczowych (kamica nerkowa, zapalenie pęcherza moczowego),- choroby skóry (zapalenia skóry, łuszczyca, zrogowacenie, łojotok, skaza wysiękowa, bielactwo, egzema, neurodermity),- przewlekłe zatrucia solami metali ciężkich , środkami toksycznymi, jak również konsekwencje długotrwałego stosowania antybiotyków i innych środków farmakologicznych, rehabilitacja organizmu po przebytych chorobach.Cała prawda o soli!
Okładka książki Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej

59,99 zł 38,27 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,27 zł

Ekologia zaczyna się w twojej głowie i na twoim talerzu Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy? Chcesz właściwie przechowywać żywność? W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki? Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie składniki, które lądują w twoim koszyku? Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie? Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, w ostatnich latach przeprowadziła wiele warsztatów i webinarów, podczas których opowiadała o przechowywaniu żywności. Zainteresowanie i liczba pytań, które zadawali ich uczestnicy, przerosły jej najśmielsze oczekiwania. W odpowiedzi na te potrzeby autorka napisała niniejszą książkę - pełną praktycznych porad, kuchennych tricków i ciekawostek. Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej to przede wszystkim przepisy na proste, wyjątkowo smaczne wegańskie i wegetariańskie potrawy, dzięki którym nie będziesz marnował jedzenia. W Polsce wyrzuca się 4,8 mln ton żywności rocznie. Z książki dowiesz się, jak łatwo zmienić nawyki, by marnować mniej jedzenia i pieniędzy. Przekonasz się też, że ekologia jest ekonomiczna.
Okładka książki Zdrowe strączki w.2

44,90 zł 26,80 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,80 zł

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom,lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.Blisko 90 oryginalnych przepisów ilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.Daj się zatem zaprosić na prawdziwa kulinarna ucztę i odkryj straczki na nowo!Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.O autorce:Maria Banach zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.
Okładka książki Przeciwzapalna dieta ketogeniczna

59,50 zł 33,78 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,78 zł

Odpowiednio zbilansowana dieta ketogeniczna nie tylko ułatwi ci odchudzanie, ale przede wszystkim pomoże wyeliminować stany zapalne w organizmie, które są przyczyną chorób autoimmunologicznych, alergii, a nawet nowotworów. Autorka, dietetyczna i specjalistka w leczeniu chorób układu trawiennego, odkryje przed tobą, czym jest przeciwzapalna dieta ketogeniczna. Poznasz jej zasady oraz cenne porady dotyczące tego, jak ją rozpocząć. Dowiesz się, czym są makroskładniki i w jaki sposób obliczyć ich codzienne zapotrzebowanie. 2-tygodniowy plan posiłków oraz 100 prostych przepisów pomogą ci, bez wyrzeczeń, wprowadzić organizm w stan ketozy, cofnąć stany zapalne i odzyskać zdrowie! Wyeliminuj stany zapalne dzięki przeciwzapalnej diecie keto!
Okładka książki Ucztuj. Pość. Powtórz

79,70 zł 45,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,26 zł

Każdy z nas choć raz w życiu był na jakiejś diecie. Mówi się, że 95 procent osób, które straciły na wadze, wraca do wagi wyjściowej. A niektórzy tyją i kończą, ważąc więcej niż przed odchudzaniem! Frustrujące, prawda? Albo sytuacja, kiedy ktoś częstuje cię urodzinowym tortem, a ty odmawiasz, bo jesteś na diecie. Znasz to? Nie musi tak być! Możesz zjeść kawałek tortu! Jak szybko schudnąć i przyspieszyć metabolizm bez wyrzeczeń i drogich terapii? Z tego poradnika dowiesz się, na czym polega post przerywany, poznasz zasady głodówki, korzyści dla zdrowia płynące ze stylu IF (intermittent fasting)! Czy wiesz, że post może cofnąć skutki cukrzycy i złagodzić objawy chorób przewlekłych? Post przerywany twoja supermoc spalania tłuszczu.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 82,92 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,18 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,98 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,80 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,39 zł
Okładka książki Dzika kuchnia

61,19 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,42 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,00 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj