Tradycje kulinarne Norwegii
- ISBN: 978-83-65520-84-5
- EAN: 9788365520845
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Hanami
- Format: 16.5x24.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
50,67złCena detaliczna: 73,50 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,67 zł
x
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.