Lubicie słodycze?Oto książka pełna receptur na słodkie przyjemności. Ciasta, torty, serniki, desery i inne łakocie. Łatwiejsze dla nowicjusza, który pierwszy raz wiąże fartuch kuchenny i nie odróżnia wałka od trzepaczki,i takie dla prawdziwych mistrzów co lubią wyzwania.Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość.Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym możecie samodzielniestworzyć słodkie arcydzieła. W książce znajdziecie też "Przepis na sukces", żeby łatwiej było Wam oswoić kuchnię i "Zaradnik",który pomoże pokonać kulinarne przeszkody. Z taką pomocą niejedno Wam się upiecze.A w nagrodę czeka na Was wylizywanie garnuszków po polewie czekoladowej,podjadanie kolorowej posypki i podskubywanie kruszonki. Dla każdego coś słodkiego!
Kreatywne działanie i nauka poprzez zabawę jest od dawna sprawdzonym pomysłem.Dzieci gotują. Wielka księga przepisów to propozycja wspólnego rodzinnego spędzania czasu,gwarantująca dobrą zabawę, smaczne dania, a przy okazji ucząca planowania i organizacji! Gwarancją sukcesu jest różnorodność przepisów pogrupowanych w trzech dużych kategoriach:Na zimno, Na ciepło i Na słodko.Każdy znajdzie tu coś dla siebie, tym bardziej, że potrawy mają w spisie treści swoje fotograficzne wizytówki. Ponadto przejrzysty opis wykonania potrawy zawiera zawsze wykaz potrzebnych do tego celu składników i przyrządów(np. duży i mały garnek) oraz rysunkową instrukcję krok po kroku ilustrowaną wesołymi, sugestywnymi obrazkami.Ilość potrzebnych produktów podawana jest w przeliczeniu na szklanki, łyżki, kostki itp.Duże zdjęcie gotowej potrawy stanowi cenną wskazówkę dla małego kucharza.Dla dzieci z inwencją przewidziano miejsce na własny przepis. Ważnymi elementami tej publikacji są bardzo praktyczny: słowniczek obrazkowy wyjaśniający trudniejsze terminy(np. oddzielanie żółtka od białka w jajku), rysunki przyrządów używanych w kuchni wraz z ich nazwamioraz opis zasad bezpieczeństwa i organizowania pracy w kuchni. W tej książeczce są też krótkie opowiadania. Ich bohaterem jest psotny Kuchcik, który pomimo żywego usposobieniaodnosi sukcesy w kuchni. Mogą pobudzić wyobraźnię i zachęcić do działania, zwłaszcza dzieci jeszcze nieprzekonanedo własnych możliwości. Na końcu zamieszczono również propozycje dekoracji stołu na różne okazje oraz pomysły na efektowne przyjęcia dla dzieci,opis obowiązków gospodarza przyjęcia, rady dla gości, a także zasady savoir-vivreu.
Na pakiet DZIECI GOTUJĄ składają się trzy książki kulinarne:
• WEGE
• SŁODKOŚCI
• ZIMA.
Łączy je pomysł na wspólne spędzanie czasu dzieci i dorosłych, wyjście poza schematy i nudę oraz propozycja, by pozwolić dzieciom na eksperymenty, na pichcenie i cieszenie się tym, że gdzieś na końcu pojawi się małe co nieco. Każda książka w pakiecie ma swoją specyfikę. WEGE otwiera przed młodszymi i starszymi świat mniej popularnych składników, które są bazą śniadań, przekąsek, obiadów i deserów. SŁODKOŚCI zawierają oczywiście receptury słodkich przyjemności, nie tylko pieczonych – są też banalnie proste, za to cudownie pyszne! Natomiast ZIMA pachnie świętami, cytrusami, aromatami przypraw i podpowiada jak przyrządzić sycące danie kiedy za oknem mróz albo plucha.
Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość. Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym mogą powstać prawdziwe kulinarne arcydzieła zaserwowane jak w profesjonalnej restauracji. Te książki pokazują jak działać z planem od momentu wyboru przepisu, poprzez zgromadzenie akcesoriów i składników, a wreszcie samodzielne działanie.
Dzieci też gotują to kulinarna książka dla dzieci w innowacyjnej formie wydania. Jest oprawiona jak…
stojący kalendarz na biurko, dzięki czemu w trakcie gotowania przepis jest cały czas widoczny w CAŁOŚCI! 61 przepisów pogrupowano w trzy działy: Na zimno, Na ciepło, Na słodko.
Przy każdym przepisie znajdują się informacje:
- lista składników
- wykaz potrzebnych akcesoriów kuchennych
- liczba porcji
- czas przyrządzania potrawy
- stopień trudności
- sposób wykonania "krok po kroku" z ilustracjami
- zdjęcie gotowego dania
- różne podpowiedzi i wskazówki.
Ponadto w książce są informacje o dekorowaniu stołu na różne okazje, a nawet pod chmurką, o efektownej oprawie dziecięcych przyjęć oraz SŁOWNICZEK OBRAZKOWY ilustrujący jak, np. oddziela się żółtka od białek, gotuje kajmak czy gotyje ryż albo ziemniaki.
Polecamy fajną i smaczną rodzinną rozrywkę, nie tylko na czas zimy i ograniczonych możliwości zwykłej aktywności!
Dzieci gotują. WEGE to propozycja wspólnego aktywnego spędzania czasu z dziećmi umożliwiająca wyjście poza schematy kulinarne. W składnikach potraw pojawiają się te mniej typowe, takie jak: mleka roślinne, ser tofu, surowe płatki drożdżowe i wiele innych. Jak na dania wegańskie i wegetariańskie przystało przepisy zawierają mnóstwo warzyw i owoców oraz wskazówki jak efektownie zaserwować danie. Podpowiadaja też ciekawe warianty drugich śniadań i przekąsek na czas podróży. Pozwólmy przejąć dzieciom inicjatywę. To gwarancja dobrej zabawy, ciekawych smaków, a przy okazji ucząca planowania i organizacji! 32 przepisy pogrupowano w trzy duże kategorie: Wilczy apetyt, Pomiędzy..., Słodkie chwile. Objaśnienia są bardzo czytelne. Znajdują się w nich wykazy akcesoriów kuchennych i składników potrawy, ilustrowany ""krok po kroku"" sposób jej wykoania oraz fajne zdjęcia.
Kiedy za oknem temperatury spadają poniżej zera mamy ochotę na sycące ciepłe posiłkigęste zupy i sosy, dania na bazie kaszy, makaronu i ziemniaków. Częściej korzystamy z rozgrzewających korzennych przypraw: imbiru, kardamonu, cynamonu i anyżu,które świetnie komponują się, np. z zimowymi herbatami.A gdy ich smak wzbogacą miód, sok malinowy i cytrusy, to po prostu palce lizać! Właśnie zimą kupujemy aromatyczne i świeże (!) cytrusy.Chętniej też sięgamy po kiszonki, pieczone lub gotowane warzywa korzeniowe i bulwy. Tradycyjne bezmięsne potrawy wigilijne oraz wiele wariantów dań z ryb powodują, że Boże Narodzenieinaczej pachnie i smakuje. Dzieje się tak też za sprawą pieczonych mięs, wyrafinowanych sałatek i wypieków. W tej książce odkrywamy tylko NIEKTÓRE WALORY KULINARNE ZIMY.A jednocześnie zachęcamy do eksperymentowania.Dlatego oprócz szczegółowych przepisów są też propozycje jak zmienić proponowaną potrawę.
Dzieci gotują. SŁODKOŚCILubicie słodycze? Oto książka pełna receptur słodkich przyjemności. Ciasta, torty, serniki, desery i inne łakocie. Łatwiejsze dla nowicjusza, który pierwszy raz wiąże fartuch kuchenny i nie odróżnia wałka od trzepaczki, i takie dla prawdziwych mistrzów co lubią wyzwania. Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość. Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym możecie samodzielnie stworzyć słodkie arcydzieła.W książce znajdziecie też Przepis na sukces, żeby łatwiej było Wam oswoić kuchnię i Zaradnik, który pomoże pokonać kulinarne przeszkody. Z taką pomocą niejedno Wam się upiecze. A w nagrodę czeka na Was wylizywanie garnuszków po polewie czekoladowej, podjadanie kolorowej posypki i podskubywanie kruszonki. Dla każdego coś słodkiego!
"DZIECI GOTUJĄ. Wielka Księga Przepisów" to zbiór najlepszych recept kulinarnych ze znanej i cenionej serii "Dzieci Gotują". Przejrzysty układ przepisów, dokładne opisy, sugestywne rysunki oraz zdjęcia gotowanej potrawy sprawiają , że przyrządzanie ich sprawia wiele przyjemności i może być wspaniałą zabawą.W tej księdze znajdą się zarówno propozycje dla mniej odważnych, jeszcze nieprzekonanych do własnych umiejętności dzieci a także dla tych, które muszą poczekać na kogoś dorosłego. Są też krótkie opowiadania związane z każdą potrawą. Mogą pobudzić wyobraźnię i zachęcić do działania.Na końcu zamieszczono również propozycje dekoracji stołu na różne okazje oraz propozycje zorganizowania efektownych przyjęć, opis obowiązków gospodarza przyjęcia, rady dla gości, a także zasady savoir-vivre’u.
Wspaniała książka „Dzieci gotują. Pikniki” o zabawach piknikowych i przygodach psotnego acz pomysłowego Kuchcika, ukazała się jako czwarta publikacja z popularnej serii kulinarnej. Gwarantuje zawsze fajną zabawę zarówno dla samych dzieci, jak i dla całych rodzin. Zajęcia kulinarne mogą być pretekstem do wspólnego spędzania czasu lub pomysłem dla dziecka nudzącego się w domu.Proponujemy przyrządzanie prostych przekąsek, napojów, sosów, sałatek i słodkości zarówno na zimno jak i ciepło.Przejrzysty układ 17 przepisów jest gwarancją sukcesu. Zawsze na wstępie znajduje się wykaz potrzebnych do wykonania potrawy składników i przyrządów (np. deska do krojenia). Opis sposobu wykonania jest ilustrowany wesołymi, sugestywnymi rysunkami. Ilość potrzebnych produktów podawana jest w bardzo przystępny sposób tzn. w przeliczeniu na szklanki, łyżki, kostki itp. Duże zdjęcie gotowej potrawy też stanowi cenną wskazówkę dla małego kucharza. W tej książeczce znajdą się też propozycje dla mniej odważnych, jeszcze nieprzekonanych do własnych umiejętności dzieci lub wreszcie dla tych, które muszą poczekać na kogoś dorosłego. Są to krótkie opowiadania związane z każdą potrawą. Mogą pobudzić wyobraźnię i zachęcić do działania. Wiosna to świetny czas na piknikowanie nie tylko w plenerze, ale również w domu, na dywanie. Wystarczy tylko uruchomić chęci i wyobraźnię.
Książka kucharska dla dzieci gwarantująca smaczne dania, dobrą zabawę, a przy okazji ucząca planowania i organizowania działań. Przepisy są podane „krok po kroku” i dobrze zilustrowane.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?