W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Przyjaźń między kobietami ma potężną moc. Warto o nią walczyć i być częścią siostrzanej wspólnoty.
Julita, Dorota, Iwona - pozornie różne, połączyło je to, że potrzebowały siostrzanej przyjaźni, kogoś, kto będzie dmuchał w ich skrzydła. Kiedy się spotkały, każda była na życiowym zakręcie.
Życie singielki nie zawsze bywa beztroskie i pozbawione zmartwień. Po rozwodzie nie od razu przychodzi wyczekiwana ulga, a posiadanie dzieci to nie ciągła radość.
Jednak mając wsparcie w innej kobiecie, idą dalej, choć nie zawsze z uśmiechem. Nieraz trochę pokaleczone, ale wzbogacone o wartościową przyjaźń.
„Zwierzenie się obcej osobie może przyjść łatwiej, bo rzadziej narażamy się na ocenę, może też być początkiem nowej znajomości, nie ma reguły na przyjaźń, nie ma jednego wzoru bliskości, ludzkie relacje bardzo często wymykają się standardom”.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.W książce znajdziesz informacje o:korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Dlaczego jemy akurat te rośliny, a nie inne? Czy warzywa i owoce zawsze były jadalne? Skąd pochodzą i jak powstają nowe odmiany? Na czym polegają modyfikacje genetyczne i czy są bezpieczne? Ta dowcipna książka śledzi dzieje udomowienia roślin, a zabawny tekst dopełniają atrakcyjne, komiksowe ilustracje znanego hiszpańskiego humorysty.
Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego! Natalia Krupska, autorka książki ?Vege słodkie na co dzień i na święta? udowadnia, że weganizm może być dla każdego ? nawet w trudnych warunkach i ciągłym pośpiechu! Wystarczy nauczyć się odpowiednio planować posiłki i poświęcić na gotowanie nie więcej niż pół godziny dziennie, by zadbać o swoje zdrowie i wykształcić nawyki, które będą nam służyć przez lata. W środku znajdziesz: 100 przepisów na wegańskie obiady, śniadania i przekąski, które z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy lub szkoły, pyszne, różnorodne dania na bazie prostych, tanich i łatwo dostępnych składników, bazowe przepisy na błyskawiczne domowe pieczywo, konfitury, pasty i smarowidła, zdrowsze, wegańskie alternatywy sklepowych słodyczy, batoników i ciastek, informacje o makroskładnikach i kaloryczności, które pomogą ci ułożyć zbilansowany jadłospis.Gotuj po wegańsku prosto, smacznie, w nie dłużej niż 30 minut dziennie!
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb. Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo! Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy. Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok! O autorce: Maria Banach – zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.
Uwielbiam gotować. Gdy wchodzę do kuchni, wszystko się do mnie uśmiecha. Może powiecie, że to przejaw jakiegoś wariactwa, ale tak nie jest. Gotowanie w domu jest moją wielką pasją i, obok kociołkowania w plenerze, daje mi mnóstwo satysfakcji.
Skąd pomysł na rzymskie garnki?
Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo gotowane w nim potrawy mają niesamowity smak i zapach, są zdrowe i można je przyrządzać bez używania tłuszczu. Jest świetny zarówno do mięs, ryb, jak i warzyw. Idealny na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha wspaniałe smaki.
Ewa Hangel – autorka książek kulinarnych (Kociołkowanie po polsku, Vege kociołkowanie). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Odporność organizmu zależy od wielu czynników, a nasze ciało jest wyposażone w liczne mechanizmy broniące nas przed bakteriami i wirusami. Jednak zdarza się, że nie pracują one właściwie, jeśli nie potrafimy o siebie zadbać. Aby nie dopuścić do osłabienia odporności, można między innymi stosować właściwą dietę. Nie wystarczy jednak okazjonalnie zjeść kilka zdrowych produktów. Na odporność trzeba zapracować krok po kroku, pamiętając o podstawowych zasadach, takich jak odpowiednia ilość makroskładników, witamin i dbałość o kondycję bakterii jelitowych.Z tej książki dowiesz się:jak budować zdrowie i odporność przez cały rok,jakie produkty jadać, by zapobiegać spadkom odporności,jak komponować posiłki w sezonie zwiększonej zachorowalności,co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych składników i wspierające naszą naturalną odporność.AGATA LEWANDOWSKA - dietetyczka z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, między innymi Dieta antyrakowa, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Przepisy na młodość, Niski indeks glikemiczny, Dieta zdrowych jelit. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej to co jemy, powinno być zgodne z naturą żywiołów, które odpowiadają pięciu smakom. Autorka, która jest propagatorką życia zgodnego z filozofią Wschodu, prezentuje wiele prostych i sprawdzonych sposobów na przyrządzanie potraw zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian. Poznasz 200 przepisów na sosy, pasty do kanapek, pasztety, zapiekanki, sałatki, zupy, ryby, dania mięsne i warzywne, jajka oraz desery. Przygotowanie posiłków zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpłynie pozytywnie na zdrowie calej Twojej rodziny i posmakuje wszystkim domownikom. Dzięki zmianom w sposobie gotowania odzyskasz energię a także osiągniesz harmonię. Wspaniałym dodatkiem jest dołączona plansza z produktami diety Pięciu Przemian, która będzie nieocenioną pomocą. Przemień swoją kuchnię.
Sól - minerał, który leczy i służy urodzieCzy wiesz, że sól spożywcza zawiera 2 pierwiastki, natomiast sól morska aż 64? Każdy z nich znajduje zastosowanie w leczeniu wielu chorób i dolegliwości, poczynając od chorób górnego układu oddechowego, poprzez schorzenia stawów i kręgosłupa, a na przypadłościach układu nerwowego kończąc. Ale to nie wszystkie korzyści związane z użyciem soli spożywczej i morskiej. Mądrze stosowana może również służyć do zabiegów kosmetycznych i pielęgnacyjnych, które bez trudu każdy wykona samodzielnie w domu. Sekrety tego niezwykłego minerału odsłania książka ,,Sól. Właściwości lecznicze"", autorstwa dr. Iwana Nieumywakina, który jest niekwestionowanym autorytetem w dziedzinie medycyny konwencjonalnej, ale też w swojej praktyce lekarskiej chętnie sięga po naturalne metody leczenia.Sól jako lek i kosmetyk - praktyczne poradyZastosowanie soli do zabiegów leczniczych i pielęgnacyjnych nie jest trudne. W zasadzie możesz je samodzielnie wykonać we własnym domu. Kąpiele solne, okłady, inhalacje, wcieranie, płukanie jamy ustnej - to najpowszechniej stosowane zabiegi wykorzystujące właściwości lecznicze soli. W tej książce możesz znaleźć wiele praktycznych porad, opisanych w przystępny sposób. Dzięki nim łatwo je wykorzystasz w trakcie pozbywania się swoich chorób i dolegliwości. Co więcej, koszty kuracji nie będą stanowiły zbytniego obciążenia dla Twojego portfela. Wydatki poniesione na zakup soli spożywczej lub morskiej będą niewątpliwie mniejsze od związanych z wizytą w gabinecie lekarskim lub kosmetycznym.Jak wykorzystać haloterapię, żeby poczuć się lepiej?Sól znajduje zastosowanie w różnego rodzaju terapiach. Coraz większe grono zwolenników zdobywa haloterapia. Polega ona na oddychaniu powietrzem bogatym w związki soli w specjalnie do tego celu stworzonych warunkach. Brzmi skomplikowanie? Otóż nie! Jaskinie solne, bo o nich właśnie mowa, pojawiły się już w wielu miastach, dzięki czemu dostęp do nich stał się łatwiejszy. Zatem w praktyce nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś dołączył do grona osób korzystających z haloterapii! Sprawdza się ona szczególnie podczas leczenia chorób układu oddechowego - na przykład tarczycy, astmy, chorób płuc czy oskrzeli. Dzięki niej wzmocnisz naturalny system odpornościowy swojego organizmu, bez potrzeby sięgania po tabletki. To także dobry sposób na problemy skórne, takie jak egzema czy łuszczyca. Opisując tę metodę, Autor podaje również listę przeciwwskazań, dzięki której z łatwością zdołasz wybrać terapię odpowiednią dla siebie.Możesz skorzystać z kąpieli solnych, jeśli chorujesz na:- choroby układu mięśniowo-szkieletowego (mięśni, ścięgien, stawów),- dolegliwości obwodowego i centralnego układu nerwowego (przewlekłe zapalenie korzonków nerwowych, nerwobóle),- choroby układu nerwowego (czynnościowe choroby żołądka, jelit, przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka, zapalenie okrężnicy, wrzody żołądka i dwunastnicy, wątroby i pęcherzyka żółciowego),- przewlekłe choroby układu płciowego kobiet (przewlekłe zapalenie macicy i jej przydatków),- przewlekłe zapalenia, choroby męskiego układu płciowego (zapalenie gruczołu krokowego, zapalenie cewki moczowej),- choroby układu metabolicznego i endokrynologiczne patologie,- dolegliwości dróg moczowych (kamica nerkowa, zapalenie pęcherza moczowego),- choroby skóry (zapalenia skóry, łuszczyca, zrogowacenie, łojotok, skaza wysiękowa, bielactwo, egzema, neurodermity),- przewlekłe zatrucia solami metali ciężkich , środkami toksycznymi, jak również konsekwencje długotrwałego stosowania antybiotyków i innych środków farmakologicznych, rehabilitacja organizmu po przebytych chorobach.Cała prawda o soli!
Ekologia zaczyna się w twojej głowie i na twoim talerzu Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy? Chcesz właściwie przechowywać żywność? W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki? Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie składniki, które lądują w twoim koszyku? Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie? Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, w ostatnich latach przeprowadziła wiele warsztatów i webinarów, podczas których opowiadała o przechowywaniu żywności. Zainteresowanie i liczba pytań, które zadawali ich uczestnicy, przerosły jej najśmielsze oczekiwania. W odpowiedzi na te potrzeby autorka napisała niniejszą książkę - pełną praktycznych porad, kuchennych tricków i ciekawostek. Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej to przede wszystkim przepisy na proste, wyjątkowo smaczne wegańskie i wegetariańskie potrawy, dzięki którym nie będziesz marnował jedzenia. W Polsce wyrzuca się 4,8 mln ton żywności rocznie. Z książki dowiesz się, jak łatwo zmienić nawyki, by marnować mniej jedzenia i pieniędzy. Przekonasz się też, że ekologia jest ekonomiczna.
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom,lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.Blisko 90 oryginalnych przepisów ilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.Daj się zatem zaprosić na prawdziwa kulinarna ucztę i odkryj straczki na nowo!Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.O autorce:Maria Banach zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.
Każdy z nas choć raz w życiu był na jakiejś diecie. Mówi się, że 95 procent osób, które straciły na wadze, wraca do wagi wyjściowej. A niektórzy tyją i kończą, ważąc więcej niż przed odchudzaniem! Frustrujące, prawda? Albo sytuacja, kiedy ktoś częstuje cię urodzinowym tortem, a ty odmawiasz, bo jesteś na diecie. Znasz to? Nie musi tak być! Możesz zjeść kawałek tortu! Jak szybko schudnąć i przyspieszyć metabolizm bez wyrzeczeń i drogich terapii? Z tego poradnika dowiesz się, na czym polega post przerywany, poznasz zasady głodówki, korzyści dla zdrowia płynące ze stylu IF (intermittent fasting)! Czy wiesz, że post może cofnąć skutki cukrzycy i złagodzić objawy chorób przewlekłych? Post przerywany twoja supermoc spalania tłuszczu.
Mieszkasz w mieście, ale marzysz o samodzielnie wyhodowanym pomidorze czy szpinaku? Nic prostszego! Witaj w świecie miejskiego ogrodnictwa! Mnóstwo tutaj doniczek, nasion, pomidorów, truskawek i zarośniętych balkonów. Jest też trochę ziemi pod paznokciami i zalanych parapetów, ale wierzymy, że i tak ci się spodoba. Napisałyśmy tę książkę, żeby zaprosić cię do zielonego świata w mieście. Do magicznej krainy ze szczęśliwymi ludźmi, która naprawdę istnieje. Nie wierzysz? Stwórz nawet najmniejszy ogródek na parapecie i obserwuj, jak rosną rośliny, a przekonasz się, ile radości daje uprawianie i zjadanie (!) własnych warzyw.
Z tej książki dowiesz się: od czego w ogóle zacząć, ile to kosztuje, do czego przydadzą ci się szpatułki laryngologiczne i pudełka po jogurtach, jak wysoko może wspiąć się dynia czy kalafiory lubią się z kapustą jak zmieniać świat
Z opinii o e-bookach autorek: „Jak ktoś mieszka w mieście i codziennie biega do warzywniaka po szczypiorek do jajecznicy, to po przeczytaniu na pewno przekona się, że na balkonie też można zdziałać cuda. Siejcie, sadźcie i zbierajcie! Satysfakcja gwarantowana Bardzo polecam.” Magdalena „Bardzo dziękuję. Dziś posiałam pierwsze ziółka i warzywa! Jesteście super dziewczyny, ze pokazałyście mi (i innym), ze można spróbować :)” Marta „Cudowna wiedza w pigułce – idealny poradnik na początek ?? Bardzo dziękuję!” Agnieszka „Wow ! Ten poradnik jest po prostu świetny ?? Szczerze mówiąc, to kupiłam go z polecenia koleżanki, która regularnie czyta Waszego bloga. Jakiś czas temu przeprowadziliśmy się do owego mieszkania z ogródkiem, w którym marzyło mi się posadzenie własnych pomidorów czy papryki, ale przerażało mnie to, że kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Dzięki Waszemu poradnikowi poczyniłam już pierwsze kroki i mam nadzieje, że sukcesywnie będę wprowadzać w życie Wasze porady. Wszystkim Was teraz polecam. Dziękuje!” Ola „Wszystkie istotne informacje zebrane syntetycznie w jednym miejscu. Wiele przydatnych porad. Pisany z sercem.” Katarzyna Dominika Krzych i Kasia Basiewicz ogrodniczki miłośniczki miejskiego życia wielbicielki małych, ulotnych przyjemności kierowniczki codziennych życiowych projektów Uprawiamy warzywa na podwórku kamienicy w centrum Krakowa, na Starym Podgórzu. Oprócz tego prowadzimy pierwszy w Polsce portal o miejskim ogrodnictwie inspekty.pl. Inspirujemy i pokazujemy, że bycie miejskim ogrodnikiem nie jest wcale trudne, a w dodatku daje mnóstwo satysfakcji! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała znaczny wpływ na późniejsze jej dokonania. Pochodzi z dużej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie.Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi małe gospodarstwo rolne, które jest miejscem pracy i wypoczynku. W wolnym czasie maluje obrazy.Trzeba się nieźle natrudzić, by spróbować bigosu czy przepysznych ciast pani Eli na dożynkach, bo tak szybko znikają. Kto raz ich spróbował, ten będzie o nie walczyć na każdej imprezie. Jej dania są wyjątkowe i smaczne, to swoista przeplatanka tradycyjnych potraw z różnych regionów Polski. Swoje przepisy udostępnia w lokalnej prasie. Część z nich znalazła się w tej książce, resztę można znaleźć na Facebooku na grupie kulinarnej ""Ela z kuchnią"".
,,Joanne Lee Molinaro przypomina nam, że najlepszą częścią każdego przepisu jest historia, która się za nim kryje. W swojej debiutanckiej książce kucharskiej dzieli się nie tylko wieloma wspaniałymi wegańskimi daniami koreańskimi (nie mogę się doczekać, aż ugotuję kolejne!), lecz także pokazuje samą siebie i swoich bliskich. Dzięki temu nie tylko lepiej gotujemy, ale też po prostu stajemy się lepsi"". JULIA TURSHEN, autorka bestsellera ,,The New York Times"" Simply Julia, podcastu Keep Calm i Cook On oraz założycielka Equity at the Table,,Koreańska kuchnia wegańska to nie tylko źródło świetnych przepisów, które od razu chce się wypróbować, ale i pasjonująca, wciągająca lektura. Obok kreatywnych pomysłów na dania z makaronu, przystawki banchan czy bajgle znajdziemy w niej rodzinne historie, które raz bawią, a innym razem wzruszają do łez"". JEANINE DONOFRIO, autorka książki kucharskiej Love and Lemons
Gotowanie według Pięciu Przemian jeszcze nigdy nie było takie łatwe! Dzięki temu prostemu i praktycznemu poradnikowi poznasz zasady diety, smaki, przemiany oraz kolejność dodawania składników. Dodatkowo Autorka, propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią przyrody, przygotowała dla Ciebie 100 przepisów na dania bezglutenowe i wegetariańskie, wśród których znajdziesz łatwe do przyrządzenia pieczywo, pasztety, pasty kanapkowe, różnego rodzaju sałatki, kotlety, zapiekanki, zupy, a także ciasta i desery owocowe. Aby ułatwić posługiwanie się książką, do publikacji dołączony został plakat z grupami produktów żywnościowych należących do poszczególnych przemian. Od kuchni do zdrowia!
Skuteczna dieta wysokotłuszczowa i niskowęglowodanowa wcale nie musi bazować na tłustych mięsach i wędlinach. Wybierając dietę ketogeniczną dla peskatarian, łączysz zalety diety wegetariańskiej i ketozy. W książce tej nie tylko znajdziesz odpowiedź na pytanie, jak szybko schudnąć. Dowiesz się także, jak poprawić ogólny stan zdrowia, redukując stany zapalne (to m.in. skuteczna dieta przeciwzapalna) i zmniejszając ryzyko chorób przewlekłych. Odchudzanie stanie się jedną z wielu obserwowanych przez ciebie pozytywnych zmian. Dopełnieniem praktycznych porad będą przepisy dla peskatarian na smaczne potrawy oraz gotowy plan posiłków, który ułatwi płynne wdrożenie zasad zdrowego odżywiania. Dieta peskatariańska w wersji keto korzyść dla zdrowia i szczupłej sylwetki.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?