W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek!Z tej książki dowiesz się m.in:Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?Czym się różni tempura od furai?Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?
Nawet z przygotowaniem bardziej wymyślnego posiłku radzi sobie szybciej niż patelnia czy piekarnik. Podpowiada, pilnuje temperatury, nie dymi. Potrzebuje jedynie gorącego powietrza, by stworzyć danie aromatyczne, soczyste, chrupiące. Co ważne, zatrzyma w nim również więcej składników odżywczych, ponieważ tak właśnie działa krótka obróbka termiczna. Frytki czy inne fast foody, do których mamy słabość, przyrządzi w lżejszej wersji. A jeśli metabolizm nam się pogubił i wskazana jest konkretna dieta? Nie ma problemu. Air fryer jest przyjazny insulinoopornym i diabetykom, nadciśnieniowcom oraz osobom o wrażliwych jelitach. Ułatwi odchudzanie i pilnowanie niskiego indeksu glikemicznego, stosowanie diety DASH, keto oraz innych, w których liczy się mało przetworzone i apetyczne jedzenie. W tej książce znajdziemy czterotygodniowy jadłospis. Każdy dzień to odkrywanie możliwości air fryera. To aż 107 posiłków na śniadanie, lunch i kolację, a także dodatki do dań. Są też ciasta i inne słodkości - bez cukru. Jeśli więc krzątanie się w kuchni nie jest naszą ulubioną formą spędzania czasu, a chcemy jeść zdrowiej, docenimy air fryera. Pozwólmy mu się wykazać.
With more than 100 kosher recipes, Silvia offers readers a unique collection of authentic and traditional Italian-Jewish dishes, combined with stunning photography, practical tips, and clear explanations. With a delicious mix of recipes, family stories and history, Silvia offers a unique insight into centuries’ old culinary traditions.
Discover recipes from everyday home-cooked meals to special celebration menus for Jewish holidays. Highlights include recipes such as pasta e fagioli (borlotti bean soup), family favourites such as melanzane alla parmigiana (aubergine parmigiana), as well as delicious Jewish dishes such as Carciofi alla Giudia (Jewish-style fried artichokes), challah bread, and sarde in saor (Venetian sweet and sour sardines).
Silvia’s extensive cooking repertoire combined with her life experiences means that her recipes and family stories are one-of-a-kind. She introduces the reader to soup, pasta, matzah, and risotto dishes, then moves on to meat, poultry, fish, and vegetable recipes. Silvia finishes with mouth-watering desserts such as orecchie di Amman (Haman’s ears), Roman Jewish pizza ebraica (nut and candied fruit cakes) and sefra (aromatic semolina bake). Even the most sweet-toothed readers will be satisfied!
Each recipe is introduced by Silvia in a friendly and conversational tone that will get readers involved before they even get the chance to preheat the oven. Throughout the book, in-depth features highlight ingredients such as artichokes, courgette flowers and aubergines. A personal touch shines through and provides a connection with the author. Silvia’s enthusiastic and charming personality transforms this collection of recipes into a culinary experience that will be cherished by generations to come.
Każdą dietę dużo łatwiej stosować, jeżeli dobrze zaplanujemy jadłospis. Gdy codziennie mamy zestaw smacznych, domowych posiłków, gotowych do zjedzenia w każdej chwili, unikniemy niezdrowych pokus i chwytania czegokolwiek - byle tylko zaspokoić głód. To dotyczy także, a może przede wszystkim, diety keto, która ma swoje żelazne reguły i ograniczoną listę produktów dozwolonych. O diecie ketogenicznej wiemy, że ma pozytywny wpływ na organizm. Osobom, które nie mogą schudnąć, zaleca się ją jako dietę ostatniej szansy, a sumiennie stosowana przynosi oczekiwane rezultaty. To jednak nie koniec korzyści. Istnieje coraz więcej badań naukowych potwierdzających jej pozytywny wpływ w przypadku zaburzeń hormonalnych, zespołu metabolicznego, migren czy chorób neurologicznych. Na tej diecie nie chodzimy głodni, mamy więcej energii, lepiej śpimy i naprawdę smacznie jemy. A gotowanie zgodnie z zasadami keto jest proste. Z tą książką możemy stworzyć menu idealnie pasujące do naszych potrzeb i upodobań. Oparte na wartościowych składnikach pomoże zmobilizować ciało do efektywnej pracy i wyzwoli kulinarną pomysłowość.
Książka, którą trzymasz w ręku, to nie przewodnik kulinarny ani turystyczny. Choć zwiedziliśmy wiele krajów i kosztowaliśmy dań w niezliczonych restauracjach, wiedza, którą z radością Ci przekazujemy, opiera się na naszych osobistych kulinarnych doświadczeniach. To zbiór przepisów inspirowanych podróżami i przygodami, który zaskoczy zarówno miłośników klasycznych potraw z różnych zakątków świata, jak i poszukiwaczy nowych, kulinarnych doznań. Piotr Henschke oraz Marta Lulek autorzy Kuchni Jogina oraz Kuchennych Sutr
Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze.
Say goodbye to boring salads with 100 unbelievably delicious plant-based recipes from Danielle Brown, the bestselling author of HealthyGirl Kitchen.
Life-Changing Salads is more than just a cookbook—it’s your ultimate guide to creating satisfying, plant-based salads that you'll crave. From crunchy chopped salads to cozy warm bowls, hearty salad wraps, quinoa powerhouses, and even no-lettuce salads (perfect for meal prep), every salad situation is covered!
With creative recipes like the spring roll salad and the Caesar pasta salad, you’ll never feel stuck in a salad rut again. Discover how to create creamy, indulgent dressings using nondairy yogurt or hummus, whip up nutrient-packed superfood blends, and master satisfying textures using nuts and seeds—all without compromising on flavor.
Whether you’re new to plant-based eating or simply looking to level up your salad game, Life-Changing Salads will inspire you to make these vibrant, nutrient-dense meals a staple in your kitchen. With over 100 recipes for irresistible salads and essential dressings, this is the only salad guide you’ll ever need. Let’s get chopping!
Kuchnia amerykańska w najlepszym wydaniu!Spróbuj potraw z wciąż Dzikiego Zachodu: chowder ziemniaczano-kukurydziany, burgera z bekonem w glazurze klonowo-burbonowej czy pieczonego pstrąga z sosem chimichurri. Upiecz piwne bułki i chleb kukurydziany, a na deser obłędnie czekoladowe ciasto Cartera z kawowym lukrem, do którego zaserwujesz gorzki kowbojski koktajl z piwem i burbonem lub specjalne smoothie Beth "dwie porcje lodów, trzy shoty wódki".Przepisy opracował Gabriel "Gator" Guilbeau- szef kuchni, który nie tylko karmi ekipę serialu, ale również gra w nim rolę osobistego kucharza rodziny Duttonów. Całość uzupełniają zachwycające zdjęcia z planu!Oficjalna książka kucharska rancza rodziny Duttonów sprawi, że poczujesz się, jakbyś zasiadał z nimi do stołu i grzał się w "cieple" ich domowego ogniska.
Kalimera!Witajcie w Grecji - krainie słońca, morza i kotów, gdzie kuchnia jest częścią tożsamości, a oliwa płynie szerokim strumieniem. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zabiera nas w kulinarną podróż po kraju, który - choć przez wielu kojarzony głównie z serem feta i mięsem - skrywa niezwykłe bogactwo roślinnych tradycji.Kuchnia grecka pełna jest smaków, które nie potrzebują wyszukanych dodatków, by zachwycać. Jednak ta książka to więcej niż zbiór przepisów - to opowieść o kulturze i historii, owoc podróży i fascynacji autorki. Z jednej strony znajdziecie tu sezonowe potrawy ze świeżych warzyw - od pomidorowych placuszków po tradycyjną sałatkę wiejską - z drugiej sycące dania główne pełne ryżu i strączków. A poza tym: aromatyczne zupy z soczewicy i ciecierzycy, nieoczywiste meze jak pasta z grochu czy budżetowy "kawior", wytrawne wypieki - od tradycyjnej pity po grecką pizzę - zweganizowane przepisy na grecki street food (souvlaki z buraka!), a także słodkości, które niosą wspomnienie śródziemnomorskich wakacji - halvę, baklawę czy winogronowy kisiel.To kuchnia wyjątkowo aromatyczna i bez zbędnych komplikacji, a na dodatek przyjazna weganom i wszystkim poszukującym roślinnych inspiracji. Autorka udowadnia, że greckie dania to nie tylko smak, ale i opowieść - o mitach, o wspólnym stole, o prostocie i wielowiekowej tradycji.[blurby]Nie sądziłem, że kuchnia grecka tak łatwo da się zweganizować. A jednak! Roślinny gyros czy sałatka z nie-fetą smakują zaskakująco wybornie - zarówno w tawernie na Krecie, jak i odtworzone na polskim stole. Potwierdzam, bo spróbowałem! Książka Alicji dała mi dużo radości!Dionisios SturisMoja ulubiona i najbardziej kolorowa weganka w Polsce powraca. Po wycieczce po Włoszech zabiera czytelników do kolejnego śródziemnomorskiego kraju, krainy pachnącej świeżymi ogórkami, oregano i morską bryzą. Wszystkim sceptykom, którym wydaje się, że souvlaków czy sosu tzatziki nie da się zweganizować, udowadnia, w jakim są błędzie. Ta książka jest świeża i kolorowa, zupełnie jak Grecja!Małgorzata Muraszko, "Gazeta Wyborcza"
Czy próbowaliście sobie kiedyś wyobrazić, jak smakowały miodowniki Beorna, lembas czy kram?Książka "Przepisy kulinarne ze świata Tolkiena" zawiera ich ponad 70 - od chleba jabłkowego z Ustroni, lunchu Pippina w Minas Tirith i zapiekanki z ryb z Brandywiny, po buraki marynowane po krasnoludzku, ciasteczka z Zachodniej Ćwiartki i dwakroć pieczone ciastka Beorna. Czytelnik w swojej kuchni wyrusza w pobudzającą apetyt i wyobraźnię podróż przez Śródziemie.Zanurzcie się w fantastycznym epickim świecie Tolkiena, przyrządzając potrawy inspirowane miejscami i postaciami z kart jego powieści. Uczyńcie śniadanie, drugie śniadanie, lunch, podwieczorek i kolację ucztami, które nasyciłyby hobbitów i elfów.Ten zbiór smakowitych przepisów zawiera także zachwycające ilustracje i grafiki, jak również krótkie eseje omawiające rolę, jaką w utworach Tolkiena odgrywa jedzenie. To książka, która powinna trafić na półkę każdego fana Tolkiena.
Marzysz o Japonii? Zacznij od tej książki!Sushi Ramen Express czeka, żeby zabrać cię w podróż po Kraju Kwitnącej Wiśni. Spróbujesz niepowtarzalnej tempury w restauracyjkach izakaya w Kabukich - dzielnicy Tokio, której neony były inspiracją dla scenografii Blade Runnera. Dowiesz się, co można znaleźć na straganach Tsukiji, jednego z największych targów rybnych świata. Wybierzesz się na połów nitek makaronu nagsaki smen z górskiego strumienia. Wsiądziesz na pokład superszybkiego shinkansena, przyjrzysz się treningowi zawodników sumo oraz nauczysz się, jak rozpoznać świeże sushi i dobry ramen.Michael Booth - autor bestsellerów Skandynawski raj oraz Japonia, Chiny i Korea - serwuje fascynującą opowieść o kraju, gdzie tradycja spotyka się z technologią, a każdy posiłek to rytuał. Błyskotliwie, z humorem i odrobiną szaleństwa opisuje swoją wędrówkę przez Japonię w poszukiwaniu jej smaków, sekretów i kulturowych paradoksów.Odkryć Japonię, to poznać ją od kuchni!Ta książka to prawdziwa gratka - nawet jeśli czytelnik nie skosztuje z niej ani kęsa."Library Journal"Niezależnie od tego, czy Sushi Ramen Express to wasze pierwsze spotkanie z japońską kuchnią i kulturą, warto dać się jej skusić Michael Booth bierze na cel japońską kuchnię - i robi to z wdziękiem i smakiem."Shelf Awareness"Booth pisze o jedzeniu tak, że cieknie ślinka. Lektura obowiązkowa dla wszystkich miłośników japońskiej kuchni."Guardian"Booth to jeden z najbystrzejszych autorów piszących o jedzeniu - absolutna uczta dla każdego smakosza."Mail on Sunday"Styl Bootha to czysta przyjemność świetny przewodnik po smakach, które warto poznać, będąc w tej części świata."Time Out"Nowy Bill Bryson."New York Times"Michael Booth - nagradzany dziennikarz i autor siedmiu książek z dziedziny literatury faktu. Pisze głównie o krajach skandynawskich i wschodniej Azji oraz o podróżach i jedzeniu. Jego teksty regularnie ukazują się na łamach takich pism jak "The Guardian", "The Independent", "The Times" i "The Telegraph". Popularność przyniosła mu bestsellerowa książka Skandynawski raj. O ludziach prawie doskonałych.Sushi Ramen Express nagrodzono Guild of Food Writers Kate Whiteman Award dla najlepszej książki o podróżach i jedzeniu. Stała się też wielkim bestsellerem w samej Japonii, gdzie doczekała się dziesięciu dodruków, a na jej podstawie powstał serial anime.
Chcesz zaimponować znajomym? Przygotować coś wyjątkowego dla drugiej połówki? A może zostawić wszystko dla siebie i zjeść na kanapie przed telewizorem?W tej książce znajdziesz dania, które znasz od dzieciństwa, oraz takie, które dopiero pokochasz, gdy ich spróbujesz. Nie brakuje tu kremowych ziemniaków, mięciutkich klusek, chrupiącego pieczywa i ciągnącego się sera - to w końcu comfort food sam w sobie! A do tego śniadania, które ratują poranki, i desery, przy których zapomnisz o liczeniu kalorii. A co najlepsze - nie ma tu nic skomplikowanego! Po prostu zacznij gotować. Przygotuj churrosowe tosty francuskie, dyniowy ramen z masłem orzechowym, burgery z dżemem z boczku, ciastka pistacjowe i wiele więcej!Nie musi być idealnie - ale na pewno będzie pysznie!
Dave Asprey, twórca diety kuloodpornej i pionier długowieczności, wyjaśnia w tym poradniku, jak jeść zdrowe tłuszcze, ograniczać stres i eliminować stany zapalne, by osiągnąć szczyt formy fizycznej i umysłowej. Podpowiada, jak szybko schudnąć bez głodu, odzyskać energię i poprawić metabolizm. A także skutecznie wyeliminować stany zapalne oraz usunąć toksyny z organizmu. Prezentuje, sprawdzone, przełomowe techniki oparte na biohackingu mózgu i ciała, które nie tylko poprawią twój sen i koncentrację, ale również wyostrzą umysł i wzmocnią zdrowie. Dzięki książce odnajdziesz motywację do trwałej zmiany nawyków żywieniowych oraz stylu życia. Zainwestuj w swój rozwój osobisty i zyskaj więcej czasu, jasność umysłu oraz lekkie ciało. Zhakuj ciało i umysł z dietą kuloodporną!
Ta książka to praktyczny przewodnik po codziennym odżywianiu, który pomoże ci odkryć, jak działa dieta na długowieczność oraz jak wspierać mikrobiom jelitowy. Znajdziesz tu dietę na zdrowe jelita, naturalne sposoby na wzdęcia oraz przepisy na dietę bezglutenową, wegańską i dietę przeciwzapalną. Dowiesz się, jak wykorzystać superfoods i żywność funkcjonalną, by osiągnąć wzmocnienie odporności, ograniczyć stany zapalne i wesprzeć organizm przy chorobach autoimmunologicznych. Sięgnij po tę książkę i zacznij świadomie dbać o swoje zdrowie. To proste zmiany, które przynoszą długotrwałe efekty. Odkryj, jak czuć się lekko, zdrowo i młodo każdego dnia.
Robienie przetworów jest nie tylko praktyczne, ale także... modne! Pachnąca konfitura czy kolorowa sałatka w słoiczku opatrzonym efektowną etykietką to prezent, który cieszy bardziej niż czekoladki. Przetwory zrobione własnoręcznie są smaczniejsze i zachowują więcej witamin, bo przygotowujemy je ze świeżych owoców i warzyw. Mają także niepowtarzalny smak. Niezależnie od tego, czy robimy przetwory od lat, czy dopiero zaczynamy przygodę ze słoiczkami, warto korzystać ze sprawdzonych przepisów. I tylko takie znalazły się w tej książce. Przygotowanie przetworów według tych receptur nie zajmie wiele czasu, a bliscy będą się cieszyć zdrowym jedzeniem przez cały rok.
This lip-smacking compendium of quirky and tasty snacks from around the world, features sweet, crunchy, chewy and salty treats like you wouldn't believe. Do you dare to dig in?
From cheese and onion flavoured chocolate bars in Ireland, to salted egg popcorn in Taiwan, and bacon gumballs in the USA, Snacks Around the World is packed with fun facts, awesome illustrations, and fascinating insights into food customs and traditions. This is the ultimate exploration of unique and wonderful bites from across the globe!
Inside Snacks Around the World:
More than 200 popular and unconventional snacks from all over the world including daring pairings, delicious sweet treats, adventurous eats, and bizarre morsels for the culinary curious
Introduces kids to the incredible variety of awesome foods from different countries as well as food festivals and interesting cultural traditions
Written with an engaging, informative, and lively tone to keep children - and even grown ups - entertained from the first page to the last
Fun features include the Anatomy of a Snack and Snack Spotlights, so young readers can learn even more about the cultural significance of snacks from different places
Written by Lisa M. Gerry, author of numerous children's books, including 100 Ways to Be Thankful, 100 Ways to Make the World Better, and Water! Why Every Drop Counts and How You Can Start Making Waves to Protect It
Stunning bold and colourfully illustrated cover with additional illustrations and photos throughout the internal pages
Chapters cover chewy, crunchy, sweet, and salty snacks from: the USA, Jamaica, Costa Rica, Canada, Cuba, Mexico, Brazil, South Korea, Taiwan, Thailand, Japan, China, Indonesia, Singapore, India, Philippines, Australia, UK, Portugal, Sweden, Greece, France, Spain, Turkey, South Africa, and many more
Make quick, one-pot meals any time of the day - it's that easy.
The magic of one-pot cooking is a dream come true for those with a busy lifestyle. Recipes that are simple, healthy, and easy should be non-negotiable. This cookbook gives you just that - quick, delicious meals that take less than half the time.
Australian Women's Weekly One Pot shows you how to make stews, tray bakes, paella, pies, and other family-friendly recipes. Included in this recipe book are:
- More than 90 recipes and variations, all photographed and with a fresh, modern design
- Quick, easy and delicious meals using just one dish to save you time in both preparation and washing up
- Unique recipes not found in any of the other Australian Women's Weekly cookbooks
- Simple ingredients that are recognisable and readily available in all markets
- A range of cuisines, types of dishes and dietary needs, creating balanced everyday meals
- A mixture of classic recipes and innovative ideas
You can create a feast in just one pot! Low-carb food, easy dinners, and wholesome family favourites - all in a few simple steps. Packed full of recipes from all over the world, and covering both stove-top and oven cooking, this book shows you how to cook for flavour with ease and speed, in a single pot, pan, wok, or tray.
Recipes in this inspiring book are tried and tested and celebrate simplicity, great produce, and multicultural living.
The Australian Women's Weekly series of cookbooks are creative, accessible, reliable branded recipe books with fresh photography and a modern design. Other books in this series include Australian Women's Weekly Vegetarian, Australian Women's Weekly Baking, and Australian Women's Weekly Mediterranean.
Full of tasty and filling recipes, The Vegetarian Cookbook serves up 50 delicious dishes for breakfast, lunch, dinner, and snack time.
Ethical meals and sustainable living have become hot topics in our modern day society, but transitioning into the leafy lifestyle can prove challenging for children and adults alike! That's why you need inspirational ideas and riveting recipes to ease the transition! Introducing The Vegetarian Cookbook, jam-packed with delicious vegetarian recipes that are sure to have everyone asking for seconds!
Each recipe is carefully curated by an expert author and an experienced nutritionist on board to check there's a balance of vitamins, minerals, protein, and carbs throughout the book. So whether you have a fun-filled family plan to try veganuary this New Year, or you simply wish to minimise your meat consumption, this no-fuss vegetarian cookbook is the perfect start to a nourishing plant-based diet.
Dive straight in to discover:
-50 delicious vegetarian recipes for every meal time including snacks
-Food fact files and top tips throughout the book on how to achieve a balanced diet
-Expert advice ensuring every nutritional need is covered for growing young minds and bodies
This vegetarian diet book will encourage parents and children alike to eat plants while minimising meat consumption, proving to be a wonderful resource for healthy cooking ideas that will inspire the whole family to make more socially responsible meal choices. We understand that giving up meat can be difficult, that's why this vegetarian cookbook helps to ease the transition and will inspire you to create the most delicious meat-free meals!
With riveting recipe ideas for breakfast, lunch, dinner, as well as desserts and low-calorie snacks, this easy vegetarian recipe book provides all the information you need to make satisfying meals minus the meat! It also shows you the nutritional value of different ingredients to help you create the perfect plant-based plate and provide growing bodies and minds with the essential nutrients they need!
The pre-teen and teenager categories are often forgotten from cookbooks, but this all-encompassing veggie cookbook fills that gap by suggesting foods that will help with concentration, developing hormones, and overall mental well-being, all with easily-accessible vegetarian ingredients straight from your fridge! Proving the perfect vegetarian gift for the plant-based foodie in your life or budding young cooks looking to experiment with vegetarian cooking for the first time.
At DK we believe in the power of discovery. So why not explore this beautifully illustrated clean-eating cookbook, and cook up a storm with these fresh, simple and nutritious vegetarian recipes!
Invite your young baker into the kitchen and let them discover the joys of baking bread!
From the humble loaf and classic baguette to fancy focaccia and perfect pretzels, learn how to master the basics of breadmaking! With 20 sensational bread recipes from around the world, you'll be ready to impress your friends and family with your new skill.
See the story of bread come to life in this baking book for children. Inside, you'll find:
- Step-by-step recipes for more than 20 types of bread from around the world combined with technical spreads
- Suitable baking recipes for children aged 5-9 years, assisted by parents/carers
- Recipes are enhanced by spreads about the science of breadmaking - educational STEM content
- Fun facts about the history of bread and how it is made, including an insight into the flour milling process
- Beautifully illustrated, with a mixture of explanatory photography and diagrams
- Written by flour experts, Lizzie and Emily Munsey, part of a family that has been milling for over 100 years in Oxfordshire
Nutritious, delicious and great fun to bake together! Whether you're in the mood for scrumptious scones, simple sourdough or luscious cinnamon rolls, The Best Ever Bread Book shows you how to bake brilliant bread for every occasion. Each recipe is tried and tested and comes with illustrated, step-by-step instructions, and lots of helpful tips to ensure the perfect bake every time.
Jump into the craze of making bread from scratch, this beautiful recipe book will take you on a fascinating journey of discovery. Find out how flour is farmed and milled, discover the different grain flours and pulse flours, as well as the spectacular science behind the springy loaf. It's the perfect gift for children aged 5 to 9 who are interested in cooking and baking or keen to learn how to bake. Let the bake-off begin!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?