KATEGORIE [rozwiń]

Mireille Gayet

Okładka książki Księga kwiatów jadalnych - 300 przepsisów

89,00 zł 65,41 zł


Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesującaze względu na właściwości odżywcze.Kwiaty jadalne dostarczają witaminę C (ogórecznik, nasturcja, kwiat szczypiorku), witaminę D (nasturcja), witaminę A (kwiaty cukinii), witaminę E(róża, lawenda), potas (chryzantema, goździk), żelazo (ogórecznik), wapń (ketmia), fitozwiązki (nagietek, fiołek, mniszek lekarski, róża).Niezależnie od właściwości odżywczych kwiaty stosujemy głównie ze względu na ich piękno, świeżość i oryginalność dla przyjemności.Gdy kwiaty pojawiają się na stole, wprowadzają element nowości, zaciekawienia iprzekierowują uwagę biesiadników na siebie. Warto zatem choć trochę poznać historiękwiatów. Skąd pochodzą? Kiedy powstały i kto je przywiózł do naszego regionu? Doczego najpierw używano kwiatów? Jak je stosowano?
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj