KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

46,28 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,91 zł

45,32 zł
59,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,32 zł

40,71 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,55 zł

36,76 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,87 zł

41,39 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,39 zł

30,11 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,21 zł

35,76 zł
64,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł

73,35 zł
119,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,35 zł

128,23 zł
159,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 128,23 zł

107,26 zł
133,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 107,26 zł

149,20 zł
185,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 149,20 zł
Okładka książki Miodosytnictwo

95,00 zł 57,38 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,47 zł

Równie ważnym, jak staranie się o możliwie najwyższy dochód z pasieki jest bez wątpienia najkorzystniejsze znalezienie odbiorcy i spieniężenie jej produktów (miodu, kitu pszczelego, wosku, pyłku, itp.). Troska o to jest w dzisiejszych czasach tym większa, że produkcja miodu spada. Podniesienie zysku z pasieki wiąże się ze sprzedażą jej produktów w formie najbardziej przetworzonej. Książka ta, będąca reprintem podręcznika Miodosytnictwa dr. T. Ciesielskiego, w znakomity sposób przybliża współczesnemu hodowcy pszczół tradycyjne, od staropolskich, po przedwojenne metody przerabiania miodu na trunki - w tym miody sycone, miody owocowe, a także wina. Szczególnie wyborne wina owocowo-miodowe i wina musujące. W książce znajdują się także receptury przygotowania i produkcji piwa na bazie miodu - w tym wspaniałego piwa jałowcowego. Autor Miodosytnictwa pisze: Dla nas, Polaków, nasz kraju z dawien dawna ma sławę Ojczyzny obfitującej w najlepsze miody. Hodowcy pszczół, pasiek, i dawniej i dzisiaj swoje sposoby produkcji przekazują rodom rodzinnym z pokolenia na pokolenie. Po dziś dzień stare miody polskie i ich przetwory eksportowane są na cały świat. Zapraszam do lektury nie tylko hodowców pasiek, ale i pasjonatów dbałości o zdrowie oraz miłośników miodu i produktów naturalnych z niego, którymi niejeden gospodarz czy pani domu może zaskoczyć domowników i gości.
Okładka książki Let's Make It

143,00 zł 115,33 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 115,33 zł

The key to cooking like Freddsters is adding a squeeze of lime and a whole lot of heart. So, grab an apron and let’s make it! Alfredo Garcia (better known as social media sensation Freddsters) is a first generation Mexican American. Born in the Rio Grande Valley of Texas and raised in Chicago. His vivacious and loveable personality comes across in his viral content, where he explores the ways in which his American upbringing and his Mexican heritage blend in the kitchen. Naturally, Alfredo’s cookbook also features Mexican-inspired versions of American classics and modern twists. You’ll learn how to master authentic Mexican staples, like how to make your own tortillas and cook a big pot of frijoles, and then you’ll be able to use those foundations to create over 100 fusion masterpieces. Think Jalapeno Popper Tacos, Chori-queso Baked Spaghetti, and Poblano Caesar Salad. Whether you’re looking for a fresh twist on tres leches cake (try a bit of matcha powder!) or the most delectable pico de gallo to bring to the carne asada, Let’s Make It has got you covered.
Okładka książki Paleo po polsku
nowość

69,95 zł 36,37 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,37 zł

Zasady żywienia stosowane już przez ludzi pierwotnych - to główne założenie diety paleo. Wyeliminowano z niej wszystko, co szkodziło i wciąż szkodzi ludziom, a pozostawiono te produkty, które są źródłem zdrowia i witalności człowieka. I tak, dieta paleo bazuje głównie na warzywach, owocach, jajach, orzechach, rybach, grzybach i mięsie (pochodzących ze zwierząt pastwiskowych, a nie farm hodowlanych).
Okładka książki Pasta Queen. Sztuka gotowania po włosku
nowość

79,99 zł 46,28 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,91 zł

Pasta Queen powraca z nową książką!Ponad 100 przepisów na tradycyjne,przepyszne i zdrowe dania oraz wspaniałe zdjęcia przeniosą Was do samego serca Włoch.NADIA CATERINA MUNNO jako rodowita rzymianka, pochodząca z rodziny od pokoleń trudniącej sięwyrobem makaronu, kuchnię włoską ma we krwi.W mediach społecznościowych pozostaje niekwestionowaną królową: jej rządy śledzi prawie 10 milionów osób. Swoją pierwszą książką ("Pasta Queen", Wielka Litera, 2024), która zawiera przepisy na dania z makaronów, skradła serca polskich smakoszy.
Okładka książki Barcelona. Łakomym okiem. Przewodnik po mieście i jego kuchni
nowość

59,99 zł 45,32 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,32 zł

Bartek Kieżun, autor bestsellerowych serii książek podróżniczo-kulinarnych, tym razem łakomym okiem spogląda na słoneczną Barcelonę. Zaprasza na spacery po uliczkach stolicy Katalonii snując opowieści o ludziach, niezwykłych dziełach sztuki i architektury oraz zagmatwanych losach tego urokliwego miasta. Ale ponieważ nie samą kulturą człowiek żyje czytelnik odnajdzie w przewodniku sprawdzone tropy kulinarne - adresy tapas barów, restauracji, cukierni, kawiarni i sklepów, które autor odwiedził i szczerze poleca.A do tego wszystkiego to, za co czytelnicy kochają Bartka Kieżuna - niebanalne przepisy kulinarne, które pozwalają odtworzyć zapachy i smaki Barcelony we własnej kuchni.Bartek Kieżun o swojej Barcelonie:Jeśli ktoś wam powie, że książki powstają z pobudek altruistycznych, nie wierzcie. Barcelona. Łakomym okiem dowodzi czegoś wręcz przeciwnego.Powstała z egoizmu. Miałem na to miasto ogromny apetyt od pierwszej wizyty, a ten zaś - jak wiadomo - rośnie w miarę jedzenia. Potrzebowałem jednak pretekstu, by jeździć do Barcelony, kiedy najdzie mnie na to ochota. Książka była pretekstem doskonałym! Po pochłonięciu zawartości tysięcy mniejszych i większych talerzyków, po nieskończonej ilości wizyt na targach i w muzeach, w barach, kawiarniach i kościołach, a także po - grunt to być szczerym - sporej ilości szklaneczek z wermutem wiedziałem, że jestem gotowy, by podzielić się w wami efektami zaspokajania mojego nieposkromionego apetytu na Barcelonę. Jak widać egoizm może mieć pozytywne skutki! Mam więc dla was najlepsze adresy w mieście, mnóstwo historii i kilka opowieści mrożących krew w żyłach. Jest też kilkadziesiąt przepisów, które we własnej kuchni pomogą wam poradzić sobie z tęsknotą za tym wyjątkowym miastem.
Okładka książki Air Fryer. Proste i zdrowe przepisy roślinne
nowość

69,99 zł 40,71 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,55 zł

Wykorzystaj roślinny potencjał swojego Air Fryera!Szukasz pomysłu na lekki i szybki posiłek w ciągu tygodnia? A może nie chce ci się gotować? Starasz się przygotowywać mniej mięsa, ale często nie przekonują cię wege przepisy? Koszty zamawianego jedzenia drenują twoją kieszeń?Jeśli choć na jedno z tych pytań odpowiadasz twierdząco - to właśnie książka dla ciebie!Przepisy, które spisała w niej Niki Webster, są nie tylko szybkie do przygotowania - wszystkie poniżej 30 minut - ale też inspirujące i ciekawe. Proponowane w niej niewymuszone połączenia smaków zagwarantują ci zdrowy, roślinny i pożywny posiłek - od śniadania, przez nieduże lancze i przekąski, aż do pełnego obiadu i deseru!Przygotujesz między innymi:bananowe ciastko śniadaniowe,tartę z cukinią, szparagami i pesto,miskę warzyw korzeniowych i zbóż z oliwkami i orzechami laskowymi,kalafior z cytrynową nutą na podpłomyku z sezamem,a nawet ciasto marchewkowe!
Okładka książki Kuchnia biblijna

64,90 zł 33,75 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,85 zł

Publikacja ta przedstawia temat jedzenia z nietypowej perspektywy biblijnej. Poprzez cytaty z Pisma Świętego i medytacje trzech Papieży, książka zachęca czytelników do ponownego odkrycia duchowej głębi aktu jedzenia, przekształcając prosty codzienny gest w okazję do budowania wspólnoty chrześcijańskiej, spotkania z Bogiem i innymi ludźmi oraz okazywania wdzięczności za Jego dary. Proponowane przepisy są zainspirowane składnikami i potrawami wspomnianymi w Biblii. Sposób, w jaki człowiek spożywa jedzenie, wpływa też na jego relację z Bogiem. Niech ta kulinarna przygoda będzie okazją do świadomego podejścia do pożywienia, które ma swoją wartość odżywczą, ale także głębokie znaczenie teologiczne, społeczne i kulturowe.
Okładka książki Stambuł do zjedzenia wyd. 2025

109,99 zł 83,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,10 zł

Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki.W jego książce "Stambuł do zjedzenia" miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów.I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Okładka książki Zielnik

69,90 zł 40,23 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,23 zł

Dzikie pesto, ketchup z jarzębiny, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie?Doświadczona zielarka Lisen Sundgren objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację, kiedy można je zbierać, jak smakują, jaką posiadają wartość odżywczą i jaki mają wpływ na nasze zdrowie. A wszystko to zilustrowane przepięknymi grafikami, które pomogą rozpoznać każdą roślinę.Wszyscy chcielibyśmy żyć oszczędniej i w zgodzie z naturą. Instynkt podpowiada, że byłoby to dla nas dobre. Brak nam jednak podstawowej wiedzy o właściwościach roślin oraz pewności, co z nimi robić. Na stronach Zielnika znajdziecie wszystkie niezbędne informacje o dziko rosnących roślinach jadalnych oraz pomysły i przepisy na pyszne dania, nalewki, napary czy kremy.Lisen Sundgren - zielarka, pracuje w ogrodach Rosendals w centrum Sztokholmu. Od lat zbiera i dodaje do potraw dziko rosnące rośliny, stworzyła na nie modę wśród szwedzkich restauratorów. Publikuje, udziela wykładów, prowadzi warsztaty.
Okładka książki Air fryer w insulinooporności. 100 dań
nowość

65,00 zł 36,76 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,87 zł

Czy chcesz jeść smacznie, zdrowo i bez konieczności spędzania długich godzin na przygotowywaniu posiłków? Znana dietetyczka Magdalena Makarowska znów przychodzi ci z pomocą! Poznaj przepisy na pełnowartościowe dania z air fryera, które przyrządzisz z minimalną ilością tłuszczu i z zachowaniem pełni smaku. W książce znajdziesz 100 przepisów na pyszne śniadania, obiady i kolacje, odpowiednich dla insulinoopornych i wspierających odchudzanie. Dzięki szczegółom dotyczącym kaloryczności i zawartości makroskładników wszystkich potraw z łatwością stworzysz z nich jadłospis idealnie dopasowany do twoich potrzeb i stylu życia. Spraw sobie i bliskim zdrową przyjemność, przygotowując łatwe i smaczne dania, takie jak: burgery drobiowe na spodach z pieczarek portobello, tarta po dubajsku z pistacjami, fit deser Rafaello z chrupiącymi ciasteczkami kokosowymi, pieczony kurczak z fetą, jabłkiem i batatem, frittata z warzywami, płatkami owsianymi i fetą, krewetki z czosnkiem, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i makaronem sojowym.Odkryj nowe możliwości swojego air fryera.
Okładka książki Słodkości w insulinooporności

56,99 zł 32,23 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,43 zł

Słodko i zdrowo – czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić. Autorki podpowiadają: • co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności • jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach • jak odzwyczaić się od cukru dodanego • czego używać zamiast cukru W książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz świetne samopoczucie! Czy można chcieć czegoś więcej?
Okładka książki Kim jesteś, kiedy nikt nie patrzy

52,99 zł 29,97 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,22 zł

„Jak nie zagubić siebie w świecie pełnym presji, lęku i bodźców? Ta książka to zaproszenie do głębszej relacji ze sobą, budowania emocjonalnej równowagi i autentycznych więzi z innymi. To idealny towarzysz w chwilach refleksji, zmianie i cichym powrocie do siebie” – Michał Brzegowy Sięgnij po książkę, która pomoże ci odnaleźć wewnętrzną harmonię oraz zmieni sposób, w jaki radzisz sobie z emocjami i tworzysz relacje. Michał Brzegowy, psycholog i psychoterapeuta, dzieli się w niej swoją wiedzą, osobistymi obserwacjami i sprawdzonymi narzędziami terapii poznawczo-behawioralnej, by ułatwić ci samopoznanie i głęboką przemianę. W książce znajdziesz: praktyczne sposoby radzenia sobie z emocjami i stresem, metody pozwalające zaakceptować niechciane części siebie, ćwiczenia pomagające tworzyć zdrowe, bezpieczne więzi ze sobą i z innymi, wsparcie w wychodzeniu z lęku, wstydu i fałszywych przekonań, pomoc w przezwyciężaniu strachu przed samotnością i zranieniem, techniki rozwiązywania konfliktów bez agresji i ucieczki. To książka do przeżywania – nie tylko do przeczytania. Może towarzyszyć ci w chwilach namysłu, samotności, w codziennym biegu albo wtedy, kiedy naprawdę potrzebujesz się zatrzymać. Nie prowadzi na skróty, ale pomaga iść w głąb i odnaleźć prawdziwego siebie – tę osobę, którą jesteś, kiedy nikt nie patrzy.
Okładka książki Dessert Course

143,00 zł 115,33 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 115,33 zł

Benjamin Delwiche, AKA Benjamin the Baker, is a math teacher by day and a renegade baking scientist by night. His obsession with sweets began in childhood, when he could be found devouring any cookbooks he could find. His keen interest led him to working odd jobs at local bakeries throughout his teens and college years, observing as much as possible about the craft. In 2021, Benjamin began posting content that focused on the whys and hows of baking. For the past 2 years, he’s grown an engaged audience on TikTok (1.2M), YouTube (1.1M), and Instagram (596k). Like his classroom teaching, his videos center around explaining how baking works by offering specific examples and demonstrations. Most notably, what separates his content from the other baking and baking science videos is that it shows what happens when an ingredient substitution or a procedural step goes wrong–whether it’s because a creaming step was executed incorrectly or a meringue wasn’t whipped properly. He goes beyond simply repeating the same explanations without the procedures to back them up. In his debut cookbook, Benjamin will apply his trademark scientific approach to home baking, offering a sort of “bake your own adventure” experience for readers. Beginning with the fundamentals any baker should master, Benjamin will then encourage readers to take those skills and run with them. The bulk of the book will focus on the recipes, which will be presented to encourage the reader to consider the techniques and science behind the recipe to help them customize for their desired flavor and texture outcome.
Okładka książki Cupcakes for Any Occasion

133,00 zł 107,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 107,26 zł

You don’t need to be a professional to decorate like one! With over three million fans on Instagram, TikTok, YouTube and Facebook, Rachel Lindsay of Caked by Rach has earned a reputation for fantastically fun cupcakes that are actually super simple to create. Her playful, whimsical creations have inspired bakers of all skill levels to be more creative with their cupcakes. A Cupcake for Every Occasion features 20 scrumptious cake and frosting recipes and over 50 super-creative decorating projects for holidays, birthdays, weddings, baby showers, and pretty much anything else worth celebrating. Rachel’s cupcakes are anything but bland; they’re creative, clever, and absolutely delicious. Bakers of all ages will be charmed by her simple, delightful designs like Halloween ghosts, Christmas reindeer, sunflowers, and spaghetti and meatballs. Here’s what’s included: Over 50 decorating projects and recipes for everything from spooky Halloween sweets to festive holiday treats to fanciful flowers and lots more.Simple decorating and baking techniques that anyone can master, using simple tools that anyone can afford.20 scrumptious recipes for cake bases and frostings that can be mixed and matched for any project in the book.Detailed, step-by-step photography that guides you through each project from start to finish. With straightforward instructions and easy to execute techniques, Rachel’s exciting creations are simple enough that anyone can make them. Prepare to dazzle your family and friends!
Okładka książki The Medicinal Garden

106,00 zł 85,49 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,49 zł

Medicinal herbs aren’t just for traditional medicinal preparations, they are also a wonderful way to compliment a healthy diet. The Medicinal Garden is a brilliant guide to revitalizing your health by soothing your mind, body and green thumb. From edible treats to therapeutic remedies, unearth the healing potential of plants both wild and cultivated. Featuring forty herb profiles and seven medicinal weeds ideal for foraging, learn how to set up and maintain a planted or potted garden for a healthful life. Discover the healing power of your very own medicinal garden with recipes for cakes, biscuits, jams, soups, teas and many more. The book features easy, natural remedies for your skin, gut, muscles, heart and mind with recipes for oils, tinctures, compresses, steams and washes for health and healing.
Okładka książki Monsoon

138,00 zł 111,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 111,30 zł

Master the culinary art of flavour with internationally renowned chef and author Asma Khan "The soul of my cooking is the symphonic layering of vibrant flavours that work together like instruments in an orchestra." – Asma Khan Internationally renowned chef and award-winning author Asma Khan returns with a masterclass on building flavour in your cooking through the intuitive principles of Indian cookery. Structured around the six core ayurvedic tastes, namely: Tangy, Bitter, Hot, Sweet, Sour, and Salty and how they correlate to the six seasons in Bengal, this book aims to illuminate Indian cookery by giving you the foundations you need to build balanced flavours, dishes and sumptuous feasts. With core techniques including roasting, grinding and tempering spices, how to cook with ghee, chillies, and onions, and what to add and when to re-balance flavours in a dish, Asma will empower homecooks to apply fundamental processes intuitively to their cooking. Including 80 flavourful recipes for Chicken Cooked in Pickling Spices and Slow-cooked Lamb with Vinegar, to the more veg-forward Pumpkin Dal, and Rice Pulao with Oranges, this book seeks to honour traditional cooking techniques and ayurvedic principles, and ground them in the modern kitchen.
Okładka książki The Soup Book

117,00 zł 94,36 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 94,36 zł

Packed with nourishing recipes for every season The Soup Book is the perfect inspiration for soup season. Organized by season, and then ingredient, finding the ideal soup to suit you and what you have to hand has never been easier. Try winter warmers such as parsnip and apple soup, or French onion soup, or enjoy light summer lunch ideas like chilled cucumber soup with dill, or hearty autumnal borscht – The Soup Book has an idea for every mood, vegetable, and season. There’s even a chapter of breads and rolls to accompany your meal, and techniques for making stocks and preparing vegetables, herbs, spices, garnishing, enriching and rescuing a soup that might be less than perfect. Featuring recipes from Raymond Blanc, Dan Barber, Alice Waters, and other organic growers and supporters of The Soil Association, The Soup Book offers plenty of recipe ideas and inspiration to fill your bowl. Each recipe is accompanied by freezing times so that you can prepare your favourite recipes to enjoy later, and make delicious, wholesome, and healthy soups all year round.
Okładka książki The Guide to Chinese Cooking

159,00 zł 128,23 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 128,23 zł

Discover China’s rich and varied culinary landscape with the ultimate guide to Chinese cookery filled with recipes to recreate your favourite Chinese takeaway dishes. From Cantonese classics to the bold and spicy flavours of Sichaun, and Dim Sum from Hong Kong, explore the vast array of culinary regions, ingredients, techniques, and traditions with 120 recipes from across China. From mouthwatering Asian classics such as Mapo Tofu, Char Siu, and Dan Dan Noodles to everyday staples, such as Steamed Eggs, Beef Congee, and Cheung Fun, there are simple and easy recipes to recreate beloved and timeless dishes at home. With chapters that get to the heart of key ingredients, you can discover an endless variety of noodles, ways to bring out the best in tofu, countless different types of dumpling to shape and fold, and how to cook perfect rice. “Good to Know” tips provide handy shortcuts to expand your skillset and give greater context to the culinary traditions of such a diverse country. With an emphasis on everyday cooking and eating, The Guide to Chinese Cooking distills 5,000 years of Asian history and food culture into a comprehensive and accessible guide for Chinese food made easy, so that everyone can enjoy well-balanced, seasonal, and delicious favourites at home.
Okładka książki Z duchem puszczy. Książka o podlaskim bimbrze

59,90 zł 35,68 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,68 zł

Nieoficjalny środek płatniczy, wyraz buntu przeciw władzy, owoc rzemieślniczej pasji, źródło utrzymania, regionalny rarytas, mętny znieczulacz To wszystko - a także dużo, dużo więcej - można powiedzieć o bimbrze, niezbywalnym elemencie społecznego pejzażu, który od wieków, jako towar równie mocno zakazany, co pożądany, skapuje do butelek, garnców i beczułek w kuchniach, piwnicach, chatkach i leśnych ostępach. Najnowsza książka Andrzeja Fiedoruka, znawcy historii kulinariów, smakosza, rodowitego Podlasianina, zaprasza nas w podróż po świecie drożdży, cukru, enzymów, zacierów, nalewów, rurek i miednic. Oprócz historii pędzenia samogonu czeka tu na nas ogrom szczegółowych porad i rozmaitych receptur, a także opowieści bimbrownika, który przemierza podlaską puszczę w poszukiwaniu jej smakowitego ducha. Warto do niego dołączyć!
Okładka książki Tanie obiady

15,99 zł 11,41 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,31 zł

Ciepły, domowy obiad to nasza tradycja i najlepsza okazja do spotkań z bliskimi. Dlatego każda pani domu ma swój zestaw sprawdzonych dań, które kocha cała rodzina. Często jednak marzy nam się jakaś odmiana. Czy z dobrze znanych, niedrogich produktów można wyczarować coś innego, co przypadnie do gustu domownikom? Tak! Zdrowy i tani obiad można przygotować na wiele sposobów. W tej książce znajdziesz ich aż 105! Przygotujesz je, nie spędzając w kuchni wiele czasu, z prostych składników, ale też nie rezygnując z prawdziwych frykasów. Kluczem do mądrego oszczędzania w kuchni jest wybieranie dań opartych na lokalnych, sezonowych produktach, które da się przyrządzić szybko, bez długiego gotowania, duszenia czy pieczenia. Od dziś zawsze znajdziesz odpowiedź na pytanie "Co na obiad?".
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,71 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,87 zł
Okładka książki Octy

36,37 zł
69,95 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,27 zł
Okładka książki Sól

22,26 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,26 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,21 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,39 zł
Okładka książki Zielnik

40,23 zł
69,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,23 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,22 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,43 zł
Okładka książki KETO LunchBOX

22,73 zł
39,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,06 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj