Jak niewielkim kosztem i bez zbędnych trudności stworzyć domowy minibrowar.Miłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak tego trunku pochodzącego z małych rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które przewyższa jakością piwa z wielkich przemysłowych browarów. W poradniku znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, by rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. śrutowaniem, zacieraniem, filtrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją.Zatem jeśli masz ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła!
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naanPoznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.formowanie, wyrastanie i nacinanie.Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.
Najlepsze smaki Azji od dzisiaj w twoim domu.Kuchnia koreańska tryska kolorami i jest pełna smaków. Wyróżnia ją ostrość rdzawoczerwonej pasty chili gochujang, grillowane aromaty bulgogi, łagodny smak tofu i mnóstwo subtelnych dodatków, które nadają daniom świeżości i chrupkości - a motywem przewodnim jest oczywiście wszechobecne kimchi.W Korei kimchi to dużo więcej niż tylko jedzenie - to klejnot kultury narodowej, uniwersalne zdrowe danie i część koreańskiej tożsamości. I chociaż nie sposób sobie wyobrazić Korei bez kapusty kiszonej na ostro, to kuchnia tego kraju ma do zaoferowania dużo więcej.Koreańczycy mają bzika na punkcie dobrego jedzenia, a rodzina Limów nie jest wyjątkiem. Dwa pokolenia kobiet z dumą kultywują koreańskie tradycje w sztokholmskiej restauracji Arirang. Książka zawiera ich ulubione przepisy rodzinne - zarówno na tradycyjne kimchi z kapusty pekińskiej, papryczek chili i imbiru, jak i wariacje tego dania z rzodkwi, dyni, ostryg, grzybów, korzenia żeń-szeń czy innych warzyw. Znajdziecie tu też przepisy na koreańskie domowe klasyki, dowiecie się, jak krok po kroku zrobić tofu czy błyskawicznie wymieszać yukhoe, koreański tatar pachnący olejem sezamowym i czosnkiem - a także wiele innych, pysznych przepisów prosto z Azji Południowo-Wschodniej.Siostry Byung-Hi Lim i Byung-Soon Lim prowadzą w Sztokholmie razem z mamą i ciotką restaurację Arirang. Kiedy powstawała w 1975 roku, była to pierwsza tego typu restauracja w Skandynawii, stawiająca sobie za cel serwowanie koreańskich potraw w najlepszym wydaniu. Od tamtego czasu stanowi punkt obowiązkowy na mapie każdego europejskiego smakosza dań z całego globu.
Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki,chałki i inne wypieki.Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, iskomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe,chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków zpatelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół iklientów Głodnych Kawałków. Ich reakcje zawsze były najlepszym papierkiemlakmusowym każdego mojego pomysłu.Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, tak aby bezproblemu przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszychdoświadczeń. Wszystkie przepisy zostały wykonane, a wypieki skonsumowane isurowo ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce.Daj się poprowadzić czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, aberło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje.Kolejny ruch należy do Ciebie.Sabina FrancuzDowiedz się, jak przygotować:superprosty chleb z ziemniakamiżytni z dynią i kaszą owsianąbułeczki makowebourekasplacek śniadaniowy z czarnuszkąwytrawną chałkę orkiszową z ziołamicebularze orkiszowechaczapuri adżarskiebrioszkiprecle jerozolimskiebajglegrecką pitęfocaccię z solanką.Chleb niejedno ma imię. Na całym świecie je się wypieki z lokalnych zbóż ichoć w każdym rejonie wyglądają one nieco inaczej, łączą je niezwykły zapach ito, że stanowią podstawę wielu jadłospisów.Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upieckażdy!
Paul Chappius Bragg (ur. 6 lutego 1895, zm. 17 grudnia 1976) – orędownik amerykańskiej medycyny alternatywnej, naturopata, lider amerykańskiego ruchu na rzecz zdrowego żywienia, przedsiębiorca. Propagator zdrowego stylu życia, zdrowej diety, głodówki, aktywności fizycznej.
Autor publikacji "Cud głodówki", po ukazaniu której stał się znany na całym świecie.
Fragment książki:
Trucizny zaczynają się gromadzić w różnych częściach ciała, powodując schorzenia i wywołując ostre lub przewlekłe bóle. To Matka Natura wysyła nam wyraźne sygnały ostrzegawcze, że nie prowadzimy zdrowego stylu życia, który przewidzieli dla nas Ona i Bóg. Być może winę za swoje problemy zrzucasz na wszystkich i wszystko dookoła – zamiast przemyśleć swoje nawyki i zastanowić się nad prawdziwym ich źródłem.
Powiesz: „Ależ skąd! Złapałem przeziębienie z przepracowania” albo „Choruję, bo się starzeję”. Wymówka goni wymówkę. Nie wymieniasz jednak prawdziwej przyczyny: siebie. To my jesteśmy odpowiedzialni za swoje ostre i przewlekłe bóle i przedwczesne starzenie się.
Nasze niezdrowe nawyki sprzyjają niskim pokładom Sił Witalnych i zmęczeniu. To powoduje, że organizm nie jest w stanie w pełni usunąć zalegających trucizn. Toksyny znajdują więc narząd do dręczenia, a ból przejmuje nazwę od miejsca, w którym występuje. Jednak źródłem tego bólu jest tak naprawdę twój styl życia.
SIBO to niepozorny, ale naprawdę twardy przeciwnik. By go pokonać, potrzebujesz nie tylko mądrego lekarza, ale przede wszystkim cierpliwości, determinacji i gotowości do wzięcia odpowiedzialności za swoje zdrowie. To trudne, ale możliwe.Kasia Dziurska, sportsmenka i trenerka fitness, w trakcie treningów do Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami zauważyła u siebie spadek formy i nastroju, a także dokuczliwe dolegliwości gastryczne.Zdiagnozowana u niej choroba Hashimoto nie tłumaczyła problemów brzusznych. Odpowiedzialne za nie okazało się SIBO nowa, nieznana choroba, której istnienie negowali napotkani gastrolodzy.Sportsmenka opowiada, jak trudno znaleźć lekarza doświadczonego w leczeniu SIBO oraz jak przejść przez długotrwałe i skomplikowane leczenie i wymagającą dietę. Dziś, po kilkunastu miesiącach zmagania z chorobą, cieszy się dobrym samopoczuciem, energią i płaskim brzuchem.Oprócz historii Kasi książka zawiera również wywiady ze specjalistami (lekarzem, dietetykami, naturoterapeutą, psychologiem, fizjoterapeutą-osteopatą), które pomagają zrozumieć, czym jest SIBO, jak je zdiagnozować, skąd się bierze oraz co zmienić w dotychczasowym życiu, by z nim wygrać. Dodatkowo znajdziecie tu przepisy na smaczne dania zgodne z zaleceniami diety low FODMAP oraz przepisy na potrawy wspomagające zdrowie jelit, a także dzienniczek samoobserwacji ułatwiający powrót do zwykłej diety.
Jak zachować równowagę między zdrowiem i smakiem a troską o środowisko?W czasach, gdy o zdrowiu, klimacie i negatywnych skutkach chowu zwierząt myślimy więcej niż kiedykolwiek, jest wiele powodów, dla których warto żyć bardziej zielono.Oferta wyrobów wege i zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego stale rośnie i łatwo stracić orientację, co naprawdę jest najlepsze tak dla naszego organizmu, jak i klimatu. Happy food green podsuwa nam odpowiedź na pytanie, jak w większym stopniu oprzeć swoją dietę na roślinach.Po Happy food i Happy food 2.0 czołowy szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart kontynuują serię książek o jedzeniu, które daje szczęście. Happy food green zawiera szczegółową analizę rewolucyjnych wyników badań na temat diety roślinnej oraz pięćdziesiąt apetycznych przepisów zapewniających zróżnicowane i zrównoważone posiłki.Książka przyda się nie tylko początkującym wegetarianom i weganom. Będzie też idealnym poradnikiem dla tych, którzy chcieliby w większym stopniu korzystać z produktów roślinnych. To obowiązkowa lektura dla zainteresowanych bardziej ekologicznym i pełniejszym smaku życiem.
W książce znajdziesz plan posiłków i ponad 70 przepisów, dzięki którym pokonasz otyłość, cukrzycę typu 2, zespół metaboliczny (w tym podwyższony cholesterol), alergie, problemy z wątrobą, trzustką i jelitami oraz wzmocnisz odporność. Pyszne i szybkie w przygotowaniu dania zwalczą stan zapalny i choroby. Zadbasz o zdrowe odżywianie i mikrobiom. Posiłki są tak skomponowane, że równie dobrze smakują po odgrzaniu. Będziesz gotować na kilka dni i unikniesz zbędnego stresu. Wprowadzające te smakowite dania do swojej kuchni pyszne sałatki, dania główne i desery ani się obejrzysz, gdy zauważysz u siebie wzrost energii. Przepisy uwzględniają też potrzeby alergików i osób z nadwrażliwością na gluten. Skuteczna dieta przeciwzapalna dla początkujących jedz na zdrowie!
Dietetyczna odsłona bestsellerowych lunchboxów!Malwina Bareła przedstawia nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii każdy przepis zawiera sprawdzoną informację o wartościach odżywczych. Co więcej, przepisy mają wegetariańskie zamienniki, dla tych z Was, którzy nie jedzą mięsa. Całość wzbogacona została o ideę zero waste, tak by zminimalizować wyrzucanie jedzenia i oszczędzać pieniądze.Szybkie, proste i różnorodne przepisy z sezonowych składników do kupienia w pobliskim sklepie. Odkryj smaczne śniadania, zestawy lunchowe, które sprawdzą się jako domowy obiad lub kolacja, a także lekkie i pełne smaku desery. Dania, które zapakujesz do lunchboxa, zjesz ze smakiem w domu z całą rodziną lub wykorzystasz przy okazji spotkań z przyjaciółmi.Pyszne posiłki skomponowane nie tylko dla tych, którzy chcą zrzucić zbędne kilogramy i zadbać o swoje zdrowie i ciało. Również dla wszystkich, którzy chcą jeść więcej warzyw, odżywiać się zdrowo i szukają wskazówek, jak być fit.Koniec z nudą w kuchni i w lunchboksie. Przestań stosować restrykcyjne diety! Sam możesz skomponować i przygotować swój dietetyczny catering.Jesz to, co chcesz i lubisz. Bądź fit z lunchboxem.Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok!Zdrowe przetwory to ponad 90 przepisów na wyjątkowe przetwory nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na przetwory tradycyjne zarówno słodkie, jak i wytrawne, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego garść pomysłów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie oto techniki umożliwiające zamknięcie w słoikach i butelkach smaków, którymi zachwycisz swoich bliskich.Ta książka to jak powrót w rodzinne strony, które kojarzą nam się z ukochanymi ludźmi i ulubionymi smakami. Babcia wyciąga dla nas ze spiżarni najlepsze na świecie ogórki kiszone, mama w środku zimy gotuje najpyszniejszą zupę pomidorową z własnego przecieru, stół mieni się od kolorowych warzyw i owoców jest smacznie i zdrowo. Jola Kleser swoimi przetworami przypomina nam, że można w prosty sposób przygotować się do zimy, a przy tym pielęgnować tradycje rodzinne i dawać poczucie bezpieczeństwa. Oczywiście Jola nie byłaby sobą, gdyby do tych przepisów nie dodała szczypty swojej osobowości, co dodaje im oryginalnej nuty w smaku.Marzena RogalskaJolanta Naklicka-KleserMatka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia tym chce dzielić się z innymi. Autorka książek, m.in. Lodovo oraz Zdrowe łakocie (Wydawnictwo Zwierciadło).
Insulinooporność to stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem tego schorzenia mogą być: stan przedcukrzycowy, cukrzyca, zaburzenia gospodarki cholesterolowej, nadciśnienie tętnicze, otyłość, zawał serca, udar. Ale mamy dobrą wiadomość z insulinoopornością można skutecznie walczyć, zmieniając tryb życia. Kluczem do zdrowia jest aktywność fizyczna i dieta.W książce znajdziesz:- informacje o rozpoznawaniu i leczeniu insulinooporności,- przykłady obliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych,- propozycje konkretnych ćwiczeń i aktywności fizycznych,- przepisy na pyszne i zdrowe dania o niskim indeksie glikemicznym i obniżonej kaloryczności.Dorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych, pielęgniarką ze specjalizacją diabetologiczną, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie. Jest autorką książek Kuchnia polska dla diabetyków, Kuchnia świata dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM oraz licznych artykułów popularnonaukowych.
„Zdrowa dieta przyszłej mamy” to kompendium wiedzy niezbędne każdej kobiecie oczekującej na narodziny dziecka.
Książka porusza wszystkie najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w ciąży, prezentuje metody radzenia sobie z dolegliwościami, a także dietetycznego wspomagania leczenia chorób charakterystycznych dla tego okresu.
Odpowiada na większość najczęściej pojawiających się pytań, rozwiewa wiele wątpliwość i obala mity, które często są powodem wielu niepotrzebnych wyrzeczeń i zmartwień wśród przyszłych mam.
W publikacji znajdują się odpowiedzi na pytania co, ile i kiedy powinny jeść kobiety, jednocześnie nie narzucając rygorystycznych zakazów, ani nakazów, pozostawiając pole do indywidualnego wkomponowania poszczególnych zasad we własny tryb życia, preferencje żywieniowe i stan zdrowia.
Oficjalna publikacja Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Dzieci (PTŻKD).
Nowelizacja „Standardów leczenia żywieniowego w pediatrii 2017. Rezultat współpracy pediatrów, gastroenterologów dziecięcych i neonatologów. Źródło niezbędne w praktyce lekarzy i dietetyków, a także organizatorów struktur leczenia żywieniowego dzieci w kraju.·
W publikacji Autorzy uwzględnili: szczegółowe zalecenia dla lekarzy i dietetyków, kluczowe pojęcia i definicje, formularze wdrażania leczenia żywieniowego i jego monitorowania.
W tej książce znajdziesz: przewodnik krok po kroku, jak walczyć z bulimią i napadowym objadaniem; konkretne, praktyczne wskazówki dla chorych oparte na wieloletnim doświadczeniu autorów; historie osób, które dzięki opisanym w książce metodom, pokonały zaburzenia odżywiania.
Książka Pokonać bulimię i zespół napadowego objadania oparta jest na badaniach naukowych i już od ponad 20 lat prowadzi czytelników krok po kroku przez proces wychodzenia z zaburzeń odżywiania. Przystępny język, inspirujące historie chorych oraz sugestywne ilustracje zachęcają, dają nadzieję i otwierają nowe perspektywy przed wszystkimi czytelnikami. Lekarze psychiatrzy Ulrike Schmidt oraz Janet Treasure to uznane na świecie badaczki i autorytety w dziedzinie zaburzeń odżywiania, natomiast June Alexander, kiedyś chorująca na anoreksję i bulimię, to znana pisarka propagująca na całym świecie wiedzę na temat zaburzeń odżywiania.
Pokonać bulimię i zespół napadowego objadania stanowi cenne narzędzie dla chorych, ich rodzin oraz pracowników ochrony zdrowia i opiekunów. Książka polecana jest również przez Poradnię Zaburzeń Odżywiania, która działa w ramach Centrum Terapii Dialog.
Wierzę, że ta książka da nadzieję na wyzdrowienie osobom, które cierpią na zaburzenia odżywiania. Zachęci je do podjęcia próby wejścia na drogę ku zdrowiu, gdzie każdy krok, mimo różnych przeszkód, prowadzi do uwolnienia się od ograniczeń, które niosą ze sobą bulimia i napadowe objadanie, Michał Feldman, lekarz psychiatra Poradnia Dysmorfofobii, Centrum Terapii Dialog.
W tej książce nie ma zbędnego zdania. Praca z poradnikiem może pomóc pacjentom zrozumieć siebie i czuć się lepiej we własnym ciele, dr n. med. Anna Zielińska-Wieniawska, lekarz psychiatra dzieci i młodzieży, Poradnia Zaburzeń Odżywiania, Centrum Terapii Dialog
Wreszcie mogę polecać moim pacjentom książkę Pokonać bulimię… Poradnik w lekkostrawny sposób przedstawia drogę od diagnozy do wyleczenia. Jest cennym źródłem wiedzy dla osób chorujących, ich bliskich, lekarzy, terapeutów, dietetyków i wszystkich zainteresowanych tematyką odżywiania, Aneta Michalska, lekarz psychiatra, Poradnia Zaburzeń Odżywiania, Centrum Terapii Dialog.
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.Dzięki tej książce przygotujesz:drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianumarmoladę z dzikiej forsycjisurówkę z liśćmi lipyleśny dżin z jałowcapokrzywowe kluseczkii ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.SEZONOWE GOTOWANIE Z DZIKICH ROŚLIN JEST PROSTSZE, NIŻ MYŚLISZ!
Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej diety diabetyka z objaśnieniami oraz 100 przepisów, m.in. potrawy z ryb i mięsa, zupy, sałatki, desery. Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów.
Recenzentami „100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.
Przejdź na dietę ketogenicznąOdkryj 55 przepysznych i łatwych do przygotowania przepisówZrzuć zbędne kilogramy i odzyskaj zdrowieOdzyskaj zdrowie z dietą keto!Dieta ketogeniczna to najpopularniejsza dieta na świecie. Udowodniono, że wspiera spalanie tłuszczu, redukuje stany zapalne, pomaga w walce z rakiem, obniża ryzyko zachorowania na cukrzycę, przywraca równowagę hormonalną, a nawet wydłuża życie. Książka, którą trzymasz w rękach, pełna jest pysznych przepisów, od casserole z kurczakiem po kremowy mus ciasteczkowy. Pomoże Ci też wypełnić kuchnię produktami ketogenicznymi, wytłumaczy, co jadać na mieście, jak poprawić zdrowie swojego mózgu i jak podnieść poziom energii!W książce:Mechanizmy ketozy i zasady diety ketogenicznejKetogeniczny plan treningowyZalety postu przerywanegoPonad pięćdziesiąt świetnych przepisówSposoby na utrzymanie diety, gdy jada się poza domem
A plant-based diet that can help you not only look great, but also lose weight!
This revolutionary step-by-step 30-day diet plan will help you lose weight and start feeling better fast – while eating delicious, satisfying plant-based foods (and absolutely no calorie counting).
Carefully developed by award-winning nutritionist and chef Christine Bailey, including nutritionally balanced, gluten-free and delicious recipes, this easy-to-follow, protein-rich vegan weight-loss programme will get the results you want and keep you healthy and energised.
Whether you are looking to lose a few pounds or seeking a new way of eating to boost energy, Go Lean Vegan will provide you with all the nutritional principles you need for a vibrant, healthy life.
Including nutritionally balanced recipes such as the Coconut Quinoa Bowl with Berries, Grab & Go Protein Raw Protein Bars, Courgette Carbonara and Orange Chocolate Pots, the Go Lean Vegan diet plan will get you in shape quickly, boost your vitality and overall wellbeing without cutting out the foods you love.
You’ll be astounded at how amazing you look and feel in just 30 days!
Zdrowie zakręcone w słoikachKiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!W książce znajdziesz:porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?