Jedzenie? Jak możesz mieć problem z jedzeniem?
Love ma dziewiętnaście lat i właśnie zaczyna studia. Dotąd mieszkała w Birmingham, otoczona czułą opieką matki i ojczyma, teraz opuszcza rodzinny dom, by gdzieś w dalekim świecie wejść w dorosłość. Nie zdaje sobie sprawy, co zostawia za sobą. Wbrew pozorom nie dwoje kochających się, szczęśliwych ludzi, a kłó,cącą się parę w kłopotach, nie tylko finansowych. Przede wszystkim zostawia matkę, któ,ra nienawidzi swojego ciała i siebie samej.
Hope rozpamiętuje przeszłość i żyje w kłamstwie. Nie kocha swojego męża Huntera tak, jak on kocha ją. Właściwie wcale go nie kocha, nie potrafi wzbudzić w sobie uczucia. Co jest z nią nie tak? Hope szuka zrozumienia w ramionach kochanka i coraz bardziej oddala się od swojego życia. Poszukując prawdy o sobie, cofa się myślami do czasó,w nastoletnich, kiedy to proces samodoskonalenia rozpoczęła od zamknięcia lodó,wki na kłó,dkę.
Tymczasem jej có,rka Love zmaga się z własnymi problemami na uczelni... Czy jeśli weźmie sprawy we własne ręce, zdoła znaleźć swoje miejsce na ziemi?
Książka dla czytelników powyżej szesnastego roku życia.
Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego! Natalia Krupska, autorka książki ?Vege słodkie na co dzień i na święta? udowadnia, że weganizm może być dla każdego ? nawet w trudnych warunkach i ciągłym pośpiechu! Wystarczy nauczyć się odpowiednio planować posiłki i poświęcić na gotowanie nie więcej niż pół godziny dziennie, by zadbać o swoje zdrowie i wykształcić nawyki, które będą nam służyć przez lata. W środku znajdziesz: 100 przepisów na wegańskie obiady, śniadania i przekąski, które z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy lub szkoły, pyszne, różnorodne dania na bazie prostych, tanich i łatwo dostępnych składników, bazowe przepisy na błyskawiczne domowe pieczywo, konfitury, pasty i smarowidła, zdrowsze, wegańskie alternatywy sklepowych słodyczy, batoników i ciastek, informacje o makroskładnikach i kaloryczności, które pomogą ci ułożyć zbilansowany jadłospis.Gotuj po wegańsku prosto, smacznie, w nie dłużej niż 30 minut dziennie!
Wegańskie wypieki – to proste!
Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy?
Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę?
Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki?
Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie – jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika słodkości!
Znajdziesz tu przepisy na:
pożywne śniadania i szybkie desery, tradycyjne ciasta w nowej, lżejszej wersji, proste w przygotowaniu, zdrowe odpowiedniki popularnych batoników, lody, pralinki, ciasta bez pieczenia i wiele więcej! To książka pełna nowych inspiracji i zaskakujących połączeń smaków, która zachęca do eksperymentów w kuchni. Przygotuj słodkości, które zachwycą Twoich znajomych, a przy świątecznym stole zjednoczą całą rodzinę!
Nie tylko dla wegan!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?