"Czy wiesz, że mgła mózgowa, problemy z wagą, kłopoty z układem trawiennym i niepokój mają wspólną przyczynę? Za tymi dolegliwościami stoi brak równowagi w jelitach! Zdrowe jelita to klucz do poprawy zdrowia całego organizmu. Chcesz wiedzieć, jak zadbać o swoje jelita? Sięgnij po ten poradnik. Znajdziesz tu łatwy do wprowadzenia 4-tygodniowy plan, który pomoże ci w oczyszczaniu jelit, wprowadzeniu diety przeciwzapalnej przyjaznej twojemu mikrobiomowi i zbudowaniu zdrowych nawyków. Pozbędziesz się chorób jelit, zyskasz zdrowy układ pokarmowy, zwiększysz energię, poprawisz jakość snu i wzmocnisz swoje zdrowie psychiczne. Przekonaj się, jak małe zmiany mogą odmienić twoje życie. Zresetuj mikrobiom jelitowy, schudnij i złagodź stany lękowe, dzięki łatwym do wdrożenia krokom.
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego popularne diety nie przynoszą trwałych efektów? Czy masz dość liczenia kalorii i wykluczania ulubionych produktów? Ta książka jest odpowiedzią na twoje pytania i kluczem do idealnej wagi bez wyrzeczeń. Odkryjesz, dlaczego dotychczasowe diety nie działały i co sprawiało, że szybko traciłeś motywację. Nauczysz się jeść to, co lubisz, dbając o zdrowie fizyczne i psychiczne, bez obaw o utratę kontroli. Dzięki podejściu 80/20, zrozumiesz, jak jeść świadomie i zdrowo. Psychodietetyka pomoże ci poznać mechanizmy odchudzania bez restrykcyjnych diet, prowadząc do poprawy relacji z jedzeniem. Dowiesz się, jak zakończyć wieczną dietę, unikając zaburzeń emocjonalnych i niepokoju.
Cierpisz z powodu ciągłych stanów zapalnych? Zauważyłeś pogorszenie zdrowia i rozwijające się choroby autoimmunologiczne? Z książki dr Simone Koch dowiesz się, jak zatrzymać stany zapalane w organizmie, które są ściśle powiązane z chronicznych stresem, brakiem ruchu i złym snem. Poznasz prostą dietę przeciwzapalną, która w znaczący sposób zahamuje rozwój wielu chorób w przyszłości. Odkryjesz zalety terapii zimnem i wprowadzisz codzienną łatwe ćwiczenia dla wzmocnienia odporności, poprawy przypływu krwi, zrzucenia zbędnych kilogramów i oczyszczenia organizmu. Oprócz tego nauczysz się stosować ćwiczenia oddechowe i wyeliminujesz tzw. ciche stany zapalne. Silny i zdrowy organizm bez stanów zapalnych!
Lubisz mleko krowie? Po przeczytaniu tej książki powinna ci się zapalić w głowie ostrzegawcza lampka. Grożą ci bowiem między innymi choroby układu pokarmowego, nerwowego, a nawet nowotwory. Autorka zebrała wyniki najważniejszych badań o szkodliwości mleka, by szczegółowo omówić kwestię alergii na mleko i konsekwencje zdrowotne spożycia tego popularnego napoju. Na podstawie dowodów naukowych wyjaśnia objawy nietolerancji laktozy i kazeiny. Wszyscy, którzy chcieliby już teraz zmienić swój jadłospis, mogą skorzystać z zamieszczonych tu przepisów diety bezmlecznej. Łagodzą one stany zapalne i alergie pokarmowe, regulują pracę układu trawiennego, a także służą wzmocnieniu odporności. Bądź świadomy, wybierz zdrowie.
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy
Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.
A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)
WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, jaki wpływ na Twój mózg ma jedzenie, które spożywasz? Chcesz pracować nad swoimi zdolnościami zapamiętywania, kreatywnością i szybkością przyswajania nowych informacji? Odkryj związek pomiędzy tym, co jesz, a funkcjonowaniem Twojego mózgu i z każdym dniem bądź młodszy.
Czy dzięki odpowiedniemu jedzeniu możemy wspierać naszą pamięć, klarowność myśli oraz spowalniać starzenie się mózgu? Max Lugavere w książce "Jedz jak geniusz. Bądź mądry, szczęśliwy i bardziej wydajny" wyjaśnia, jak ogromny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego mózgu ma dieta i styl życia. Autor książki dzieli się badaniami, które pozwalają zrozumieć, jak zła dieta wpływa na mgłę mózgową, zły stan psychiczny, problemy z pamięcią i koncentracją, długotrwałe zmęczenie oraz coraz częściej diagnozowaną demencję i chorobą Alzheimera.
Dlaczego Lugavere zainteresował się wpływem diety na funkcjonowanie mózgu? U jego mamy zdiagnozowano demencję - Lugavere zdecydował się zawiesić swoją medialną karierę i zacząć badać wpływ stylu życia na funkcjonowanie mózgu. Przez ponad pół dekady zajmował się najnowszymi badaniami naukowymi, rozmawiał z dziesiątkami czołowych naukowców z całego świata oraz odwiedzał najbardziej uznane wydziały neurologii. Wszystko w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania dotyczące pracy naszego mózgu.
Czy da się zresetować mózg? Dieta geniusza, opracowana przez Maxa Lugavere'a, pozwala odmłodzić nasz mózg, zwiększyć jego możliwości percepcji i zapamiętywania. Zadbaj o siebie i swoje ciało już dziś!
POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE ZDROWY RUCH MOTYWACJAJeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się z niej, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie zachowując dobre samopoczucie i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.Agata LewandowskaDietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Uwolnij się od stanów lękowych za pomocą jedzenia!
Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że nasz dobrostan psychiczny w dużej mierze zależy od tego, czym się żywimy. Okazuje się, że odpowiednio dopasowana dieta może nie tylko poprawić nasze zdrowie fizyczne, lecz także mieć zbawienny wpływ na samopoczucie. W tym przełomowym poradniku psychiatrka żywieniowa i autorka bestsellerowej książki Dieta dla zdrowia psychicznego Uma Naidoo przedstawia skuteczne, potwierdzone badaniami metody łagodzenia lęku poprzez wprowadzenie prostych nawyków żywieniowych, a także proponuje przepisy na pyszne potrawy bogate w superskładniki odżywcze.
Z tej książki dowiesz się,
jak to, co jemy, wpływa na regulację emocji,
jak wspomóc mózg, jelita, układ odpornościowy i metabolizm w obniżaniu poziomu lęku,
co łączy stany zapalne z zaburzeniami lękowymi i jakie składniki odżywcze sobie dostarczać, by wyciszyć jedne i drugie,
jak zrównoważyć poziom leptyny, hormonu, który jest kluczowym ogniwem między układem nerwowym a procesami metabolicznymi,
co to jest KOSZ SPOKOJU i czym go napełniać, a czego do niego nie wkładać, by czuć się dobrze na co dzień,
na jakich filarach oprzeć swój jadłospis i jak samodzielnie stworzyć odpowiedni dla siebie plan żywienia, by zwiększyć pewność siebie i lepiej radzić sobie z niepokojem.
Poznaj tajniki łatwego zarządzania makro- i mikroelementami w diecie wspierającej twój stan psychiczny, i odkryj, jak wielki dobroczynny wpływ na twoje emocje mają pozornie drobne zmiany w jadłospisie.
120 przepisów na słodkie i wytrawne drożdżowe wypieki!Drożdżowe wypieki towarzyszą mi od najmłodszych lat. Ten zapach, ten smak zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i ciepłem domowego ogniska. Nie ma niczego piękniejszego.Zapraszam, rozgość się w moim kulinarnym świecie. Zebrałam dla Ciebie ponad 120 sprawdzonych i przetestowanych wielokrotnie przepisów na dania z wykorzystaniem drożdży.Rogaliki z marmoladą, domowy chrupiący chleb, ciasto drożdżowe z kruszonką, jagodzianka z lukrem, gofry czy naleśniki, a może drożdżowe pierogi? Na co masz dzisiaj ochotę?Piecz, próbuj, inspiruj się, ucztuj z rodziną i przyjaciółmi. Z moimi przepisami na pewno Ci się uda.Smacznego drożdżowego!Kulinarna Maniusia
"Vege kociołkowanie" to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni. Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść. Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu - łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! Kulinarna nuda nagle zniknęła, a w naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym składnikom i przyprawom pomagają zadbać o zdrowie! Ewa Hangel - autorka książek kulinarnych ("Kociołkowanie po polsku", "Garnek rzymski"). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Grab an apron, and let’s make some pasta!
For most Italians, cooking is a way of life, and that is certainly the case for Gianluca Conte, better known as QCP. But what makes a dish authentically Italian versus Italian-American? Is it the ingredients? Is it the way the dish is prepared? The answer is layered (like a lasagna), and Gianluca is here to set this straight, one shot of olive oil at a time.
You can’t spend too much time on TikTok without coming across QCP. He’s wild. He's vivacious. And he knows what he’s talking about when it comes to Italian food. In his debut cookbook, Italian/American, join Gianluca for a culinary journey that explores the two sides of his heritage, including recipes from his native Ischia (off the coast of Naples) as well as other regions of Italy and his American roots.
From making fresh pasta from scratch to preparing the ultimate Chicken Parmesan, Italian/American will teach you everything you ever wanted to know about Italian cooking, and keep you entertained along the way.
Przysmaki z różnych zakątków świata zamknięte w lunchboksie!160 przepisów na oryginalne śniadania, lunche, desery i dania do termosu.Malwina Bareła zabierze cię w najodleglejsze zakątki świata, by przygotować przepyszne posiłki z łatwo dostępnych składników. Jeżeli chciałbyś gotować wegetariańsko, autorka zaproponuje ci smaczne zamienniki. Nie musisz martwić się o liczenie kalorii ani makroskładników - niezbędne informacje znajdziesz przy każdym przepisie. Nie lubisz marnować jedzenia? Wskazówki zero waste pomogą ci łatwo poradzić sobie z problemem.Na końcu książki znajdziesz praktyczne indeksy, które są idealnym narzędziem do planowania posiłków i meal prepu.Malwina BarełaAutorka bloga Filozofia Smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteśmy tym, co jemy, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu.
One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in a cook. Innovative, passionate, exciting and accessible.' Andi Oliver'Ixta has a unique culinary voice, producing food that's bold and intense and audacious. Buckle up.
It's quite a ride.' Diana Henry'Ixta is an alchemist with flavour. Thrilling recipes full of life and imagination. I can't wait to cook everything.' Jessie WareEveryday eating with built in wow factor - from the Ottolenghi protégé shaking up the food world.
MEZCLA means mix, blend or fusion in Spanish and in her first solo cookbook, Ixta Belfrage - loved for her inventive ingredient combinations - shares her favourite mezcla of flavours. Helpfully divided into quick recipes (for when you need something great on the table, fast) and longer recipes (for when you have time to slow down and savour the process), here are 100 bold, impactful recipes inspired by Italy, Brazil, Mexico and beyond. Creative, colourful and always delicious, this is food for every day and every occasion.
Includes quick, flavourful recipes, such as Giant Cheese on Toast with Honey and Urfa Butter and Chicken with Pineapple and 'Nduja, as well as dishes to spend more time over: Chiles Rellenos with Salsa Roja Risotto and Prawn Lasagne with Habanero Oil.
Mieszkający w Anglii, w większości w Południowym Londynie, szef kuchni, kucharz oraz właściciel firmy cateringowej , Ralph Bujnicki poleca książkę z najlepszymi przepisami kuchni brytyjskiej. Dzieli się swoim wieloletnim doświadczeniem z miłośnikami nie tylko kuchni angielskiej, ale też fascynatami szeroko pojętej sztuki kulinarnej.Dzięki jego doświadczeniu każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Nic tylko... gotować.Ralph Bujnicki prowadził zespoły w kilku restauracjach i hotelach, wspierał team od strony gastronomicznej na stadionach Cristal Palace, Brighton&Hove czy Arsenal oraz angielską reprezentację krykieta na stadionie Oval w Londynie. Bywał częstym gościem wyścigów konnych w Lingfield, Windsor czy Ascot, gdzie również był cukiernikiem lub zastępcą szefa kuchni.Dużo czasu spędził w hotelu Marriott Linfield, dzięki czemu wrósł w społeczeństwo jak typowy wyspiarz. Zwiedził Wielką Brytanię wzdłuż i wszerz, od dalekiej Kornwalii poprzez Portland czy Brighton, a dalej cały Londyn i kolejno Bristol czy Manchester, na Edynburgu i Glasgow kończąc. Częsty bywalec Cardiff i Chepstow, gdzie chował się ku wyciszeniu w głębokich kamieniołomach trenując nurkowanie i podnosząc kwalifikacje w tej dziedzinie.Dzięki pracy w typowych angielskich restauracjach oraz otoczeniu kucharzy z rodowodem brytyjskim, poznał tajniki wiedzy i szczegóły historyczne na temat sztuki kulinarnej Wysp Brytyjskich. Większość receptur opatrzona jest opisem historycznym lub ciekawostką kulinarną. W książce znajdziecie też ciekawy wstęp i genealogię oraz szeroki słownik terminów kulinarnych.
Mieszkający w Anglii, w większości w Południowym Londynie, szef kuchni, kucharz oraz właściciel firmy cateringowej , Ralph Bujnicki poleca książkę z najlepszymi przepisami kuchni brytyjskiej. Dzieli się swoim wieloletnim doświadczeniem z miłośnikami nie tylko kuchni angielskiej, ale też fascynatami szeroko pojętej sztuki kulinarnej.Dzięki jego doświadczeniu każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Nic tylko... gotować.Ralph Bujnicki prowadził zespoły w kilku restauracjach i hotelach, wspierał team od strony gastronomicznej na stadionach Cristal Palace, Brighton&Hove czy Arsenal oraz angielską reprezentację krykieta na stadionie Oval w Londynie. Bywał częstym gościem wyścigów konnych w Lingfield, Windsor czy Ascot, gdzie również był cukiernikiem lub zastępcą szefa kuchni.Dużo czasu spędził w hotelu Marriott Linfield, dzięki czemu wrósł w społeczeństwo jak typowy wyspiarz. Zwiedził Wielką Brytanię wzdłuż i wszerz, od dalekiej Kornwalii poprzez Portland czy Brighton, a dalej cały Londyn i kolejno Bristol czy Manchester, na Edynburgu i Glasgow kończąc. Częsty bywalec Cardiff i Chepstow, gdzie chował się ku wyciszeniu w głębokich kamieniołomach trenując nurkowanie i podnosząc kwalifikacje w tej dziedzinie.Dzięki pracy w typowych angielskich restauracjach oraz otoczeniu kucharzy z rodowodem brytyjskim, poznał tajniki wiedzy i szczegóły historyczne na temat sztuki kulinarnej Wysp Brytyjskich. Większość receptur opatrzona jest opisem historycznym lub ciekawostką kulinarną. W książce znajdziecie też ciekawy wstęp i genealogię oraz szeroki słownik terminów kulinarnych.
Gotowanie według starych receptur to wielka podróż w nieznane. Nie wiemy, co ze sobą zabrać, aby dotrzeć do lądu. I co tam znajdziemy? Rozpoczęłyśmy podróż po historii kuchni pomorskiej. Rozpytujemy wśród starszych ludzi. Szukamy zapisów, zdjęć, książek. Karmimy się też własnymi wspomnieniami.Autorki dawnych książek kucharskich we wstępie podkreślały, że przepisy przez nie zebrane są tanie i łatwe w przygotowaniu. Czasy jednak się zmieniły, minęło sto lat, i dziś cielęcina jest na wagę złota, dobre ryby trudno kupić, kasztany jadalne są co prawda w sklepach, ale nie ma świeżych, a trufle można nabyć tylko w drogich delikatesach.Wszystkie przepisy z tej książki zostały sprawdzone, przetestowane, a jeśli to było konieczne, zmodyfikowane do wymogów współczesnej kuchni. Jednostki miar i wag tak przeliczone, aby każdy skłonny do kulinarnych poszukiwań mógł łatwo samodzielnie przygotować danie. Przy niektórych przepisach zamieściłam swoje uwagi. Wybierałyśmy spośród setek przepisów tylko te, które naszym zdaniem będziecie chcieli i mogli wypróbować bez przeszkód.Mamy nadzieję, że publikacja, którą stworzyłyśmy, będzie z powodzeniem wykorzystywana przez zwolenników tradycyjnej kuchni, dzisiaj nazywanej modnie slow food. Dlatego Czytelnik dostaje do rąk opis zabawy w gotowanie, a także próbę wiązania porozrywanych nitek łączących ze światem, który odszedł wraz z żyjącymi tu niegdyś ludźmi.
Poznaj śmiercionośne tajemnice, które kryją się w twojej domowej apteczce i w kuchennych szafkach…
Wiemy, że za ostry smak papryczki odpowiada kapsaicyna, kawa pobudza nas dzięki kofeinie kryjącej się w ziarnach kawowca, a zażycie penicyliny pozwala zwalczyć niejedną infekcję bakteryjną. Jednak substancje, które tak chętnie wykorzystujemy do własnych celów, nie powstały z myślą o nas. Rośliny, grzyby, drobnoustroje i zwierzęta produkują toksyny na masową skalę, aby się bronić. Ponadto podczas gdy jedne gatunki wznoszą swoje trujące fortece, inne w wyniku ewolucji uczą się je forsować, a ten ukryty wyścig zbrojeń trwa od wieków tuż przed naszym nosem. Jaką rolę odgrywamy w nim my sami? Jak to się stało, że zaczęliśmy używać… oraz nadużywać rozmaitych substancji? Jakie jest ich prawdziwe przeznaczenie?
Przeczytaj tę książkę, a już nigdy nie spojrzysz tak jak wcześniej na rośliny doniczkowe, grzyby, owoce, warzywa i… historię ludzkości.
Czym jest kuchnia azjatycka?To festiwal obfitości, świeżości i różnorodności. Śmiałe kontrasty i odwaga w łączeniu smaków ukrytych na co dzień w skąpanych w słońcu polach Indonezji, ulicznych straganach w Hanoi i Bangkoku oraz w wodach okalających skaliste wybrzeża Japonii. To wreszcie fascynujący balans ostrości, słodyczy, kwasowości i umamiczności.Jest to też kuchnia dostępna dziś w każdym domu nad Wisłą, której nie należy się bać, a kosztować i chłonąć każdym zmysłem!Trzymasz w ręku bilet, który pozwoli oswoić najbardziej egzotyczne połączenia smaków, zapozna Cię z kulinarnymi klasykami Azji Środkowo-Wschodniej i zachęci do dalszego eksperymentowania. I bez względu na to, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni, czy nie z jednej misy ramen jadłeś, znajdziesz tu masę wiedzy i inspiracji.Spakuj więc pałeczki i wyrusz ze mną w kulinarną podróż przez Azję!
Gdy późnym latem w ściółce między drzewami pokazują się pierwsze grzyby, rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednak nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy podgrzybka. Czy nasze ulubione grzyby rosną w lasach liściastych czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które można spotkać na łące?Dzięki atlasowi grzybów:poznasz gatunki grzybów jadalnych i trujących,dowiesz się się, gdzie najłatwiej znaleźć poszczególne gatunki,nauczysz się szybko rozpoznawać, które okazy są jadalne, a które trujące. Informacje dotyczące poszczególnych gatunków zaprezentowano w przejrzysty i przystępny sposób. Szczegółowe opisy wzbogacono pięknymi, kolorowymi zdjęciami grzybów w ich naturalnym środowisku.
Zadbaj o swoją urodę od wewnątrz, stosując odpowiednią dietę!Marzysz o lśniących, gęstych włosach? Twoje paznokcie są kruche i łamliwe? A może masz kłopoty z cerą i zrobisz wszystko, by wreszcie zaczęła być gładka i naturalnie piękna? Nie musisz wydawać majątku na kosmetyki ani cudownie działające witaminy. Niektóre produkty spożywcze mogą poprawić koloryt i nawilżenie skóry, zahamować wypadanie włosów i spowolnić powstawanie oznak starzenia się. Są też takie, które wspomagają leczenie trądziku i łupieżu. Dzięki tej książce dowiesz się, co warto jeść, gdy ma się cerę tłustą, suchą lub naczynkową, po które produkty sięgać, by wzmocnić włosy i paznokcie, i jak się odżywiać, by przedłużyć młodość oraz zapewnić sobie witalność i zdrowy wygląd.Oto przepisy na proste, smaczne dania, które powinny stale gościć w twoim menu dla urody, dobrego samopoczucia i po prostu zdrowia. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?