
Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
-
Autor: William W. Li
- ISBN: 9788382529869
- EAN: 9788382529869
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Czarna Owca
- Format: 15.0x22.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 464
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
35,72złCena detaliczna: 59,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,72 zł
Bestseller New York Timesa
Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?
Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.
Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.
Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie - bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.
Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.
To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.