
Kuchnia tajska Najlepsze przepisy
nowość
-
Autor: Trieu Caroline
- ISBN: 978-83-8151-956-4
- EAN: 9788381519564
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: RM
- Format: 240x169mm
- Język: polski
- Seria: EASY
- Liczba stron: 144
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
33,57złCena detaliczna: 59,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,88 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jedna z najsmaczniejszych kuchni świata teraz w twoim domu!
Kuchnia tajska jest wysoko ceniona na świecie – i słusznie. Ma wiele twarzy, ale niezmiennie wyróżnia ją równowaga smaków, którym towarzyszy prawdziwa eksplozja przypraw i aromatów.
Odkryj klasykę kuchni tajskiej – sajgonki, szaszłyki z kurczaka w sosie satay, sałatkę z zielonej papai, tom kha kai, sałatkę z chrupiącego ryżu, zielone i czerwone curry, kurczaka smażonego z orzechami nerkowca, pad thai, ryż z kokosem i mango… Znajdziesz tu treściwe i łatwe do przygotowania przepisy, opis podstawowych składników i stosowanych przyborów kuchennych oraz zdjęcia pokazujące przygotowanie potraw krok po kroku.
Caroline Trieu poznawała kuchnię Azji Południowo-Wschodniej już od najmłodszych lat dzięki mamie i ciociom. Tajlandię odkryła dużo później podczas stażu, na którym była pod koniec studiów, i zakochała się w tym miejscu. Szybko stało się ono jej krajem z wyboru. Caroline przemierza go bezustannie od 15 lat, ucząc się podstaw języka i kuchni, a także szkoląc się w masażu tajlandzkim nuad boran, który wykonuje w swoim salonie. Jednocześnie dzieli się pasją do kuchni tajskiej, laotańskiej i wietnamskiej podczas warsztatów kulinarnych w okolicach Rennes we Francji i na blogu Taste-of-mekong.