Je makaron bez sosu, ale tylko z białego talerza, jabłko wyłącznie pokrojone w ósemki (ale bez skórki!), a może wzdryga się, kiedy sos dotknie ziemniaków albo ostatni raz spróbowało czegoś nowego pół roku temu i zdaje się żywić powietrzem. Jeśli któryś z tych opisów przypomina ci twoje dziecko, to książka właśnie dla ciebie!Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyczka, popularyzatorka wiedzy o zdrowym żywieniu niemowląt i dzieci, autorka książki "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety", opowiada o tym:- dlaczego dzieci na różnych etapach życia mogą jeść mało, wybiórczo, specyficznie- czym są neofobia i wybiórczość pokarmowa- jakie strategie nie pomagają- i co właściwie można zrobić, żeby pomóc dziecku cieszyć się posiłkami."Niejadki i nie tylko" to nieoceniona pomoc dla rodziców zmęczonych i zaniepokojonych tym, jak je ich dziecko. Pomaga kształtować właściwe relacje z jedzeniem i pozbyć się napięcia wokół stołu."Mamania. Pierwszy kontakt" to seria książek, które powinny znaleźć się na półce każdego rodzica. Do stworzenia serii zaproszono osoby eksperckie, które w prosty i jasny sposób przekazują wiedzę na najróżniejsze tematy: od jedzenia po wychowanie. To książki zwięzłe, praktyczne, przedstawiające w wyczerpujący sposób najważniejsze zagadnienia.
Kiedy niemowlęciu przestaje już wystarczać mleko, w głowach rodziców pojawia się mnóstwo pytań:
- co podać na początku?
- czy kolejność ma znaczenie?
- o co chodzi z tym glutenem?
- czy dziecko może nie jeść mięsa?
- co robić, kiedy nie chce jeść?
Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyki oferuje nowoczesny i rzetelny poradnik o rozszerzaniu diety, w którym odpowiada na wszelkie możliwe pytania i rozwiewa wątpliwości. To rzetelna i uspokajająca pomoc dla wszystkich rodziców. Autorka wyjaśnia:
- czym się różni BLW od tradycyjnego sposobu rozszerzania diety,
- czy diety eliminacyjne mają sens,
- jak długo podawać mleko,
- czy specjalna żywność dla dzieci jest potrzebna,
- jakie sprzęty i gadżety faktycznie się przydają.
Pełna opartych na wiedzy naukowej wskazówek i porad, książka stanowi nieocenione źródło rzetelnych informacji o żywieniu niemowląt i małych dzieci. Przykłady jadłospisy wraz z przepisami pomogą skomponować menu dla całej rodziny i stanowią dobre źródło inspiracji w kuchni.
Małgorzata Jackowska: zajmuje się tematyką żywienia niemowląt, małych dzieci i mam w czasie ciąży i podczas karmienia piersią. Prowadzi konsultacje, warsztaty i szkolenia. Jest mamą dwóch chłopców.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?