KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

151,66 zł
212,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 171,27 zł
Okładka książki Naleśniki. Proste, pyszne, słodkie i słone.. A5 TW

95,00 zł 57,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,51 zł

To książka opisująca w przystępny sposób, jak przyrządzić szybko smaczne naleśniki na wiele sposobów.Przyrządzanie naleśników jest rodzajem celebrowania potraw w kuchniach wszystkich kultur. Od wieków wszak ludzie z różnych stron świata w swoim menu mają te bardzo cienkie placki z mleka, jajek i mąki, smażone na patelni i nadziewane farszem. Sposobów na zrobienie naleśników jest wiele - można je podawać na słodko, słono, a nawet na kwaśno czy na ostro, i z przeróżnymi dodatkami.Smakują oszczędnie żyjącym studentom, słynącym z zamiłowania do wykwintnej kuchni Francuzom, a nawet koronowanym głowom.Naleśniki przygotowane na wiele sposobów i podawane z różnymi składnikami, zaliczane są do najbardziej komfortowym dań. Rezultatem takich działań jest wyjątkowa kolekcja wyrafinowanych i niezwykłych połączeń, takich jak naleśniki z imbirem, czekoladą, wszelkimi dżemami i konfiturami, świeżymi owocami, owocami morza, czy z różnymi serami.Wystarczy tylko odpowiednio je przyrządzić - w tym z pewnością pomoże Ci, Szanowny Czytelniku, niniejsza książka. Znajdziesz w niej nie tylko dziewięćdziesiąt sprawdzonych, tańszych lub droższych, przepisów na ciasto i na farsz, ale też piękne kolorowe zdjęcia naleśników z całego świata. Zadziw więc swoich najbliższych, przygotowując im niesamowitą i niezapomnianą ucztę!
Okładka książki Kuchnia koreańska

120,00 zł 72,64 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,64 zł

Jesteś wielkim smakoszem? Lubisz dobrze i niedrogo zjeść? Własne zdrowie jest dla Ciebie najważniejsze? Chcesz móc w pełni korzystać z uroków życia do bardzo późnej starości? Oczywiście! Sposób na zaspokojenie Twoich potrzeb i pragnień znajdziesz w tym niewielkim kompendium. Właściwe odżywianie wszak to dobre samopoczucie, zdrowie, radość życia i witalność. W kolejnej, proponowanej właśnie Państwu pozycji z serii Jeść zdrowo żyć dłużej przedstawiamy stosunkowo mało znaną w Polsce, a zdrową, lekkostrawną i niskokaloryczną kuchnię koreańską. Jest to pierwsza w naszym kraju tak dokładna, z wielką znajomością rzeczy napisana książka na temat szeroko pojętej kultury kulinarnej mieszkańców Półwyspu Koreańskiego. Dzięki zawartym w niej opisom i przepisom, będą mogli Państwo poczuć smak i aromat (często ziołowy!) Orientu, odkryć walory inaczej przyrządzonych świeżych i kiszonych warzyw, ryb, owoców morza, sera sojowego tofu, a także rozmaitych przypraw oraz ziół, przeważnie o właściwościach leczniczych. W tym tkwi atrakcyjność kuchni koreańskiej! Po prostu, jest smaczna i zdrowa, zachwyca swą oryginalnością, cieszy i oko, i podniebienie! Bez wątpienia należy ją poznać.
Okładka książki Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień

69,99 zł 44,64 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,64 zł

Gotuj sprytniej, jedz zdrowiej i oszczędzaj czas!Meal Prep to nowa metoda przyrządzania posiłków, która odmieni twoje życie. Autorka słynnego bloga SkinnyTaste, Gina Homolka, pokaże ci, jak przygotowywać bazę produktów, dzięki której będziesz jeść pełnowartościowe dania przez wiele dni. I to bez codziennego stania w kuchni przy garnkach!W tej książce znajdziesz ponad 120 przepisów i plan posiłków na kilka tygodni!Najważniejsza jest baza..Z jajek przyrządzisz chrupiące quesadille, prawdziwą włoską frittatę i aksamitną sałatkę jajeczną..Ugotowaną ciecierzycę wykorzystasz do przygotowania rozgrzewającego pomidorowego curry, zdrowych burgerów i kolorowych dipów..A z nudnego kurczaka wyczarujesz tajską potrawkę, chilli z białą fasolą, domowe tacos i sycące zupy.Zobacz, jakie to proste!Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Domowa piekarnia

59,90 zł 42,41 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,50 zł

Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: "Ach, żeby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby?". Ta książka udowodni wam, że to nic trudnego!Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia:od tradycyjnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, poprzez pieczywo z najbardziej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek, przez muffiny z orzechami i migdałami, po kilka fantastycznych ciast i pączków.Przekonajcie się, że aby wyczarować świeże, przepyszne, aromatyczne wypieki, wcale nie trzeba magicznych sztuczek. Wystarczy tylko odrobina czasu i trochę kreatywności.Zacznijcie wraz ze mną przygodę w domowej piekarni!
Okładka książki Mastering the Art of French Cooking Volume Two

73,00 zł 56,79 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,79 zł

Soups from the garden, bisques from the sea, famous fish stews from Provence and Normandy, the real French crunchy bread, meats, vegetables and desserts in variety, all accompanied by step-by-step instructions and superb illustrations, and all in imperial units for British cooks.
Okładka książki The Food Programme 13 Foods that Shape our World

96,00 zł 77,56 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,56 zł

Vital stories for hungry minds. In the first official book from BBC Radio 4's hit series The Food Programme, award-winning writer Alex Renton tells the stories of 13 key staples such as spice, oil, cocoa, bread and tomatoes, exploring their history, evolution and how our ever-growing hunger for them continues to alter our world. Look at food in a new light - as a weapon, an art form, a tool of revolution, but also a bringer of pure happiness. Discover a kaleidoscope of fascinating facts and curiosities, including the forgotten joys of lard, the secret to perfect chips and how our love of pepper led to piracy.
Okładka książki Koktajle alkoholowe. Nie tylko aperol

59,99 zł 33,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,47 zł

Doświadczony barman radzi, jak przygotowywać klasyczne drinki Życzysz sobie koktajl na bazie rumu czy tequili? Ma być owocowy, ziołowy czy słodki deserowy? Chcesz dowiedzieć się, jak smakuje Sidecar i Mint Julep? Czym się różni Black Russian od White Russian? A może w wakacyjne popołudnia uwielbiasz sączyć Margeritę i Mojito? Kultura picia drinków jest długa, fascynująca i często… zaskakująca. Zdarzało się, że sławne dziś koktajle powstały przez przypadek, jak choćby przez pomyłkę barmana. Inne starannie opracowywano na potrzeby specjalnych gości lub działań marketingowych. Każdy ma wyjątkowy i niepowtarzalny smak – wystarczy też zmienić jeden składnik receptury, by klasykowi nadać zupełnie inną nutę smakową. Doświadczony barman dzieli się z Tobą swoją wiedzą, doświadczeniem i pasją. Objaśnia, jak przygotowywać drinki: jakich użyć składników, jak samodzielnie zrobić syrop owocowy i ziołowy, jakie techniki barmańskie zastosować, by koktajl zaskoczył gości nieziemskim smakiem. Podaje ponad 50 przepisów na klasyczne drinki na bazie brandy, ginu, tequili, rumu, whisky, wódki i innych alkoholi. Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem z zamiłowania czy potrzeby, a może początkującym barmanem poszukującym solidnej podstawowej wiedzy, która pomoże Ci stać się specjalistą w swoim zawodzie – ta książka jest właśnie dla Ciebie. Mateusz Bala – bliscy mówią o nim żartobliwie „pół człowiek, pół etat”, gdyż para się w życiu wieloma zajęciami. Ma dziesięcioletnie doświadczenie w branży barmańskiej: nie tylko miksuje, lecz także szkoli barmanów i konsultuje tworzenie barów od podstaw. Aktywnie rywalizował z najlepszymi barmanami z całej Polski w konkursach koktajlowych, plasując się na podium siedem razy. Pragnie zarażać pasją do koktajli i polskiej gastronomii, dlatego stworzył internetowy projekt „Z pamiętniczka barmana”, obecnie obserwowany przez ponad 80 tysięcy osób. To tu spełnia się aktywnie jako autor miniopowieści i twórca klipów o najbardziej klasycznych koktajlach.
Okładka książki Kulinarna Wiola. Ciasta i ciasteczka

49,99 zł 27,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto najlepsze przepisy na smaczne i tradycyjne ciasta i ciasteczka. Autorka książki gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu dzieli się swoimi przepisami na Facebooku. Nie zawsze wszystko wychodziło jej perfekcyjnie, mimo to nie poddawała się. O sobie mówi: Nie uważam się za mistrzynię kuchni (choć fani często mnie tak nazywają). Nie jestem profesjonalistką, ale sądzę, że jestem dobrą gospodynią domową. I to mnie cieszy.
Okładka książki Free Lunch Thinking

62,00 zł 48,23 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,23 zł

Countries with smaller governments grow faster. Tobacco taxes are the best way to cut smoking. Government regulation discourages entrepreneurship. Award-winning investigative journalist Tom Bergin digs into eight mantras widely accepted by Western governments and, by talking to the people who promote those ideas and the workers, businesspeople and consumers who have felt their impacts, finds they often don't play out as expected. Smart, funny and incisive, Free Lunch Thinking is essential reading for anyone who really wants to know how economies tick - and why they often don't.
Okładka książki Dzika kuchnia z łąk i lasów

39,95 zł 21,65 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,45 zł

W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne. Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.
Okładka książki Zdrowe koktajle (wyd. 2022)

59,90 zł 40,68 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,50 zł

100 przepisów dla niej, dla niego, dla całej rodziny!Przepisy na koktajle śniadaniowe, przekąski ( idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek), health&beauty, a także dla panów.Nasze codzienne posiłki powinny bazować na warzywach i owocach, które są źródłem witamin, składników mineralnych, błonnika, antyoksydantów, jak również wody. Ich zalety można wymieniać bez końca. Koktajle to bomba witaminowa i zarazem pyszne orzeźwienie, również w ciągu dnia.Komponujcie koktajle stosownie do Waszych potrzeb, smaków i godzin posiłków. Książka dostarczy Wam mnóstwa cennych inspiracji, jak dzięki świeżym składnikom zachować najwięcej ich wartości odżywczej.Zmiksujmy razem coś pysznego!
Okładka książki Atlas wędzonek i wyrobów domowych

39,95 zł 21,65 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,45 zł

Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe smaki.
Okładka książki Italia. Amore mio. 120 przepisów prawdziwej kuchni włoskiej

64,99 zł 36,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,71 zł

"Zawsze, gdy jem pizzę, myślami przenoszę się do pełnego zapachów, słonecznego Rzymu, gdzie kupuje się kawałek pizzy na ulicy i spaceruje po rozgrzanych od słońca uliczkach" opowiada Cristina.Marzysz, żeby spróbować włoskich smaków i aromatów i przenieść się do słonecznej Italii?Koniecznie sięgnij po tę książkę.Cristina Catese, rodowita rzymianka i szefowa kuchni, zabiera nas w podróż w swoje rodzinne strony i dzieli się przepisami, zarówno autorskimi jak i rodzinnymi recepturami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenia m.in.: na pieczone gnocchi alla romana, smażone oliwki all'ascolana faszerowane mięsem, kalmary z groszkiem, czy szpinakowe pierożki Balanzoni.W książce znajdziecie także przepisy na domowy makaron oraz ciasto na pizzę.
Okładka książki Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone

69,90 zł 37,60 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,98 zł

Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie!Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych (Jednogarnkowa jarzynova, Sezonowe warzywo, Ziarno)Autorka Skarbów ogrodu, Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew.Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj sosnowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu.Najlepsza książka kulinarna 2018 roku według Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej (AIG PRIX)!Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek Skarby ogrodu, Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty i Różane przepisy. Prowadzi bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Pochodzi z Krakowa, doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Okładka książki MasterChef Junior. Siódma polska edycja programu

49,99 zł 28,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,24 zł

Zapraszamy do kulinarnej podróży po świecie uczestników siódmej edycji MasterChef Junior!W książce przedstawiamy najlepsze przepisy młodych szefów kuchni, które z pewnością zadowolą wszystkich wielbicieli sztuki kulinarnej. Znajdziecie tu receptury zarówno na pyszne dania główne, np. zupę tajską czy zwariowany makaron z łososiem, jak i wyśmienite desery takie jak: sernik z mango czy gruszkę pięknej Heleny. Nie zabrakło także sprawdzonych sposobów na domowe przetwory.Hela Kłobucka – która zajęła pierwsze miejsce – wraz z innymi uczestnikami programu dzieli się swoimi ulubionymi przepisami zarówno na nowoczesne, jak i tradycyjne potrawy. Dla niej gotowanie to nie tylko zaspokajanie głodu, lecz także świetna zabawa i sposób na wyrażenie siebie. Skorzystajcie z zaproszenia do kulinarnego świata, który jest pełen kolorów, zapachów i smaków, a może odkryjecie nową pasję...
Okładka książki Tak gotuje TikTok.

59,90 zł 33,72 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,43 zł

Pierwsza oficjalna książka kucharska wprost z TikToka, z przedmową Gordona Ramsaya i jego córki Tilly!Najpopularniejsze trendy kulinarne z rozrywkowej platformy z miliardem użytkowników na całym świecie! Wnieś radość do swojej kuchni dzięki przepisom, które znasz i kochasz, i baw się dobrze przy testowaniu nowych.Ponad sześćdziesiąt przepisów od najpopularniejszych twórców w twojej kuchni pojawią się The Korean Vegan, Cooking with Shereen, Cooking with Lynja, a także Newt i ScheckEats. Poznasz też wskazówki i techniki od najlepszych szefów kuchni z TikToka: pojawią się między innymi Ming Tsai, Alex Guarnaschelli i The Pasta Queen. Każdy przepis został nie tylko przetestowany i sprawdzony pod kątem domowej kuchni, ale zawiera również kod QR do zeskanowania, dzięki czemu możesz przejść bezpośrednio do strony twórcy. To jak wspólne przygotowywanie posiłku w twojej kuchni!
Okładka książki Hashimoto na widelcu

52,90 zł 31,26 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,26 zł

Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś „tak”, ten poradnik jest właśnie dla ciebie. Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych oraz prowadzić odpowiedni styl życia i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Podczas lektury dowiesz się także ważnych rzeczy na temat insulinooporności i jelita wrażliwego, które często współwystępują z chorobą Hashimoto. Dodatkowym wsparciem dla czytelników jest część napisana przez psycholożkę, która na co dzień pracuje z „motylkami”.
Okładka książki The Pulses & Grains Cookbook

79,00 zł 63,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,82 zł

Merchant Gourmet produces quick and easy-to-use pulses, grains, seeds and chestnuts for the home cook. In their first cookbook, they offer 70 recipes using their delicious range of ingredients to make weekday dinners and weekend feasts more exciting - without the fuss. There are recipes for sweet treats, lunches on the go, meals for two and weekend feasts, as well as breakfasts and snacks. Discover how versatile these ingredients can be with dishes such as Herby Lentil and Mustard Scotch Eggs; Roasted Red Peppers Stuffed with Smoky Spanish-Style Grains and Rice; Chestnut and Squash Tagliatelle; and Banana, Freekeh and Caramel Cake. Every recipe indicates how long it will take, and includes simple variations to cater for vegans or vegetarians.
Okładka książki Indian Cookery Course

169,00 zł 136,54 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 136,54 zł

This comprehensive guide to Indian cooking explores the myriad regional varieties of authentic, healthy and lesser known Indian recipes. With chapters broken down into: Rice, Breads, Meat, Fish & Seafood, Poultry, Eggs, Dairy, Lentils & Beans, Vegetables, Snack & Sides, Grills, Salads & Raitas, Chutneys & Relishes, Desserts and Drinks, Monisha covers a varied range of dishes as well as providing insights into ingredients, techniques and step-by-step masterclasses to help you recreate classic and popular recipes. Monisha offers a vivid overview of India's colourful traditions and geographical differences, from the earthy lentil dishes of the North to the coconut-based curries which are a staple in the South. Including advice on the building blocks of Indian cuisine, such as how to make a basic curry and how to cook the perfect rice, plus tips on the different varieties of rice and how to shop for the best type for each dish. Monisha teaches you how to make traditional Indian food at home, based on the principles of good health and touching on the values of Ayurveda. The Indian Cookery Course is the ultimate guide to everything you ever wanted to know about Indian food.
Okładka książki Paladares

139,00 zł 112,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 112,30 zł

The first book to tell the mesmerizing story of the new Cuban cuisine. A narrative and visual feast from James Beard Award-winning writer Anya von Bremzen and photographer Megan Fawn Schlow-with more than 100 vibrant recipes. Cuba is experiencing a cultural and culinary renaissance-and its paladares, the private restaurants, are leading the way. Paladares is a fascinating culinary and visual journey through the new Cuba. Born in Soviet Russia in the era of shortages, award-winning writer Anya von Bremzen brings a unique perspective to the stories that Cuba's chefs, restaurateurs, farmers, and food historians share with her. She eavesdrops on passionate arguments about black beans and tamales; pries Daiquiri secrets from legendary El Floridita (Hemingway's watering hole); guides us to vibrant agros (markets) and visionary organic farms. We learn of Fidel's obsession with cows, milk, and ice cream. We hear wrenching memories of the Periodo Especial, the years of terrible privation after Soviet aid vanished. We meet colorful expats who fell for Cuba and ended up opening restaurants-and local hipsters who obsess over global culture gleaned solely from foreign movies and magazines. Fawn Schlow's evocative photographs frame it all with the ramshackle glamour of old Havana, Cuba's stunning countryside, dishes that are earthy and innovative, and Cuba's incredible people. The more than 100 recipes in Paladares are as intriguing as the characters behind them. Traditional Cuban bean pots, saucy picadillo, crunchy fritters, soulful tamales, Roast Chicken Stuffed with Black Beans and Rice-and a Gulf Stream of cocktails-are all featured here. But the recipes also reflect the current aspiration of Cuban cooks to finally catch up with the world through dishes such as Pumpkin Soup with Blue Cheese, Ceviche with Mango and Black-Eyed Peas, or Coffee-Rubbed Pork. Cuba's culinary culture is being reborn, and Paladares joyously savors this revolution.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,33 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Okładka książki Filozofia smaku

31,90 zł
50,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,90 zł
Okładka książki Soda oczyszczona

13,67 zł
25,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,67 zł
Okładka książki Sezonowe warzywo

22,42 zł
39,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,78 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,35 zł
Okładka książki Baba na keto

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Okładka książki Leśna kuchnia

31,53 zł
54,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,59 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj