Ottolenghi Prosto
-
Autor: Ottolenghi Yotam
- ISBN: 9788362903696
- EAN: 9788362903696
- Oprawa: Gąbka
- Wydawca: Filo
- Format: 20.0x28.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 320
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
56,76złCena detaliczna: 79,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,76 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
WSZYSTKO, CO KOCHASZ U OTTOLENGHIEGO. PROSTO.
Ottolenghi PROSTO to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości.
Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada czy to danie jednogarnkowe, które gotuje się właściwie samo, czy coś pysznego do zrobienia w niespełna pół godziny, czy też potrawę, którą można przygotować wcześniej i podać, gdy przyjdzie pora.
Wszystkie te wspaniałe, smakowite dania są proste przynajmniej pod jednym (a bardzo często niejednym) względem:
przyrządzisz je ekspresowo
zawierają maksymalnie 10 składników
można je przygotować wcześniej
bazują na tym, co masz w spiżarni
nie wymagają dużo pracy (dla leniwych)
są łatwiejsze, niż się wydaje
YOTAM OTTOLENGHI jest autorem bestsellerowych książek kulinarnych i właścicielem sieci londyńskich restauracji firmowanych jego nazwiskiem oraz ekskluzywnych restauracji NOPI i ROVI, również w Londynie. Wydał siedem książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość, Jerozolima, Cała obfitość, NOPI, Słodko i Ottolengji PROSTO.
Ottolenghi PROSTO to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości.
Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada czy to danie jednogarnkowe, które gotuje się właściwie samo, czy coś pysznego do zrobienia w niespełna pół godziny, czy też potrawę, którą można przygotować wcześniej i podać, gdy przyjdzie pora.
Wszystkie te wspaniałe, smakowite dania są proste przynajmniej pod jednym (a bardzo często niejednym) względem:
przyrządzisz je ekspresowo
zawierają maksymalnie 10 składników
można je przygotować wcześniej
bazują na tym, co masz w spiżarni
nie wymagają dużo pracy (dla leniwych)
są łatwiejsze, niż się wydaje
YOTAM OTTOLENGHI jest autorem bestsellerowych książek kulinarnych i właścicielem sieci londyńskich restauracji firmowanych jego nazwiskiem oraz ekskluzywnych restauracji NOPI i ROVI, również w Londynie. Wydał siedem książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość, Jerozolima, Cała obfitość, NOPI, Słodko i Ottolengji PROSTO.