KATEGORIE [rozwiń]

Diety

51,00 zł
89,80 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,82 zł

45,26 zł
79,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,26 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Okładka książki Psychodietetyka dla każdego, czyli o zdrowej relacji z jedzeniem

74,00 zł 63,48 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,48 zł

Temat odżywiania, treningów i idealnego ciała oraz presja, by sylwetka odpowiadała określonemu kanonowi piękna, budzą wiele emocji, szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy social media nieustannie bombardują nas zdjęciami szczupłych, wysportowanych osób, modnymi dietami i treningami gwarantującymi natychmiastowy efekt odchudzający. Niestety takie wyidealizowane obrazki często wpływają na pojawienie się negatywnych emocji w stosunku do własnego ciała, co w konsekwencji może prowadzić do błędnego podejścia do odżywiania i nieprawidłowej relacji z jedzeniem. „Psychodietetyka dla każdego, czyli o zdrowej relacji z jedzeniem”, to książka dla osób, które: nie są zadowolone z wyglądu swojego ciała, czują negatywne emocje w stosunku do jedzenia, boją się wielu produktów i są zagubione w gąszczu informacji na temat tego, co można, a czego nie można jeść, zajadają emocje, traktują odżywianie zero-jedynkowo: albo są na ścisłej diecie albo mają okres „dyspensy”, podejmowały wiele prób odchudzania, ale stale dopadał je efekt jojo, mają trudność w zmianie swoich nawyków żywieniowych na lepsze. Publikacja dedykowana jest również dietetykom i studentom dietetyki, którzy chcą zgłębić swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki oraz poznać ciekawostki i narzędzia, mogące ułatwić im pracę z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem. Autorki są specjalistkami z zakresu żywienia: Joanna Jurek – doktor nauk biomedycznych ze specjalizacją immunologia i żywienie człowieka, jako pasjonatka badań naukowych przedstawia w książce najnowsze fakty i ciekawostki dotyczące dietetyki i psychologii żywienia; Kinga Wittenbeck – dietetyczka, psychodietetyczka, dzięki doświadczeniu w pracy z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem, wspiera czytelników na płaszczyźnie psychologicznej i psychodietetycznej na drodze do osiągnięcia zdrowej relacji z jedzeniem.
Okładka książki Ortotrofia Podstawy Prawidłowego Żywienia. Tom 2

84,00 zł 60,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,30 zł

Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego zywieniajest jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934–1942 – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku. W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka. Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat. Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.
Okładka książki Dieta długowieczności

39,90 zł 27,00 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,80 zł

Jaki jest sekret długowieczności?Wyjawia go Valter Longo, profesor gerontologii i biochemik, światowej sławy ekspert w zakresie badań nad starzeniem, znany jako guru długowieczności.Jego autorski plan żywieniowy oparty jest na kuchni śródziemnomorskiej (niskobiałkowej i niskocukrowej, obfitującej w zdrowe tłuszcze, warzywa i owoce) oraz okresowych postach, które stosuje się zaledwie 3-4 razy do roku przez kilka dni. Dieta Valtera Longo to klucz do dłuższego, zdrowszego i bardziej satysfakcjonującego życia. Redukuje tkankę tłuszczową w okolicach brzucha, zapobiega utracie mięśni i kości, odmładza i regeneruje organizm. Chroni przed schorzeniami układu krążenia, cukrzycą, nowotworami, chorobami autoimmunologicznymi i neurodegeneracyjnymi, takimi jak Alzheimer.Międzynarodowy bestseller prezentujący najważniejsze odkrycia w dziedzinie odżywiania.Potwierdzony klinicznie, rewolucyjny plan żywieniowy wydłużający życie.Dieta, która uchroni Cię przed otyłością i chorobami cywilizacyjnymi.
Okładka książki Dieta Keto Dla Kobiet

39,99 zł 23,91 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,83 zł

Chociaż w kwestii diet jesteśmy ekspertkami, znalezienie tej najlepszej dla nas nie zawsze jest proste. Dlaczego? Ponieważ od żywieniowych zasad i reguł silniejsze bywają kaprysy kobiecych hormonów. To z ich powodu jednego dnia budzimy się piękne i możemy przenosić góry, a kolejnego wolimy ukryć się przed całym światem. To one także sprawiają, że podjadamy i wbrew rozsądkowi wybieramy to, co nam nie służy. Lata poważnych badań i doświadczenia tysięcy kobiet pokazały, że gdy inne diety zawodzą, naszym sojusznikiem może być dieta ketogeniczna. Sumiennie stosowana, przynosi oczekiwane rezultaty: chudniemy, czujemy się lepiej, bo… lepiej pracuje nasz układ hormonalny. To oznacza, że pozbywamy się wielu dolegliwości i zaburzeń, m.in. migren, wahań nastroju, insulinooporności. Jesteśmy spokojniejsze, bardziej pogodne, więc mniej zagrożone nadciśnieniem i nadwrażliwością jelit. Dzięki tej książce lepiej zrozumiesz swój metabolizm i poznasz wpływ posiłków keto na swój organizm. To kobieca wersja tej diety, dlatego posiłki, choć zawierają dużo tłuszczów, swoją urodą i zapachem cieszą zmysły. Jak łatwiej przejść na keto? Na co się przygotować i jak omijać dietetyczne pułapki? O tym właśnie jest ta książka.
Okładka książki Chrup! Mlask! Mniam! Rozszerzanie diety i żywienie

69,99 zł 44,64 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,64 zł

WSZYSTKO, CO MUSISZ WIEDZIEĆ, NA TEMAT ROZSZERZANIA DIETY I ŻYWIENIA DZIECKA W PIERWSZYCH LATACH ŻYCIARozszerzanie diety dziecka jest naturalnym etapem jego rozwoju. Jest też etapem stresującym i pełnym wątpliwości. Kiedy zacząć rozszerzanie diety? Jakie pokarmy podawać? Czy faktycznie potrzebuję tych piętnastu talerzyków i siedmiu kubeczków, by nakarmić swoje dziecko?Michalina Klukowska przeprowadzi Cię przez rozszerzanie diety bezstresowo i bezboleśnie. A kiedy już uczcisz sukces pierwszym brokułem, sięgnij po drugą część książki. Dowiesz się, jak karmić dziecko do 3. roku życia, jak ukształtować dobre nawyki żywieniowe swojego dziecka i jak pomóc mu nawiązać dobre relacje z jedzeniem.Poza tym w książce znajdziesz:- listę produktów do rozszerzania diety- karty pracy- jadłospis na pierwsze dwa miesiące rozszerzania diety- przepisy na dania dla całej rodziny- porady i wskazówkiMichalina Klukowska - absolwentka dietetyki pediatrycznej, dyplomowana specjalistka ds. żywienia dzieci, studentka dietetyki. Od kilku lat prowadzi blog i profil na Instagramie, gdzie zajmuje się edukacją w zakresie żywienia dzieci - tych najmniejszych i tych troszkę większych. Mama dwójki dzieci, która wie, o czym mówi!
Okładka książki Dieta antyrakowa

34,99 zł 19,21 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,21 zł

Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym.Odkryjesz, jak wielką moc w staraniach o zdrowie mają warzywa zielone, cebulowe, strączkowe, owoce jagodowe i cytrusowe, a także przetwory owsiane, orzechy, kiełki, zioła i przyprawy - czyli top 10 produktów wspomagających nas w profilaktyce antynowotworowej. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle. AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka 10 poradników m.in.Dieta wzmacniająca odporność, Przepisy na młodość.Dieta anti-aging; Warzywa, które leczą; Dieta zdrowych jelit; Niski indeks glikemiczny; Pokonaj nadciśnienie dietą DASH. Prowadzi stronę internetową oraz bloga.
Okładka książki KPL - Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej (4-pak)Dieta warzywno-owocowa. Przepisy + Dieta warzywno-owocowa. I co dalej? (wyd. 3) + Dieta warzywno-owocowa. Przepisy na wychodzenie + Kiszenie i fermentacja

149,90 zł 84,36 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,36 zł

Kompletna dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej(R) + domowe sposoby na kiszenie i fermentacjęZ kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej(R):odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,poprawisz wygląd swojej skóry,zwalczysz uczucie zmęczenia,ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.Zachowaj efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej(R) do końca życia! Czytając tę książkę, poznasz:5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,"tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,zasady efektywnej aktywności fizycznej.Jedyna na rynku książka zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej(R)! Znajdziesz w niej:etapy wychodzenia z postu - pełny program w jednym miejscu,115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,listę produktów i przykładowe zestawy menu,porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.W książce "Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską(R)" znajdziesz:porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.Bestsellerowy zestaw!
Okładka książki Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce

154,00 zł 132,12 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 132,12 zł

Zrozumienie i wykorzystanie w praktyce wyników badań laboratoryjnych jest jedną z bardzo ważnych umiejętności każdego dietetyka. Dzięki tej publikacji Czytelnicy mogą poznać aktualny stan wiedzy dotyczący zarówno diagnostyki, jak i dietoterapii wybranych chorób niezakaźnych z uwzględnieniem rekomendacji towarzystw medycznych i dietetycznych. W każdym rozdziale zawarto definicję danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki i zasady interpretacji wyników badań oraz zalecenia dotyczące wyboru optymalnej diety z uwzględnieniem zapotrzebowania na składniki odżywcze. Obecne, zaktualizowane wydanie zostało rozszerzone nie tylko o najnowsze rekomendacje, lecz także praktyczne wskazania właściwego żywienia dotyczące poszczególnych chorób oraz zagadnienia towarzyszące zaburzeniom odżywiania związanym zarówno z utratą masy ciała, jak i jej wzrostem.
Okładka książki The Healing Cookbook

88,00 zł 46,11 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł

The Healing Cookbook takes self-care to the next level. In this four-colour illustrated book, plant-based chef Gemma Ogston shows readers how to supercharge their immune system and boost their mood, to feel better and stay well. It comes at a time when many of us have struggled with our health and are looking for ways to recover from illness and stay well. Eating well is a vital part of good health, and yet so many of us are not fuelling our bodies in the right way. Presented in 4 parts: Recovery, Replenish; Staying Well and Supercharge, with a wellness toolkit, this beautiful book outlines how to harness the power of plant-based eating to recover from illness, and create a strong foundation of long-term health. With over 60 delicious recipes, including Barley and Miso Risotto with Greens and Crispy Shrooms to boost energy levels and mood, Super Nourish Stir Fry with Kimchi to support gut health and immunity, and Tummy-loving Simple Stew to ease digestive issues, The Healing Cookbook is the path to wellness and vitality.
Okładka książki Jednogarnkowa jarzynowa

199,90 zł 103,95 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 103,95 zł

Poznaj tajniki wegetariańskiej kuchni jednogarnkowej! Jednogarnkowe danie to uniwersalny, prosty, codzienny posiłek, który możesz swobodnie przekształcać w zależności od własnych chęci i potrzeb. To roślinny gulasz lub sycąca zupa, które przygotujesz z tego, co akurat masz w lodówce; bazowa owsianka czy kluski, których charakter odmienią słodkie lub wytrawne dodatki; słodkości z kilku składników i przekąski gotowe w kilkanaście minut, gdy tylko najdzie cię na nie ochota. By stworzyć wyjątkowe danie, wystarczy tylko parę umiejętnie połączonych produktów, jeden garnek lub patelnia oraz odrobina wolnego czasu. W środku znajdziesz: przepisy na szybkie jednogarnkowe potrawy na każdą porę roku i dnia, w pełni wegetariańskie i oparte na sezonowych składnikach, dania inspirowane zarówno kuchnią polską i europejską, jak i tradycjami kulinarnymi z różnych stron świata, wskazówki, jak łączyć smaki oraz jak dostosowywać bazowe przepisy do własnych preferencji i zawartości spiżarni, informacje, jak przechowywać i odgrzewać każdą z potraw, by jak najdłużej cieszyć się jej świeżością, dokładne instrukcje i praktyczne porady kuchenne, dzięki którym nauczysz się gotować prosto, przyjemnie i z pomysłem.
Okładka książki Vege rozpusta Wegetariańsko-wegańskie rozkosze

54,90 zł 31,49 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,49 zł

Weź udział w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu! Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników? Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój! Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gości czy apetyczne desery z różnych stron świata. Zasmakuj ponownie w daniach z czasów błogiego dzieciństwa, wybierz się w kulinarną podróż po kuchniach z odległych krajów, pozwól sobie na małą ucztę dla swoich zmysłów. Czego chcieć więcej? Tofu w sosie śliwkowym, suflet serowy z gruszką, odświeżająca zupa z mango i imbirem, pierożki momo, ciasto oliwne z nektarynkami… Nieważne, czy jesteś wegetarianinem od lat, czy chcesz jedynie ograniczyć mięso w diecie – te dania zadowolą nawet najbardziej wykwintnego smakosza i zmienią każdy posiłek w wyjątkowe przeżycie.
Okładka książki Dieta niewydolności serca

64,00 zł 54,91 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,91 zł

Kompendium wiedzy na temat diety w niewydolności serca, którego celem jest dostarczenie rzetelnych informacji i praktycznych porad dotyczących diety, która stanowi element leczenia tej choroby.Publikacja pozwoli zrozumieć, jakie zmiany w sposobie odżywienia są niezbędne oraz jakie korzyści zdrowotne może to przynieść. Znajdują się tutaj jasno sformułowane wytyczne dotyczące różnych aspektów odżywiania, takich jak ograniczenie sodu, kontrola płynów, odpowiedni poziom białka i wybór odpowiednich tłuszczów. Czytelnik znajdzie tu również listę produktów, które warto włączyć do codziennego jadłospisu, tak aby wspomóc funkcjonowanie serca oraz poprawić samopoczucie. Książka zawiera przepisy na pyszne i zdrowe potrawy, które pozwolą cieszyć się jedzeniem.
Okładka książki Kalandarz 2024 Rok dobrych nawyków

44,90 zł 25,72 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,72 zł

Zdrowe nawyki przez cały rok!Na początku każdego roku nie brakuje inspiracji i pomysłów, jednak z każdym dniem bywa trudniej, a w natłoku obowiązków czy spraw nawet zdrowie schodzi na drugi plan.Z pomocą przychodzi kalendarz Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej(R). 2024 Rok dobrych nawyków, który pomoże Ci zorganizować Twoją codzienność oraz dostarczy wielu inspiracji i motywacji na cały rok przez:skuteczne rozwiązania i inspiracje na każdy dzień;proste pomysły na to, jak pić więcej wody i nie zapominać o warzywach;nowe przepisy;miejsce na notatki;praktyczne porady i tabele o zdrowym stylu życia.Zrób coś dla siebie i postaw pierwszy krok już dziś. Dzięki wartościowym treściom, ilustracjom i ciekawostkom twoja przemiana na pewno się uda!Zdrowie - miej to w nawyku!
Okładka książki Dieta odkwaszająca

44,99 zł 25,10 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,10 zł

Codzienną zdrową dietą zadbaj o dobrą kondycję swojego organizmu. Zmęczenie, osłabienie mięśni i kości, bóle głowy, obniżony nastrój, problemy ze snem, kłopoty trawienne ? to tylko niektóre z objawów zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, a także efektów stosowania źle zbilansowanej diety. Dzięki naturalnym procesom pH naszego ciała jest utrzymywane na stabilnym poziomie. Czasem dochodzi jednak do sytuacji, gdy ta równowaga zostaje zachwiana. Nieprawidłowa dieta może bowiem wpływać na pogorszenie funkcji organizmu, a także skutkować większym ryzykiem poważnych chorób. W książce znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety odkwaszającej i prozdrowotnego stylu żywienia oraz 100 przepisów na łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe potrawy ze składnikami odkwaszającymi. Które produkty działają odkwaszająco, a które kwasotwórczo? Jak komponować posiłki, by proporcje poszczególnych składników były prawidłowe? Czy to prawda, że kwaśne produkty wcale nie są zakwaszające?
Okładka książki The Glucose Goddess Method

109,00 zł 88,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 88,06 zł

The hotly anticipated companion book to Jessie’s no 1 international bestseller, Glucose Revolution, which took the world by storm in 2022. This is a four-week step-by-step plan to integrate simple, science-proven strategies for steadying your blood sugar into your everyday life. It comes complete with 100+ delicious recipes, an interactive workbook and lots of tips and advice from the @glucosegoddess community (2 million followers on Instagram, and counting).
Okładka książki Dieta low-FODMAP

84,00 zł 72,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,06 zł

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo fermentujących (low-FODMAP) polega na ograniczeniu porcji produktów o wysokiej zawartości FODMAP, niektóre produkty są ograniczane do bardzo małych ilości lub eliminowane (stąd często nazywa się ją dietą eliminacyjną). Koncepcja diety z ograniczeniem FODMAP opiera się na założeniu, że redukcja ich spożycia prowadzi do zmniejszenia efektu osmotycznego w jelicie cienkim oraz intensywności fermentacji przez drobnoustroje jelitowe w jelicie grubym. W konsekwencji te zmiany mogą łagodzić nasilenie bólu brzucha u pacjentów z zespołem jelita drażliwego. Książka „Dieta low-FODMAP” to pierwsze tak kompleksowe opracowanie, oparte na aktualnych badaniach naukowych oraz doświadczeniu praktycznym i naukowym Autorki. Publikacja jest niezbędna w bibliotece studentów dietetyki i innych kierunków z dziedziny nauk medycznych i nauk o zdrowiu, dietetyków oraz dla każdego zainteresowanego tematami zespołu jelita drażliwego i diety z ograniczeniem FODMAP.
Okładka książki Psychodietetyka, czyli jak wyjść z błędnego koła odchudzania

59,00 zł 35,62 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,04 zł

Oto jedyna książka o diecie, którą musisz przeczytać Kochana! Przyznaj, ile razy w życiu przechodziłaś na dietę odchudzającą? Albo chociaż o niej myślałaś? Jak często zadręczasz się z powodu kilogramów, które Twoim zdaniem są nadprogramowe, zbędne i powinny zniknąć? Teraz, natychmiast albo po tygodniu, miesiącu, roku odmawiania sobie ulubionego jedzenia i zastępowania go wstrętnym "karton-gipsem", który podobno jest fit... Tak to niestety nie działa. Dieta polegająca na wiecznych wyrzeczeniach prowadzi do błędnego koła nieskutecznego odchudzania. Opuść ten nieszczęsny krąg i zastosuj zamiast niej system żywienia, który przyniesie rezultaty, a jednocześnie sprawi Ci przyjemność! Poradnik, który przygotowała dla Ciebie Karolina Gruszecka, dietetyczka, instruktorka fitness i trenerka personalna, stanowi zbiór konkretnych, życiowych i przede wszystkim skutecznych rad. Autorka bazuje na własnym doświadczeniu czerpanym z indywidualnej pracy z pacjentkami oraz na wiedzy z zakresu psychodietetyki. Po przeczytaniu książki Psychodietetyka, czyli jak wyjść z błędnego koła odchudzania zrozumiesz, że wcale nie potrzebujesz pomocy sztabu dietetyków, trenerów i coachów. Siła tkwi w Tobie - nawet bez wsparcia otoczenia jesteś w stanie osiągnąć swój cel. Jeśli pragniesz wyjść z błędnego koła odchudzania, lepiej radzić sobie ze stresem, skończyć z ciągłym podjadaniem, odzyskać zdrowy stosunek do jedzenia, uwierzyć w siebie i pozbyć się kompleksów - tu znajdziesz potrzebne do tego narzędzia. Przekonaj się, że możesz cieszyć się wymarzoną sylwetką bez rezygnowania ze wszystkich przyjemności! Ruszamy?
Okładka książki Gotowanie na parze Zdrowa dieta

5,99 zł 4,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,31 zł

Praktyczny poradnik zawiera wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z imbirem, indyka z fasolką szparagową, łososia z sosem jogurtowym, szparagi z szynką parmeńską i kurczaka z surówką.
Okładka książki Domowe kiszonki które leczą

49,99 zł 27,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku
Okładka książki Sushi and Beyond

59,00 zł 47,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,67 zł

‘His account of their “foodie family road trip” establishes Booth as the next Bill Bryson.’ New York Times Japan is the pre-eminent food nation on earth. The creativity of the Japanese, their dedication and ingenuity, not to mention courage in the face of dishes such as cod sperm and octopus ice cream, is only now beginning to be fully appreciated in the sushi-saturated West, as are the remarkable health benefits of the traditional Japanese diet. Food and travel writer Michael Booth sets of to take the culinary pulse of contemporary Japan and he and his young family travel the length of the country - from bear-infested, beer-loving Hokkaido to snake-infested, seaweed-loving Okinawa. What do the Japanese know about food? Perhaps more than anyone else on earth, judging by this fascinating and funny journey through an extraordinary food-obsessed country. Winner of the Guild of Food Writers Kate Whiteman Award for the best book on food and travel.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,63 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,26 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Okładka książki Tłuste życie

40,04 zł
42,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,04 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,80 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,72 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj