You don’t need to be a professional to decorate like one!
With over three million fans on Instagram, TikTok, YouTube and Facebook, Rachel Lindsay of Caked by Rach has earned a reputation for fantastically fun cupcakes that are actually super simple to create. Her playful, whimsical creations have inspired bakers of all skill levels to be more creative with their cupcakes.
A Cupcake for Every Occasion features 20 scrumptious cake and frosting recipes and over 50 super-creative decorating projects for holidays, birthdays, weddings, baby showers, and pretty much anything else worth celebrating. Rachel’s cupcakes are anything but bland; they’re creative, clever, and absolutely delicious. Bakers of all ages will be charmed by her simple, delightful designs like Halloween ghosts, Christmas reindeer, sunflowers, and spaghetti and meatballs. Here’s what’s included:
Over 50 decorating projects and recipes for everything from spooky Halloween sweets to festive holiday treats to fanciful flowers and lots more.Simple decorating and baking techniques that anyone can master, using simple tools that anyone can afford.20 scrumptious recipes for cake bases and frostings that can be mixed and matched for any project in the book.Detailed, step-by-step photography that guides you through each project from start to finish.
With straightforward instructions and easy to execute techniques, Rachel’s exciting creations are simple enough that anyone can make them. Prepare to dazzle your family and friends!
Poradnik dla pacjentów z cukrzycą, ale inny od wszystkich dotychczas powstałych.Trójka autorów na co dzień pracuje z osobami z cukrzycą i każdego dnia są oni zasypywani gradem pytań, od bardzo ogólnych, po bardzo szczegółowe, na które pacjenci nie znajdują nigdzie odpowiedzi. Starają się wyjaśnić wszystkie wątpliwości, przekazać pacjentom - a jest ich bardzo dużo (prawie 4mln) i będzie coraz więcej - niezbędną wiedzę, której jest ogrom. Czasami jest ona dla pacjentów zbyt złożona, więc autorzy postanowili przygotować zestaw wyczerpujących, ale i zwięzłych odpowiedzi na (prawie) wszystkie pytania, jakie osoba z cukrzycą może mieć do dietetyczki, edukatora, pielęgniarki i lekarza. Wszystkie pytania zawarte w tej książce pochodzą od pacjentów, autorzy słyszeli je wiele razy i wiedzą, jak ważne jest udzielanie na nie pełnych i zrozumiałych odpowiedzi.Niniejsza publikacja adresowana jest do wszystkich osób żyjących z cukrzycą oraz ich bliskich, opiekunów, członków rodzin i w praktyce do wszystkich zainteresowanych tematyką diabetologiczną od strony praktycznej. Informacje, które "Życie z cukrzycą w pytaniach i odpowiedziach" przedstawiamy, dotyczą każdego typu cukrzycy i pochodzą one od każdej z autorek i autora - i z tego powodu książka powinna być interesująca dla członków zespołów terapeutycznych pracujących z osobami z cukrzycą. Zawarte w niej gotowe odpowiedzi na wiele pytań pacjentów mogą stanowić materiał do wykorzystania w codziennej pracy.Do opracowania niniejszej publikacji skłonił autorów jeszcze jeden fakt - bardzo szybki rozwój diabetologii w ostatnich latach. Żyjemy w okresie rewolucji w diagnostyce i leczeniu cukrzycy - pojawiają się nowe technologie, czyli systemy ciągłego monitorowania glikemii i osobiste pompy insulinowe, w bardzo szybkim tempie przybywa dużo nowych, bardzo skutecznych leków na cukrzycę jak flozyny, analogi GLP-1, nowe insuliny. Zmieniają się szybko poglądy naukowe na zasady żywienia - czy jeść pięć posiłków, czy trzy. Post przerywany pomaga czy szkodzi w cukrzycy? Wszyscy potrzebujemy stałych źródeł nowych i wiarygodnych informacji na temat postępu nauki w cukrzycy; postępu, z którego mogą i powinni korzystać nasi pacjenci. Mamy głęboką nadzieję, że takim źródłem stanie się niniejsza publikacja.
Medicinal herbs aren’t just for traditional medicinal preparations, they are also a wonderful way to compliment a healthy diet. The Medicinal Garden is a brilliant guide to revitalizing your health by soothing your mind, body and green thumb.
From edible treats to therapeutic remedies, unearth the healing potential of plants both wild and cultivated. Featuring forty herb profiles and seven medicinal weeds ideal for foraging, learn how to set up and maintain a planted or potted garden for a healthful life.
Discover the healing power of your very own medicinal garden with recipes for cakes, biscuits, jams, soups, teas and many more. The book features easy, natural remedies for your skin, gut, muscles, heart and mind with recipes for oils, tinctures, compresses, steams and washes for health and healing.
POCZUJ NOWĄ ENERGIĘ I POWSTRZYMAJ OBJAWY UPŁYWU CZASU. ZRESETUJ SWOJĄ MŁODOŚĆ!
Autorka bestsellera "Postny reset dla kobiet" doktor Mindy Pelz od lat pokazuje milionom kobiet na całym świecie, jak słuchać swojego ciała i czuć się w nim dobrze. Teraz przekona cię, że menopauza nie jest wcale czymś strasznym.
Z wyjątkowym planem przemiany od Mindy Pelz odzyskasz dobrą formę i świetne samopoczucie.
Jak złagodzić objawy menopauzy bez stosowania leków?
Jak przyspieszyć metabolizm i czuć się świetnie ze swoją wagą?
Jak dobrze przesypiać noce i budzić się wypoczętą?
Jak poradzić sobie z hormonami za pomocą postu?
Jak spowolnić proces starzenia się i zachować młodość?
Dzięki postom, diecie keto i detoksom zrobisz to wszystko i odnajdziesz siłę na więcej.
Master the culinary art of flavour with internationally renowned chef and author Asma Khan
"The soul of my cooking is the symphonic layering of vibrant flavours that work together like instruments in an orchestra." – Asma Khan
Internationally renowned chef and award-winning author Asma Khan returns with a masterclass on building flavour in your cooking through the intuitive principles of Indian cookery.
Structured around the six core ayurvedic tastes, namely: Tangy, Bitter, Hot, Sweet, Sour, and Salty and how they correlate to the six seasons in Bengal, this book aims to illuminate Indian cookery by giving you the foundations you need to build balanced flavours, dishes and sumptuous feasts.
With core techniques including roasting, grinding and tempering spices, how to cook with ghee, chillies, and onions, and what to add and when to re-balance flavours in a dish, Asma will empower homecooks to apply fundamental processes intuitively to their cooking. Including 80 flavourful recipes for Chicken Cooked in Pickling Spices and Slow-cooked Lamb with Vinegar, to the more veg-forward Pumpkin Dal, and Rice Pulao with Oranges, this book seeks to honour traditional cooking techniques and ayurvedic principles, and ground them in the modern kitchen.
100 sustainable, plant-based recipes for your kitchen and home, from urban gardener, forager and cook, Spicy Moustache
Welcome to Alessandro Vitale a.k.a SpicyMoutstache’s world, where he’s on a determined mission to reduce waste in your kitchen
Everyone wants to live more sustainably, but it's hard to know where to start. With all those small steps towards zero-waste will come to light. Through 100 step-by-step low-waste recipes, Alessandro Vitale (Spicy Moustache) shows that everyone can make small changes for a big environmental impact.
Driven by a desire for a more sustainable world, Alessandro’s success has been his plant-based 60 second videos on maximizing flavour and making the most of different fruit and vegetables. Now, Spicy brings his straightforward approach to the page, with ingredient-led, step-by-step, low- and zero-waste recipes for delicious plant-based meals and snacks, along with a handful of household remedies, cosmetics, and useful tips on food storage, shopping, and more – everything you need to reduce waste in your kitchen and home.
Packed with nourishing recipes for every season The Soup Book is the perfect inspiration for soup season.
Organized by season, and then ingredient, finding the ideal soup to suit you and what you have to hand has never been easier. Try winter warmers such as parsnip and apple soup, or French onion soup, or enjoy light summer lunch ideas like chilled cucumber soup with dill, or hearty autumnal borscht – The Soup Book has an idea for every mood, vegetable, and season. There’s even a chapter of breads and rolls to accompany your meal, and techniques for making stocks and preparing vegetables, herbs, spices, garnishing, enriching and rescuing a soup that might be less than perfect.
Featuring recipes from Raymond Blanc, Dan Barber, Alice Waters, and other organic growers and supporters of The Soil Association, The Soup Book offers plenty of recipe ideas and inspiration to fill your bowl. Each recipe is accompanied by freezing times so that you can prepare your favourite recipes to enjoy later, and make delicious, wholesome, and healthy soups all year round.
Discover China’s rich and varied culinary landscape with the ultimate guide to Chinese cookery filled with recipes to recreate your favourite Chinese takeaway dishes.
From Cantonese classics to the bold and spicy flavours of Sichaun, and Dim Sum from Hong Kong, explore the vast array of culinary regions, ingredients, techniques, and traditions with 120 recipes from across China. From mouthwatering Asian classics such as Mapo Tofu, Char Siu, and Dan Dan Noodles to everyday staples, such as Steamed Eggs, Beef Congee, and Cheung Fun, there are simple and easy recipes to recreate beloved and timeless dishes at home. With chapters that get to the heart of key ingredients, you can discover an endless variety of noodles, ways to bring out the best in tofu, countless different types of dumpling to shape and fold, and how to cook perfect rice. “Good to Know” tips provide handy shortcuts to expand your skillset and give greater context to the culinary traditions of such a diverse country.
With an emphasis on everyday cooking and eating, The Guide to Chinese Cooking distills 5,000 years of Asian history and food culture into a comprehensive and accessible guide for Chinese food made easy, so that everyone can enjoy well-balanced, seasonal, and delicious favourites at home.
Odkryj ponad 40 przepisów na takie pyszności, jak grzybowy burger, podejrzana potrawka czy słynne kwadratowe ciasto. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, niezależnie od tego, jak radzi sobie z kucharzeniem. Nie zwlekaj, zabierz się do gotowania i przenieś Minecrafta z wirtualnego świata do swojej kuchni!Tara Theoharis to wszechstronna twórczyni, która łączy swoją miłość do popkultury ze zdolnościami kulinarnymi. Od 2009 roku tworzy przepisy inspirowane różnymi fandomami, które publikuje na swoim blogu "The Geeky Hostess". Tara pasjonuje się również organizowaniem tematycznych przyjęć. Mieszka w Seattle w stanie Waszyngton.
Italy’s most trusted home cooking resource presents a richly illustrated exploration of the country’s unique regional cuisines
Italy is formed of 20 regions, each with its own distinctive history, culture, landscape, and recipes. Organized geographically, The Regional Italian Cookbook: Recipes from The Silver Spoon celebrates the astonishing diversity of Italy’s cuisine, showcasing the culinary identity of each region through its most famous ingredients, dishes, and food traditions. Known throughout the world as the authoritative voice on Italian home cooking, The Silver Spoon Kitchen takes readers on a mouth-watering journey, pairing 160 classic recipes with evocative writing and vivid photography. Each region’s chapter begins with a dedicated introduction explaining its local ingredients and dishes, followed by authentic recipes for antipasti, primi, main courses, sides, and desserts.
Travel from Northern Italy, where hearty, rich choices such as Fonduta valdostana and Risotto alla Milanese reveal the geographic influence of the Alps and the Po River Valley, to the south, where the fertile soil and warm climate create a paradise for growing vegetables, citrus fruits, and olives. Discover how Central Italy, often seen as the heart of traditional Italian cuisine, embraces simple, high-quality ingredients – whether in Tuscany’s rustic Ribollita, or Lazio’s robust, pasta-centric cuisine – and how Sicily, with its melting pot of cultural influences, developed its distinctive dishes.
Featuring time-tested recipes for both iconic dishes and little-known gems, The Regional Italian Cookbook invites readers to bring a taste of Italy into their own homes.
Zdrowe odżywianie to nie tylko moda, ale sposób na dobre samopoczucie, energię i koncentrację. Jak podejmować mądre wybory żywieniowe? Czego unikać, a cowarto jeść częściej? Czy cukier naprawdę szkodzi? I jak nie dać się zmanipulować reklamom?Ta książka to praktyczny przewodnik po świecie zdrowego jedzenia. Prosto i konkretnie wyjaśnia, jak działa organizm, co daje nam energię, jak odżywiać mózg i utrzymać dobrą kondycję. Znajdziesz tu również cenne wskazówki, jak unikać pułapek diet i skutecznie zadbać o swoje zdrowie bez rezygnacji z przyjemności.Dodatkowo książka zawiera proste i smaczne przepisy, które pomogą Ci wprowadzić zdrowe nawyki do codziennego życia. Zacznij jeść świadomie i poczuj różnicę!
Przewodnik kulinarno-podróżniczy, w którym znajdziesz ponad 150 przepisów z całego świata - od aromatycznej arabskiej kawy przez sycące angielskie śniadanie i domowy turecki kebab aż po wykwintny tort szwarcwaldzki.Układ książki opiera się na alfabecie - każdej literze przypisany jest inny kraj lub region. Dzięki temu z każdym kolejnym rozdziałem przeniesiesz się w zupełnie inne miejsce na świecie.Poza tradycyjnymi przepisami znajdziesz tu również kulinarne ciekawostki z różnych zakątków globu. Dowiesz się, jakie są ulubione potrawy każdego ze stanów Ameryki, co jadła królowa Elżbieta, jakie dania spożywa się po zachodzie słońca podczas ramadanu, co najchętniej kładzie się na ruszcie w Australii i czym zagryza się piwo podczas bawarskiego Oktoberfestu. Poznasz też etykietę tradycyjnej gruzińskiej supry oraz wiele innych fascynujących zwyczajów kulinarnych.A to jeszcze nie wszystko! Autorka dzieli się także swoimi nigdzie wcześniej niepublikowanymi podróżniczymi przygodami.Otwórz tę książkę i pozwól, by apetyt na odkrywanie świata i gotowanie zawładnął Twoim sercem. Przygotuj się na niezapomnianą wyprawę śladami kulinarnych opowieści!
Ponad 150 przepisów na pyszne posiłki dla przyszłych mamNo i stało się! Będziesz mamą! Na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg ciąży i o dziecko. Zastanawiasz się między innymi nad tym, jak powinnaś się w tym szczególnym czasie odżywiać, żeby czuć się dobrze i zapewnić maleństwu jak najlepszy rozwój. Pomoże ci w tym nasza książka, przygotowana przez zespół ekspertek żywieniowych z dużym doświadczeniem zawodowym, które same - jako mamy - borykały się z wieloma wątpliwościami w okresie ciąży. Znajdziesz tu:- sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przegryzki,- podział przepisów na trymestry,- informacje dotyczące żywienia w ciąży i praktyczne wskazówki,- wyliczenia kaloryczności i wartości odżywczej każdej potrawy. Ta książka to zbiór kulinarnych inspiracji przygotowanych przez profesjonalne dietetyczki, by 9 miesięcy ciąży upłynęło smacznie i zdrowo!Autorki książki - Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec - są specjalistkami do spraw żywienia, pracującymi na co dzień z pacjentami w warszawskich poradniach dietetycznych.
Kompendium wiedzy na temat współcześnie wytwarzanej żywności. Książka będąca rezultatem trwającego wiele lat śledztwa dziennikarskiego.
Autorka z dociekliwością bada tajniki przemysłowo produkowanego jedzenia. Na podstawie wielu cytowanych badań naukowych i innych źródeł odkrywa zaskakującą prawdę o produktach żywnościowych sprzedawanych w sklepach, m.in.:
• Kwasek cytrynowy jest robiony z czarnej pleśni hodowanej na genetycznie modyfikowanej kukurydzy w Chinach.
• Emulgatory dodawane do przetworzonej żywności mogą uszkodzić jelita i zaburzyć mikrobiom.
• Chiński cynamon, kasja, zawiera duże ilości kumaryny, która może wywołać uszkodzenie wątroby i nowotwory.
• Jak obliczyła Najwyższa Izba Kontroli, przeciętny Polak wraz z żywnością kupioną w sklepie zjada w ciągu roku 2 kilogramy chemicznych dodatków.
• W sokach i napojach dla dzieci benzoesan sodu pod wpływem obecności witaminy C ulega przekształceniu w rakotwórczy benzen.
• Słodziki dodawane do przetworzonej żywności pobudzają niezaspokojone uczucie głodu i tłumią poczucie sytości.
• Syrop z agawy jest bardziej szkodliwy niż cukier i syrop glukozowo-fruktozowy.
• Dzieci są najbardziej narażone na szkodliwy wpływ dodatków do żywności, ponieważ mają małą masę ciała i chętnie sięgają po najbardziej toksyczne jedzenie, takie jak słodzone napoje gazowane, parówki, batony i inne słodycze. W niektórych przypadkach przekroczenie dziennego limitu uważanego za bezpieczny sięgało 681%.
• Jak podaje NIK, azotynów w produktach mięsnych w Polsce jest tak dużo, że u większości osób przekracza 100% dopuszczalnej dziennej dawki, a u dzieci 562%.
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się zdrowymi napojami, z których każdy to prawdziwa bomba witaminowa. Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie. Chia, spirulina i młody jęczmień? A może marchew, jabłko i szpinak? Szaleństwo i klasyka. Egzotycznie i lokalnie. Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów. To solidna dawka wiedzy ze sporą szczyptą serca. Grzegorz Łapanowski
ZŁAP FARTUCH, BETCH, I ZRÓBMY SOBIE MAKARON!Dla Włochów gotowanie to styl życia. Gianluca Conte, lepiej znany na TikToku i YoutTube jako QCP, przybliża Amerykanom (i nie tylko!) kuchnię włoską. Dołącz do jego kulinarnej podróży - od rodzinnej Ischii nieopodal Neapolu po Amerykę, gdzie się wychował. Przygotuj proste i szybkie przepisy na tradycyjne włoskie dania, jak cacio e pepe i rag alla Genovese, a także popularne potrawy włosko-amerykańskie, jak spaghetti z klopsikami czy kurczak z parmezanem. Zrób też domowy makaron i passatę. Brzmi skomplikowanie? Nic bardziej mylnego! Nie stresuj się, po prostu baw się dobrze!A dla prawdziwych fanów QCP - ta książka jest pełna kodów QR do filmików, których nie ma nigdzie indziej!Buon appetito!
Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.W tej książce znajdziesz:-przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw,-zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin,-gotowy kalendarz zbiorów - sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać!-praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie.Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika - to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!
Czy glukoza i insulina w naszym organizmie istnieją tylko po to, by nam szkodzić? Czy to naprawdę węglowodany są winne temu, że tyjemy lub chorujemy? Czy skoki cukru we krwi są rzeczywiście tak niebezpieczne, jak nam wmawiano?Przewlekłe zaburzenia poziomu cukru we krwi leżą u podstaw wielu współczesnych chorób, ale niewiele osób wie, jak dokładnie wpływają one na organizm. Trener i dietetyk Ismael Galancho wyjaśnia, jak działają glukoza i insulina oraz dlaczego błędnie pojmujemy ich związek z cukrem, węglowodanami i najczęstszymi schorzeniami XXI wieku. Ta oparta na naukowych badaniach i pełna praktycznych wskazówek książka pokazuje, jak niewielkie zmiany mogą przynieść ogromne korzyści dla naszego zdrowia i samopoczucia.Dzięki "Glukozowej równowadze":dowiesz się, jakie najczęstsze błędy popełniamy, ograniczając pewne produkty z obawy przed skokami cukru,odkryjesz, jakie są prawdziwe przyczyny zaburzeń metabolicznych, takich jak insulinooporność, otyłość i cukrzyca typu 2,poznasz praktyczne narzędzia, które pomogą ci uniknąć problemów metabolicznych,nauczysz się cieszyć jedzeniem bez lęku i restrykcyjnych diet, a jednocześnie zadbasz o zdrowie!
Ponad 110 przepisów na słodkie wypieki, ciastka i inne desery od mistrza Yotama Ottolenghiego. Nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak idealny, lekki biszkopt z aromatem przypraw i cytrusów albo ciastko oprószone cukrem pudrem. To chwila czystej przyjemności. Yotam Ottolenghi Yotam Ottolenghi jest znany polskim czytelnikom z dań słonych i wegetariańskich. Mało kto wie, że zaczynał karierę jako cukiernik. Jego najnowsza książka Słodko to zbiór przepisów na pyszne wypieki, ciastka i inne desery, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Słodko to marzenie cukiernika: proste przysmaki, takie jak ciasteczka czekoladowo-bananowe z pekanami czy oliwne ciasto pomarańczowe z rozmarynem, a także wyszukane desery: cynamonowa beza z bitą śmietaną, pralinami i świeżymi figami albo bezmączny tort czekoladowy z kawą, orzechami włoskimi i wodą różaną. Yotam Ottolenghi od lat współpracuje z Helen Goh. Razem stworzyli zachwycającą książkę z przepisami na słodkie wypieki i desery. Z dobrze nam już znanych, świeżych składników, egzotycznych przypraw i aromatycznych dodatków: fig, płatków róż, szafranu, anyżu, kwiatu pomarańczy, pistacji i kardamonu, stworzyli pyszne torty, biszkopty, tarty, puddingi, serniki i lody. Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne torty i rolady, które rozpalą wyobraźnię zaawansowanych miłośników słodyczy.
Nowa książka autora międzynarodowego bestsellera!Wszyscy kochają włoskie jedzenie. Ale jak to się stało, że Włosi jedzą tak smacznie? Twórcy reklam wmawiają nam, że odpowiedź leży w toskańskich winnicach i gajach oliwnych - wśród smaganych słońcem chłopów i mamme podających makaron pod pergolą. Ta nostalgiczna wizja mało ma jednak do czynienia z prawdziwą historią włoskiej kuchni. Przez tysiąc lat bowiem to włoskie miasta były magnesem dla tego wszystkiego, co tworzy dobre jedzenie: składników, utalentowanych kucharzy, pieniędzy i władzy. Włoskie jedzenie to jedzenie miejskie, a opowiadać o jego historii to znaczy opowiadać historię Włochów jako mieszkańców miast.W książce "Delizia!" autor zabiera nas w podróż po smakach włoskich miast. Od gwaru średniowiecznego Mediolanu po pompatyczny Rzym czasów faszyzmu, od ogrodów renesansowej Ferrary po wstrętne uliczki dziewiętnastowiecznego Neapolu. Ukazując bogate miejskie życie, "Delizia!" dowodzi, że przemoc i intryga, a także kreatywność i smak połączyły się, by stworzyć najpopularniejszą kuchnię na świecie.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?