Nowe, poprawione i rozszerzone wydanie bestselerowego poradnika!
Tyjesz "z powietrza"? Nie możesz schudnąć, mimo diety i aktywności fizycznej? Czujesz zmęczenie, brak siły i spadek koncentracji? Od dawna bezskutecznie próbujesz zajść w ciążę?
Częstą przyczyną tych problemów jest insulinooporność, towarzysząca niekiedy innym chorobom i zaburzeniom między innymi cukrzycy, chorobom tarczycy, nadciśnieniu czy zespołowi policystycznych jajników.
Ta książka pomoże ci zrozumieć, czym jest insulinooporność, jak ją leczyć i jaki styl życia prowadzić, by powrócić do zdrowia! Poznasz tajniki diety i treningów oraz otrzymasz praktyczne wskazówki, jak radzić sobie w codziennych sprawach, takich jak wyjazdy służbowe czy uroczystości rodzinne. Dowiesz się też, jak zadbać o zdrowie swojego dziecka, żeby uniknąć rozwoju insulinooporności i otyłości w młodym wieku.
Książka została wzbogacona o zbiór artykułów, napisanych przez specjalistów, zajmujących się samą insulinoopornością oraz powiązanymi z nią schorzeniami. Artykuły zawierają praktyczne wskazówki i porady dla insulinoopornych, stanowią świetne uzupełnienie dotychczasowej wiedzy i są odpowiedzią na problemy, z którymi zmagają się pacjenci.
Thanks for stumbling across my wee book. I’m Jonny, aka The Hungry Hooker. I used to be a professional rugby player, but after an injury led to my retirement I jumped straight into my other passion, baking. It has totally changed my life and this book has all the recipes that have helped me find my way again. And they’re seriously delicious. If you enjoy baking without all the fuss, I’ve made this book for you. Jonny x
Whatever your baking skill, you’ll find treats you can tackle in this cookbook. With over 100 recipes, discover something perfect for:
Sunday morning brunch
Celebrating a birthday or anniversary
Treating your colleagues
Making with kids for the school fair
Or simply; enjoying by yourself, with a cuppa.
From traybakes and breads to cakes and buns, this is a book for bakers to fall in love with – from Jonny and his nanny’s kitchen to yours.
Explore the diverse cuisine of Spain’s Balearic Islands – Mallorca, Menorca, Ibiza, and Formentera – through 155 authentic home cooking recipes.
Located off the Spanish Mediterranean coast, the Balearic Islands are renowned for their natural beauty, yet their cuisine has been largely underappreciated. This evocative recipe collection transports readers to the family kitchens, cafes, and markets of the archipelago, revealing a distinct culinary heritage shaped by the region’s geography.
The islands’ most beloved dishes celebrate local produce, familiar Mediterranean ingredients – olive oil and garlic, rice and fresh fish – and resourceful cooking methods passed down for generations. From Menorcan-Style Stuffed Eggplant, Baked Fish with Spinach and Swiss Chard, Black Rice with Cuttlefish and Artichokes, and Pork with Wild Mushrooms to Baked Figs, Almond Cookies, and Formentera’s most famous dessert, Fresh Cheesecake with Mint, the book’s recipes include both sweet and savory classics.
Alongside the bounty of delicious dishes, acclaimed author Jeff Koehler presents vivid short essays highlighting culinary traditions, such as weekly village markets and St Martin’s Day festivities; local ingredients, including cured sausages and tomato preserves; and essential techniques, such as preparing a perfect sofregit. Illustrated with gorgeous photography of the food and local landscapes, The Spanish Mediterranean Islands Cookbook captures the essence of one of the world’s most enchanting destinations.
Twoja droga do zdrowia i szczupłej sylwetki zaczyna się od wątroby.
Czy często brak ci sił i masz trudności z utrzymaniem szczupłej sylwetki? To może być znak, że twoja wątroba jest przeciążona. Wątroba reguluje poziom cukru we krwi, metabolizuje tłuszcze, usuwa toksyny i wspomaga odporność. Jednak w dzisiejszym świecie – pełnym stresu i wysoko przetworzonej żywności, napakowanej konserwantami i cukrem – jej zdolności regeneracyjne mogą być osłabione. Czas to zmienić!
Sięgnij po ten poradnik, aby:
oczyścić organizm z toksyn,
przywrócić równowagę metaboliczną i ułatwić spalanie tkanki tłuszczowej,
zwiększyć poziom energii i koncentrację,
poprawić wygląd skóry i zadbać o sylwetkę,
ograniczyć ryzyko chorób i stanów zapalnych.
W książce znajdziesz bardzo przystępnie podaną wiedzę, listy produktów przyjaznych wątrobie, jadłospisy (w tym dla wegetarian i osób z nietolerancją pokarmową), propozycje ćwiczeń fizycznych i testy pozwalające ocenić twoje postępy w oczyszczaniu wątroby.
Praktyczny poradnik autorki bestsellerowej książki "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety". Dr Małgorzata Jackowska odpowiada na wszystkie pytania dotyczące diety matki, które zadają sobie kobiety planujące ciążę.Małgorzata Jackowska rozprawia się z mitami dotyczącymi tego, co można, a czego nie można jeść w ciąży, i odpowiada na pytania:Co jeść przed ciążą, aby zwiększyć szansę na jej prawidłowy rozwój?Jak odżywiać się w trakcie ciąży, aby optymalnie przyczynić się do dobrostanu dziecka?Czy konieczna jest suplementacja i jak zapewnić sobie prawidłowy poziom składników odżywczych?Jak dzięki odpowiedniej diecie zapewnić sobie wszystkie niezbędne składniki na czas laktacji?dr inż. Małgorzata Jackowska - dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem. Specjalizuje się w tematyce żywienia niemowląt i małych dzieci oraz matek w czasie ciąży i karmienia piersią. Autorka artykułów, książek "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety", "Niejadki i nie tylko", wykładów, szkoleń i warsztatów, organizatorka konferencji dla rodziców i specjalistów."Mamania. Pierwszy kontakt" to seria książek, które powinny znaleźć się na półce każdego rodzica. Do stworzenia serii zaproszono osoby, które w rzetelny i jasny sposób przekazują wiedzę na najróżniejsze tematy: od jedzenia po wychowanie. To książki zwięzłe, praktyczne, przedstawiające w wyczerpujący sposób najważniejsze zagadnienia.
Jaka to potrawa? Atlas dla dzieci przedstawia 62 narodowe dania z różnych zakątków świata.zabierze Cię w smakowitą podróż po wszystkich kontynentach, odkrywając sekrety kuchni z różnych kultur.Poznasz m. in. Gęś kolonialną z Australii, egzotyczną zupę pho z Wietnamu, a może nawet odważysz się spróbować jednego z największych kulinarnych wyzwań-stuletnich jaj z Chin!Każda potrawa kryje fascynującą historię pełną ciekawostek i anegdot, a barwne ilustracje sprawią, że nie tylko nabierzesz apetytu, ale także poczujesz chęć odkrywania świata!
Poradnik Air fryer. Najlepsze przepisy pokaże ci jak najlepiej wykorzystać to kuchenne urządzenie, dzięki któremu możesz gotować z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, czy oleju – zaczynając od tradycyjnych potraw pieczonych i grillowanych, przez przekąski, takie jak chrupiąca ciecierzyca, czy chipsy z cukinii, do słodkich smacznych ciasteczek, ciast i babeczek. Zdziwisz się, jak łatwo można przygotować te pyszne dania w twojej beztłuszczowej frytkownicy.
Bestseller New York TimesaCzy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie - bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.
Metoda Allena Carra jest wyjątkowa. Wszystkie inne metody wspomagające odchudzanie, wymagają z naszej strony poświęcenia. Powodują, że czujemy się nieszczęśliwi, czegoś pozbawienie - to dlatego próby pozbycia się zbędnych kilogramów tak często kończą się fiaskiem. Stosując zalecenia metody Easyway od samego początku będziesz znajdował dużo większą przyjemność w jedzeniu. Kiedy już raz zaczniesz stosować te zasady, nigdy o nich nie zapomnisz, a tym samym zapewnisz sobie na całe życie dobrą formę, zdrowie i zadowolenie.
Lean into the food phenomenon and culture craze that’s captured the world, with ramen, the healthy fast-food that is quick to cook and delicious to eat.
With slurpable noodles, umami broths and colourful customizable toppings, this unique comfort food can be endlessly adapted according to your individual tastes and creativity. Learn the basics of broths and noodles, plus a range of add-ons to adapt as you like. Take a journey from Japanese street stall favourites and Korean versions with kimchi and spicy gochugaru to home-cooked quick meals and Tiktok-style instant recipes. Whatever style you prefer – a light shoyu mushroom ramen, a meaty chashu pork ramen or the slow-cooking legendary tonkotsu ramen – here are recipes that make for enjoyable eating all times of the day or night.
"Starasz się zdrowo odżywiać? Ograniczasz cukier? Jesteś na diecie ketogenicznej? Dzięki tej książce w zdrowy sposób zaspokoisz ochotę na coś słodkiego. Znajdziesz w niej 150 sprawdzonych przepisów na fit słodycze i przekąski zgodne z zasadami diety ketogenicznej. Składniki to: olej kokosowy i zdrowe oleje roślinne oraz erytrol, mąka kokosowa i migdałowa. Są też opcj e bez mleka i orzechów. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem, oraz tabelą z zawartością białek, tłuszczów i węglowodanów. Keto słodycze: - utrzymają poziom cukru we krwi na stałym poziomie, - nie zaburzą ketozy, - wspomogą odchudzanie, gdyż nie są cheat mealem, Fit słodycze - zdrowe "co nieco" bez konsekwencji dla figury."
Voted No. 1 IndyBest Celebrity Cookbook
Your favourite TV chef, Mary Berry, is back! Her classic recipe book is updated and filled with hundreds of delicious dishes and easy step-by-step instructions so you can make the perfect dish every time!
"It's easy to see why this book has already sold over one million copies. This is a new, updated edition of an old favourite, and we love how comprehensive it is." IndyBest
Inside the pages of this updated Mary Berry cookbook, you'll find:
- More than 650 recipes, each with a photo of the finished dish, as well as over 300 variations, techniques, and tips
- Mary offers her trusted guidance in more than 40 pages of illustrated step-by-step techniques
- "Cook's know-how" sections provide additional insight into hundreds of recipes and ingredients, making it easy to cook every meal to perfection
- A new and updated version with a fresh new design and stunning new images!
Mary Berry's Complete Cookbook is back and looking better than ever! Now with a stunning photograph of every recipe, you can explore over 650 delicious recipes and create beautiful meals at home. This compendium is filled with Mary's special tips, tricks, and cooking techniques, making it ideal for everyone from kitchen novices to confident cooks!
It's the tried and tested recipe collection that no kitchen should be without!
Bake your cake and eat it too! From cherry pies to rainbow cupcakes, this is the perfect book for young bakers.
Jane Bull's brilliant children's book hits the sweet spot between recipes that are fun and easy and treats that are colourful and tasty. You'll keep coming back for s'more!
The Best Ever Baking Book makes it easy for kids to learn basic baking skills like how to crack open an egg, melt chocolate and knead dough. It shows them how to whip up more than 10 delicious baked treats, along with the methods, equipment and terminology used in making them.
Each recipe comes with easy-to-read instructions and adorable, step-by-step illustrations that will guide you and your little baker along the way. Heat up the oven and start making treats like chocolate chunk cookies, monkey bread and upside-down pudding!
This kid's cooking book includes fun tips and tricks on how to decorate your baking masterpieces. The kitchen rules section will teach your child about working in the kitchen, including all the safety guidelines to follow.
Looking for exciting vegan food when you are out and about? Put flavour back into your lunch box with delicious, healthy meals that you can take anywhere.
With a focus on easy and affordable vegan lunch ideas, Vegan on the Go packs 100 vegan recipes into its pages, including plant based snacks and sandwiches, soup recipes, salad recipes, dessert recipes, and more. Whip up portable, quick meals including vegan pizza, polenta parcels, sweet potato burgers, courgetti salad, and tofu sushi.
Vegan on the Go tells you exactly how long you need to prepare and cook each lunchbox recipe, with mouth-watering photographs of every dish to whet your appetite. Discover top tips on which ingredients to stock up on, and how to store and transport your vegan lunches to ensure they taste fresh and flavoursome every time.
Cocktails is your award-winning guide to the art of mixing perfect drinks.
Should a martini be shaken or stirred? How do you muddle an impeccable mojito? Find the answers to all your cocktail questions and learn the secrets behind classic drinks with award-winning mixologist Klaus St Rainer as your guide, using ingredients including juices, sugar, syrup, rum, champagne, and even that bottle of Chartreuse left over from Christmas.
Try new twists on classic cocktail recipes, and create your own extraordinary mixes. From sophisticated champagne cocktails to spectacular concoctions such as hot buttered coconut rum, you'll find delicious drinks for every occasion. Impress your friends, shake things up, and mix creative twists on your favourite cocktails with this stunning book.
Perfect for every aspiring mixologist or cocktail enthusiast, Cocktails is a truly indispensable and stylish guide to the art of mixing great drinks.
Take a mouth-watering trip to the Balkans and celebrate the spirit of North Macedonia with traditional recipes, joyful stories, and a new generation of dishes.
Founder of London-based delivery service and shop Mystic Burek, Spasia Dinkovski is on a mission to bring the rich flavours and traditions of North Macedonia to the masses. With fresh and innovative recipes for unmissable dishes, Doma playfully experiments with traditional flavours, whilst forging a unique and modern take on the food of this hereto unexplored region. Alongside moreish recipes are poignant food stories from across the country offering a unique snapshot into the region's vibrant culinary and cultural history, and vivid imagery of modern-day North Macedonia. The food of the Balkans features flavours and textures that tantalise every palette - from sweet and salty pickles and crisp salads, to deliciously savoury, flaky pastries, rich winter warmers, and indulgent desserts. Unlock the flavours of this evocative corner of Southeastern Europe with this authentic and contemporary regional cookbook from one of the rising stars of Balkan cooking.
Great food doesn't have to be over-the-top, fussy, or time-intensive to be absolutely amazing. In his debut cookbook, Nick DiGiovanni gives you the tools to become fearless in the kitchen-and to create unapologetically delicious meals.
Building on a foundation of staple recipes such as basic pasta dough and homemade butter, Nick shares a mouth-watering selection of his favorite recipes including Custard Yogurt Toast, Grilled Peach Burrata Salad, Smoked Bacon Carbonara, and his signature Master Chef Chocolate Crack Pie.
Of course, making staples from scratch is great, but Nick shows you how to make the most of a store-bought rotisserie chicken, too.
If you've never done more than boil water for pasta, this book is for you. If you can confidently whip up a multi-course meal, this book is for you. With his signature charm and humor, Nick shares advice, tips, and tricks for cooks of any level. Unsure how to pronounce "gnocchi"? There's a QR code for that. So grab your chef's knife, and get cooking!
Knife Drop also includes Nick's expert advice on equipment, ingredients, and techniques, so home cooks of any ability level can pick up some new skills. Explore a library of QR codes linking to video tutorials showcasing key cooking techniques, from holding a chef's knife and making a piping bag to pronouncing "gnocchi" the correct way.
The ultimate guide to classic bakes and modern favourites that doesn't just tell you what to do - it shows you.
What's the difference between beating and folding? What should "soft peaks" look like? How do you line a pastry crust? When it comes to baking, knowing what an instruction means can be the difference between a showstopper and a soggy bottom. That's where Complete Baking comes in.
Each of the 80 classic recipes in this essential collection is fully illustrated, with photographs of every stage of the baking process. See what other baking books only tell you: how to knead dough, rub together butter and flour, and create a pastry lattice to top a pie or tart. Then try your hand at more than 250 variations on those classics, or use them as inspiration to build on what you've learned and experiment with your own baking creations.
If you're spoilt for choice, at-a-glance recipe choosers help you find the right recipe for any occasion, while tips on freezing help you to prepare your bakes ahead of time. With sweet and savoury recipes that everyone will enjoy, it's time to roll up your sleeves, flour your work surface, and whip up something superb with Complete Baking.
Discover and explore every type of whisky, from the classic single and smooth blended malts of Scotland, to the lesser-known corn and rye whiskies appearing on the scene. Featuring 500 whiskies from 23 countries, Great Whiskies is the perfect guide to today's global whisky market.
Are you in search of the Islay malt that offers the peatiest finish, or curious to know which Japanese blend combines notes of pineapple and oak? Each whisky-producing region has been covered by a specialist, with detailed tasting notes to help you choose your ideal tipple. Find out the stories behind long established whisky brands, such as Johnnie Walker, The Dalmore, or Oban, and surprise yourself with new, artisan distilleries taking the whisky world by storm. Take a guided tour along five whisky trails, covering the classic whisky-producing regions of Scotland, Japan, Kentucky, and more - complete with handy tips for distillery tours and accommodation to help you plan your ideal trip.
With essential tasting notes and distillery information about each of the 500+ whiskies, as well as 24 brand new whiskies exclusive to this edition, Great Whiskies is your comprehensive and accessible resource, all distilled into one travel-friendly pocket guide.
100 simple recipes to be made in an air fryer, from three-time Sunday Times bestseller and viral sensation Fitwaffle (14 million followers).
Mouth-watering recipes from Fitwaffle, ready in a flash - including both sweet and savoury
From delicious desserts to satisfy your sweet tooth, such as Peanut Butter Lava Cakes, to speedy meals including Chicken Tender Tacos and classic bakes like Berry Crumble, all of these recipes are tasty, quick and oh-so-simple.
Includes 50 sweet and 50 savoury recipes, so you can enjoy Fitwaffle goodies all day long.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?