W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Codzienną zdrową dietą zadbaj o dobrą kondycję swojego organizmu. Zmęczenie, osłabienie mięśni i kości, bóle głowy, obniżony nastrój, problemy ze snem, kłopoty trawienne ? to tylko niektóre z objawów zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, a także efektów stosowania źle zbilansowanej diety. Dzięki naturalnym procesom pH naszego ciała jest utrzymywane na stabilnym poziomie. Czasem dochodzi jednak do sytuacji, gdy ta równowaga zostaje zachwiana. Nieprawidłowa dieta może bowiem wpływać na pogorszenie funkcji organizmu, a także skutkować większym ryzykiem poważnych chorób. W książce znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety odkwaszającej i prozdrowotnego stylu żywienia oraz 100 przepisów na łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe potrawy ze składnikami odkwaszającymi. Które produkty działają odkwaszająco, a które kwasotwórczo? Jak komponować posiłki, by proporcje poszczególnych składników były prawidłowe? Czy to prawda, że kwaśne produkty wcale nie są zakwaszające?
The complete companion to Italian culinary culture
Whether it's ordering a cappuccino after 11am, using a spoon to twirl your pasta or asking for parmesan on a fish dish, we'll tell you exactly what not to do to avoid looking like an ignorant tourist. Brush up on restaurant etiquette, local customs and what ingredients to expect in Lonely Planet's Eat Italy.
To help you feel prepared for the Italian food scene we'll cover how, when and where to eat, etiquette dos and don'ts, and what classic regional specialties are a must try. You'll find the best places to eat in every region as well as what to order when you're there and how to eat it. If you are looking for an authentic and immersive foodie experience but don't know where to start, Eat Italy is your answer.
In-depth background on local food and traditions
Practical info on popular food neighborhoods
Helps first-time visitors get the most from their trip
Immerse yourself in the black seas of infinity that is Lovecraft’s World like never before with these diverse cuisines inspired by its places, characters and a pantheon of alien deities.
The H.P. Lovecraft Cookbook is bursting with photos of many of the recipes, along with extraordinary illustrations and extracts from the original tales. This book offers something for everyone: featuring easy to prepare vegan, vegetarian and seafood dishes, that are delicious enough to wake the tentacled Elder God Cthulhu from his slumber with ingredients readily found on our world.
So go ahead, journey through Arkham all the way to R’lyeh while you prepare a banquet fit for the Ancient Ones with recipes that capture the piquancy of Lovecraft’s most vivid tales.
Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku
Prostota, przyjemność, pasja i miłość to z tych składników stworzycie najlepsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom. Gotowanie to jedna z największych przygód w moim życiu. Stanie za kuchennym blatem sprawia mi ogromną frajdę i wyzwala we mnie mnóstwo pozytywnych emocji. Mam nadzieję, że przepisy, które znajdziecie w tej książce, Was zainspirują i poczujecie, że właściwie każdy może zostać mistrzem kulinarnym w swoim domu. Świat pędzi do przodu, a my często zapominamy, czym tak naprawdę jest przyjemność gotowania w domu i zasiadania z rodziną przy wspólnym stole. Chcąc wam to ułatwić, przepisy skomponowałem tak, abyście jak najwięcej czasu mogli spędzać w cieple domowego ogniska.
Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż po słodkości. Ta książka to maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odżywczej i mnóstwo fantastycznych inspiracji.
Pierogi, ach, pierogi! To pyszna kwintesencja kuchni polskiej. Jedni uważają, że ich sekret tkwi w delikatnym, sprężystym cieście, inni twierdzą, że o ostatecznym charakterze decyduje ukryte wewnątrz nadzienie. Niezależnie od tego, do której grupy należymy - pierogi kochamy wszyscy. Niezmiennie zachwycają smakiem oraz różnorodnością. Uznaniem cieszą się te tradycyjne - z nadzieniem z mięsa, z kapusty i grzybów czy palonej kaszy
Co zrobić, by malec nie przybierał na wadze? Jak skomponować jego codzienną dietę, by była smaczna, sycąca i zdrowa? Jakich składników nie może zabraknąć w menu niemowlęcia, a czego potrzebują mały uczeń i nastolatek? Te i wiele innych, praktycznych podpowiedzi dietetyków znajdziesz w naszym poradniku.
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w tradycyjnym wydaniu. Wyśmienite steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym dymem.
Żywienie człowieka. Tom 1-3 to kolejne wydanie wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pojedyncze tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie człowieka zdrowego i chorego.
A perfect first cookbook to start your kitchen adventure, with more than 60 recipes for young chefs to try.
Feel right at home in the kitchen with this first cookbook for budding chefs! With over 60 recipes, there's something for every occasion: super-fast snacks, speedy main meals, plus delicious desserts and sweet treats.
Children's Quick and Easy Cookbook is packed with simple but varied recipes, so young cooks aged 5-7 can enjoy discovering new dishes, learning new skills, and perfect great meals that the whole family will love. And for those already handy in the kitchen, there are more involved dishes, and ideas and advice about how to adapt the recipes for different tastes and diets. From triple-decker sandwiches and fruit smoothies to chicken curry and lemon cheesecake, each recipe includes a photographic step-by-step to show you exactly what you need to do and when.
Put on your apron and get cooking, with:
- Recipe choices perfect for beginners, while the variety of meals and different variations inspire young chefs who already have some experience in the kitchen.
- Recipes that are easy to follow and require simple ingredients.
- Visual step-by-steps that help young children know exactly what the meal should like at different stages of the cooking process, making this a perfect introduction for children new to the kitchen.
- A global approach with meals from multiple countries, with vegetarian and vegan diets, and more than 60 recipes to try.
This cookbook for kids is the perfect introduction to cooking and a fun activity that adults can enjoy with little ones. Cooking has never been easier, with simple instructions, a clear guide of what to do before you start and a handy picture glossary showing cooking techniques in picture-perfect detail. It's clear, it's fast, it's simple, and it's fun!
A new and updated edition of the classic, definitive guide to malt whiskies, written by the late Michael Jackson and updated by whisky experts Dominic Roskrow and Gavin D. Smith.
The fully revised 7th edition of the Malt Whisky Companion will teach you everything you want to know about your favourite tipple. How should you taste a single malt scotch whisky? Which whiskies are light and flowery, or rich and treacly? How different is a single malt scotch from a distillery in the Highlands to one from the islands?
Find whisky tasting notes on over 1,000 malts arranged from A-Z, including vintages and the very latest releases. For distilleries in the New World Whisky section there are brand-new whisky tasting notes. This comprehensive whisky guide defines the characteristics of each whisky, gives it an overall score, making it the perfect companion for keen whisky drinkers and new converts to the wonderful world of the single malt.
Wspólnie z dzieckiem uzupełnijcie piramidę zdrowego żywienia, stwórzcie zdrowe przekąski i poznajcie zasady przygotowania zdrowych posiłków!Seria "Montessori" to książki poszerzające wiedzę dzieci zgodnie z pedagogiką Montessori. Maluch staje się współtwórcą książki, a to doskonała okazja do rozmów o naszym otoczeniu i do rozwijania różnych umiejętności. Sympatyczni bohaterowie sprawią, że dzieci zechcą odkrywać świat razem z nimi, a staranne opracowanie graficzne oraz dołączone naklejki i elementy do wycinania są świetną atrakcją umilającą korzystanie z książek.
Explore the secrets and recipes of La Fontaine de Mars, one of the oldest bistros in Paris, and one of the most renowned
Welcome to the lively atmosphere of La Fontaine de Mars, a Parisian bistro founded in 1908, nestled in the heart of the French capital. As soon as guests pass through the heavy red curtain, they are captivated by the spirit of a place that has lovingly preserved the traces of its past. Checkered tablecloths, vintage objects, earthenware tiles, and delicious dishes in generous portions await. Here, you can discover glorious recipes, such as Cassoulet, Porcini Mushroom Pâté., and Strawberry-Pistachio Sabayon, and see the colorful history of La Fontaine de Mars unfold before your eyes. Neighborhood regulars, savvy tourists, celebrities (including Robert De Niro, who contributes a foreword, and Mick Jagger), American expatriates, and figures from the world of fashion all frequent this legendary address.
In this collection of delicious and inspiring recipes, Kylee will keep you on track in making the most of seasonal produce to make both sweet and savoury goodness. A beautiful book. ― Peter Gordon
With over 30 recipes for jams, chutneys, ferments and pickles, and 70 dishes in which to use them, The Modern Preserver's Kitchen is the ideal cookbook for those who want to make the most of each season's offerings.
Try using your preserves in delicious recipes such as Pickled Pea Frittata, Breakfast Kimchi Eggs, Deep-Fried Camembert with Cranberry Sauce and Dukkah, and Peach and Mint Jam Mini Galettes.
"How do I eat it?" was the most-asked question when passionate preserver Kylee Newton sold her preserves on her market stall. In this beautiful book, she shows you not only how to make preserves, but also how to use them.
The recipes inspire you to make your own or to reach into your condiment ghost-town shelf of half-eaten jams and pickles in the fridge and give new life to them instead of throwing them away. With Kylee's guidance, anyone can bottle the seasons, avoid waste, add character to family food, and rediscover the restorative joy of cooking.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?