W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Co to jest apiterapia? Ta terapia naturalna pomaga w leczeniu chorób z wykorzystaniem produktów pszczelich, takich jak pyłek kwiatowy, pierzga, kit, mleczko, jad, wosk. Dzięki tej książce poznasz ich zastosowanie, a dzięki prostym recepturom i radom Autora będziesz mógł z nich bez trudu skorzystać. Te preparaty prozdrowotne są nie tylko silniejsze od leków, ale i pozbawione skutków ubocznych, co jest niezwykle ważne podczas powracania do zdrowia. Często pierwszą pomocą przy przeziębieniach jest mleko z miodem. Przysmak diety łagodzi podrażnienia gardła, oczyszcza drogi oddechowe i wzmacnia odporność. Postaw na medycynę naturalną, sprawdź właściwości lecznicze produktów pszczelich. Najskuteczniejsze terapie prosto z ula.
To, co możesz zjeść jutro, zjedz dzisiaj! Pani Bukowa zna się na jedzeniu jak mało kto. Kto nie wierzy, niech na nią spojrzy. Sama odkryła, że zrównoważona dieta polega na tym, że w jednym ręku masz ciasteczko, a w drugim czekoladę. Samego gotowania unika nawet bardziej niż joggingu, budzika i ważenia się. Zdarzają się jednak w życiu takie chwile, kiedy naprawdę musi coś ugotować. Zwłaszcza jeśli założyła się o to z sąsiadem. Skoro tyle osób to robi, to nie może być przecież aż takie trudne, prawda? PS1 Tak. W książce są również przepisy. PS2 Tak. Można z nimi gotować. PS3 Nie. Nie otrujecie się :) ""Ugotowałam obiad dla dwóch osób. Dla mnie i dla siebie."" Pani Bukowa ""Jeśli nikt nie widzi, jak podjadasz czekoladę, to się nie liczy."" Pan Buk ""Lepiej dobrze zjeść, niż podobać się byle komu."" Pani Bukowa ""Miejsce kobiet jest w kuchni. Miejsce facetów też jest w kuchni. Kuchnia to najlepsze miejsce. W kuchni jest jedzenie."" Pani Bukowa
ODKRYJ BOGACTWO DIETY ELIMINACYJNEJ Alergie i nietolerancje pokarmowe często brzmią jak wyrok. Koniec ze spontaniczną pizzą na mieście, ze słodkimi guilty pleasures czy z ukochanymi smakami dzieciństwa. Na szczęście dieta eliminacyjna kryje też w sobie zaskakującą obfitość połączeń, przepisów i produktów. Wiem, bo sama ją odkryłam - a teraz chętnie dzielę się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Chrupiący i wyrośnięty chleb na zakwasie bez glutenu, rozpływający się w ustach sernik z nerkowców, kruche babeczki z budyniem i owocami, kluski śląskie z roślinnymi skwarkami czy idealne wegańskie kotlety - możliwościom nie ma końca! Jeśli szukasz praktycznych porad popartych doświadczeniem oraz prostych i pysznych przepisów na potrawy bez nabiału, jaj, mięsa i glutenu, to książka właśnie dla ciebie. Książka o życiu usłanym ,,bezami"".Ewa** Ewa Ługowska - trenerka zdrowej kuchni, autorka bloga Misa Mocy oraz książki Misa mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat. Po latach pracy na etacie odkryła swoją pasję i zajęła się kreatywnym gotowaniem oraz propagowaniem zdrowej kuchni. Udowadnia, że można odnieść sukces jako blogerka kulinarna mimo rezygnacji z większości tradycyjnych składników diety. ** W książce znajdziesz: ponad 80 przepisów na pyszne dania pełne mocy, bez nabiału, jaj, mięsa, glutenu i białego cukru, przydatne wskazówki, na co zwrócić uwagę podczas codziennych zakupów czy planując urlop, rady, jak postępować, jeśli twoje dziecko ma alergię, dowody na to, że dieta eliminacyjna może zaskakiwać obfitością!Powyższy opis pochodzi od wydawcy
BESTSELLER NEW YORK TIMESAPRZEŁOM W KOBIECEJ DIETETYCE HORMONALNEJNie możesz schudnąć, choć masz wrażenie, że próbowałaś jużwszystkiego? Stosowałaś każdy możliwy detoks, lecz twoja waga anidrgnie? Możesz to zmienić w bardzo prosty sposób a przy okazji raz nazawsze pożegnać się z restrykcyjnymi dietami.Dieta 7 hormonów jest banalnie prosta: eliminując wtrzydniowych cyklach poszczególne typy żywności oddziałujące na każdy z7 hormonów kluczowych dla metabolizmu kobiety, zrzucisz do7 kilogramów w 3 tygodnie.Kolejna dobra wiadomość: na diecie nie trzeba być całyczas.Wystarczy, że odzyskasz równowagę hormonalną, aby naturalnie zrzucićzbędne kilogramy. Po zakończeniu 3-tygodniowego resetu hormonalnego,wyposażona w wiedzę o potrzebach swojego organizmu, będziesz w staniesamodzielnie zadbać o swoje zdrowie i utrzymać smukłą sylwetkę.ULECZ SWÓJ METABOLIZM I CIESZ SIĘ ZDROWĄ WAGĄ!Dieta 7 hormonów może być właśnie tym, czego potrzebujemy, żeby położyćkres dietom dla kobiet.Mark Hyman, bestsellerowy autor według New YorkTimesaDieta 7 hormonów to przełomowy przewodnik po zdrowiu hormonalnymwciągający, przekonujący, zabawny. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam (). Taksiążka to prawdziwy skarb.Marci Shimoff, autorka bestsellerowychporadników
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika „Gotuję, nie marnuję”, znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo. W kuchni Sylwii Majcher nikt nie zatęskni za schabowym lub mielonym – tu królują strączki, świeże warzywa i zioła. Nie zabraknie także rozwiązań kulinarnych w duchu idei zero waste. Przygotuj fleksitariański jadłospis dla siebie i swoich bliskich, by przekonać się, że częściowa rezygnacja z mięsa jest o wiele prostsza, niż ci się wydaje.
Kuchnia oparta naproduktach roślinnych ma mnóstwo zalet jest zdrowa, lekka, niedroga i bardzoróżnorodna. Na diecie wegetariańskiej można schudnąć, cieszyć się niespożytąenergią, poprawić wyniki badań zwłaszcza te dotyczące poziomu cukru icholesterolu oraz ciśnienia krwi. Nie wystarczy jednak przestać jeść drób czywieprzowinę, by zostać wegetarianinem. Ta książka podpowiada, jak komponowaćposiłki bez mięsa, a także czym zastępować inne produkty pochodzeniazwierzęcego. Jest w niej kompletny jadłospis w sam raz dla początkujących,którzy dopiero chcą spróbować nowego sposobu odżywiania, a także dla tych,którzy już go znają, ale chętnie sięgną po gotowe pomysły na urozmaiconeposiłki do szkoły, biura, na trening czy imprezę ze znajomymi. Wygodna, łatwa wprzygotowaniu i domowa wege dieta pudełkowa pozwala pogodzić to co dla nasnajlepsze, czyli samodzielnie przygotowane jedzenie ze świeżych składników, zkoniecznością jedzenia na mieście.W książceznajdziesz zbilansowaną domową wegetariańską dietę pudełkową na 4 tygodnie.Jest w niej też oddzielne menu vege&fish, uwzględniające ryby i owocemorza.
Autorka Anna Wrzochal w książce ŻYWIENIE DZIECKA.OD NARODZIN DO PIERWSZEGO ROKU zajmuje się zagadnieniem zdrowotności dziecka, jego żywieniem od płodu do pierwszego roku życia.
We wstępie pisze: przeprowadzone badania oraz zestawione statystyki pozwalają śmiało stwierdzić, że styl życia, a przede wszystkim właściwy sposób odżywiania mają ogromny wpływ na długość i jakość życia. Najważniejszym okresem, w którym programowany jest stan naszego zdrowia i życia jest okres płodowy oraz pierwsze lata życia dziecka.
Stwierdzono, że właściwe żywienie w tym okresie ma ogromny wpływ na ogólne funkcjonowanie organizmu, jego rozwój, wzrost, układ odpornościowy oraz zdolności poznawcze.
Jak wykazują współczesne badania, dzieci w Polsce nie są prawidłowo żywione. Z roku na rok sytuacja ta ulega pogorszeniu. Wyniki badań wykazują, że proporcje poszczególnych grup produktów oraz pochodzących z nich składników odżywczych w diecie maluchów były niewłaściwe. Zaobserwowano szereg błędów żywieniowych – zbyt mało produktów mlecznych, warzyw i owoców, natomiast zbyt dużo mięsa i przetworów. Nadal w diecie obserwuje się niedobór w wapń i witaminę D, u innych dzieci stwierdzono nadmierne spożycie cukru, a u innych badanych dzieci nadmiar soli. W innych badaniach wskazano również silną zależność między żywieniem we wczesnej fazie rozwoju dziecka, a skłonnością do nadwagi i otyłości oraz rozwoju chorób towarzyszących w życiu dorosłym. indywidualnego podejścia. Zalecenia żywieniowe mogą się zmieniać w zależności od objawów, nietolerancji, alergii i chorób towarzyszących. Książka z pewnością będzie niezwykle pomocna przyszłym rodzicom, a także rodzicom,którym zależy na zdrowiu i szczęściu dziecka.
Wszak zdrowe dziecko, to szczęśliwa rodzina. Szczęśliwa rodzina, to zdrowy i radosny maluszek.
Zapraszam do lektury tej książki.
O Autorce: Anna Wrzochal
mgr inż. Anna Wrzochal – dietetyk i technolog żywności z wykształcenia i z pasji, propagatorka zdrowego stylu życia i założycielka Świętokrzyskiej Kliniki Dietetyka. Młoda i ambitna, pełna energii do działania. Ania współpracuje z przychodnią, cateringiem, ośrodkami rehabilitacyjno-wypoczynkowymi oraz wydawnictwami. Wciąż uzupełnia swoją wiedzę szkoląc się i uczestnicząc w studiach doktoranckich. Dodatkowo prowadzi szkolenia, jest wykładowcą dwóch kieleckich uczelniach, a także pisze artykuły naukowe i książki. Jest autorką książek „Zupy podstawą diety” oraz „ Żywienie jako element profilaktyki i leczenia chorób nowotworowych”, a także współautorką książki „Mamy dla Mamy”. Aktualnie w ramach doktoratu Ania prowadzi badania sposobu żywienia i poziomu aktywności fizycznej dzieci z zespołem Downa, a jako młoda mama pragnie dotrzeć do wszystkich mam z informacją, że żywienie dzieci to największa inwestycja w ich przyszłość.
Stron 200
Oprawa broszurowa
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki menu Polaków, ale także przeobrażenia całej, szeroko pojętej, kultury kulinarnej – obyczajów związanych ze stołem i jadalnią, zastawy stołowej i sprzętów kuchennych, historię rodzimych książek kucharskich.
Autorzy śledzą dzieje kulinarne Polski, zaglądając do inwentarzy i rachunków dworskich i królewskich, relacji z podróży po Rzeczypospolitej obcych poselstw, studiując poradniki i kalendarze gospodarskie. Cytują wspomnienia i listy opisujące słynne uczty i przyjęcia, wreszcie przypominają anegdoty o wielkich smakoszach i obżartuchach. Historię polskiego smaku zamyka kuchnia PRL-u. Wówczas to po raz kolejny w historii okazało się, jak ważnym elementem kształtującym dzieje polskiego społeczeństwa jest pożywienie. Jak kolejne wahania w zaopatrzeniu rynku, podwyżki cen żywności, wprowadzane i znoszone systemy kartkowe wyznaczają ważne etapy historii naszego kraju.
Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie. Jako dietetyk czuję się w obowiązku ograniczać ich spożycie również w trosce o dobro zwierząt i przyszłość planety. Za punkt honoru postawiłam sobie, aby moje receptury były wyjątkowo smaczne, sycące i dobrze zbilansowane. Uważam, że roślinne posiłki są dla każdego niezależnie, na jakiej diecie aktualnie jesteś, im częściej pojawią się na Twoim talerzu, tym lepiej! W książce znajdziesz zweganizowane potrawy z moich poprzednich publikacji, uzupełnione o 20 zupełnie nowych wegańskich hitów.Zapraszam do testowania!Viola Urban.Im bogatsze nasze społeczeństwo tym uboższa jego dieta. Z każdej strony słychać doniesienia o rosnącej liczbie schorzeń spowodowanych nadciśnieniem tętniczym czy otyłością. Niby wiemy, że ograniczenie mięsa pomogłoby je zminimalizować, jednak trudno nam się za to zabrać. Autorka pokazuje, jak podejść do diety roślinnej mądrze, tak by była nie tylko pyszna, ale przede wszystkim dobrze zbilansowana, zróżnicowana i odżywcza. Za przełomową uważam publikację, w której doświadczona Pani dietetyk serwuje przepis na schabowego. Zwierzęta całe, ludzie zdrowsi, środowisko mniej obciążone taką chciałabym widzieć przyszłość. Do takiej przyszłości Viola Urban dokłada właśnie swoją cegiełkę.Weronika Pochylska.Jestem zachwycona książką! Viola nie tylko pokazuje, jak pysznie i kreatywnie gotować wegańsko, ale też przemyca rady o zbilansowanym komponowaniu roślinnych posiłków. Pełno tu cennych porad pomagających w zdrowym gotowaniu. A te przepisy? No WOW! Od razu chce się jeść zdrowo i wegańsko!.Irena Owsiak dietetyczka.Viola Urban od lat tworzy blog ekspercki dla wyjątkowo dociekliwych, ten sam wysoki poziom cechuje też jej książki. W Diecie na roślinach udowadnia, że można jeść jednocześnie zdrowo, smacznie oraz w sposób przyjazny zwierzętom i środowisku. Przed Wami 100 przepisów pełnych białka, cynku i wapnia, a przede wszystkim doskonałego smaku. Tak wygląda dieta roślinna Okiem Dietetyka.Joanna Wlazło.
,,Śpiewające przepisy'' to wesoła forma przedstawienia receptur na potrawy, które dzieci uwielbiają i mogą przyrządzić je z pomocą rodziców. Jest to wspaniała forma rozrywki i spędzania wspólnego czasu w kuchni.
Oprawa twarda + płyta CD
,,Ale babki'' to zbiór przepisów dla dzieci. Dwie smaczne babeczki - waniliowa i czekoladowa poprowadzą nas przez każdy z przepisów i pomogą go wykonać. Na koniec przeprowadzą także lekcję języka angielskiego w ciekawej formie. Zapraszają: Pychotka i Ochotka.
Oprawa twarda + płyta CD
Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę Bezglutenowe przepisy, którą prowadzą do dziś.Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury sprawdzone i dokładnie opisane na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.
To książka kulinarna z przepisami dla rodzin, które chcą się świadomie odżywiać, gotować razem, a potem wspólnie delektować posiłkiem. Pomoże rodzicom i dzieciom osiągnąć prawidłową wagę ciała. Rodzice dowiedzą się wszystkiego o odpowiednim, dobrze skomponowanym odżywianiu.
Książka zawiera wiele oryginalnych przepisów na pikantne i słodkie potrawy dla dzieci i dorosłych. W środku znajdziemy ponad 150 sezonowych przepisów między innymi na: granolę, sałatkę orientalną, kolorowy makaron szklany, słodkie gofry z jabłkami i wiele, wiele innych. Potrawy zasmakują zarówno rodzicom, jak i najmłodszym dzieciom, ich przygotowanie nie sprawi trudności nawet tym osobom, które rozpoczynają swoją kulinarną przygodę z gotowaniem.
Dagmar von Cramm jest dietetyczką, ekspertką od potraw dla całej rodziny, które są proste, zdrowe i wyjątkowo smaczne. W pracy nad tą książką wspierała ją Anna Paki, dyplomowany ekotrofolog.
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkich tych, którzy chcą odkryć jej wyjątkowy smak.W książce znajdziesz przepisy na potrawy z jelenia, borsuka, dzika, łosia a także dzikiego ptactwa. Zupy, pieczenie, zrazy, pasztety, wędliny i wiele innych potraw, które docenią miłośnicy myśliwskiej sztuki kulinarnej. Spróbuj jak smakuje pieczeń z dzika z migdałami, królik z wiśniami, ragout z jelenia czy bigos z zająca. Dowiedz się jak przyrządzić wyjątkowe dania z dziczyzny we własnym domu.
Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje Utalentowany szef kuchni Valentin Nraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne izachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Nraudeau WSZYSCY MAMY PRAWO DO PRZYJEMNOŚCI, ataką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly iz pięknymi owocami. Desery klasyczne na pewno zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Desery light są przeznaczone dla tych, którzy nie chcą zrezygnować z częstego sięgania po desery. Zawierają więcej owoców i są mniej kaloryczne, ale są piękne, bardzo smaczne imożemy jeść je bez poczucia winy. Podane przepisy są zilustrowane zdjęciami, żeby maksymalnie ułatwić przygotowanie deserów.Teraz wystarczy już tylko wybrać przepis i przygotować deser!Valentin Nraudeau otworzył pierwszą restaurację w wieku dwudziestu lat iszybko otwierał kolejne. Był uczestnikiem Top Chef, dzięki czemu poznała go szeroka publiczność. Jest bardzo zaangażowany w opracowywanie przepisów kulinarnych dla sportowców i dla osób, które chcą utrzymać dobrą kondycję fizyczną.
Zdrowo, pysznie, szybko i bez bałaganu? Prawidłowe odżywianie z zachowaniem zasad diety dla insulinoopornych może być banalnie proste. Zwłaszcza gdy z pomocą przychodzą dietetyczka Magdalena Makarowska i specjalistka od insulinooporności Dominika Musiałowska. Jeśli lubisz pyszne jedzenie, ale jednocześnie szukasz łatwych (choć zdrowych!) rozwiązań i nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin – ta książka jest dla ciebie.
Wreszcie możesz głęboko schować blender, mikser, młynek, szybkowar, patelnię czy garnek. Za pomocą jednej, prostej w obsłudze maszyny przyrządzisz wiele różnych potraw: ugotujesz jednocześnie zupę i drugie danie, zagnieciesz ciasto, ubijesz pianę i zmiksujesz zmrożone owoce. Dzięki dokładnym gramaturom podanym w przepisach oraz precyzyjnym instrukcjom porażki kulinarne nie wchodzą w grę. W dodatku wyczarowane na podstawie tej książki dania mają niskie IG i są przyjazne nie tylko dla insulinoopornych.
Z termogotowaniem zyskujesz czas, oszczędzasz miejsce i unikasz bałaganu w kuchni, ale przede wszystkim dbasz o zdrowie swoje i bliskich. Nie ma wymówek, bo prościej nie będzie!
To kolejna z serii książek kulinarnych „Mamo, daj mi przepis”. Pierwsza „Ciasta i ciasteczka” spotkała się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem gotujemy „Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki”.
Nasze mamy i babcie własnoręcznie zapisywały przepisy w kuchennych zeszytach. Wiele z nich pewnie nadal leży w szufladach, ale poplamione i pozaginane strony utrudniają odczytanie treści. Nasz zbiór zawiera znane, sprawdzone i proste do wykonania przepisy na smaczne potrawy na każdą okazję, począwszy od przekąsek po wyśmienite dania obiadowe.
Knedle, kluski, pierogi, racuszki, łazanki, omlety, naleśniki, gołąbki, różnego rodzaju surówki i sałatki, komu z nas na samą myśl o tych daniach, nie przypomną się pyszne, rodzinne obiadki u mamy czy babci. Jak odtworzyć te smaki we własnym domu? Z naszą książką, w której zebraliśmy sprawdzone przez pokolenia receptury, zrobimy je bez problemu. Przepisy opatrzone zostały pięknymi fotografiami. Teraz będziemy mieć je zawsze pod ręką.
Dodatkowo w książce spisane zostały przydatne porady, które pomogą w łatwy sposób przygotować pyszne dania.
Zamieszczono również poręczny przelicznik kulinarny, by ułatwić odmierzenie wymienionych w przepisach składników.
W kolejnych tomach tej serii planujemy wydać: „Dania mięsne i rybne”, „Przekąski i desery na małe przyjęcia” oraz „Przetwory i zioła w kuchni i spiżarni”.
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza!Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swojego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i zdrowe posiłki bez poczucia, że cokolwiek tracisz. W książce znajdziesz wiele przydatnych wskazówek, sprytnych rozwiązań i pysznych bezmięsnych przepisów. Dzięki nim łatwiej będzie ci zrobić pierwszy krok i dołożyć swoją cegiełkę do zmiany świata na lepsze.
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Chcesz poprawić swoje samopoczucie?Potrzebujesz zrzucić kilkakilogramów, ale nie chcesz jeść mniej?Pragniesz w znaczący sposób pomócnaszej planecie?To książka dla ciebie!Greenprint to nie tylko dieta,ale i styl życia.Dzięki ponaddwudziestoletniemu doświadczeniuzawodowemu oraz pionierskim badaniom Marco Borges opracował przełomowe 22zasady zdrowego trybu życia i żywienia na bazie roślinnej. Zasady, którymipodążają tysiące ludzi na całym świecie, w tym Jay-Z i Beyonc!Borgesproponuje trzy plany wdrożenia zielonych zasad - w zależności od tego, czyjesteś gotowy na stopniową zmianę, czy też chcesz w pełni przejść na dietęroślinną. Wybór należy do ciebie!W Greenprint znajdziesz plany posiłków,ponad 60 pysznych przepisów, niezliczone wskazówki i inspirujące historie,które pomogą ci zmienić życie na lepsze.Przejmij kontrolę nad swojądietą, stwórz swój własny zielony świat i zacznij cieszyć się zdrowiem wzgodzie z naturą!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?