Niewyczerpane źródło energii. Nasiona, rośliny strączkowe i zboża w naszej kuchni
Nasiona rośliny strączkowe i zboża w naszej kuchni
-
Autor: Cinzia Trenchi
- ISBN: 978-83-8144-100-1
- EAN: 9788381441001
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Jedność
- Format: 260x185mm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
20,90złCena detaliczna: 38,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,90 zł
x
Są małe, pożywne, pełne energii, po prostu doskonałe! Świeże, suszone, zmielone na mąkę, jako makarony, pieczywo, oleje i napoje: zboża i rośliny strączkowe oraz nasiona są w stanie wyżywić nas w sposób zrównoważony, zdrowy i kompletny. Tanie, łatwe do nabycia i przechowywania, dostępne przez cały rok, są proste w przyrządzaniu, a jednocześnie są niewyczerpanym bogactwem do przygotowania prawie nieskończonej ilości potraw, od przystawek po pierwsze dania, od drugich dań po desery i przekąski.
Książka ta dzieli się na pięć rozdziałów, poświęconych właśnie śniadaniom, obiadom, przekąskom, kolacjom i deserom. Całość poprzedzona jest wartościowym, rzeczowym, pełnym istotnych informacji wstępem. Wyczerpująco opisano też właściwości użytych do przygotowania potraw składników. Książkę pięknie uzupełniają zdjęcia, które prezentują proste i smaczne przepisy, sprawiając, że zdrowe i zrównoważone jedzenie staje się apetyczne.