KATEGORIE [rozwiń]

Marta Szloser

Okładka książki Smakowita zielenina. Nietypowa książka kucharska dla dzieci

54,90 zł 32,86 zł


Idealna książka kucharska dla odkrywców nowych smaków,małych alergików, wegan i niejadków! Michał i Klara to bliźniaki. Dotychczas nikt im nie pokazał, ile fajnych smaków kryją w sobie zielone warzywa i owoce. Nikt im nie powiedział, że z kiwi można zrobić żelki, a z liści jarmużu chipsy. Podobnie jak wielu ich rówieśników, najchętniej jedli batoniki i chipsy. Gdy do ich kamienicy wprowadza się sympatyczny kucharz, pan Albert, dwójka niejadków wkracza w niesamowity świat pełen... zieleniny! Teraz dzielą się z tobą swoimi odkryciami bo wiedzą, że zielenina ma w sobie wiele dobrego i potrafi być bardzo smaczna. W książce znajdziecie krótkie opowiadania o zieleninowej przygodzie Klary i Michała, eksperymenty i ciekawostki o zielonych warzywach i owocach oraz przepisy na proste przekąski, słodycze i napoje, oczywiście z zieleniną w roli głównej! Do dzieła!
Okładka książki Bez pszenicy na każdą okazję

44,90 zł 36,29 zł


Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów, m.in. na urodziny, walentynki, tłusty czwartek, Dzień DzieckaKontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy oraz Świąt bez pszenicy. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję!Pączki i faworki, trufle i eklerki, zdrowe potrawy z grilla, desery i dania dla dzieci, strrraszne propozycje halloweenowe, torty tradycyjne i nieszablonowe, zakrapiane karnawałowe szaleństwa oraz mnóstwo prostych pomysłów na słodko i wytrawnie. Ciastka, ciasta, muffinki, lody, puddingi, pierogi, kluski, naleśniki, zupy, bułki i chleby oraz kolejna duża porcja przydatnych przepisów podstawowych. Większość zamieszczonych w książce dań i deserów doskonale wpasowuje się w menu całoroczne.Wszystko bez glutenu, cukru, szkodliwych E-dodatków, niemal całkowicie bez mleka/nabiału, a w większości wegańsko (wśród 314 przepisów niemal 300 nie zawiera mleka/nabiału, a około 200 nie zawiera jajek ani żadnych innych produktów odzwierzęcych!). W wielu przepisach nie ma również orzechów, drożdży, soi czy kakao, dzięki czemu z powodzeniem mogą z nich korzystać alergicy. Jest pysznie, zdrowo i różnorodnie. Autorki udowadniają, że dieta bezglutenowa nie musi być nudna ani niesmaczna. I że na bezglutenowym stole może się pojawić każda potrawa, jakiej się zapragnie! Oprócz przepisów użytkownicy i fani poprzednich książek tych Autorek znajdą tu informacje o nowych ciekawych produktach oraz kolejną porcję praktycznych porad, m.in. o sezonowych składnikach, grillowaniu z głową, smażeniu bezglutenowych pączków i jedzeniu kwiatów.
Okładka książki Święta bez pszenicy

39,90 zł 32,00 zł


Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają najbogatszą kulturę kulinarną. Uszka i pierogi, makowce, pierniki i serniki, baby, paschy, żurki i mazurki – wszystkie te smakołyki, i wiele innych obecnych na polskich świątecznych stołach, znajdziesz w niniejszej publikacji. Łącznie ponad 250 receptur na pyszne zupy, dania główne, przekąski, dodatki, chleby i bułki, ciasteczka, babeczki i desery, a także przydatne przepisy podstawowe, np. na ciasta pierogowe i naleśnikowe, majonezy, aromatyczne ekstrakty i polewy. Wszystko bez glutenu, cukru i szkodliwych E-dodatków, a często także bez nabiału lub w wersji wegańskiej. Z wykorzystaniem nowych zdrowych produktów, urozmaicających bezglutenową dietę, a także z ograniczeniem mało wartościowych, wysokowęglowodanowych oczyszczonych mąk oraz skrobi. Niektóre z zamieszczonych w książce potraw przyrządza się zazwyczaj tylko raz w roku (np. kutię, kompot wigilijny, paschę czy wielkanocnego baranka), ale większość doskonale wpasowuje się w menu całoroczne. Pieczywo, barszcze, pasztety, kluski, pierogi czy cała gama słodkości to propozycje uniwersalne. Z tych przepisów możesz z powodzeniem korzystać przez cały rok, nie tylko od święta! Ponad 250 starannie przygotowanych i wypróbowanych przepisów na dania tradycyjnie kojarzone z polskimi świętami i uroczystościami – oraz mnóstwo ciekawych nowych przepisów, do wykorzystania w codziennej kuchni domowej Kolejna książka dwóch polskich propagatorek bezglutenowego, zdrowego gotowania i odżywiania
Okładka książki WARSTWY

45,90 zł 29,17 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Z tą książką uczymy dzieci krytycznego myślenia i zaglądania pod podszewkę świata, ludzi i przyrody. To picturebook dla dzieci o empatii i byciu wrażliwym na ukryte piękno. Marta Szloser w poetyckiej formie pisze o złożoności otaczającego nas świata. Z lekkością i przyjemnością wprowadza filozoficzną zadumę. Zachęca, by zaglądać pod powierzchnię, w głąb świata, ludzi, przyrody. Nadchodzi czas na empatię.Zaletą Warstw jest ich uniwersalność. Ta książka nie ma ograniczeń wiekowych. Zaczaruje mamę, dziadka, dziecko każdego kto ma w sobie nutę romantyzmu.
Okładka książki OKRUSZKI

29,51 zł 16,23 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Marysi od zawsze towarzyszą… okruszki. Za każdym razem, kiedy coś je, pojawiają się nie wiadomo skąd i w bardzo dużych ilościach. Są w ubraniach, we włosach, na podłodze oraz w innych, często zaskakujących miejscach. Dla dziewczynki okruszki to całkiem normalna rzecz, ale jej rodzina, pies Knedel oraz doktor Bananan i psycholog Kudłacz za wszelką cenę starają się wyleczyć Marysię z okruszkowania. Czy im się uda? I czy Marysia naprawdę potrzebuje pomocy?
Okładka książki Kuchnia polska bez pszenicy

39,90 zł 27,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Pacjenci cierpiący na celiakię czy ludzie z wyboru przebywający na diecie bezglutenowej mogą poczuć się zepchnięci na margines. Kuchnia polska obfituje w pszenicę. Potrawy pszeniczne zakorzenione są w naszej kulturze i tradycji, stanowiąc podstawę zarówno naszych świątecznych, jak i codziennych posiłków. W księgarniach również próżno szukać poświęconych im pozycji, a dieta bezglutenowa jest dla większości z nas abstrakcyjna i nie do wyobrażenia. Autorki „Kuchni polskiej bez pszenicy” prezentują coś zupełnie innowacyjnego. Część wstępna ich książki skupia się na radach i wskazówkach dotyczących wyboru produktów najlepszej jakości, nie uciekając od podawania ich nazw. Przekonując, że kuchnia bezglutenowa też może być smaczna, autorki przedstawiają przepisy na kompletne, całodzienne menu. Domowe bułki i chleby, pasty, pasztety, gofry, omlety, racuchy, zupy i dania obiadowe, w tym również wegetariańskie, zadowolą każdego, nawet najbardziej wybrednego smakosza. Czym jednak byłoby życie bez odrobiny słodyczy? Wśród różnorodnego wachlarza przepisów znajdą się także takie na przygotowanie wybornych deserów, tortów, ciast i muffinek, zarówno tych bardziej typowych, zawierających w sobie owoce, płatki, orzechy i czekoladę, jak i nietuzinkowych, z fasolą lub na przykład burakami. A wszystko to bez glutenu, cukru i E-dodatków. 
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj