Jak odróżnić głód emocjonalny od fizjologicznego?Co sprzyja zajadaniu sytuacji stresowych?Jak poradzić sobie z potrzebą rozładowania napięcia jedzeniem?Zajadanie emocji. Jak nie ulegać pokusom odpowiada na wiele pytań: czym są emocjonalne zachcianki i jak powstają? po czym poznać, że jedzenie to już nie tylko dostarczanie składników odżywczych? dlaczego tak trudno zmienić własne myślenie?Książka przedstawia solidną dawkę wiedzy, pozwalającą zrozumieć mechanizmy rządzące jedzeniem ,,zachciankowym"", oraz proponuje przepisy kulinarne, dzięki którym z łatwością można ograniczyć epizody zajadania emocji.
Patrz i czytaj tak, aby lepiej zrozumieć:jak pojmować oznaczenia i sformułowania, z którymi spotykamy się podczas zakupów;jak świadomie wybierać i kupować to, co najlepsze dla naszego zdrowia, urody, środowiska oraz... portfela;na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie konkretnych grup produktowych;co znajduje się w składzie kupowanych przez nas produktów i jaki to ma na nas wpływ.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?